Obiskala vas je sreča: The New York Times

Miro Petek.

Te dni je v prostore na Nova24TV nenadoma stopil novinar The New York Timesa Patrick Kingsley in se želel pogovarjati z nekaterimi uredniki te novinarske hiše. Že prej je pošiljal elektronsko pošto in iskal stike po telefonu, v svojih sporočilih pa ni pozabil omeniti, da dela za največji svetovni časopis (“This is Patrick Kingsley, a staff reporter at the New York Times, the world’s biggest newspaper,” v kakšnem drugem sporočilu pa stavek malo modificiral: “I am Patrick Kingsley, a staff correspondent at the New York Times, the world’s biggest newspaper.”). 

Na koncu elektronske pošte pa je vsem naslovnikom dodal še stavek, da bi lahko bili srečni, da se jim je ponudila priložnost, da lahko nastopajo v največjem časopisu na svetu (“Could you make this happen? It’s a great chance to be featured in the world’s biggest newspaper.”).

Kdo največji na svetu je tem?
Resen novinar takšnega časopisa takšnega slovesa takšnih stavkov seveda ne bi smel zapisati. Prvič, ker naslovniki vedo, da je to velik in pomemben časopis in je s to korespondenco pokazal na lastno vzvišenost in hkrati podcenjevanje naslovnikov v neki podalpski deželi. In drugič, ker to sploh ni največji časopis. Kar se tiskane naklade tiče, sta daleč pred NYT dva japonska časopisa, The Yomouri Shimbun in The Ashai Shimbun, v ZDA pa bi Kingsleyu lahko zameril USA Today, ki tiska dvakrat več kot pa NYT. Razen če ima Kingsley drugačne informacije kot organizacija WAN-IFRA. Tudi o morebitni oceni o najvplivnejšem časopisu na svetu bi bila diskusija med novinarji in medijskimi poznavalci gotovo zelo živahna.

Fotografija osebe Patrick Kingsley.

Novinar Patrick Kingsley (Foto: Fb)

Kingsley ni skrival, da je prišel v Slovenijo, da bi raziskal slovensko medijsko krajino, zaenkrat je prisoten vtis, da vendarle ne vso, le medije, ki niso del levega medijskega pola. Očitno sta ga zanimala predvsem Nova24TV in Nova obzorja, ki izdaja Demokracijo in ŠkandalDemokracija in Nova obzorja sta na medijskem trgu že dve desetletji, televizija in portal Nova24TV dobri dve leti, za razliko od etabliranih velikih medijev, ki so nastali v komunizmu in so nato iz nekdanje družbene lastnine za drobiž prešli v roke medijskih tajkunov. Nova24TV je nastala z vplačilom nekaj sto malih delničarjev, kasneje se je lastništvu pridružil še kapital medijske hiše z Madžarske in za “največji časopis na svetu” je sedaj glavna zgodba skromni medij, ki se po financah in dosegu ne more primerjati niti s kakšnim postkomunističnim medijem, kaj šele s kakšno drugo medijsko hišo po svetu. NYT ne zanima lastništvo Pro plusa, ki je pred tem, da zamenja lastnika in ki s Pop TV in Kanalom A obvladuje znatni del slovenskega medijskega in oglaševalskega prostora. Tuji kapital je že dolga leta v Financah, kjer je lastnik švedski Bonier in tudi to NYT ne zanima.

Reciklaža levih biltenov
Predvidevam, da bo Kingsley gradil na reciklaži Mladine, Dnevnika, Večera in še kakšnega levičarskega biltena. To počnejo mnogi mediji, v sosednji Italiji praviloma Il Piccollo. Predvidevam, da bo v tekstu še izjava ali intervju s Sandro Bašić Hrvatin in kakšnim slovenskim politikom, ki bo govoril o SDS kot skrajni desnici, o nevarnosti Orbana in vlaganju Madžarske v Slovenijo. In tekst iz NYT bodo povzeli slovenski mediji, ki bodo pisali, kaj ugledni in “največji časopis na svetu” poroča o Sloveniji.  Vprašanje pa je, če se uredništvo in lastniki NYT sploh zavedajo, da so potisnjeni v neko predvolilno dogajanje v Sloveniji. To bi jih moralo zanimati, če dajo kaj na lastni ugled.

Medij, v katerih sem s petimi delnicami tudi sam solastnik, svoje agende ne skriva. Postavljamo se desno od sredine z izrazito kritičnim odnosom do komunizma in izrojene levice, ki v Sloveniji vlada. Tudi tako imenovani dominantni mediji svojega kapitala in agende ne skrivajo: Haklovi, Petričevi in Petanovi mediji so izrazito naklonjeni levi kleptomanski eliti in komunistični kontinuiteti, katere del so sami, na drugi strani pa izrazito sovražni do SDS in Janeza Janše.

Očitno pa pred letošnjimi volitvami vrag šalo jemlje, da so na pomoč poklicali še NYT. Pri tem pa je zanimivo, da NYT ni zanimalo iransko pranje denarja v NLB, kjer je del opranega denarja, namenjenega terorizmu in gradnji jedrskih zmogljivosti za iransko vojsko, pristal tudi v Združenih državah Amerike, ampak ta portal, ki ga ravnokar berete, pa televizija, Demokracija

Sicer pa počakajmo, kaj bo NYT prinesel na dan. Mogoče bomo takrat lahko celo rekli, da je to najmanjši časopis na svetu.

Miro Petek

 • Vrhovni sodnik

  CERAR IN ERJAVC PRODALA SLOVENCE BRUSLJU, ZA SPREJEM 100.000 EMIGRANTOV NE BO TREBA PRODATI NLB, SKLENJEN TAJNI SPORAZUM HR – SLO, ERJAVC OBLJUBIL HR IZPLAČILO DEVIZNIH VLOG, ČE SPORAZUM OSTANE V TAJNOSTI…
  https://www.youtube.com/wat

  • bolimeđoko

   Ja, kaj pa ima za obljubljat tale Erjankov………………… matr, tega pa je treba ” orng pretipat”.

  • Dr. Ustavnega prava

   OBVEZNO POVEZAVO DELITE POVSOD !

 • večni srb

  Kaj pa vi veste kaj je zanimalo Kingsleya…

  • bolimeđoko

   Veš ti ?

 • FORT WORTH

  S tem neizkusenim mladenicem si kaj veliko ne bodo pomagali.
  Verjetno je zaveden.
  Poizkusajte ga dobiti na svojo stran…

  • ljubinica

   Nic ni zaveden. Ne bodite naivni.

   • FORT WORTH

    Ne vem.
    Samo predvidevam.

 • moat

  Komentar? Ga nimam, res.

 • RATATA

  NYT je sionistični cajtng od samega začetka in še vedno, ki obožuje cifro šest milijonov. https://6millionfairytale.wordpress.com/more-proof-six-million-is-a-lie/

 • ljubinica

  NYT je levicarski casopis.
  Naivno je misliti, da se lastniki ne zavedajo, da sodelujejo v predvolilnem dogajanju Slovenije ….

  • FORT WORTH

   Vecina v NYT za Slovenijo sploh ne ve, da obstaja.
   Verjetno se spletka zacenja nekje v Slo.

   • ljubinica

    Vecina v NYT nima veze z misijo novinarja Kingsleya.
    Jasno, da so “pok iz New Yorka ” pripravile slovenske levicarske presstitutke. NYT je pa pograbil, ker se sklada z njihovo levicarsko agendo ….
    Ni cudno, da Trump rohni o FAKE NEWS …..

   • ljubinica

    Seveda NYT ne “raziskuje” slovenskih desnih medijev, ker bi ga zanimalo stanje medijske svobode v Sloveniji. Gre za napad na ORBANA.
    Novinar Kingsley je specializiran za boj proti Orbanu.

    • rrrrr

     Kingsley iz NYT je le angleško nakladajoča varianta Večerovega Karbe. Oba sta iz rodu levičarskih, nizkovejevnih opic, iz rodu anacionalnih nevretenčarjev ( muscolata sinistris idiotis) iz Zoo Soros..

     Razlika je le v tem, da jenkija Soros plačuje s kakšnimi 90.000 $ letno, rdečega fake semeniščnika pa s kakimi 650 $ + 75 & regresa + prevoz na delo…..

     • ljubinica

      Tocno tako.

    • FORT WORTH

     Za boj proti Orbanu ??
     In to v Sloveniji ??

     • ljubinica

      Ja.
      Pokazal bo, kako mocan in nevaren je Orban. Se siri v sosescino, financira skrajno desnico in njene medije v sosednji Sloveniji …..
      —-
      Lahko pogledas njegove clanke o Orbanu. Objavljeni v NYT, dostopni na netu.

 • VERRZIFIKATOR

  Blagodejna njega je bližina,
  ves zelen, brez brkov in brez brade,
  pravi, da iz lista je za mlade,
  sreča, ko obišče te Mladina.

  • bolimeđoko

   Eh, znaš ti pihat na dušo, he, he….

 • Olga2345

  Tip je očitno mesečen….kot tisti, ki se vozi z mercedesom s čudnim “računom”….
  Mogoče bi morali mi vključiti Trumpa in naše gore list, prelepo Melanijo?
  Vsi na volitve! Naženimo levičarske skorumpirance vseh vrst in se zavedajmo, da NAŠ GLAS ŠTEJE! Usoda je v naših rokah!

 • althar

  NYT je, podobno kot WaPo, skrajni levičarski (Američani pravijo liberalni) časopis, zadnje čase sicer zelo očitno v službi neokonov (ne mine vojno hujskaštvo kakega Boltona ali McCaina, ki ga ne bi navdušeno pozdravili). Svetovna levica pod komando mednarodnega židovskega kapitala raje vrže svet v jedrsko kameno dobo, kot da spusti oblast iz rok.

 • pajot

  dejte mu brco v rit,porkafiks! Bo takoj ratal Patricia.

 • dob

  Luke Skywalker. Ali po slovensko, še en Luka Mesec.

 • Ryuk

  In… ste se pogovarjali z njim? V studiju pred kamerami? Tudi vi postavili par neprijetnih vprašanj? On je dobesedno prišel na vaš teren. Priložnost je enkratna.

  • ljubinica

   Ne vem, ce ima smisel njemu kaj pojasnjevati. Ker bo itak napisal, kar se je namenil.

 • diler resnice

  Glede na fizionomijo je ta novinar po vsej verjetnosti arabskih korenin.Sicer pa je New York Manhatten znan po skrajni levici, kjer je javno pred bankami protestiral Michael Moore znan tudi po propagiranju oziroma kopiranju našega javnega zdravstva, ki ga je deloma Obama vnesel v USA zdravstveni sistem, Trump pa ukinil !?

 • samotoje

  Spet eden, ki so ga slovenske barabe, ki jim gori pod petami, krepko nategnile. Tudi pri NYT so takšni in drugačni- novinarji in “novinarji”. Morda tale kuha kavo.

 • Jaka Sraka

  Baje so post-komunisti – potomci komunističnih zločincev in morilcev napovedali koncert z rdečo zvezdo.
  A kdo ve kje, da pridem in jih polulam

 • karpelec

  Moramo vzeti pod drobnogled glave naših levosučnih, da se še v kakem skritem kotičku možgan ne skriva še kakšna bolj dišeča rozca, ki bi se lahko znajdla v pušlcu skrbno posajenih rožic.

 • antimur

  Hvala bogu, da je desnica končno bolj na preži kot je bila v preteklosti. Ta svinjska kučanistična drhal se poslužuje vsega, pa naj bo še tako zavrženo, gre se jim samo za obstanek zločinske kučanistične drhali in za ropanje.

 • xtc

  Nemara bi bilo pametneje obisk prestaviti po 15 juniju,očitno bo zopet neka nova laž nekega anonimnega nepomembnega,pogodbenika nekega tujega časopisa.

 • sprehajalec

  Že v faco je levičar. mladostna distrofija mladega belega človeka, dobro sitiuranega in varnega. Ko bo starejši, ne bo več hodil okoli.

 • Kri Za

  To, da je v Slovenijo na predvolilno pomoč levici odposlan novinar največjega levičarskega trobila na planetu pove in razkrije marsikaj.

 • Andrej

  Manca je pa že bolj luštna kot tale mali, žgoljavi Amerikaner. Jaz rajši njej vse verjamem, tako kot Miro Petek.