[Pisma – od zmage do zmage] Ekokatastrofe od Ribičiča do Serpentinška

Vinko Vasle

Globalno segrevanje je preveč resna stvar, da bi ga prepustili desnim politikom in domobrancem. Desnica se iz te hude grožnje, ki preti našemu planetu, rada norčuje, kjer prednjači Branko Grims, ki sicer pove kaj logičnega, a pri globalnem segrevanju ni nobene logike. Globalno segrevanje je ali ga pa ni in o tem se ne parlamentira, vanj je treba verjeti.

Zadnjič sem prebral, da če ne bomo takoj ukrepali, bo planeta Zemlje konec čez približno 250.000 let. To me zelo skrbi, čeprav še ni znano, ali bo zavladala planetarna puščava ali pa tema in večni led. Oboje mi ne ustreza. Na srečo pa smo v Sloveniji na področju globalnega segrevanja ena od vodilnih svetovnih sil – imamo kakšnih 250 nevladnih organizacij, ki jih vlada plačuje, da nam predstavljajo kataklizmo, ki nas čaka. Poleg tega imamo nobelovko Lučko Kajfež Bogataj in ko se ona pojavi na ekranu, sta samo dve možnosti – da človek pred prihajajočo kataklizmo takoj konča svoje bedno življenje (ekoevtanazija), ali pa da kljub grozi počaka tistih 250 tisoč let, če se bodo napovedi uresničile (eko skeptiki in domobranci). Jaz bom počakal.

Tudi podatek o tem, da je bil Triglav v davnini le majhen otoček, ki je štrlel iz ogromnega morja, je zlorabljen. Na tej osnovi ekodomobranci v nasprotju z ekokomunisti sklepajo, da se je v prazgodovini globalno segrevanje že enkrat zgodilo in da zanj ni kriv človek, ker ga takrat še ni bilo. Takšno skepso je treba preprečiti z omejevanjem svobode govora in pisanja o globalnem segrevanju, ker imamo za to znanstvenike in aktiviste, ki od tega živijo. Recimo Al Gore, Greta, naše ekoorganizacije in drugi ekosocialisti. Ideološki temelji globalnega segrevanja pri nas in širše pa seveda tičijo v ekoevrih tako kot pri LGBT.  Globalno segrevanje se je pri nas začelo nekje okrog 1850. leta, kar je prispevalo k prvim balkanskim vojnam, k prvi in drugi svetovni, k drugi balkanski vojni in tudi k osamosvojitvi. To zadnje je sploh dokaz grozote globalnega segrevanja, zato se komunisti, Milan Kučan, udba in levičarji borijo proti globalnemu segrevanju.

Globalno segrevanje je v naše kraje prineslo nekaj grozljivih posledic. Ena zadnjih na primer je, da je Matej Tonin razglasil, da bo od zdaj dalje NSi sredinska stranka. Ko je zunaj plus 37 in še več, pač medicinsko to na človeka vpliva noro. Spet ni vklopil klime. Peripetije okrog 2TDK so tudi na ravni pregrete histerije, saj je globalno segrevanje vplivalo na intelektualno in moralno pohabljenje vseh udov tega posla.

Dokazljivo je, da se je excel že nekajkrat pregrel in ponorel, ko je šlo za javne razpise, in se nanj ni mogoče več zanesti. Zato zdaj v glavnem to delajo ročno z roko v roki, o čemer več vedo Stanko Polanič, Janez Škrabec in Stojan Petrič. Eni pravijo, da je treba vse posle v zvezi z 2TDK in 2-Karavanke zamrzniti, kar pa pri globalnem segrevanju ne gre.

Če malo pokukam v zgodovino, je bil pri nas prvi ekokomunist Mitja Ribičič, ki je pred Pučnikovo komisijo zaskrbljeno povedal, da je bil pomor v Podutiku sanitarno-ekološki problem. Ko ga je pokojna novinarka Vesna R. Marinčič zaradi tega napadla v komentarju in je prišlo na Delo kakšnih sto ogorčenih pisem bralcev, je Ribičič poslal pismo, v katerem je zagrozil, da bosta s soprogo prisiljena storiti samomor, če se ta protiekološka gonja ne bo nehala. Ribičič je umrl v postelji in ne v zaporu zaradi ekogenocida. Nekateri menijo, da je zlobni starec Kučan tudi posledica globalnega segrevanja, kar pa še ni dokazano, je pa blizu. Brez globalnega segrevanja bi bili on pa Matija Maček, Boris Kidrič, Lidija Šentjurc in drugi čisti humanisti. Nasploh je na levi strani vse več blaznosti, norosti in drugih značilnosti globalnega segrevanja, kamor štejemo na primer Domna Saviča, liderje Levice in Dejana Židana. Karel Erjavec ni posledica globalnega segrevanja, ampak norosti volivcev. Je pa Jani Möderndorfer vrhunski primer globalnega segrevanja in dokaz, da se proti podnebnim spremembam vendarle splača boriti.

Tudi Serpentinšek je posledica globalnega segrevanja, zato nas globalno segrevanje opozarja še na nekaj: bojmo se klovnov, z nasmehom nas bodo zvlekli v pekel.

Vinko Vasle

 • rubec

  Čestitke za zadnje napisano misel.

  • pupa

   Previsoke temperature vplivajo tudi na zakisanost zato pa imamo toliko politikov z zakisanimi možgani. Taki politiki priporočajo sobivanje z zvermi, zato z veseljem čakamom da svojo poved, ta minister testira na sebi in svoji družini, če jo ima.

   • SIMON ROZIC

    ..Zajca bomo maskirali in odeli v ovčjo kožo in kodrasto lasuljo, da zavedemo
    volka….

    • samotoje

     Malce počakaj. Da si Zajc neha brusiti kremplje. Neumnosti bo pa tudi v ovčji koži trosil- do bridkega konca.

     • SIMON ROZIC

      …je že res, vendar je treba narediti vsaj predstavo za tiste
      medvedje in volčje samaritanke in jalove humanitarke, da bojo
      vsaj enkrat utihnile ! Od groze, seveda!

 • Luka Mesec

  Zadnje desetletje v EU je bilo zapravljeno za reševanje finančne krize, ki se je zaradi napačnih politik EU sprevrgla v vsesplošno gospodarsko, politično in družbeno krizo. Nič pa ni bilo storjenega za pripravo na največji izziv človeštva v 21. stoletju: pretečo podnebno in okoljsko krizo. Za to potrebujemo ambiciozen načrt. V Levici se pridružujemo pobudam za začetek obsežnega evropskega investicijskega načrta, ki bi dokončno končal desetletje krize, Evropo pravočasno pripravil na spopad z morebitno novo gospodarsko krizo in postavil temelje za prehod v trajnostno gospodarstvo. Ta načrt je zeleni New Deal za ekološki preobrat.

  • macon

   To so prazne floskule in zapravljanje ogromnega denarja za ničev rezultat, medtem ko ZDA in Kitajska razvojno prehitevata EU po levi in po desni. “Čista energija” za vsako ceno pa je velika podražitev električne energije za uporabnike (nadaljna nekonkurenčnost gospodarstva in siromašenje prebivalstva) in nestabilnost mreže, ki se izklaplja zaradi nezmožnosti vzdrževanja zadostne frekvence.

  • samotoje

   Kadarkoli so se neizobraženi, z ideologijo prepojeni levičarji ukvarjali z načrti, se je vse sfižilo. Slovenci ( z dobrim spominom) dobro pomnimo Kardeljeve vizije in načrte in zato še kako velja: levičarski teoretični aktivisti brez znanja in poštenja, brez izkušnje dela in truda, krempeljce proč od realnega sveta.

 • IZBIRA

  Globalno segrevanje ima učinke tudi na širjenje islama na severozahod planeta (zaradi ugodnejših temperatur in padca berlinskega zidu), ki bo v simbiozi s komunisti postal z jugovzhodom od koder prihaja, globalna planetarna breznacionalna skupnost + KItajska, Rusija in Indija. Brez teritoralnih in nacionalnih meja, vendar z versko in ideološko omejenostjo na komunistični islam oziroma isalmski komunizem, kar pa je itak šeriatsko pravo. Temperature pa bodo ščasoma globalno subtropske z monsumi in taka bo tudi moda, enotna in temu primerna. K temu moramo upoštevati tudi vpliv vsega skupaj na delovne navade, ki bodo v veselje ljudem, nagnejenih h komunistično-islamski delovni kulturi in vnemi, ščasoma pa se bo prenesla na vso populacijo. V bližnji bodočnosti bo to rezultiralo na vrnitev preteklost, v kanibalizem (združitev najboljšega iz obeh komplementarnih ideologij).

 • Joško

  Vročina zadnjih let je hud šok za tiste, ki so celo življenje preživeli v senci.

 • Nata

  + + + + + sijajno znate ubesediti našo slovensko šlamastiko. Tako, da se človek ob vseh teh neprilikah , ki se nam dogajajo , lahko tudi nasmeji !
  Tale vaša ugotovitev mi je nadvse všeč. . .
  ” ni posledica globalnega segrevanja, ampak norosti volivcev.” !!
  Res smo nori !

  • Marija

   Ja res so nori ampak nori smo tudi mi oz.liderji stran,kateri se ne znajo zdruziti.To je glavna napaka desnice.Vsak se drži svojega fevda in raje pustijo,da gre vse v maloro za to kdo bo glavni petelin.Za državo gre za obstoj naroda.Ampak ne vsak na svojem kupu kikirika.Pa brez zamere fantje malo kmečke pameti in združiti še normalno misleče.

   • Nata

    Drži. Mislim, da je to edina pot. Petelinčki bodo morali svje oerje malo skriti !

 • SIMON ROZIC

  Dragi Vinko, a si trdno prepričan , da je krivo globalno segrevanje ali pa
  je tovarišem zavrelo v območju že tako skrčenih možganov iz drugih
  satanskih nagibov kot so : volčja pogoltnost, medvedja uslužnost
  rdečemu božanstvu iz Murgelj ali pa kraja kar tak iz navade, ne glede
  na vremenske prilike .. Zadnji izdihljaji grabljenja: dajmo, dokler še gre!
  In pri nas gre!

 • Franc Šink

  Segrevanje je najbolj nevarno v glavah levih politikov

 • RATATA

  Vroča Lučka Greta kajtimar Kajfež Bogataj se bi glede na tisto kar govori že zdavnaj moral stopiti.
  Porajtam pa tudi sam, da se je moje obnašanje vsled toplotnega segrevanja spremenilo, saj špricerje vsako leto hitreje podojim.

 • Hamid Begic

  Šarec vlada…. Janša pa ne. :)

  PS: Hahhahaha. Kako ste jadni. :)

 • Vera

  Bravo g.Vinko ! Toliko različnih neumnosti,ki se nam godijo, vam je uspelo napisati v enem kratkem članku .Čestitke za resnico !

 • RATATA

  Je profesorica na FDV, mentorica Ekokolektiva zahtevala, da naj njihov znak vsebuje petokrako rdečo zvezdo! Študenteraj je bil proti. No, obveljala je njena, petokraka je obstala, le da je zelene barve.
  EkoSocialistična Partija!

 • Marija

  Res čestitke samo ali ni malo nevarno?

 • abc

  hahaha Urnk ti ga dogaja Vinko.

 • piko8

  Levuharje s Mafijskim Botrom milanom kurčanom peljat ANTARKTIKO za za par let, da se jim ohladijo SKISANE BUČE, beri glave!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!