fbpx

Obvezna solidarnost kačjeustov

Ivan Šokić

Evropska komisija je 23. septembra 2020 predstavila nov pakt o migracijah in azilu. Takoj je postalo jasno, da EU ni pomoči. Kdor je na strani EU, je proti nacionalnim državam, je proti samostojni Sloveniji. In kdor je za nadaljnji obstoj nacionalnih držav, ne more biti za EU. To sta namreč točki, ki se medsebojno izključujeta.

Glede na to, kako so se zaradi migrantske krize od leta 2015 naprej lomila kopja glede skupne evropske migrantske politike, je bilo pričakovati, da bo bruseljska elita k zadevi pristopila z nekoliko bolj realističnimi cilji. Izkazalo se je, da je bilo tako razmišljanje še preveč optimistično − bilo je naravnost naivno.

Oglejte si še: Trumpova vojna proti zlu

EU z vsemi svojimi zagovorniki nebrzdanega priseljevanja v Evropo, naseljevanja vseh ubogih, revnih in lačnih iz Afrike in Azije vse očitneje kaže, da ji je za Evropejce, za evropsko avtohtono prebivalstvo vseeno. Vseeno je tudi marsikateremu Evropejcu. Geografska Zahodna Evropa se utaplja v lužah lastne krvi, medtem ko še vedno kričijo o svoji beli krivdi. Ogabno. Srednja Evropa z višegrajci na čelu še premore hrbtenico. Slovenija čaka ob strani, Hrvaška se klanja Nemčiji, Italija pa poudarja, da morajo vsi prevzeti migrantsko breme, ki so si ga sami nakopali.

Krasni nori svet
In spet smo na točki, kjer lahko še enkrat opozorimo, da vse tisto, kar je bilo “nezavezujočega” v neslavni marakeški politični deklaraciji ter globalnem sporazumu o varnih, urejenih in rednih migracijah, zdaj postaja načrt, v skladu s katerim EU oblikuje prihodnjo migracijsko zakonodajo. Od politkomisarjev, ki bodo preganjali “rasizem”, kamor lahko uvrstijo tudi kakršnokoli negativno poročanje o migrantih, do stiskanja držav, ki se nočejo ukloniti volji Bruslja.

Evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson (foto: EPA)

Nov pakt o migracijah in azilu je nastal pod budnim očesom švedske evropske komisarke za notranje zadeve Ylve Johansson. To, da je Švedinja komisarka za notranje zadeve, zadolžena za oblikovanje predloga dogovora o migracijski in azilni politiki v EU, je res neokusno. Kakšna slaba šala! Copate, kjer je zaradi priseljevanja migrantov posilstvo postalo nacionalni šport, metanje granat pa hobi, zdaj drugim diktirajo, kako, zakaj in na kakšen način sprejemati ilegalce v svoj okolje. Krasni nori svet!

EU kot okupacijska sila
Tega so se bruseljski paraziti tokrat lotili z orwellovsko bolestnostjo. Nova pogruntavščina teh kačjeustov se imenuje “mehanizem obvezne solidarnosti”. Kakor razlagajo ti novodobni pismouki, migrantskih kvot kot takih ni. So države, ki bodo pripravljene sprejeti “neredne” migrante, in so države, ki tega niso pripravljene storiti. Slednje bodo morale poskrbeti zanje in financirati odhod nezaželenih nazaj v njihove domovine. Če tega ne storijo v roku osmih mesecev, morajo “nebogljenega” ilegalca preprosto sprejeti. Vidite, biti morate solidarni. Ne zato, ker tako hočete vi, temveč zato, ker je tako ukazal Bruselj. Obvezno morate biti solidarni! Če ne boste solidarni do ilegalcev, ki s seboj prinašajo tujo kulturo, tujo vero, kriminal, pomanjkanje kakršnekoli želje za asimilacijo in na splošno s svojim obstojem predstavljajo eksistencialno grožnjo avtohtonemu prebivalstvu, potem bo pela šiba. EU za države, ki se niso pripravljene podrediti, obljublja denarne kazni, grozi s sodišči. In vse to v imenu solidarnosti ter kakopak človekovih pravic.

Z vsakim dnem postaja bolj jasno, da EU že dolgo ni več samo gospodarsko-politična unija. Postaja namreč okupacijska sila. Okupirane države pa so države članice EU. Modra z zvezdami posejana zastava me navdaja z gnusom. Vse, kar predstavlja, vse, kar EU zagovarja, je namreč v odkritem nasprotju s tistim, kar je dobro za narode Evrope. Če moram izbirati med Evropo in EU, bom izbral Evropo.

Če moram izbirati med ohranitvijo zahodne civilizacije ali uvozom tujih barbarov, bom izbral ohranitev Zahoda. Če moram izbirali med krščansko Evropo in Evropo, kjer pravila diktirajo kačjeusti, ki se sklicujejo na človekove pravice, potem si lahko te človekove pravice nekam zataknejo in tudi sami odidejo v vse te države, iz katerih želijo privleči migrante. Ni pošteno, da morajo samo ti migranti “bogatiti” Evropo. Edino pošteno bi bilo, da tudi Evropa pošlje vse zagovornike migracij v Afriko in Azijo, od koder vdirajo migranti. Enosmerna vozovnica bo dovolj. Navsezadnje moramo biti solidarni.

Ivan Šokić