fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Kuzla revolucija

Kolumnist Vinko Vasle

Mi, ponosni nasledniki komunistov, ugotavljamo, da revolucija teče prepočasi. Zato smo v prve bojne vrste vpoklicali nekatere, desničarji in domobranci bi rekli primitivne kadre, da širijo naše misli, ki jih mi iz političnih razlogov še ne moremo. Pri tem sledimo napotkom našega velikega komunista in šefa udbe Milana Kučana – najprej je potrebna diskvalifikacija, potem pa likvidacija, tudi fizična.

Eden od teh naših udov je na primer Janez Stariha, mestni svetnik ljubljanski, član Zveze borcev, predsednik ZZB Savsko naselje, odločen borec za popravo krivic pomlad 1945, saj neumorno piše in poudarja, da so jih tisti, katerih ponosni nasledniki smo, še premalo pospravili in da bo treba vajo ponoviti. Ker seveda opozorila janšistom, da naj se pospravijo z oblasti, ne zaležejo, je treba uporabiti drugačne metode. Stariha je v debato s poslanko Alenko Jeraj na njen miroljuben zapis odločno odreagiral in janšistiki zaprl usta z vzklikom: “Kuzla, tiho, k nogi“. Vzklik oziroma krik ni čisto originalen, saj so ga uporabljali kapoji v Auschwitzu in so morali taboriščniki kot psi lezti na tla. Če so bili prepočasni, pa šus v glavo.

Oglejte si še: O kovidu za telebane

Revolucijo je treba vsak dan negovati in seveda Stariha je samo odlično nadgradil našega prihodnjega genijalnega predsednika vlade Jožeta P. Damijana, ki je bivšo ministrico za kmetijstvo in podpredsednico vlade Aleksandro Pivec poimenoval za kurbo. To je tudi nadaljevanje prakse in politike Marjana Šarca, ki je s tistimi, ki mu niso bili po godu, tudi znal ustrezno obračunati. Svojega ministra za zdravje Aleša Šebedra je hotel ustreliti, njegovo piarovko pa je celo nekaj časa osebno davil, potem si je pa premislil. Ampak, v revoluciji v nadaljevanju si ne bo mogoče kar tako premisliti, če hočemo na oblast. Zato je treba Šarcu le povedati, da bo moral v prihodnje kakšno davljenje opraviti do konca, da bo opravičil ime Davitelj iz Šmarce.

V boju za oblast dovoljena vsa sredstva
V te naše akcije ponosnih naslednikov komunistov sodi tudi tisto razbijanje po mizah v demokratičnem parlamentu, pri čemer se je odlično izkazal Matjaž Nemec, najboljša pa je bila Levičarka Violeta Tomić, ki je pri tem uničila poslansko klop. A to je šele začetek, naslednjič bo treba tolči po sovražniku in ga po potrebi odnesti iz demokratičnega parlamenta. Temu je namenjen tudi sklic državnega zbora, kjer bomo zahtevali, da se Janez Janša in njegova vlada ne smejo z ničemer ukvarjati. Gre sicer za podobnost, ko je bil predsednik vlade Marjan Šarec, ko se tudi ni nič delalo, pri Janši pa gre za to, da ne sme nič delati. Ta ukrep bi bil pol poti do odstranitve te vlade z oblasti, kar tudi uspešno delamo. Desničarji in domobranci sicer pravijo, da še nimamo 46 glasov, a jih bomo imeli. Kot dokaz ponosni nasledniki komunistov navajamo naš uspeh, ko smo preprečili izvolitev novega ustavnega sodnika tako, da smo poslancem koalicije zagrozili, če bi mu glas dali. Zato zdaj pripravljamo še ustreznejšo likvidatorsko grožnjo poslancem SMC in Desusa, da nam dajo svoje glasove, sicer…

Poslanec SD Matjaž Nemec. (Foto: sta)

V boj zoper Janeza Janšo in koalicijo smo s ketne spustili tudi t.i. kulturno srenjo, pri čemer vodi neka slikarka Jasna Kozar, katere dela so močno nabita z ideologijo in politiko, saj Janšo -diktatorja prikazuje kot peklenščka. Stara ženska je tako prevzela primat, ki ga je tu doslej igral naš veliki “slovenski Piccaso” Arjan Pregl. A tudi Pregla potrebujemo – ne kot slikarja, ker tu so mnenja zelo deljena celo med nami, ponosnimi nasledniki komunistov, domobranci pa ga celo ponižujejo s tem, da je bil še Hitler boljši slikar. Komunisti se sicer v glavnem na slikarstvo ne spoznamo, želimo pa si socialističnega realizma, h kateremu se Pregl, s tistimi svojimi žabci, ali kakrkoli že so, zgolj približuje. Fizično bomo ubranili tudi “vsi smo Kadunci” našo RTV, Metelkovo pa bomo branili z orožjem.

Arjan Pregl (Foto: Instagram)

V kategorijio “ljudski prof.doktor” se je vpisala tudi misica Špela Grošelj, ki se virusa ne boji. Znanstveno sicer še ni povsem dokazano, menda pa kovid silikona res ne prenese.

Vinko Vasle