fbpx

Obglaviti Ladona

Odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak (Foto: Demokracija)

Kakopak. Posredi so privilegiji in denar. Ne ugodnosti, ki so človeku lahko dane po naravni poti, ne denar, ki ga zaslužijo pridne roke in brihtne glave. Gre za “nekaj”, za kar progresivni menijo, da jim pripada večno in samo po sebi, da lahko ukradejo in si potem lastijo, ker drug drugega trepljajo po ramenih in so oni tako rekli. Tega ne izpustijo, varujejo in branijo prvorazrednost kot stoglavi zmaj Ladon zlata jabolka.

Nihče ne bi imel nič proti, če bi šlo za zasebno sfero. Sprevrženo je, da smo prek davkov vsi prisiljeni plačevati njihovo vsepodročno avantgardnost, ki jo razumejo samo oni in peščica visokoletečih, intelektualno dokaj dovršenih, a zelo pokvarjenih “akademikov”. Kdor samo pomisli, da bi tem privilegijem pristrigel peruti ali jih bog ne daj preprosto ukinil, začno cepetati, vreščati in vse naokoli psovati s fašisti ali prostotržnimi kapitalističnimi plačanci, ki ne razumejo njihovega kulturnega ozaveščanja ljudi, za kar so tako ali tako premalo plačani.

Tipičen primer je nacionalna televizija. Novinarstvo je poklic, v katerem ves čas vlada stres, izredne razmere se nikoli ne nehajo, srčni infarkt ali možganska kap sta med žurnalistično populacijo pogosta. Vsakdo se pri polni zavesti sam odloči za to, nihče nikogar s pištolo na sencah ne sili v adrenalinsko stanje, večina medijev (ne glede na ideološko usmeritev) služi kruh na trgu. To očitno ne velja za delujoče na ljubljanski Kolodvorski ulici. Njim ni treba skrbeti za denar, saj ga na silo (pod grožnjo izvršbe ali česa hujšega) vsak mesec kradejo odjemalcem električne energije, ker je to tipična socialistična tehnika »pridobivanja« sredstev (za privilegirance). Pribijajo na križ izključno ideološko desno (konservativno) ali desnosredinsko usmerjene vlade in jim vsakokrat znova denimo pripisujejo greh, da so (domnevno zaradi neenakosti) nekateri otroci po šolah lačni. To v svojih oddajah govorijo ljudje, katerih plača (skupaj z dodatki za »izredne razmere«) dosega (ali presega) ministrske in bi lahko z eno samo plačali topel obrok 3.300 šolarjem!

Levičarstvo (v vseh oblikah) je brez dvoma obsežna in razvita oblika zla. Sled, ki jo je pustilo v 20. stoletju, je dolga krvava reka. Z okrutnostjo se lahko z njim primerja le še islam, za obe ideologiji je značilno, da si bodisi podrejata, bodisi uničujeta institucije, da bi zasužnjila ljudi. Ta sovražnik je strašljiv, oborožen je z vseobsegajočimi lovkami, ki segajo po vsej državi. Najnovejša slovenska različica je medijsko predstavljanje nove vlade, čeprav, prosto po Šarcu, je to kurjenje ražnja, ko zajec še teka po gozdu. Ampak to je oblika, če je medijsko dovolj dobro podprta (in v Sloveniji prek medijskega mainstreama tudi je), ki pri ljudeh namenoma povzroča nelagodje, podkrepljeno s strahom ob drugem valu epidemije, ki ga z neupoštevanjem priporočil in ukrepov namenoma spodbujajo ideološki nasprotniki Janeza Janše. In to je grozljivo. Ne pošten politični boj, ki se bije na volitvah ali po odstopu vlade, ampak načrtno in zahrbtno spodkopavanje oblasti prek trupel, kjer v medijih dobijo glavno besedo lutke, ki jih imata na nitkah Milan Kučan in Gregor Golobič.

Gregor Golobič in Milan Kučan. (Slika: STA)

Nehati moramo razmišljati, da je to, kar spremljamo in doživljamo danes, običajna politika, običajen ideološki boj. Zato moramo razumeti, s kom imamo opravka, saj smo dobesedno sredi vojne (ne samo proti virusu). Levičarstvu, ki se spreminja v vse bolj agresivno obliko retardiranega progresivizma, ki uničuje vse pred seboj, ne smemo samo nasprotovati. To ga bo le utrdilo, nam prineslo lažen občutek pravičništva in usmiljenja. Tega razkošja preprosto nimamo, ne moremo si privoščiti kratkoročne varnosti in udobja. Spomnimo se svojih slavnih prednikov, ki so za nas žrtvovali svoje usode in življenja. Kazalca časa naše nujnosti, dolžnosti in odločnosti sta se že prekrila. Še slepec to vidi.

Ko se obglavlja Ladon, je treba odsekati vseh sto glav. Pustiti eno samo, pomeni pustiti seme zla, ki lahko spet vzklije.

Jože Biščak