Multikulturalizem na pohodu; vlada podpira nastanek vzporednih družb

Odgovorni urednik tednika Demokracija dr. Metod Berlec

Globalistom in zagovornikom multikulturalizma nedvomno uspeva. Etnična struktura stare celine se hitro spreminja. “Vzvratna kolonizacija” se na Zahodu dogaja v praksi, če smo malo cinični in če pogledamo Britansko otočje. Irski predsednik vlade je zadnja leta Leo Varadkar, ki je delno indijskih korenin (ni veren, a je vzgojen v katoliškem duhu).

Od lanskega oktobra je britanski premier Rishi Sunak, ki je indijskega rodu (po veroizpovedi je hindujec). In ne boste verjeli, a je res. Novi vodja Škotske nacionalne stranke je postal Humza Yousaf, ki je pripadnik pakistanske etnične manjšine na Škotskem (po veroizpovedi je musliman). Kot je obljubil ob izvolitvi v Edinburgu, bo Škotsko popeljal do neodvisnosti. “Ljudje na Škotskem zdaj bolj kot kadar koli prej potrebujejo neodvisnost in mi bomo generacija, ki bo neodvisnost zagotovila,” je v svojem zmagoslavnem govoru napovedal Yousaf. Dodal je, da bo njegova prednostna naloga zavarovanje Škotov pred britansko krizo življenjskih stroškov in reforma javnih storitev. Na položaju škotskega premierja je v sredo nasledil Nicole Sturgeon. A karkoli si že mislimo o teh treh politikih, jim je nekaj skupno. Vsi trije so se dobro vključili v družbo. Zakaj? Zato, ker odlično govorijo tamkajšnji jezik (angleščino) in so se že njihovi starši zavedali, da se je treba čim bolj vključiti v družbo “nove domovine”, v “gostiteljsko družbo”, zaradi česar so se šolali v tamkajšnjih najboljših šolah, karierno uspeli in se povzpeli na družbeni lestvici.

Nov zakon o tujcih
No, tega se očitno pri nas ne zaveda Golobova vlada, ki se požvižga na interese slovenskega naroda in slovenske države. V petek so na vrat na nos popustili pritiskom levičarskim nevladnikov in kar na dopisni seji sprejeli sklep, da soglašajo s predlogi amandmajev k predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o tujcih (nujni postopek). Pripravilo jih je ministrstvo za notranje zadeve, pri čemer naj bi delno sledilo tudi pripombam zakonodajno-pravne službe državnega zbora. “Določeno je 18-mesečno prehodno obdobje za začetek uporabe določb za podaljšanje dovoljenja za prebivanje zaradi združitve družine (udeležba v programu učenja slovenskega jezika in spoznavanja slovenske družbe na vstopni ravni oziroma enotnem programu na vstopni ravni ali izpit iz znanja slovenskega jezika na vstopni ravni A1) in izdaje dovoljenja za stalno prebivanje (izpit iz znanja slovenskega jezika na osnovni ravni A2). Novi datum začetka uporabe je 1. november 2024 (namesto 27. aprila 2023). Vlada sprejme strategijo vključevanja tujcev, ki niso državljani EU, v kulturno, gospodarsko in družbeno življenje Republike Slovenije. Strategijo sprejme v šestih mesecih po uveljavitvi te nujne novele zakona o tujcih. V postopkih podaljšanja dovoljenja zaradi združitev družine se za vloge, ki so bile vložene do sprejetja vladne strategije, uporablja ureditev, ki ne določa niti pogoja znanja jezika niti obveznosti predložitve potrdila o obiskovanju tečaja.” V podobni smeri je nato glasovala tudi večina v državnem zboru …

Reševanja problematike bi se morala vlada lotiti s tukaj živečimi ljudmi
Skratka, vlada in vladajoča koalicija sta prestavili nujno učenje slovenščine za družinske člane tujcev v Sloveniji, ki ga je uzakonila Janševa vladajoča koalicija, kot druge svoje številne bombastične “reforme” v prihodnost. Pri tem je jasno, da si mora Republika Slovenija kot država slovenskega naroda in svojih državljanov še posebej prizadevati, da ohrani slovensko identiteto te naše prelepe dežele. Prav ima dr. Anton Olaj, ki je v prejšnji številki Demokracije zapisal, da vlada “nekritično spodbuja ekonomsko priseljevanja tuje delovne sile skupaj z družinskimi člani, čeprav je v Sloveniji ta čas po podatkih Zavoda RS za zaposlovanje prek 54 tisoč ljudi registrirano brezposelnih“. Pri tem skrbi “mlačnost” oblasti, “da bi zaposlitvene potrebe Slovenije reševala predvsem s tukaj živečimi ljudmi in s tem zmanjšala pritok tujcev“. Niti se ne potrudi, da bi oblikovala privlačne zaposlitvene možnosti za vrnitev v domovino izseljenih Slovencev. Jasno je namreč, da množično prisiljevanje tujcev z Balkana, iz Azije in Afrike negativno spreminja demografsko sestavo prebivalstva v naši državi, in to v škodo slovenskega naroda. Še posebej je to očitno v večjih slovenskih mestih (Ljubljana, Kranj, Velenje, Jesenice …), kjer se vzpostavljajo zametki vzporedne družbe (geti), kakršne lahko vidimo v številnih mestih (in predmestjih) v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji …

Zato je treba imeti migracije pod nadzorom, jih ustrezno omejiti, hkrati pa poskrbeti, da se priseljenci čim bolj integrirajo (vključijo) v slovensko družbo.

Dr. Metod Berlec