Od Katyna do Hude jame

Direktorica Študijskega centra za narodno spravo Andreja Valič Zver. (Foto: STA)

Rožni venec simbolizira majske pobožnosti v čast Božje matere Marije. A ne le to: je tudi simbol vere, upanja, ljubezni, pa tudi človeškega trpljenja. Vsak od nas se je že kdaj v stiski zatekel k drobnim kroglicam in križu, ki jih kristjani nosimo v žepih, denarnicah, okrog vratu, pa še mnogo kje. A tokrat imam v mislih prav poseben rožni venec. Ne zato, ker bi bil posebej lep ali znamenit. Je majhen, obtolčen in načet od rje. Spravljen je v enega od mnogih lončenih predalčnikov, v katerih so tudi raztrgani deli usnjenih denarnic, vojaških torbic in škornjev, razbitih očal, ročno izdelanih šahovskih figur, prstanov, svetinjic… Rožni venec, ki ga imam v mislih, je obžarjen z nenavadno močno svetlobo. Priča o globoki veri človeka, ki ga je v svojih poslednjih trenutkih stiskal v rokah in se poslavljal od svojih dragih in svojega življenja. Streli iz sovjetskih pušk so neusmiljeno pokončali to človeško življenje in poleg njega še več kot 22.000 človeških življenj. Bili so oficirji, profesorji, zdravniki, odvetniki, pesniki, uradniki… Njihova edina krivda je bila, da so bili pripadniki poljske vojske in inteligence. Bili so cvet poljskega naroda, zapisanega smrti. A kdo bi to vedel tistega poznega avgustovskega dne leta 1939, ko sta se dva totalitarizma zavezala hudiču v skupni blaznosti. 23. avgusta letos bo minilo osemdeset let od podpisa peklenske pogodbe med Hitlerjevo Nemčijo in Stalinovo Rusijo. Nacionalni socializem in komunizem sta si podala uničevalni roki in zaplesala svoj mrtvaški ples nad Evropo. Njuna prva žrtev je bila Poljska, ki v dobri veri, da jo ščitijo pogodbe o prijateljstvu z zahodnimi državami, še zdaleč ni slutila, da je zapisana pogubi

Seveda bi kot zgodovinarka lahko – in morda celo morala – tudi v tem sestavku uporabljati strogo znanstveno govorico in mnogo bolj hladno objektivne izraze. A besede kot so “hude kršitve človekovih pravic in temeljnih svoboščin” nikakor ne morejo dovolj dobro opisati in razložiti neopisljive groze in pretresenosti, ko se človek iz oči v oči sreča z osebnimi predmeti in ostanki preračunljivo umorjenih nesrečnikov iz Katynskega gozda. Njihova usoda je bila zapečatena aprila in maja 1940, v tistih dneh torej, ko je jugoslovanska in slovenska predvojna partijska vrhuška z naslado paktirala s sovjetsko vrhovno partijsko komando ter načrtovala komunistično revolucijo tudi na slovenskih tleh. Naših partijcev ni prav nič motila usoda nesrečne, zasedene in razkosane Poljske. Ni jih motila usoda preganjanih in uničenju zapisanih poljskih Judov. O holodomoru v Ukrajini, stalinističnih čistkah, montiranih procesih, deportacijah prebivalstva v Sibirijo, koncentracijskih taboriščih v polarnem krogu, pa tudi o pokolu v Katynu in še mnogokje se ni spodobilo govoriti, pa tudi pametno in oportuno ni bilo. Saj za zmago revolucije so pač bila dovoljena in potrebna vsa sredstva in dejanja, tudi tista najbolj zavržna.  In fantje kot so bili Kidrič, Kardelj, Ribičič ter njim podobni si pri tem umazanem početju niso prav nič pomišljali.

Ob napadu Nemčije na Kraljevino Jugoslavijo v začetku aprila 1941 je prijateljstvo med Sovjetsko zvezo in Nemčijo trajalo še naprej. Šele slabe tri mesece pozneje sta kljukasti križ in rdeča zvezda postala zagrizena sovražnika in tekmeca v boju za svetovno prevlado. Šele tedaj so tudi jugoslovanski in slovenski komunisti zamenjali ploščo, Protiimperialistično fronto prepleskali v Osvobodilno fronto in začeli “odpor”, kot so desetletja in desetletja po drugi svetovni vojni razlagali skupaj z “lakajskimi” zgodovinarji ter pisci učbenikov.

Ob izkopu Katyna je sledil šok …
O zgodbah prijateljstva in sodelovanja med nacionalsocialistično Nemčijo in komunistično Sovjetsko zvezo v polakiranih učbenikih ni bilo govora. Tudi o njunem tajnem protokolu in razdelitvi Poljske se ni pisalo in govorilo. Pokol v Katynu je bil – tako kot še mnogi sovjetski zločini – tabu tema. Šele konec osemdesetih in v začetku devetdesetih let 20. stoletja so visoki sovjetski voditelji sklenili, da je konec laži o domnevno “nemškem zločinu” v Katynu. Svet so pretresle fotografije izkopavanj množičnih morišč v bližini Smolenska, na ozemlju nekdanje Sovjetske zveze. Lobanje umorjenih so bile preluknjane s sovjetskimi naboji. Roke zvezane z žico. Trupla nametana v jame.

Množila so se pričevanja družin, prijateljev, ljudi, ki so bili tako ali drugače povezani z umorjenimi. Zgodba o Katynu je zrasla v visoko pesem žrtvovanja za domovino, ki zavzema sveto mesto v poljskem spominu. Svoje simbolno mesto in večni spomin je dobila pred nekaj leti, ko so v vojaški trdnjavi sredi Varšave odprli muzej Katyn. Naj povem, da je muzejska prezentacija zločina izjemno strokovna, saj obiskovalca prevzame s svojo pripovedjo, umetniškim vtisom in čustvenim dotikom. Na voljo so mnoge informacije, tako v pisni kot elektronski obliki. Poseben vtis pustijo osebni predmeti in oblačila umorjenih, fotografije in pisma, prizori odkrivanja morišč in posebna pozornost, namenjena pogumnim posameznikom, ki so se že v času jeklenega komunističnega primeža po drugi svetovni vojni zavzemali za resnico o množičnih umorih v Katynu.

Slovenski komunisti imajo na vesti Hudo jamo
Bilo bi nenavadno, če se ob obisku muzeja Katyn, kamor so nas pred nekaj dnevi peljali kolegi iz poljskega Inštituta nacionalnega spomina, ne bi zbudil spomin na slovenski Katyn, na Hudo jamo in stotine povojnih morišč na slovenskih tleh. Tudi usoda slovenskih nesrečnikov, mož, fantov, mladih, starih, bolnih, ranjenih je bila zapečatena v pomladnih dneh maja in junija 1945, številnih pa tudi kasneje. Več kot 12 tisoč jih je bilo po vojni iz avstrijske Koroške prisilno vrnjenih v roke partizanov in večinoma umorjenih v taboriščih, jamah, rudniških jaških, odročnih krajih…

In tako se človeku nujno prikradejo v misli tudi  primerjave med poljsko in slovensko kulturo spominjanja, med njihovim in našim odnosom do članov lastne narodne skupnosti, ki so bili žrtve krvoločnega totalitarnega kolesja. Nihče od njih ni bil priveden in obsojen pred sodiščem, pa vendar so bili eni in drugi žrtve sistemskega in sistematičnega uničevanja t.i. razrednega, nacionalnega, političnega “sovražnika”. Boljševiška revolucija, spočeta v sovjetskih nedrjih, je pljusknila na slovenska tla z neizmerno uničevalno slo. Zato je zločin v Katynu zgolj ena od predhodnic zločina v Hudi jami, Košnici, v Starem Hrastniku, Šentvidu, Škofji Loki, na Teharjah…. A kje je obtičal slovenski spomin? Kje so vklesana slovenska imena žrtev? Kje so mrliški listi? Seveda se lahko tolažimo, da so pogumni in vztrajni posamezniki postavili farne spominske plošče, da je nekaj sto nesrečnikov pokopanih, da so ob pomanjkanju arhivskih virov shranjena mnoga pričevanja… A odnos slovenske države do spoštljivega spomina na slovenski “Katyn” je še daleč pod poljskim nivojem. Ko se bodo odprla vrata v muzej, posvečen Hudi jami in drugim moriščem, ko bodo pripravljeni izobraževalni programi za mlade in se bomo lahko poklonili pred osrednjim državnim pomnikom na žrtve komunistične revolucije na slovenskih tleh, bo tudi slovenski narod lažje in bolj svobodno zadihal. Poljska izkušnja nam je vsem lahko za zgled.

dr. Andreja Valič Zver

 • if

  “Poljska/Katyn_kominternovec Stalin” = “Slovenija/Huda jama in različice_kominternovca Tito – Kardelj – nasledniki Kučan in Njegovi”.

  Slovenska država je zaradi podle in hinavske leve politika utemljena na genocidu nad slovenskim narodom, na laži, Kučan in njegovi so vzdrževalci te nečlovečnosti, podlosti, nemoralnosti, neodgovornosti.

  Praznik Dan upora proti okupatorju vsakega 27. aprila je zgodovinska podla laž, s katero slovenska politika in slovenski šolski sistem zastrupljata slovenski čas in slovensko mladino!

  Predsednik Pahor in drugi odgovorni, umaknite to podlost, rešite se odgovornosti, ki vas ta hip bremeni zaradi vzdrževanja te podlosti, stopite na stran odrešiteljev Slovenije!

  • if

   Izvirni narodni izdajelec slovenskega naroda je komunist kominternovec pod diktatom načelnikov Tito in Kardelja. Kominternovca sta bila Stalinova in Hitlerjeva vzajemneža tudi 6. aprila 1941.

   Komunist kominternovec je:
   v BG protestiral v korist nacista 8 dni pred napadom nacista na Slovenijo;

   27. aprila 1941 je v LJ tvoril kominternovsko PIF zoper demokraciji VB in Franciji, ki ju je tolkel komintenovski zaveznik nacist;
   1. maja 1941 je kominternovec gostil nacista na Rdečem trgu v Moskvi.

   Komunist kominternovec, podlež, ki je naklepno pohabil slovenski narod, ki ga izraža tudi sedanje stanje.

   • Boris Zajc

    Kdo je bil izdajalec se ve in tega ne bpste nikoli spremenili. Glede genocida pa se najpreje poduči kaj je to.

    • ZatonMesecnikov

     Imaš Izdajalca revolucije v mislih Zajči?

     ker drugi mi ne pade na pamet, saj leta 1941 po propadu kraljevine in njeni kapitulaciji ni bilo nobene pravne osnove za kakšno drugo izdajo.

     kot da bi delavca propadlega TAM-a naprimer danes obtožili, da je izdajal poslovne skrivnosti.

     • Hribouc

      Bravo!

      Preveč za hudega misleca in pripadnika rdečega Korita.

    • Hribouc

     PRVI IZDAJALEC NOB OF REVOLUCIJE IN 2.VOJNE ?

     Je Slovenec-Komunist kasneje komandant Ribniške čete, ki izda vodjo prve in edine protifašistične organizacije TIGR Italijanom 13.MAJA 1941 ! Danila Zelena Lahi ubijejo, Kravanja ujamejo Tone Majnik uide-pa ga potolčejo Partizani, slovenske kurbe št. 1 !

     Kaj bi še rad vedu. pizdek?

     • Boris Zajc

      Ja zelo si kulturen skrivaček. Napiši svoje polno ime in priimek, če zmoreš toliko poguma.

     • Hribouc

      Bednik, ne znaš drugače, kot napadati.

      Da bi si vzel čas in preveril dejstva, to pa ne, pizdek.

      Za začetek išči v smer, da je 1.Izdajalca Slovenije v NOB OF revoluciji 13.maja 1941, ki je že pokojni, komandant Ribniške čete, ime in priimek sta jasna in znana in objavljena vsej državi pred par leti – povedal javnosti njegov sin,ki ni več mogel prenašati partizanske svinjske laži s tem pobojem na Mali gori v zvezi !
      ——————————————————-
      BOŠ ZDAJ ZAČEL ISKATI NA ŠIROKO ZNANA DEJSTVA , KI JIH KUČANOV AGITPROP PAČ NI OBJAVIL IN JIH ŠE NE BO ali boš raje lovil mene, bednik butasti?
      Ko se boš dokopal do Resnice o partizanskem umoru danila Zelena po italijanskih kurčevih kurjih tatovih in fukačih, pa pojdi še na spletno stran , kakor, Kučanovega “Primorskega rdečega TIGRA”, kjer še vedno niso napisali Resnice o zadevi- še vedno na debelo lažejo .

      Pa od kje se vzamete, vi, ki samo sovražite, kar vam stoji na poti v vaše fikcijske blaznosti držanja oblasti, ki vam je spolzela iz rok že zdavnaj.

      Veš, moj stari je bil 3 leta Partizan-v prvih linijah in preden je lani šel v Nebesa, upam, povedal premnogo o svinjski revoluciji, in nič o osvobajanju države, saj so samo bežali od spopadov, ki niso bili nikoli prioriteta, če pa je že prišlo do napada, so pač spet bežali, saj ni bilo nobenega interesa ne strategije, da se borijo z Lahi in s Švabi – samo sem in tja, da se “je videlo, da osvobajajo deželo” – DEJSTVA IN ZGODOVINSKA RESNICA . ki se jih ne bo dalo nikoli brisati.

 • Beličič

  Žalostno!Da živ mrtvega išče!Obratno bi moralo biti!

 • Amerikanc

  Od Šarca ne pričakujte drugega kot poveličevanje udbopartijskih rabot. Kljukec, kakršnega se je pokazal po volitvah, ko se je od veselja tolkel po kolenih in skakal kot pajac, ko je dobil dva špicenkandidata za EU parlament, pove vse o modelu in o modelih, ki ga držijo pokonci.

  • Beličič

   Vidiš in tu nič ne moreš!On zmore vsaj Državo vodit!

   • SIMON ROZIC

    Vodit? Dražavo ? Kaj je to? Si ga kdaj vprašal?

    • Beličič

     Stvari se dogajajo v ozadju!V ospredju pa tudi mora nekaj bit!Za tiste z moralo in sramom!

   • AlternativaZaSlovenijo

    Kam jo pa vodi? V jamo!

  • SIMON ROZIC

   Ubožec nori, kaj bo s tabo,
   nisi nam v nobeno rabo.?..

   Joveva ga je skoraj naskočil, saj ne more počakat, da pride Šarček na obisk
   v Bruselj, kjer bosta zares proslavila….po domače!!!

  • Hribouc

   UDbokučanistanski cirkus “sprave med Demosom in Komunisti” prihaja v svojo tragikomično in supergroteskno zaključno fazo.

   “Če Srbi okupirajo srpsko Kosovo, je konec Zahodnega Balkana v EU” PRESS
   Putin Grozni komaj čaka, da se sformira nova EU….

 • Beličič

  Bi bil kateri v Službi resnice?Bi se kastriral za to!Ne bi!

  • Beličič

   Nebi ni ja!

  • Franc Šink

   Ti si navadna zverina neznane pasme.

  • ZatonMesecnikov

   Begaj beličiću u kučicu. Skinuo se sa lanca…

   • Beličič

    Normalno!Putem za Svobodo uz mineralno vodo!

    • ZatonMesecnikov

     ne kenjaj mali…

     • Beličič

      Mala!Ti daješ in to je vse kar je v tvoji moći!Hvala Bogu!

 • ZatonMesecnikov

  Sedaj, ko so s partijskim Božičem oziroma Rojstvom polboga Broza končani vsakoletni dnevi Majskih norosti in ko je Šarec obiskal vsako pasjo procesijo z rdečo zvezdo in spomenik Revolucije, je čas, da se posveti tudi drugi polovici Slovencev. Če je seveda premijer vseh Slovencev, za kar se deklarira.

  V teh dneh pred 74 leti so potekale namreč množične Likvidacije in revolucionarno nasilje nad dobršnim delom “razredno neprimernih” slovencev. Meščanstva in Antikomunističnih nasprotnikov v Državljanski vojni.

  Komunistična revolucija na Slovenskem v letih 1941-45 je vzela več življenj procentualno, kot jih je kitajska komunistična Revolucija na kitajskem med Kitajci.

  Da vidimo Šarec!

  • Hribouc

   Lahko upaš, da tele komentarje bere tudi dušni pastir, ki Šarcu še vedno dovljuje branje svetih Besedil, Božje besede, torej!

   Bojim se, da bo treba tega tipa povprašati po zdravi glavi, nadškofa Zoreta pe še kaj drugega!??

 • Povprečen Državljan

  Pravoverni bi ukinili 27.april in namesto dneva OF uvedli 20.april, dan prisege.

  • Beličič

   Bravo za njih!Zakaj ne?Mi pa imamo za dan Of svoj OF!

   • Minovak

    Ja, dan izdajalcev in levih kolaborantov – dokazano!

    • Beličič

     Izdajalec je vedno desni!Ker tehnično stvari iz drugega kota ni možno izvesti!

  • ZatonMesecnikov

   Povprečnež, ne vidim razloga, da se slavi Dan protiimperialistične fronte, ki je bila uperjena prvenstveno proti Ameriki in Angliji.

   Stranke zbrane v njej so predstavljale približno 20% takratnega volilnega telesa Dravske banovine.

   Izključile so iz političnega življenja 80% takratnik Volilcev slovenske Ljudske stranke. In jih proglasile za kolaborante in Izdajalce. Sledila je državljanska vojna, ki je vzela 82.000 življenj Slovencev.

   toliko bi jih namreč ostalo živih, če bi vsi sedeli lepo doma.

   • Beličič

    Najboljše da se z Angleži bavimo!

 • Beličič

  Huda jama,Svet pa še stokrat hujši!

  • Beličič

   V jami je senca?

   • SIMON ROZIC

    ….in v tvoji butici čista tema!!!

    • Beličič

     Mali!Ma da se pokoravaš!Će ne izvršni odbor dekret da!Vem da veš!

    • AlternativaZaSlovenijo

     Ne, doživel je neke vrste metalni orgazem, razsvetljenje
     saj vidiš, da se sam s sabo pogovarja.

 • Beličič

  Na koncu pameti pride banda!Naravna kot 100% sok!In potem si dvakrat mrtev!Obakrat brezplačno!

 • SIMON ROZIC

  To so resnice, ki bolijo, to je žalost, ki pesti in razjeda ! Še težje je prenašat negiranje
  in sprenevedanje zločincev samih in njihovih potomcev, ki se še danes sladkajo s krvjo
  svojih žrtev, spremenjeno v dodeljen, nezaslužen kapital !

  • Beličič

   Že stara ljudstva so žrtvovala najboljše!Po navadi kakega otroka!Žrtve so del folklore!

   • AlternativaZaSlovenijo

    Si imel pa zegen. Enga ne žrtvuješ potem pa iz tezga rata 100 budal.

   • FRANC3

    Če bi bilo to res, boš ti živel še 1.000 let.

 • Vera

  Žal se državljani in domačini Slovenci premalo zavedajo , kaj so nam zagrešili zločinci po vojni maja in še pozneje leta 1945 .

  • Beličič

   Da so nas osvobodili še otrok ve!

   • Beličič

    Pa ne zloćinci in izdajalci!Partizani!

   • Slovenec 33

    Pravi topoiumni produkt usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, je iz sebe izcedil še eno agitpropovsko parolo.
    Vidi se, da si genetsko deformiran, ali pa debil in ne doumeš razlike med osvoboditvijo in okupacijo.
    Definicija za okupacijo je dejstvo, da po slovenski zemlji hodijo tuji oboroženi vojaki, govorijo tuj jezik in še drugačno pisavo uporabljajo (švasano).
    In kaj so dosegli rdeči verski blazneži po koncu druge svetovne vojne?
    Dosegli so nadaljevanje okupacije slovenskih dežel, le okupatorji so se zamenjali !
    Seveda so to lahko dosegli, ker so med vojno izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenskih deželah.
    Kaj te res ni sram, da proglasiš OKUPACIJO za osvoboditev .
    Res si beden.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Vseeno je potrbno ločit med partizani in komunisti oziroma vodstvom KPS od koder je prišla vsa morilska golazen. Zločine so večinoma izvajali najbolj pritlehni in podli zločinci pod vodstvom partije. In to golazen je potrrbno ločit od večine partizanov, ki s poboji niso imeli nič skupnega.

     • FRANC3

      Se strinjam. Partizani so se misleč borili za Slovenijo, KPS pa za SSSR in komunizem.

   • WISKY 1000

    tvoj otrok ja,ker si mu možgančke opral,moj ne

   • FRANC3

    KPS nas je osvobodila svobode in demokracije. Uvedla pa je nacionalizacijo, laž, obvezno oddajo, bone, inflacijo…

   • Nata

    A dej no ?? Pusti ti otroke , pa mladino pri miru.
    Saj so vse vedenje pobrali v šoli , iz šolskiha knjig.
    Povprašaj raje nas, povojno generacijo. . . . .

  • Novakec1

   Vpraši se kaj bi bilo z veliko večino sloovc če ne bi bilo partizanov, pa ne metat partizane, komuniste, tabele, tačrne in ne vem še koga v isti koš.

   • Nata

    Kaj pa bi bilo, no ????

    • Novakec1

     Vpraši kakega levega in nato še desnega zgodovinarja , da bo štala popolna.

     • Nata

      Veš, štalo imamo tudi v drugih zgodovinskih primerih. Ne samo pri pojmih – partizan, domobranec – ampak v vseh sferah zivljenja. Žalostno.Leta in leta bodo minila, preden bomo o pravi zgodovini sploh kaj vedeli.

    • Novakec1

     Vpraši se…., a sedaj razumeš, ne sprašuj mene.

     • Nata

      Sem mislila , da ti je vse popolnima jasno in da nas boš kaj podučil !
      Saj so bili domobranci. Ko se komunisti ne bi šli revolucijo, bi bilo kar v redu.

     • Novakec1

      Sosed domobranc je očeta poslal v turizem v Gonars in kasneje na Rab, k sreči je preživel

     • Nata

      Hm. . . Sosed? Kaj pa je bil ? Moja strica so v Gonars poslali Italijani. Na srečo sta se srečno vrnila domov.Mama pa je – šestnajstletna mula- ušla v partizane.

 • Beličič

  Nimajo hitrosti razmišljanja!In to jih pošteno jebe!

 • Beličič

  Kaj bomo z njimi!Enkrat se bomo vprašali koga rabimo in koga ne!Ker od otroške stopnje gor nestrpnost kuri!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Huda jama je bila pravična kazen za narodne izdajalce…domobrance-legije smrti…ki so prisegli Hitlerju!! Koji kurac se zdaj buni Zverova???

  • Beličič

   Lahko bi jih prešolali!Samo narod je bil izmozgan!Das is das je rekel Tomass!

  • tramal

   A misliš dojenčke ,nosečnice starčke ,deklice in fante ki še deset let niso bili stari ko so jih pobili komunisti.

   • Beličič

    Pa zlate zobe vzamem je rekel Adi!

 • Big Bird-Veliki Tič

  “K nam bo prišla na povelje Führerja velikonemška vojna sila, ki nas bo ščitila. … S svojo močno borbeno silo je Nemčija edina trdnjava zoper boljševizem in kapitalizem.”

  Slovenec, 24. september 1943

  • Beličič

   Angleški piloti pa so za Nemški generalštab pomirali!

 • Primoz Papez

  Čakam kaksno zgodbo iz sv urha kaj so delali vasi..

  • Beličič

   Na partisi maš!Motorna žaga 2 in 4!

   • Beličič

    Dobro sol ni Piranska samo isto prime!

  • Peter

   Vasi?
   Kaj so delali vasi, ti nam povej, no.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Evo, zakaj ste domobranci pristali v Hudi jami:

  “Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj.”

  • Beličič

   Po takšni prisegi te lastna mati v žlici utopi!

   • Big Bird-Veliki Tič

    Slovenski domobranci so podpisovali tudi izjavo v nemščini in slovenščini:

    “Sem prostovoljno pristopil v Slovensko Domobranstvo, v boj in uničenje komunizma, kateri je moji deželi že toliko gorja prinesel in celo Evropo ogrozil. Moja trdna volja je, z vsemi mojimi močmi, v zadovoljstvo moje dežele in Evrope bojevati se pod nemškim vodstvom, in za to tudi moje življenje postaviti. To obvezo sem danes s sveto prisego potrdil. Sem bil o dolžnosti in pravicah v službenem, disciplinarnem in gospodarskem oziru poučen.”

    • Beličič

     Saj!Isplen lastne pameti še danes čutijo!

 • tramal

  Zato pa vabijo slovenski izdajalci ,komunajzerji ,ruse v Slovenijo ker so obojni isti morilci.

  • Beličič

   Rusi so naši bratje po krvi!In so vedno dobrodošli!

   • Slovenec 33

    Bratje po krvi so le rdeči verski blazneži, ki so se usidrali v Rusiji in v slovenskih deželah.
    Oboji so izvajali genocd nad svojimi, ruski verski blazneži pa tudi nad Poljaki, ko so skupaj z naciji začeli drugo svetovno vojno z napadom na Poljsko, vsak iz svoje strani.
    Skupna slovanska preteklost je kardinalna laž, ki so jo začeli velikonemci, da so lahko zatirali Slovence in nato še Srbi, skratka vsi, ki so okupirali slovenske dežele.

    Poglej si edino, kar velja – to je genetska slika in ta kaže, da Slovenci niso imeli istih prednikov z Rusi od opice naprej.
    So pa rdeči vrski blazneži iz istega legla in so pripadniki najbolj zločinske religije v človeški zgodovini, ker so v imenu te religije potokli skoraj 200 mio ljudi.

    Za primerjevo obe svetovni vojni sta zahtevali 75 mio žrtev na vseh vojskujočih se staneh z atomskima bombama vred.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Več milijonov Rusov (več kot jih je bilo pobitih domobrancev) je pretrpelo hude stvari. Drugače pa poklon vsem njihovim žrtvam, ki so šli skozi pekel stalinizma.

     • Hribouc

      Od kje pa’s ti padu?

      ČEZ 100 Milijonov je žrtev čistk in gulagov Rusije pod Leninom in Stalinom !

      VIR: ČRNA KNJIGA KOMUNIZMA

     • Darth Vader

      ne pozabiti omeniti dejstva, da je lenina in stalina finacirala bankirska rodbina rothschild iz nemčije…..kasneje pa iz anglije in francije……ker je ruski car zavohal agendo v okviru poizkusa ustanovitve lige narodov na dunaju…..

     • Hribouc

      Po neuspeli revoluciji 1915, se lenin in Barabe rešijo v Švico in naprej v USA, kjer jih gostijo Rockefellerji (ŽIDJE)in jih čez leto pošljejo nazaj v Evropo, spet šVica, od kjer jih Nemški vrhovni štab z nekim Zimmermanom (ki je avtor ideje) zapečatijo v diplomatski vlak in pošljejo na Finsko/Petrograd. Za popotnico jim dajo takratnega denarja, sredi težke svetovne vojne, za 100milijonv današnjih Evrov, da financirajo novo, torej t.im. Okrtobrsko revolucijo.

      ZATO, DA ŠVABI IN ŽIDJE SKUPAJ SPRAVIJO CARSKO RUSIJO NA KOLENA,
      DA SE UPOR ŠIRI MED VOJSKO, KI PROPADEIN RAZBREMENI ŠVABE IN AVSTROOGRSKO NA CELI VZHODNI FRONTI !!!

      In se danes čudite prijateljstvu Rusov in Putina – nekdanji predsednik Schroeder
      kasira z nafto in plinom, Severni tok plinovod – Donald pa rohni in nori !!!! ????

      A ste vedeli, da glavni štab ljudi okoli Lenina predstavljajo, kdo ? ŽIDJE !!!

      Pa Židje, glavni denarniki v USA / Angliji…res so od Hudiča!

   • AlternativaZaSlovenijo

    Seveda, Rusija, njihova kultura je del Evropske kulture. Ko se bodo Rusi osvobodili svojih zdajšnih tiranov(Stalin in Lenin sta že v pozabi), potem bo sploh veselje. Drugače pa predlagam da prebereš Solžecina. Boš videl trpljenje Ruskega naroda v gulagih in vso strahoto totalitarizma.

   • FRANC3

    Iz Rusije še burja ni nič prida.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ja samo njim podobne vabijo. Ruska inteligenca je pa za njih nedosegljiva par 100 svetlobnih let.

 • tramal

  Kdo je dobil največ poslancev?Aja ti znaš šteti samo do dva.

 • Peter

  Baje boste ta teden tožili Novo….
  Pa rezultatov volitev še vseeno ne boste popravili…

  • Beličič

   Če bi Novo tožil je isto kot da bi sam sebe v rit pofukal!

 • Peter

  Vi po starem blatu rijete na vsak vikend, še posebej pa v lažgošah.
  Pa te takrat to ritje ne moti tako zelo, zgleda, no.

  https://www.zzb-nob.si/dogodki-in-prireditve/

 • Big Bird-Veliki Tič

  A se še spomnite leta 2013…V Šentjoštu, kjer je bila ustanovljena prva vaška straža, je bila slovesnost ob 70. obletnici birmovanja škofa Gregorija Rožmana? Očitno je bil to le formalni razlog, saj je bil dogodek sicer namenjen spominu na domače domobranske vojne in povojne žrtve. Obeležili so ga s spominsko mašo, ki jo je vodil urednik Družine Franci Petrič, po njej je bila spominska slovesnost pred kapelo mučencev ob zvokih domobranske himne, z uniformirano domobransko stražo in domobransko zastavo (slovenska narodna zastava s kranjskim orlom). Pa Erlichova (ki je bil celo v sporu s škofom Rožmanom!) priznanja zaslužnim v današnjem protikomunističnem boju oziroma obnavljanju le-tega v političnem in družbenem življenju – skratka, predstavitev in uporaba celotne simbolne strukture domobranstva.!?!?

  PS: A bomo spet aktivirali Hudo jamo?

 • Peter

  https://www.zzb-nob.si/dogodki-in-prireditve/

  Uf, koliko ritja po starem blatu, kot bi rekel RBS, no.

 • FORT WORTH

  Evo citat revolucionarje budale :

  Citat Moše Pijade, ideologa Komunističke partije Jugoslavije, čovjeka po kojem se u Hrvatskoj još nazivaju i neke ulice i trgovi, pa i kulturne i ine ustanove, koji je na prvom zasjedanju AVNOJ-a u studenome 1942. u Bihaću rekao ovo:

  – “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.

  Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom. Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere.

  Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira.”

  (Dokument se nalazi u Arhivu Vojnoistorijskog instituta u Beogradu fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) – Četnička arhiva, pod oznakom K-12, 30/12.)

 • Beličič

  Najjači so navijači!Jači so samo invalidi!

 • Peter

  Ker ste na volitvah popušili, rijete po starem blatu…

  https://www.zzb-nob.si/dogodki-in-prireditve/

 • Beličič

  Klučavnica levo;Ključavnica desno in m malčki nić ne morete!Res ne!

 • Big Bird-Veliki Tič

  A se še spomnite apologije zaprisege ko je SDS-ovec France Cukjati prebral v državnem zboru in posebej poudaril tisti njen del, ki govori o tem, da se bodo domobranci borili za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope???… kakor da bi bila po tedanjem nemškem pojmovanju “svobodna Evropa” isto, kakor je današnja oziroma si jo danes predstavljamo in si prizadevamo za “svobodno Evropo.”… Pa kaj budala SDS-ova misli, da smo Slovenci bebci???

  • AlternativaZaSlovenijo

   Malo sumim, da s tabo ni čisto gladko

   • Peter

    V bistvu res nismo fer, ker se delamo norca iz vaškega bebčka.
    Ampak, če bi ostal doma, se ne bi, no.

  • Peter

   Ne. Misli, da si ti bebec.
   Pa še prav ima, no.

 • Peter

  Vas je pa kar dobro zalivalo med mesecem majskih norosti.
  Zdaj pride junij in sonce, no.

 • Peter

  Cerar: “Kongres bo primerna priložnost, da preverim, ali imam še zaupanje stranke”

  Ne, Cmerar, kongres bo priložnost, da preveriš, ali sploh še imaš stranko, no.

  • rubec

   hehe, vilkomen.

 • Peter

  S tako podporo osrednjih medijev dobiti tako malo, je milo rečeno, polom, no.
  Predstavljaj si, kaj bi dobili, če bi osrednji mediji poročali nevtralno…

 • Beličič

  Peteršič bo prišel in korenček v korpici prinesem!In bomo sadili!Spizdo pa ne bo niti eden!Letos ne!

  • Beličič

   Kaj drugo leto?Kdo to ve!

 • Peter

  Kvantiteta ni enako kvaliteta, beličiću, no.

  • Beličič

   Pa to ti govorim!Enega kvalitetnega ven potegni!

 • xtc

  Komunizem in socializmi vseh vrst so sistemi morilske drhali.
  Ja vendar je med Katynom in Hudo jamo bistvena razlika tam so klali in pobijali Ruski okupatorji pri nas pa domača morilska rvavo roka golazen,brez izobrazbe in manir-to pa je pomembna razlika.

  • Beličič

   Kdo jim bo to dobroto plačal?

 • Big Bird-Veliki Tič

  Vse izdajalce zmetati v Hudo jamo!!!… SDS-ovi domobrančki, postavite se v vrsto!!!

  • Beličič

   Za izdajalce ni kvantne fizike!Lahko se ti doma skriva!

  • macon

   Admin, prosim opravi delo.

  • Peter

   Boš ti metal al te je sam gobec spet?

 • Beličič

  Kak vemo’Vemo če Papeža izvolimo!

 • Peter

  Tumpek, a si ti LMŠ al si SMC, ZKSS al si kar navaden butast levičar?

 • Peter

  tumpek, a si ti beličić al je beličić tumpast, no?

  • Beličič

   Beličič je iz Ozn_a,Tumpek iz Haloz in ti iz Krivoverc!

 • Peter

  Tumpek, saj veš, čas je za spat, putiket je tuki….

 • Hribouc

  Pokorno javljam, da ga.Zverova ne pove ene velike občutenosti v razliki med katynom in Hudo jamo.

  Film Katyn sem si ogledal, ko mi ga je dal prijatelj Poljak – mislim, da se ta groza v Slovenskih kinamatografih ni vrtela. Bil sem uničeno pretresen in “premaknjen” več dni in name je pustil hud vtis, ki ga ne pozabim.

  Povedati pa je treba naslednje :

  Ruski Boljševiki so poljske oficirje-vojne ujetnike strpali v črne avtomobile in jih odpeljali na morišča.
  Ko je posameznik stopil iz zatemnjenega avta ven na sonce, sta ga zagrabila dva oficirja KGB in ga potisnila na rob jame, tretji pa ga je ustrelil v tilnik še preden se je revež sploh zavedel za kaj se sploh gre.

  Kaj so počeli , zdaj vemo z gotovostjo, slovenski Partizani, načrtno spremenjena narodna teroristična vojska v sramotno kvizlinško vojsko KNOJ krvavega kaplarja Josipa Broza Tita, kakor maršala Jugoslavije.
  Ujete, torej vojne ujetnike, Domobrance so internirali, strahotno mučili in zverinsko pobijali že na poti iz želežniških postaj do začasnih taborišč, jih masakrirali tudi tam in preživelo rajo zvozili kot živali brez hrane in vode do morišč in jih tam garbali, mučili, slekli in zverinsko pokončali.

  Ko bo vesoljni svet gledal, upam da visokokakovosten film o teh partizanskih grozotah v Kočevskih gozdovih, bo svet onemel!

  Ko pa bo posnet še film o grozovitostih pomorov, ki so jih izvajali lokalni pripadniki terencev in terenk ter Udbaši nad izpuščenimi otroci in mladoletniki iz domobranskih taborišč smrti ter nad lokalnimi ljudmi, ki
  so bili na poti OZNE/UDBE 1945-1953 , pa bodo v njihovi senci zastale strahote celo Kambodže pod Rdečimi Khmeri.

  Kdo ne verjame ?

  ” Slovenija pod komunističnim Satanom 1941-1991 je bila živi peklenski Pekel!” PRESS

  • ZatonMesecnikov

   Takšne stvari Hribouc vedno pustijo vtis. Namreč gre skozi film za personalizacijo žrtev. Ki dobijo podobe in niso samo demonizirani nedoločeni pojmi. Takšne lahko sovražiš, ko dobijo podobo sošolcev, sošolk prijateljev, znancev, oziroma mladih ljudi, zgodba postane drugačna.

   Ko se je po vojni malo govorilo o zaplinjanju Judov, so v začetku 80tih štartali s projektom personalizacije ubitih. Posnete so bile serije filmov in nadaljevank, pisane knjige. V muzejih so žrtve dobile podobe. To je bil projekt Jad Vašem.

   Prokomunistični lobiji pri nas in ZZB si na vse krplje ravno zaradi tega prizadevajo, da njihove žrtve ne bi dobile imen in podob. Vedo, da bi s tem prišlo tudi sočutje. Dokler so kosti v gajbicah in kot take vzbujajo naravni odpor v človeku pred smrtjo, jim je to voda na mlin.

   če bi dobile kosti Podobe, in usode, bi prišlo tudi sočutje,. Tega pa nočejo. zato na vse kriplje zavirajo izkopavanja in prepoznavanja.

   Zato takšno kričanje nad Pričevalci. Zato kričanje ob italijanskem filmu o dekletu, ki je končalo v Fojbah.

   Nočejo podob. Podobe jih motijo. Nočejo sočutja. So kot stari Borci, ki niso upali ponoči ugasniti Luči. Da ne bi žrtve prišle ponje….

   • Hribouc

    Hvala za razlago, seveda.Organsko , podzavestno, paradigmatsko in duhovnodušno se strinjam v sekundi časa.

    Ko so bili l.2013 izkopani poklani nedolžni Vaški stražarji, 45 njih na Mačkovcu, so dobili
    tudi svoja imena, čeprav je najdenih ostankov bilo za manj od polovice števila.Najmlajši je štel komaj 16 let. Ker sta dva uspela v metežu nečloveškega partizanskega klanja dva
    ušla, sta svojemu ljudstvu prinesla žive dokaze in izpovedala sta kaj sta med klanjem slišala iz ust žrtev in iz ust klavskih Partizanov slavnega Notranjskega odreda, po katerem še danes nosi ime osrednja šola pokrajine.Ne samo, da so žrtve dobile imena, tudi klavci so jih. Zločin je perzonificiran in čeprav so oboji mrtvi, so žrtve dobile svoj grob, grobovi klavcev pa pa so dobili krvavo zarjo večnega Pekla in za marsikaterega klavca se ve ,aj je v navalu zločinskih peklensko morilskih besov tulil kot zverina.
    In končno, za kaj je tulil? Za pridobivanje oblasti nad sočlovekom, nad znancem, nad sosedom in nad nekdanjim sodelavcem in prijateljem. Zato.

    Ko so, malo kasneje, l.2016 bili izkopani reveži nečloveških morij partizanskih satanistov v Krimski jami,ki so že 1941.leta začeli svojo revolucionarno krvavp rihto. Ko je bil izkop končan, so bila okostja prešteta in zložena kot se spodobi. Dekleta, žene, matere,nerojeno dete, otroci, štirje mladi Partizani, fantje, možje.

    Ljudje, naj se mi še kdo drzne razlagati o Ljudski revoluciji, če si drzne.
    Nobene ni bilo.
    Bil je satanski komunistični upor barab, lenuhov, pokvarjenih študentov delomrznežev, faliranih zgub in pokvarjenih vajencev in bil je kup psihopatov, družbenih iztirjenih zločincev, ki so na koncu, ko so nekateri popolnoma izgubili kompas, streljali in klali drug drugega podobno kot so partizanski klavci drug drugega rezali na drobno, kot podivjani sadisti v logaški klavnici.
    Od znanih in pomembnih partizanskih ponorelih sadistov pa so širše opisani le redki primeri. kako Bračič Mirko in Dušan Pirjevec Ahac na smrt obsodita sodruga in kasneje narodnega heroja Širaja iz Bloške planote, pa ga soborci nočejo streljati-se ta umakne pa ga vendarle mnogo kasneje doseže njuina maščevalna roka vsej partizanski”strogi” komandi in disciplini navkljub in ga umorita iz čisto osebnih podlih vzgibov. Prasec in krvavi psihopatski norec Bračič pa kasneje, med bitko za Kočevje
    konča svoje svinjsko življenje od krogle sotovarišev v hrbet..nič od tega ni zapisano na partizanskih spomenikih !

    ŠE NAJHUJE iz zlagane in fuknjene NOB OF Revolucije pa je to, da imaš stotine partizanskih spomenikov po deželi na katerih stoje zapisi kot: Žrtvam revolucije, Žrtvam fašizma in na njih so desetine in stotine imen nedolžnih, ki so bili žrtve italijanskih ali nemških krvolokov, ki so jih vojaško načrtno sprovocirali hrabri Partizani
    na ukaz boljševiške Partije, ki so po strelski provokaciji zbežali v globoke gozdove
    in od tam smeje in z naslado opazovali kako okupator požiga, kolje in strelja ter odvaža ljudstvo v smrtonosno gladovno smrt v taborišča Italije in Nemčije – na spomenikih pa sveti hudičeva krvava rdeča zvezda boljševiške Smrti !

    IN OB TEM SPOMENIKIH PRIREJAJO HUDIČI MORILSKI SVOJE PARTIJSKE SEANSE SMRTI ! Tak narod ne more preživeti!

    Še to: E-projekt VSEPOSVOJITEV daje žrtvam vseh barv in prepričanj častno ime, jim vrača postopoma sicer, pa vendar njihovo dobro ime in nedolžnost !To pa je dobro.

    • ZatonMesecnikov

     Koliko so pa sami svojih pospravili, pa jih naprtili nasprotni stani, pa verjetno ne bomo nikoli izvedelli.

     • Hribouc

      Kar jaz razumem in vem in ga.ZVEROVA ne upa objaviti, ker bi jo Udbokučanisti abjajcali je zadeva približno takale :

      Najmanj 85 % Slovencev pobitih od Lahov in Švabov so povzročili Komunisti zlaganega odpora Ljudstva Slovenije/ beri:Komunistov anarhistov in psihopatskih banditov, ki absolutno ne priznavajo Boga, torej malikujejo ČISTI NIČEVI NIČ!

      NOB OF Revolucija aliaws Komunisti Boljševiki so nadalje pobili najmanj 35% lastnega kadra borcev Partizanov in tudi oficirjev.

      Nenazadnje, dokumentirano : do Sept.1942 so bobili že 1800 Slovenk in Slovencev civilistov vseh starosti, cele družine, otroci nobena izjema-bolj pravilo in do konca 1944 še nadljnih 2200 civilistov!

      Absolutno pa je treba zapisati, da Komunisti/Partizani konec leta 1943 pokoljejo
      in pobijejo čez 700 Vaških stražarjev, ki so se jim predajali na poziv in za garancijo Življenja na ČASTNO PARTIZANSKO BESEDO !

      “KOMUNIST JE PIZDA IN VEROLOMNA POŠAST BREZ VSAKE ČASTI!”

     • Hribouc

      80-85 % Italijanskih in Švabskih žrtev so krivi neposredno Komunisti, vsi v algerje odpeljani so žrtve NOB OF REVOLUCIJE

      do 35% lastnega kadra Partizanov opobijejo sami Komunisti

      čez 4.000 Slovenk in Slovencev, civilistov 1941-1944 poibijejo Komunisti

      čez 700 Vaških stražarjev, ki se predajo Okt.1943 na PARTIZANSKO ČASTNO BESEDO , pobijejo Komunisti od Ribnice, Kočevja, Kočevskih gozdov, Mačkovec

      IMA KDO KAJ PROTI, ZA DODAT. LEVUHARJI ?

  • anzek

   Čakam, da bo tudi v SLO posnet tak zgodovinski film, ki bo v šolah obvezno učno gradivo.

   SDS, kje ste??

   Zverova zna samo pametovati, dejansko pa ne naredi nič!!

   Kaj je naredila, da resnica pride kot učna snov v knjige zgodovine??

   • Nata

    No ja. . . je kar težko, veste.
    Vse je tako trdno povezano na levi, da bi potrebovali enega Herkulesa, ki bi prebil to rdečo falango.
    Samo poglejte, kaj se.dogaja Možini in njegovim oddajam.
    En ubožec Turnšek se lahko repenči. . . In navsezadnje bo še uspel.
    Edino složna desnica bi jih premagala.

   • Hribouc

    Zverova naredi le toliko, da lahko obsedi na stolčku, kar je več, absolutno ne!

    Ona ve, še bolj pa njen Sivi polh, učenec Prunka !

    Take mamo, de nič ni z njimi!

 • Beličič
 • GTA5COOLLOVER

  Ja gospa Zver! Vodite nek inštitut pa nimate pojma o zgodovini. Rusi so pobili nedolžne civile, partizani pa ustaške, četniške in druge izdajalske morilce. Vi pa da so to bile nedolžne žrtve. Za kozlat. Sicer pa v demokraciji lahko govorite in pišete kar hočete. Samo dejstev zgodovine ne boste nikokli mogli spremeniti.

  Rdeči ferdo

  • Peter

   Dejstev ni treba spreminjati, rdeči ferdo, samo resnico je treba že enkrat povedati.

   • Beličič

    Katero?Vašo poznamo!Naša je dejstvo!

    • AlternativaZaSlovenijo

     Vaša je krivodejstvo. V tem je problem, ker resnica ne more biti vaša ali naša. Je lahko samo resnica. In to je dejstvo.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Eh, Peter, pa saj jo poznajo- Resnico, samo pred njo bežijo in se skrivajo kot hudič pred Križem.

  • ZatonMesecnikov

   Ha, ha, ha. Kuh-lover. Kaj mislš da smo v ZZB.

   Sovjeti so v katynu postrelili Vojne ujetnike. Tako kot borci NOB. S tem da so Borci NOB šli še korak dlje in likvidirali tudi razredne sovražnike, pa žlahto vojnih ujetnikov…..

   • GTA5COOLLOVER

    ok.se strinjam

  • AlternativaZaSlovenijo

   Pobiti otroci so bili izdajalski morilci… za kozlat. To so dejstva, ki se jih ne da spremeniti.
   Izvensodni poboji predstavljajo “civiliziran” standard partije, tudi to so dejstva, ki se jih ne da spremeniti.
   Če to ti smatraš za pravično, potem ni čudno kje ta država dejansko je. Če obstaja taka množica ljudi ki to podpira, potem v vas obstaja samo zlo. In Bog se vas usmili, ker za mene predstavljate navaden izmeček človeške vrste.

 • Peter

  Pri sosedu so imeli enga tazga majhnga kužka, ušivega mešančka polnega bolh in garjavega, od nek se je pritepel. Zaganjal se je v vsakega, ki je prišel mimo, vpil in težil, dokler ga ni nekdo nekoč brcnil v rit, da je odletel v Ljubljanico in ga niso več nikoli videli.

  Ime mu je bilo pa beličić, temu cucku, no.

  • Beličič

   Ne moreš drugega rata dobit!Tudi če bi v knjige zapisal,da si zmagovalec,se ti bi majhni otroci smejali!

  • Beličič

   Drkanje,molitev,upanje!Več ni možno!

 • Peter

  Ljudje so pa rekli, ja, če ne veš kdaj je dobr nehat, te mora pač en dobro v rit sunit, da ti možgane iz riti v glavo požene.
  Beličiću, ne tistemu cucku, ampak tistemu, ki je tukaj “komentator”, se to, na našo žalost, še ni zgodilo.
  Ja, kaj čmo, no.

  • Beličič

   To imate cela dila narobe zložena!Res!Ostali Svet je Mumije najdel!

  • Beličič

   Beličič je Cool!Vem da veš!

 • Peter

  Ja, ljudje so žleht.
  Takih cuckov, ki lajajo na vsakega, ki pride mimo, se hitro naveličajo.

  Hehe, zdaj pa hitro dva blokirana luzeraj spodaj…hop, beličiću…hop!!!!

  Madona, beličiću, se opravičujem, ampak še bolj si glup, kot sem mislil, no.

  • Beličič

   100 najbolj nevarnih na planetu!In še vedno vsi pri nas jedo!Nisi iz jame prilezel da bi se opravičeval!

  • sodnikisozločinci

   Jaz pseta takoj blokiram.

 • Peter

  Beličiću, hop!

  • Beličič

   How hov hav Matjašič je gudeka klal,hav hav!

 • Van Der Waals

  KOMUNIZEM JE POTREBNO JAVNO OBSODITI IN VSO KOMUNISTIČNO PROPAGANDO PREPOVEDATI!!!

  • Beličič

   Izdajalce pa iz grobovov ven potegnit in za heroje naredit!

   • ZatonMesecnikov

    To ravno ne, vendar kot prvo je treba takšnim kot ti dedne Borčevske penzije pa dodatke ukiniti. 42.000 jih je takšnih danes v Sloveniji, katerih predniki so si po koncu vojne “zrihtali” statuse Borcev, da danes njihovi vnuki zažirajo narodovo telo.

    Sram te bodi belićiću… Marš u kučicu…

    • Beličič

     Od nečesa mora narod živ bit!

     • ZatonMesecnikov

      Da, vendar da ti trgaš s svojimi neupravičenimi ZZB dodatki in penzijo od ust lačnim otrokom, to pa ni dopustno…

     • Beličič

      Lačni otroki nimajo ZZB dodatka!

     • ZatonMesecnikov

      Ker jim ga ti požreš…

     • Beličič

      Se strinjam samo nisem jaz!

 • Valter BraniSlav

  …”A kdo bi to vedel tistega poznega avgustovskega dne leta 1939, ko sta se dva totalitarizma zavezala hudiču v skupni blaznosti”…

  JUGOSLOVANI SMO IMELI NEIZMERNO SRECO DA NAS JE TAKRAT VODIL NAS NAJVECJI SIN MARSAL SFRJ JOSIP BROZ.
  PRI NAS SE ZARADI NJEGOVE PRISOTNOST TAKE STVARI NISO DOGAJALE.

  KO JE VELIKI TITO ODSEL V VECNOST SMO VSI JOKALI. SE NAJBOLJ SO ZE ZAKLINJALI MLADI KOMUNISTI JANEZ JANSA, VINKO GORENJAK, ROMAN ZVER IN VINKO VASLE…. TUDI LJUDAMILA N JE TOCILA SOLZE…

  • Beličič

   Danes pa Tita prosijo za pomoč in ga ni!Ne razumejo da je v srcih!

   • Valter BraniSlav

    Seveda je v nasih srcih.
    V srcih vseh postenih ljudi prebiva Titoslav…

    • Beličič

     Titomir in Jugoslavija!

  • ZatonMesecnikov

   #PRI NAS SE ZARADI NJEGOVE PRISOTNOST TAKE STVARI NISO DOGAJALE.#

   Pri nas so se zaradi njegove prisotnosti dogajale hujše stvari. Slovenija je imela zaradi komunistične Revolucije procentualno več žrtev med drugo vojno, kot Poljska. Če izvzamemo poljske Jude.

   • Valter BraniSlav

    Nisem se prebral celega clanka.

 • Beličič
  • Beličič

   Vsaka ti čast Peteru!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, vse izdajalce zmetati v Hudo jamo!!!… SDS-ovi domobrančki, postavite se v vrsto!!!

  • Anton

   Upam de boš ti metal v jame. In naaredil samomor kot že mnogi pred tabo.

   • Big Bird-Veliki Tič

    SV. JOŽEF —- ZAŠČITNIK MORILCEV
    Malo pred Jožefovim 18.3. je župnik Franc Cerkovnik iz Št. Jerneja pokazal neki ženi podobo od Sv. Jožefa in dejal: “Vidite to je podoba sv. Jožefa! Na njegov god bo tekla kri v potokih! Brat bo klal brata, oče sina, sin očeta, skratka mnogo družin bo uničenih, da bo enkrat za vselej uničena ta partizanska golazen!”

    • Peter

     A ni bil to moša pijade? Spet si vse pomešal, no.

    • Anton

     Tudi duhovniki so bili komunisti, prav si povedal.

  • Peter

   Tumpek, spet izzivaš…

  • Beličič

   Svinjska kuga bo čez par tednov v Sloveniji!Vse bo zdesetkalo!

 • Anton

  Tu se vidi kakšen odnos imajo komunisti do ljudi.

  • Big Bird-Veliki Tič

   Izdajalci ste morali plačat za svoje domobranske zločine. Kapish?

   • Anton

    In kolk si ti zaslužu?

 • Big Bird-Veliki Tič

  20.3. 1944 so domobranci v Grosupljem umorili železniškega uradnika v pokoju Poliča in njegovo ženo.

  • Peter

   A ni ajzepon od sds-a, no?

   • Big Bird-Veliki Tič

    21.3. 1944 so domobranci ujeli ranjeno partizanko Vido Gromovo. Domobranec Janez Jenič iz Stranske vasi ji je odrezal prsi in jih vrgel med noge, nato pa ustrelil. Istega dne je ta zločinec mučil tudi ujetega partizana Bogdana in ga nato ustrelil.

    • Peter

     Ni bil janez, franc je bil.

  • Beličič

   In?Kaj je nazaj prišel?

  • ZatonMesecnikov

   Vsak zločin ima ime in priimek, je rekel Radovan Karađić leta 1994.

   Verjetno je bil ta v Grosupljah dokazan? Kaj pa tisti Jakel iz Grosupelj, ki je začel vstajo tako, da je počil vratarja na vhodu v delavnico, pa še mojstra? Pa ušel v gozd. So mu kaj sodili za zločin?

 • Peter

  Danes nas pa spet tumpek zabava….

  • Big Bird-Veliki Tič

   25.3. 1944 so domobranci vdrli v vas Breg. Tam so ubili krojača Franca Kočoroka iz vasi Laze in Antona Jorasa, konjača iz Ribnice. Prvega so odgnali iz doma v spodnjem perilu do bližnjega kozolca in ga tako dolgo prebadali z bajoneti, dokler ga niso zaklali. Med morilci je bil tudi Drago Pirc, p.d. Matijevkinov iz Žigmaric.

   • Beličič

    Spizdit ni mogel nobeni!

   • ZatonMesecnikov

    #Med morilci je bil tudi Drago Pirc#

    Verjetno so mu po vojni na sojenju ta zločin tudi dokazali? Je kje zapisnik sojenja? Kaj je rekla njegova obramba?

    • Big Bird-Veliki Tič

     Premnogo žrtev, ki so bile ubite, mučene, odpeljane v uničevalne nemške internacije ali na prisilna dela tukaj ne omenjamo. Ženske pošiljajo v Festanburg, Raxenbruck, moške in ženske v Dachau ali Mauthausen. Domobranci pa so doma pobijali. Podgane stekle !!!

     • ZatonMesecnikov

      #odpeljane v uničevalne nemške internacije ali na prisilna dela tukaj ne
      omenjamo. Ženske pošiljajo v Festanburg, Raxenbruck, moške in ženske v
      Dachau ali Mauthausen.#

      Stopnja preživetja je bila v teh omenjenih taboriščih 80%. V komunističnih taboriščlih takoj po vojni, je bila stopnja preživetja blizu 0%.

    • Beličič

     Na drugem Svetu ni prič!

  • Beličič

   Tudi ceneje bi šlo!

 • Peter

  No, še kaj?

 • Peter

  Tumpek, še kaj napiši..

 • Beličič

  Ko Partija stiska nekdo vriska!

 • Peter

  Tumpek, ti je že zmanjkalo?

 • Peter

  Eh, tumpeku se spet meša.

 • Big Bird-Veliki Tič

  V Trnovem je prišla v stanovanje bivšega jugoslovanskega oficirja Ravnika Rudolfa domobranska patrulja, ki se je izdala za ČRNO ROKO in oficirja vpričo žene, ki je bila v sedmem mesecu nosečnosti v postelji ustrelila.

  • Beličič

   Še dobro da ni bila v 2 mesecu!Bi še enkrat zanosila!

 • Beličič
 • Big Bird-Veliki Tič

  Petra v Hudo jamo fuknit, pa bo mir !!!

  • Peter

   Me boš ti, tumpek?

   • Big Bird-Veliki Tič

    Lahko…komot…

    • Peter

     No, poskusi.

    • ZatonMesecnikov

     Tudi meni si obljubil Pajnkihler. Čakam….

     • Peter

      Spet se ga je nažlampal, pa je korajžen…

     • ZatonMesecnikov

      Ušel je skozi moderatorjevo sito. Da malo moderator dvigne komentiranje in klike, kar je vsekakor pozitivno.

      drugače pa sameva tam na Demokraciji brez sogovornika…

     • Peter

      Žalosten relikt starih, zmešanih časov je tale naš tumpek…

     • Big Bird-Veliki Tič

      Meni moderator in NovaTV ne more nič. Bolj me blokirajo…bolj vas jebem. Kapish?

     • ZatonMesecnikov

      Spustijo te s ketne občasno, da dvignejo klike. kliki so denar, kapiš…

     • Big Bird-Veliki Tič

      Mene plačuje Milan, da vas jebem!!!

     • Peter

      To že dolgo vemo. Povej kaj novega, no.

     • ZatonMesecnikov

      Ti nas nič ne jebeš, ti le sramotiš levičarje. Spustijo te s ketne na Novo tudi zato, da Slovenci vidijo, kakšni bedaki ste.

      da morda spregledajo…

     • Peter

      Zabavaš nas tumpek, zabavaš.

  • Beličič

   Malemu nagrado,ker je spizdil!

 • Peter

  Grozno, koliko žrtev je med slovenskim narodom povzročila komunistična revolucija, ki je razdelila narod.

  • Big Bird-Veliki Tič

   4.5. 1944 je šel finančni preglednik Simon Rekar čez rudniški blok proti svojemu čebelnjaku. Ko je dospel do čebelnjaka, ga je domobranec ustrelil. Ženi so rekli da zato ker je bil partizanski kurir, čeprav pri preiskavi pri njem niso našli ničesar kar bi nakazovalo na njihove trditve.

   • Peter

    Brez komunistične revolucije, ki jo je narodu vslila komunistična partija ne bi bilo državljanske vojne in s tem tudi ne žrtev, ki jih opisuje tumpek. Škoda za vsakega Slovenca, ki je bil ubit zaradi zablod komunističnih zavedencev, no.

   • ZatonMesecnikov

    #Ženi so rekli da zato ker je bil partizanski kurir, čeprav pri
    preiskavi pri njem niso našli ničesar kar bi nakazovalo na njihove
    trditve.#

    Antikomunisti niso imeli te sreče, da bi kdo sploh preveril, ali je kriv ali ne. vse na počez.

    tukaj je razlika med pravno državo in brezpravno.

    • Beličič

     In med pravico in roko pravice!

  • Beličič

   Ja izdajalci so Angleške pilote zjebali!

  • anzek

   Tako čez palec, so komunisti pobili dobrih 6% lastnega naroda.
   Tako za primerjavo: čehi so v WWII izgubili 0,4% lastnega naroda, mi pa 6,5%. Pa so čehi tudi imeli partizane, samo se le-ti niso šli revolucije.

   • sodnikisozločinci

    Čehi so svoje patizane pobili ali pa prijavili Nemcem.

 • Peter

  Če ne bi nekaj oblasti lačnih zblojencev začelo med vojno, pod težo okupacije, s komunistično revolucijo, za katero niso imeli podpore ljudstva, državljanske vojne v Sloveniji ne bi bilo.
  Tumpek, tako je.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Desnosučni spravite se spat…drugač bom vas vse zmetal v Hudo jamo… Kapish?

  • Peter

   Kaj pa je to, huda jama, tumpek?

  • Beličič

   Ćez 6 tednov bo svinjska kuga!Še za živali bo naporno!

 • Peter

  Če ne bi bilo ljudem vsiljene komunistične revolucije tudi državljanske vojne ne bi bilo…

 • Big Bird-Veliki Tič

  Če ne bibilo Kučana in Drnovška, bi bila Slovenija najebala. Ta dva sta rešila Slovenijo po diplomatski poti…Janez Janša pa je hotel totalno vojno. Njegova drhal je ubila Merlaka…sina slovenske matere!!!

  • ZatonMesecnikov

   Če ne bi bilo Hrvatov, ji noben Murgl’c pa drnovšek ne bi pomagala.

   “Vojna na Hrvaškem, je tudi vojna za Slovenijo” Dnevnik TV Ljubljana, Milan Kučan, November 1991.

   • Big Bird-Veliki Tič

    A zdaj pa že zagovarjaš ustaše. MIRNO!!!… Za dom…spremni!!!

    • ZatonMesecnikov

     Jaz ne zagovarjam, le povem ti, kaj je Milan Kučan takrat ob padcu Vukovarja izjavil na TV Dnevniku.

    • macon

     Za dom… svoboda narodu…
     Smrt narodu… svoboda nerodi…
     pomoz bog četnici sieg heil s titom naprej…

  • Beličič

   Ne ni smešno!

  • Peter

   Ti si podočnjakova?

  • Miro Jereb

   Ma ti si bebo…

   • Peter

    Ja, ampak je zabaven…

    • macon

     Ni, težki kreten je. A lahko moderator pobriše tega bolnika? Za higieno gre.

     • Darth Vader

      ne no, jaz umiram od smeha, ko berem objave malega kuraca in helijskoglavega :) to je sam kvaliteten smeh na račun umobolnika…..če joka sedaj, bo tip doživel infarkt v roku kakšnega leta :D ko se bodo zadeve res odvile njemu v konkretno ne-korist tui globalno :D

  • Darth Vader

   izdajalce, ki so futral JLA kljub zaprtemu zračnemu prostoru je vendar potrebno pobiti….to bi pa lahko že vedel :)

 • Beličič
 • Peter

  Skratka, komunostična revolucija, ki je ljudje niso hoteli, je povzročila začetek državljanske vojne v Sloveniji.

  • Beličič

   Ti tega ne veš!Nisi komunist!

  • ZatonMesecnikov

   Prav vsaka komunistična Revolucija v zgodovini (razen nekaj uvoženih na bajonetih rdeče Armade) je pomenila Državljansko vojno v državi. Tako je bilo tudi v jugoslaviji in Sloveniji.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Piz*** vam materina, česa vse se ne poslužuje vstajajoči klero-fašizem, da zamaskira narodno izdajo škofa Rožmana in grozljiva pobijanja belogardistov in domobrancev. Samo spomnimo se Sv. Urha, Javorovice, kjer so domoranci pobijali ranjence, Kozlarjeve gošče, in še mnogih drugih morišč.

  • ZatonMesecnikov

   Partija je leta 1942:

   revolucijo zamaskirala v boj proti fašizmu;
   Državljansko vojno v NOB.
   obračun z razrednimi sovražniki in revolucionarno nasilje pa v obračun z izdajalci revolucije in kolaboranti.

   Simpl kot pasulj, le malo moraš s svojo glavo razmišljati, pa se ti odprejo oči….

 • Peter

  Če ne bi komunisti začeli svoje revolucije, bi se Slovenci enotno uprli proti okupatorju. Tako pa so komunisti pod ruskim vplivom in za ruske koristi razdelili svoj narod in ga pognali v bratomorno vojno.
  In še zdaj delijo narod…

  • Beličič

   Ti se bi uprl!Prosim te lepo!Prvo jajca polizal,pol pa za življenje prosil!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Poleg cerkvice sv. Urha na Dobrunjah in gramozne jame pri sv. Križu pri Ljubljani bo ta gozd Kozlarjeva gošča ohranil svoje ime kot najstrahotnejše morišče podivjanih domobrancev. Dne 25.11.1943 so domobranci planili v Črno vas na Barju in odurno zahtevali od prebivalcev, ki so že spali da naj se oblečejo in gredo z njimi. Zasilno oblečene so zvezali in jih z vso naglico, suvajoč jih s kopiti pušk gnali v temo. Zaman je bilo vprašanje, kam in zakaj jih peljejo, jok in prošnje. Poveljnik domobrancev v barjanski šoli, 30 letni Franc Frakelj, je vodil ta pošastni sprevod. Med njimi je bil tudi Viktor Berlot iz Galjevice. V tem sprevodu so vse pobili !!!… HUDA JAMA ODPRI SE !!!

  • ZatonMesecnikov

   Po sondiranju grobišč na urhu in kozlarjevi gošči (kjer je le spomenik Padlim Borcem NOB, torej vojakom) se je ugotovilo, da so večji del prazna.

   • Big Bird-Veliki Tič

    Ne laži… vsa rodbina Melikova, gospodarja 50 letni Ivan in 58 letni Franc, 56 letna Marija, 14 letni Bojan in 15 letni Slavko, 14 letna Vera Škraba in 44 letni Anton Škraba. Angela Modičeva in 19 letna Stefka Vidmarjeva. Vaščani so od daleč z očmi in ušesi spremljali to nočno grozoto. Kmalu so slišali obupno vpitje in krike smrtne groze, nato tri rafala iz mitralijeza, posamične strele iz pušk in končno eksplozijo ročne bombe. 16 ljudi je padlo. Med njimi otroci.

    • ZatonMesecnikov

     In? za imena se ve, žrtev Kozlarjeve gošče je torej točno 8. Osem z besedo.

     Koliko je Žrtev hude jame, ter 700 ostalih grobišč po Sloveniji, se lahko samo ugiba. Tukaj je razlika med pravno državo (med vojno so se ohranila imena) in nepravno državo (po vojni se imena niso ohranila).

     tu se ločuje pravna država od nepravne.

  • Beličič

   Bo gužva!Oni vsi lozinko vejo!

 • Peter

  Kopipejst ti ne bo pomagal. Kopipejst iz Borca, glasila komunistov, ki so začeli bratomorno vojno v Sloveniji z željo po oblasti.

  • Big Bird-Veliki Tič

   To kopipejstam iz tednika HALOZE EXPRESS…odgovorni urednik: Foglof Tunek :)

 • Beličič

  Hanz si ti Ne jaz HanZ!

 • Peter

  Komunisti so hlepeli po obladti, po prevzemu dobrin, ki so jih pridelali sposobni ljudje. Ko so Slovenijo okupirali fašisti, so začutili priložnosz. Začeli so s svojo revolucijo, za katero jim ljudje niso dali nobenih pooblastil, začeli so bratomorno vojno…

  • Beličič

   Katera traje še danes!Svetovna pa je mimo!

  • Big Bird-Veliki Tič

   Smo vas…in še vas bomo… kapish?

   • Peter

    A bejž no…ti boš koga, pijanček bogi, no.

    • Big Bird-Veliki Tič

     Lahko ti pizdo razbijem na dva dela…kapish?

     • Beličič

      Al pa ga za hlapca vzameš!Je pa star!

     • Peter

      Alkohol te dela močnega, jutri boš pa spet čreva kozlal, reva boga, no.

 • Peter

  O, tardeč balon…baje riješ po zgodovini, ker se vam na volitvah ni izšlo…

 • ZatonMesecnikov

  zjutraj, potem ko je oddelek partizanov prenočil v štali, sem tolažila dve objokani partizanki, ki so jih ponoči soborci nadlegovali.

  izpoved vaščanke. ime v zasebnem arhivu.

  • Beličič

   Prelačni da bi se fukali!Žalostno!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Boj slovenskega naroda za svoj obstoj proti nacizmu in fašizmu, kar nam priznava ves svet imenuje gospod Borut Pahor “tragedijo bratomornega nasilja, pustošenje sovraštva in maščevanja”???? S tem izenači naš narodnoosvobodilni boj z izdajalci in nacističnimi zločinci. Prekprokleta Barbika posrana!!!

  • ZatonMesecnikov

   Pahor je le povedal tako kot je bilo. državljanska vojna med Komunisti in Antikomunisti.

   zato prvorazredni türk ni mogel več ostati Predsednik Slovencev.

   • Peter

    Ki so jo začeli komunisti…

    • ZatonMesecnikov

     To je samoumevno. KPJ z ocenjeno okoli 10.000 člani pred vojno (maksimalna ocena) ni imela šans priti na oblast drugače, kakor v vojnem kaosu in z Državljansko vojno.

 • ZatonMesecnikov

  Posiljevanje partizank ni zadeva za zasmehovanje Barončić. Bi rad ZZB na glavo?

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte domobranske podgane…potrebna bo ponovna deratizacija. Razmnožili ste se!!!

  Zdaj pa vsi spat… LAHKO NOČ!!!

 • Peter

  Tumpek, spet si se ga napil, pa veš, da ne bi smel, ker potem kle neumnosti delaš…

 • ZatonMesecnikov

  Ime je v arhivu, zgodba je 101% resnična.

  to niso ZZB pravljice…

 • Beličič

  Domobranci Dom branijo!Doma pa nimajo!Vse skupaj je čudno!

 • Peter

  A zdej boš pa spet beličič?
  Smešen si, no.

 • ZatonMesecnikov

  Tebe kot levičarja ne bi smelo motiti preseganje stotih procentov. Vaš levičar in socialist Slobo je najboljših časih volitve zmagoval s 106% barončiću…

 • Peter

  Državljansko vojno v Sloveniji so povzročili komunisti, ki so brez privoljenja ljudstva začeli komunistično revolucijo med težkimi časi za slovenski narod, med fašistično okupacijo.

  • Beličič

   Kaj bi pa naredili če niso nemško znali!

 • ZatonMesecnikov

  #Kaj tu ni jasno? Česa pri vaših jebenih kroglicah ne razumete?!#

  ravno ta obseg morije s strani borcev NOB je težko razumljiv. procentualno več, kot so kitajski komunisti pobili svojih.

  tega ne razumemo,…

  • Beličič

   Velika ljubezen in veliko zaupanje!Zato tudi jeza velika!

 • ZatonMesecnikov

  če si rdeč, si pač levičar. Tako je vedno bilo.

 • xtc

  Kaj ni jasno?
  Da je komunistični okupator 91v bežal za Beograd,vi pa še kar mahate z ločinsko okupacijskimi simboli.
  Torej kaj ni jasno bebo?

  • Peter

   Baje bi radi spet par nepar, jim je bil všeč sistem, no.

   • xtc

    Ne fant ga še danes ni “napumpal” to je težava.

 • ZatonMesecnikov

  ravno ta krvoločnost v borcih NOB, ta želja pobijati sosede, prijatelje znance.

  to je težko razumljivo…

 • macon

  Recimo, da sem sodeloval in imel leta 1941 12 let, torej imam danes 90.

  Ti si še bolj fuknjen v glavo kot se tukaj delaš. A te ne more pobrati rešilec in te odpeljati v najbližjo norišnico? Vsaj tabletke redno jej, da ne boš poškodoval kakega mačka ali piščeta.

 • ZatonMesecnikov

  Prisego je dala samo ljubljanska četa domobrancev. Potem prisege niso več izvajali. Ljubljančani pač.

  Povsem enako prisego je dalo tudi 80.000 štajercev in gorenjcev v nemški vojski.

  prisega ni razlog, za takšno krvoželjnost v borcih NOB. Liklvidirali so žlahto, meščane, ljudi, ki niso dali prisege…

  • Peter

   Komunisti so prisegli Stalinu, veliko hujšem morilcu, kot je bil hitler. Stalin je moril svoje…

 • xtc

  Bog daj ,da čim preje poči med Kosovarji in Srbčičiu bodo Zokiju kaj pod stolček prinesli,pa populacija u Fužinama i Štepanjskom naselju i Velenju če da opadne-pa še pogrebniki bodo kšeft imel.

 • Beličič

  Nič tu ne moreš!Pičke izdajalske so nas v Rimske čase vrnile!Zdaj pa po zemji Boga iščejo!

 • ZatonMesecnikov

  #veš kaj v ZDA pomenijo “Red States”? Ne, kajne?#

  komunistične države.

 • xtc

  Glej 91 ste komunistično okupatorski NOB-JLA posranci bežali za Beograd nato ste kot potepeni cucki prilezl nazaj očitno bo treba vajo ponovit,sicer pa….. kmalu vas bo treba z kosovarji poslat nazaj da branite Otađbini,mi pa bomo stavili katerih bo več zmanjkalo in navijali.

 • xtc

  Ne iizgovarjaj svojega imena po nemarnem.

 • Peter

  Jaz že vem, kaj sem mislil…ti pa do sedaj v svoji s helijem napolnjeni rdeči glavi nisi mislil..

 • Beličič

  Še dobro da se nihče ne sekira za takšne sitnice,drugorazredne teme!

 • xtc

  Upajmo ,da na balkanu poči čim preje to bo tudi ustavilo plane ,EU multikultarjev in verjetno naredilo konec multi kulti anarhosocialistični EU

  • Beličič

   Upanje umre zadnje!

   • xtc

    Jep! pri vas levih.

 • xtc

  Definitivno podgane pa deratizirati,saj veš kako to gre v pekarnah in to legalno.

  • Peter

   Ne, precej lepše je bilo po vojni, ko je socjalistični kulak rekel, da je zdaj treba pazit, kaj govoriš, ker zdaj je svoboda. Rdeča svoboda..

   • xtc

    Glej,a ni od sanitarne imšpekcije predpis za deratizacijo v pekarnah?
    Kje sem zapisal kaj narobe?

  • Beličič

   Legalno!V22 stoletju če boš kruh jedel boš rabil zdravniško potrdilo!

   • xtc

    A ti pošljen napotnico za psihiatrijo?

    • Beličič

     Tvoja potrdila niso od včeraj!Nikamor jih ne pošilji!Še onega za izdajalca je težko dobit!

 • Peter

  Toliko obožuješ propadli režim, da jugoslovanski pišeš z veliko, heliohead, no?

  • macon

   Heliohead, hahahahaha :))))

 • Beličič

  Res bi bilo lepo!Pa da 500 let samo cerkve gradimo!

 • xtc

  No Nosterdamus je za začetek Velike vojne napovedal sredino 19 no iz Balkana je zlezla še vsaka in tudi tokrat kaže na to.
  Zanimivo bo videt SLO leve pos** kam se bodo postavili na stran Srbov ali Kosovarjev-če na stran prvih jih bodo drugi,če na stran drugih jih bodo prvi to bo še hec.

  • Beličič

   Kjer se prepirata dva!Mi smo v službi iztrebljanja!Na vse načine!Neomejeno!

   • xtc

    Glej bebo odhajaš na BLOCK-LP!

    • Beličič

     Nain na Wc!

 • Peter

  Peterček? Hehe, kako hitro se izdate vajenčki….no.

 • Beličič
 • xtc

  ????
  Zeeeeeeeeeh.
  Dolgčas BLOCK!
  Najdi si vanta,ki te ne bo le na pol napumpal.
  LP!

 • Peter

  Podlo je izkoristiti okupacijo za izvedbo revolucije. Česar se očitno zavedate, ker ste poudarjanje revolucije povsem opustili…

 • macon

  Ne, Evropo je treba vrniti v srednjo kameno dobo, ko so ljudje drug drugemu razbijali glave s kamni in gorjačami ter jih metali v jame, včasih pa se ukvarjali še z ljudožrstvom.

  Ljudje so bili ponižni in vsi belci bele barve.

 • Peter

  Res je, tako kot so američani hodili po kavbojke v mehiko pa po prašek v kanado. Sem pač zamočil, se zgodi tudi boljšim od tebe, no…

 • ehnaton

  Saj ne, da kaj ni res, vendar tole pisanje ni vredno nekoga, ki se krasi z doktoratom znanosti.

 • Beličič

  Komaj so se začeli v Hudi jami lepo imeti,že ste začeli gor odpirat!Kak je to možno!

  • Beličič

   Mrtvim miren duh,za žive pa posluh!

 • Janez Kepic-Kern

  ZANIMIVOST !
  KOT – ZANIMIVOST !
  O
  MOŽNI,
  LATIFUNDIJI – NA KRAJU SEDANJE
  vasi
  AMBROZFALVA pri SZEGEDU. NA MADŽARSKEM.

  https://www.google.com/sear

  VERJETNI KRAJ ROJSTVA IN
  PREBIVANJA T.I. MARŠALA TITA
  v njega predšolski dobi

  SAJ
  TISTI PRED SKORAJ 40 LETI UMRLI T.I. MARŠAL TITO
  DANES,
  LETA 2019 – NE BI BIL VEČ POZORNOSTI VREDEN,

  A?
  1. VSAJ UČEČA SE MLADINA IMA PRAVICO – DO REALNE RESNICE,
  TUDI O IDENTITETI JAVNIH OSEB KOT JE BIL T.I. MARŠAL – TITO,

  2.
  STRAHOVIT EGOMAN JE BIL TISTI T.I. MARŠAL TITO: tudi veliiko komunistično usmerjenih ljudi, je dokazano dal likvidirati – da bi bil – prav on – na vrhu – KPJ PARTIJE,
  DA
  3.
  O STO TISOČIH NESODNO POMORJENIH, NEOBOROŽENIH POLIT POMORJENIH
  POLITIČNIH
  NASPROTNIKOV KP STALINIZMA NA OZEMLJIH EX YU NITI – NE PIŠEM.
  IN
  4.
  TUDI: da ne pišem o napisu “ŽIVEO DRUG TITO” NA – GOLEM OTOKU.
  Res
  strahovit – EGOMAN – je bil – nedvomno.!

  Ampak !
  VELJAVNIH DOKAZOV,
  – DA
  JE BIL ROJEN V KUMROOVCU – VELAVNIH DOKAZOV – NI !!! Le trditve – so, nedokazane..

  ČE SMO RES REALNI:
  O
  ROJSTVU, O STARŠIH – T.I. MARŠALA OBSTAJAJO – SAMO – SLEDI !
  Ena
  realna
  SLED MOREBITNEGA KRAJA
  – ROJSTVA T.I. MARŠALA TITA – JE DANAŠNJA
  VAS – PRI SZEGEDU
  Z IMENOM

  – AMBROZFALVA.
  Lahko jo najdete na internetu.

  Najbolj
  verjetni – biološki oče – t. i . MARŠALA TITA
  JE
  BIL NAMREČ UPRAVITELJ NEKE – LATIFUNDIJE, VELEPOSESTVA – PRI SZEGEDU.
  TA
  LATIFUNDIJA – JE BILA VERJETNA LAST
  PRAVE
  BIOLOŠKE MAME, MATERE – T.I. MARŠALA TITA ?
  TE
  SLEDI BO MORAL PREISKATI – TISTI,
  KI
  BO RESNO ISKAL – PRAVO IDENTITETO JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA TITA.
  Jaz
  osebno – Janez KEPIC-KERN – IN ŠE MNOGI
  BI RADI VIDELI,
  DA BI REALNE SLEDI ROJSTVA, STARŠEV, ŠOLANJA T.I. MARŠALA TITA
  preiskovali
  uradno pooblaščeni in usposobljeni ljudje državnih organov R. Slovenije.
  TO,
  DA
  V T.I. “URADNO PODOBO” T.I MARŠALA TITA
  INDOKTRINIRANI LJUDJE
  – ŠE DANES – LETA 2019
  “SLEPO”
  VERJAMEJO VEČ KOT PROZORNO KP IDEOLOŠKO SKONSTRUIRANI ZGODBICI
  O
  JOSIIPU BROZU, KOVINARSKEMU VAJENCU IZ KUMROVCA,
  JE
  DANES, LETA 2019. ŽE PRAV . GROTESKNO !
  A
  NEKDO IMA,- ALI HOČE IMETI – “SEDANJO , LETO 2019 – POLITIČNO KORIST”
  ALI – POSKUŠA IMETI – ŠE DANES
  OD
  TE IDEOLOŠKO GROTESKNE, GROZLJIVO – GROTESKNE- A “PROLETARSKE” PODOBE
  TEGA
  JOSIPA BROZA, KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA ?! Se zdi.
  No?
  Tudi veljavni dokazi
  DOTLEJ
  BO
  SE ZDI – TA – KUMROVEC – ŠE KAR OBISKOVAN,
  Saj zdaj je že vsem znano, da je
  v t.i. “HIŠI CVETJA”
  – POD PLOŠČO Z IMENOM – J.B. TITO – LE VREČA PESKA.

  TUDI
  VELJAVNI DOKAZI
  O
  – kraju rojstva in kraju preživljanja otroških let in realnih šolah IN BIOLOŠKIH STARŠIH
  t.i.
  “MARŠALA TITA” – SE BODO NAŠLI.
  Kdorkoli jih bo že našel.
  Morda
  v kratkem, Kdo ve – morda v kratkem. L.r. JANEZ KEPIC-. KERN KOMENDA
  P.S.
  “VERNIKI”
  V JOSIPA BROZA – KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA
  PA
  NAJ SEVEDA – KAR “VERUJEJO”
  DA JE T.I. MARŠAL TTO
  – ZNAL DOBRO IGRATI – LEPE IN TEŽKE ETUDE Fr. CHOPINA – NA KLAVIR
  IN
  DA JE IMEL GOSPOSKE KUŽKE – P U D L J E
  ZATO
  KER JE BIL – “PROLETAREC” , KOVINAR JOSIP BROZ iz Kumrovca.
  Take
  NEVERJETNE STVARI – VERJETI – NI KAZNIVO.
  Čisto “normalno” – pa tudi – ni ! Take stvari – verjeti.
  P.S.
  https://www.google.com/sear

  vas – AMBROZFALVA – pri SZEGEDU.

  P.S.

  Temu “tok-tok” Valerju Branislavu
  zaupam,
  kje je – nam “vsiljeni” ex KP MARŠAL J.B. TITO
  JE
  NAJBOLJ VERJETNO
  PREŽIVEL
  SVOJA – PREDŠOLSKA LETA !
  PREŽIVEL JIH JE V KRAJU, NA LATIFUNDIJI,
  kjer je danes vas

  AMBROZFALVA pri SZEGEDU.
  https://www.google.com/sear

  Malo severneje od SUBOTICE. A ti – to dojemaš ?
  TVOJ MARŠAL JE ZELO DOBRO ZNAL – MADŽARSKO
  PO
  ZAGORSKO – PA – NIČ.
  Valtej – glavo imaš zato, da misliš,
  ne zato, da verjameš v NESMISLE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  KOT ZANIMIVOST

 • Peter

  Edini si, ki se razumeš z belilčičem. Nekoliko simptomatično, se ti ne zdi, no?

  • Rožle

   :)
   in še dere se ne … nič ne bolda

 • Janez Kepic-Kern

  CITAT IZ EVANGELIJA:
  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  • Janez Kepic-Kern

   RESNO VABILO !

   Kdor je zainteresiran, ima čas
   in rasd in verdostojno – zna pisati, predavati itd..
   se
   lahko pridruži moji ekipi.
   ŠE TOLE !
   OKREPIMO BAZO
   POZITIVNIH SLOVENSKIH STRANK – SDS IN SLS (NSI – NE)
   Z
   VELIKO PODPORNIMI DRUŠTVI – PO VSEJ SLOVENIJI !

   VABILO !
   vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

   VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

   VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
   DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
   Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

   Več info na naših straneh.

   https://sloveniana.si/
   L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • Rdeči Ferdo

  Predlog:

  vsi tisti zagovorniki belih izdajalcev svoje domovine:

  1 naj takoj vrnejo vse premoženje, ki so ga pridobili v krvavi komunistični diktaturi v Jugoslaviji
  2 naj se odpovedo vsem spričevalom in izobrazbi, ki so takrat pridobili
  3 naj začnejo od začetka graditi kariero in si ustvarjati premoženje

  Me zanima, koliko je teh junakov.

 • Štalmajster

  Spet spuščanje megle. Katyn bi tokrat radi naprtili Rusom, ker nekdo Rusov ne mara.
  https://www.youtube.com/results?search_query=secret+behind+communism
  https://www.youtube.com/watch?v=whiJ7s4IbRI

  Kaj se je pa dogajalo v Brombergu in Danzigu
  https://www.youtube.com/results?search_query=bromberg+masacre

  Tak kot dandanašnji. Sprovocirajo sr* potem pa prilivajo olje preko svojih zio medijev. Pa enkrat proti Libiji, pa Iraku, Siriji, Egiptu,……. Koreji, Venezueli….
  https://www.youtube.com/watch?v=MkxvvNAVwsw

 • Zgornji

  Ravno zato, ker ljudje Niso imeli Prave Vere v Boga, in namesto Prave Vere začeli to opuščati, ter se začeli zatekati k veri v Božjo Deklo , ki Je bila samo Sredstvo za Inkarnacijo Stvarnika, so se začele množične morije , ker so se Oddaljili od Vsemogočnega Boga-Stvarnika Vsega !!! ! !!! In sedaj, po predhodnih morijah v prvi in drugi svetovni vojni, Bo Zopet Podobno, le da Bo še Velikokrat Hujše, Ker Bo prišlo do Konca tega starega pokvarjenega dela sveta !!! ! !!! Namreč, tudi dandanes so se ljudje Preveč Oddaljili od Boga, pa čeprav k dekli Mariji . Še posebej pa so ženske nagnjene k tej Zmotni veri . Zato pa se otroci oddaljujejo od njih, ker slutijo to njihovo Duhovno Zmedo . Ampak, potem pa dobimo Še slabše stanje od teh Duhovnih Zmedencev, in sicer dobimo Ateiste !!! ! !!! Najbolj pa bodo h Koncu Sveta pripomogli ravno Ateisti , deloma pa tudi ostali ki so krivoverci . Mir naj vam bo, vse do Drugega Prihoda, takoj za Koncem sveta v Naslednjem Desetletju.

 • Janez Kepic-Kern

  CITAT
  IZ KNJIGE
  MOMČILA JOKIĆA – TAJNI DOSIJE J.B.TITO., 1992 in več izdaj.L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  Sin poljske grofice

  knjiga „Tajni dosije – Josip Broz“

  autor: Momčilo Jokić

  Tito je bio vanbračno dete poljske grofice Marije Sobjeski, koja je imala imanje kod Segedina, i upravnika tog imanja Franca Ambroza, inače Jevrejina

 • Hribouc

  POZIV BORISU ZAJCU ! Provokator, ki bi rad vedel več!

  Malo me jebe v glavo, tu ima odgovor od katerega se ni treba skrivati pred nobenim slovenskim Rdečearmejcem ! BERITE IN ŽIVITE Z RESNICO!

  “Ja zelo si kulturen skrivaček. Napiši svoje polno ime in priimek, če zmoreš toliko pogum…”piše Zajc!
  ——————————————————————————————————————————

  Na tu imaš:

  1. originalni in uradni slovenski Narodni Izdajalec je :
  “kasnejši komandant ribniške čete” Tovariš, zaslužni Filip Tekavec – Gašper. Kot je povedal pričevalec Tekavec, sin tega zgodovinskega izdajalca.

  https://nova24tv.si/lokalno/na-mali-gori-obelezili-prvi-spopad-tigrovcev-proti-okupatorju-medtem-ko-so-komunisti-takrat-z-njimi-se-sodeloval

  Prva in edina evropska protifašistična organizacija TIGR je bila na poti Komunistom.
  Vodje in veliko članov pobijejo, organizacijo uničijo do tal!
  Prevzamejo TIGR in ga imenujejo Primorski TIGR in na vrh ustoličijo Kučaniste…
  RUKNJENCI!

  “Slovenski Komunist je res na polno fuknjena kurba, če izda komandanta TIGRA, čigar smrtni sovrag je ravno Italijan-fašist, ravno temu kurčevemu kurjemu tatu, ki je pobijal tisoče talcev in v taborišča smrti speljal čez 30.000 Slovenk in Slovencev vseh starosti, cele družine, da ga pobijejo!”
  In pridejo v zgodovino kot zaslužni in ponosni, mnogi Primorci jim ploskajo kot ruknjenci, avtomati, že vedo za kaj!

  DA JIH NITI MALO SRAM PRED NARODOM ?
  Mislijo, da ne.
  Svinjska revolucija je vse kar znajo in vse kar imajo, samo, da imajo OBLAST.

  ” POPOLNE RESNICE JE KONČNA IN NEPREKLICNA ZMAGA, CVRITE SE V PEKLU!” PRESS

 • sodnikisozločinci

  Za mene osebno je slovensko pravosodje zločinska združba, ker ni sprocesiralo partizanskih klavcev slovenskega naroda, vključno s tistimi devetimi degeneriranimi rdečimi opicami, ki si domišljajo, da so nekakšni ustavni sodniki.

 • Dada

  Lepo je videti direktorico. Seveda je direktorica dobro zaslužila za nič dela. Rada bi videla rezultate dela tega Zavoda, ki ga plačuje država, vse v kontekstu strankarske SDS naveze, Janša, Zver, in Zver. Kdo je žrtev, denar. Rezultatov dela ni, ker NARODNE SPRAVI NI, torej izgubljena leta in denar. Važno, da je družina Zver lepo služila…..