Trumpova vojna proti zlu

Ivan Šokić

Bila je še ena od mnogih novinarskih konferenc v Beli hiši. Novinarji so postavljali vprašanja in skušali iz odgovorov ameriškega predsednika Donalda Trumpa izluščiti tisti kratek udarni izsek, ki bi ga lahko uporabili za 24-urni cikel konstantnih napadov nanj. Trump je že rutinsko odgovarjal na vprašanja, ne da bi jim puščal prostor za sprevračanje povedanega. Saj ne, da osrednji do Trumpa sovražni mediji tega ne bi že tako počeli, res ne služi ničemur, če bi jim Trump dal vse na srebrnem pladnju.

Nato pa je prišlo vprašanje, ki je v trenutku populariziralo prej zgolj tlečo “teorijo zarote”. Sporočilo o upanju, da se Trump izza kulis bori proti pedofilski kabali, je zaradi enega novinarskega vprašanja postalo resnično: “Anon verjame, da na skrivaj rešujete svet pred kultom pedofilov in kanibalov. Se strinjate s tem?” je v obtožujočem tonu vprašala novinarka. Trumpov odziv: “Mar naj bi to bila slaba stvar? V bistvu je res. Rešujemo svet.”

Koliko od tega je res in koliko je figment človeške domišljije, najbrž ne bomo nikoli izvedeli. Koliko od tega je res in koliko od tega je samo bujna domišljija, ni pomembno. Pomembni so rezultati in posledice. In dejstvo, da je Trump rekel, da se bori proti pedofilom in kanibalom, vznemirja vse, ki so krivi teh nagnusnosti.

Medijski fokus povsem nekje drugje
Minil je komaj teden dni, ko smo v obrobnih zapisih na spletu lahko zasledili, da je urad zveznih šerifov razbil pedofilsko mrežo v Georgii in rešil 39 otrok, starih med 3 in 17 let, ki so bili pogrešani, žrtve pedofilije in del trgovine z belim blagom. Osrednji mediji so bili preveč zaposleni s križanjem 17-letnega Kyla Rittenhousa, ki je v samoobrambi ubil dva napadalca in ranil tretjega. Med mrtvimi je bil tudi obsojeni pedofil Joseph Rosenbaum, ki je posilil in spolno zlorabljal pet dečkov, starih med 9 in 11 let. Vzor, slika in prilika povprečnega privrženca Antifa.

Napad pripadnikov BLM v Kenoshi na 17-letnega Kyla Rittenhousa (foto: Youtube)

A zvezni šerifi, ki so podložni samo ameriškemu pravosodnemu ministrstvu, so šele dobro začeli. V naslednjih tednih je sledilo še več takšnih uspešnih operacij, ki pa si v osrednjih medijih niso zaslužile niti omembe.

Kako se bomo zavarovali pred pošastmi in moralno izprijenostjo?
Da je normalizacija pedofilije šla čez vsako mejo, je javnost ugotovila z napovednikom za Netflixov francoski film “Cuties” (opisni prevod: Ljubke stvarce). Film, ki prikazuje deklice, stare komaj 11 let, kako pomankljivo oblečene pozirajo v seksualiziranih pozah in se zvirajo, medtem ko se kamera osredotoča na njihove sramne predele, je sodu izbil dno. Kritiki so bili navdušeni. Koliko zaradi tega, ker so zato plačani, koliko zato, ker so tudi sami del pedofilske zalege, ostaja neznanka. Javnost je bila ogorčena, Netflix pa je vztrajal, da gre za zgodbo, ki opolnomoči deklice, da najdejo svoj pravi jaz. Netflix se zdaj sooča z več milijard dolarjev težko izgubo.

Da je svet vplivnih in močnih eno samo pedofilsko leglo pokvarjencev, je na tej točki vsem dobro znano. Od nedavno samoumorjenega milijarderja Jeffreya Epsteina njegove madame Ghislaine Maxwell in britanskega princa Andrewa do najprepoznavnejših franšiz in igralskih imen v Hollywoodu. Od Vojne zvezd do Harryja Potterja, od Disneya do Netflixa. Od Woodyja Allena do Bryana Singerja. Od Kevina Spaceyja do Johna Podeste, ki se je v svojih e-sporočilih tako zelo veselil naslednjega “kuhanja duhov” z Marino Abramović. Vse to je samo performans, bodo rekli slepi, vse to je samo teorija zarote, bodo trdili vpleteni. Teorija zarote je postala pojem za diskreditacijo tistih, ki govorijo resnico. Če bi Wikileaks danes objavil stvari, ki so prišle v javnost pred desetletjem, Julian Assange ne bi bil žvižgač, temveč bi ga osrednji mediji ožigosali za teoretika zarot.

Kakor lahko vidimo, zlo preži na otroke z vseh strani. Naša naloga je, da jih zavarujemo pred pošastmi. Sloveniji je to edinstveno priložnost ponudila Poljska, ki predlaga oblikovanje nove mednarodne konvencije, ki bo brez kakršnihkoli ideoloških predznakov varovala družino. Iz nekega razloga so levičarji ob tem skočili v zrak. Varstvo pravic družine in njenih članov, boj proti nasilju v družini, varstvo otrok pred moralno izprijenostjo in krepitev mednarodnega sodelovanja na področju preprečevanja nasilja nad ženskami je za slovenske levičarje enako podpori nasilju nad ženskami. Le zakaj?

Ivan Šokić