[Pisma – od zmage do zmage] Ali Janša, ali pa spet pisoarji

Vinko Vasle

Zapisnik izredne seje centralnega komiteja partije. Predsednik cekaja tovariš Dejan Židan je v uvodu poudaril, da se Sloveniji nič dobrega ne obeta in da je treba ukrepati. Opozoril je na nekatere stvari, ki se dogajajo in niso v nacionalnem interesu. Tako mu grozi, da bo ostal brez službenega avtomobila, varnostnika in položaja. Doma žena joče. Ob tem je zapisničarka Sonja Lokar glasno zaihtela in jo je Tanja Fajon skušala potolažiti, da je Janez Stanovnik zdaj na drugi dobri strani, Sonja Lokar je pojasnila, da ne joče zaradi Stanovnika, ampak, da je to še iz Beograda. Potem je predsednik tovariš Židan pozdravil Janeza Stanovnika v odsotnosti in povedal, da je v duhu z njimi tovariš Milan Kučan, ki pa se je oglasil, da je prisoten, a v zadnji vrsti in se ga ne vidi dobro. Da pa sta on personalno in njegova organizacija Kučanov klan pripravljena partiji vedno priskočiti na pomoč. Prisotni tovariši so stoječe z aplavzom in z vzkliki “Kučan-partija” pozdravili tovariša Milana.

Tovariš Matjaž Nemec je v nadaljevanju menil, da poglavitni problem niso prestižni  prevozni simboli tovariša predsednika, ker imajo resnejši probem – to je Janez JanšaTanja Fajon je rekla, da je to sicer res, a da je tudi napad na simbole tovariša predsednika problem. Najprej ti vzamejo avto, potem varnostnike in potem je konec s teboj, je poudarila.

Oglejte si še: Ujetega tiča tožba

Nemec se je zato opravičil simbolom tovariša Židana, pri čemer ga je zanimalo, ali ima njihov ‘ceka’ kakšno taktiko in strategijo, kako preprečiti tako oblikovanje Janševe vlade kot tudi predčasne volitve. Matjaž Han je povedal, da je za začetek Desusova Aleksandra Pivec dobila neko pismo, a še ni dalo potrebnih rezultatov. Tovariš Jernej Pikalo je dodal, da bo pač treba bolj na trdo in spomnil na onega policista, ki je takrat s pištolo mahal Janezu Janši. Tovariš Židan je naročil Dejanu Levaniču, da naj tega tovariša policista pod nujno pokliče.

Partijski agitprop in udba
K besedi se je prijavila Andreja Katič in v zvezi z grožnjami Sloveniji, ki jih širi Janez Janša pod krinko oblikovanja nove koalicije in vlade, rekla, da kaj si pa misli ta Janša, da smo pozabili, da smo nedolžnega zaprli in se zdaj s tem hvali! Res je, se je navezala Tanja Fajon, ko gre za našo oblast, nihče ni nedolžen, tudi, če mu krivda ni bila dokazana. Tovariš Židan je rekel, da se z vsem strinja, da je pa treba paziti, da se tale zapisnik ne bo kje javno pojavil, ker potem bodo rekli, da smo dediči 1945. Milan Brglez je rekel, da se pač svoje slavne zgodovine naravnega prava ne smejo sramovati. Tovariš Matjaž Han je menil, da se bistva problema – to je nevtralizacije desničarskega pohoda na oblast – še dotaknili niso. Le kaj bo, kaj bo, je potarnal, če se to zgodi. Kaj bo z njegovimi etiketami za Laško in kaj z njegovim čistilnim servisom za Petrol. Tovariš Židan je sicer menil, da ti Hanovi kapitalistični posli niso dobri za ideologijo, Fajonova pa je dodala, da se to da rešiti z ustreznim agitpropom. Tovariš Nemec je dejal, da se strinja, da pa mora Han nehati gobcati v smislu proletarci vseh dežel, dol s kapitalisti, kulaki in meščansko inteligenco.

Foto: SD

V nadaljevanju so se lotili morebitnih grehov stranke, ki so antipropaganda. Recimo ukradene vile, a je tovariš Židan rekel, da so lastniki itak mrtvi. Han ga je spomnil na uničenje prekmurske prašičereje, Židan pa dodal, da se niso pritoževali, ker so tudi mrtvi. Kaj pa zadeva teran, je rekla Fajonova, Židan pa, da se to da rešiti z ustreznim partijskim agitpropom, češ, da so ugotovili, da to vino škoduje zdravju. Kaj pa to, je rekel Levanič, da smo dediči morilcev! Opazovalec Kučan je omenil, da je na takšne treba poslati udbo.

Jerneja Pikala je zanimala, kako bodo odbili napade, da niso zeleni, ampak rdeči, ker so krivi za TEŠ-6 in ker so podprli Magno. Židan je menil, da bodo po potrebi takšne vrgli iz partije, a je Fajonova opozorila, da so to tudi vsi prisotni in je Židan pobudo umaknil na zapisnik.

Sejo so zaradi informacije, da je Zdravko Počivalšek bil tri ure pri Janši, urgentno prekinili.

Vinko Vasle

 • Anton

  Jaz sem čist noter padu. Skoraj bi se vpisal v partijo tam zadaj pri milanu. Dobro da je poročevalec Vasle zaradi Počivalška predčasno zaključil.

 • Celcar Mojca

  Bog ne daj, da bo spet leva vlada! Je bilo 10 let dovolj!!!

  • samotoje

   To ti misliš. Partiji ni nikoli dovolj.

 • sloustava

  Satira, ja, g. Vasle, kot satira. Ampak kot realnost, je stvar mnogo hujsa. Surla, Krsinar, odstopi iz SMC, presstitucija, kazejo na pogrom nad vsem, kar vsaj priblizno disi po demokraciji. “Dokler bo Palcek ziv…”, je rekla Pricevalka. In Palcek je izjavil in to izjavo potrdil l. 2015: samostojna Slovenija nikoli ni bila moja intimna opcija ! Vsaj enkrat si poglejte Serijo Joe Kenda, ameriski detective. Seznanili se boste o tem, kdo mori, laze, … brezvestnez. In hkrati nima obcutka krivde. Ti so najnevarnejsi!!!

 • crniocar

  SEVEDA NAM BO USPELO -denarja je dovolj-
  Mediji blizu stranki SDS so v zadnjih dveh letih prejeli 1,5 milijona evrov od podjetij iz najožjega kroga madžarskega premierja Viktorja Orbana

  • Oliva

   Imaš dokaze? Drugače zapri lažnivi kljun!!!

 • Vana

  + + + + + sejo so urgento prekinili zato, da so se potem dogovorili , kdo in kako bo še kam prestopil, ker jim voda v grlo dere !
  Kot pravi tule spodaj @crniocar. . . . . ne vem , ali je kakšna strupena naočarka, piše že prav strupeno. . . . . . . .denarja imajo dovolj. Njihovi fondi so polni !!
  Oni ne potrebujejo pomoči iz tujine. Za našim denarjem se norčujejo iz nas. Kajti tiste fonde si je UDBA nagrabila v Jugi !! Delavstvo je garalo, oni pa so se šli ” nobless oblige ” . . . . ..

 • samotoje

  Ha ha, Vasle še pomni, kako je to izgledalo.