[Pisma – od zmage do zmage] Molkova, plastični Leben, LGBT jedilnik in hvala za posilstvo

Vinko Vasle (vir: Demokracija)

Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj nazadujemo. V resnici pa smo napredovali v leto 1945, če upoštevamo prizadevanje Levice Luke Mesca in njegovega ideologa Mihe Kordiša, ki z neumnostmi onesnažuje ta prostor, potem pa se na to obesi minister za okolje in prostor Jure Leben in to razglasi za globalno segrevanje političnega prostora. In bo temu namenil še nekaj deset milijonov našega denarja, ne svojega. On zna zapravljati tuji denar, kar je dokazal že pri prizadevanjih za 2TIR, ki mu je finančni udarec zadala Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturno zajebavanje zdrave pameti.

Napredek se kaže v vseh pogledih nazadovanja. Pripravljajo zakone, podzakonske predpise in kazenske sankcije za vse tiste, ki ne bodo spoštovali tega, kako naj mislijo. Ker ni nobenih navodil, so vse misli potencialno kaznive. Minister za kulturo Dejan Prešiček je že začel svinjsko akcijo proti tistim, ki mislijo, da lahko pišejo, kar hočejo, četudi je to resnično. Resnica je seveda sovražni govor. Novoletna novost je, da en LGBT aktivist začenja sveti boj za to, kaj v tej novi družbenopolitični ureditvi eko socializma smemo jesti. Glede na ekonomsko politiko srednjega veka tovariša Serpentinška bomo poleg trave lahko jedli tudi lubje. In so se uresničile mokre sanje prve partijske solze Sonje Lokar, ki je pred osamosvojitvijo opozarjala prav na travo in lubje.

Verjetno se kje v zakotju civilne družbe feministk mirovnega inštituta pripravlja tudi predpis o tem, katerega spola sploh smo. Na filozofski in na pralnici možganov FDV so to že storili, čeprav malo poenostavljeno – zato imajo zdaj tam same babe, med katerimi so največje prav tisti, ki so nekoč bili moški. In je nastal problem, kako med babami zagotoviti enakopravnost. Namreč, kako logično razložiti, da imajo feministke lulčke. To je sploh velik problem v državi, zato je v silvesterski noči do genijalne odločitve prišla ministrica za delo Ksenija Klampfer. Objavila je razpis za sofinanciranje projektov na področju enakosti žensk in moških. Denar bo dobil tisti, ki bo najbolje ubesedil projekt “nasilje med zmenjkanjem”. Namreč, ko pride na slepi zmenek na primer tip, ki se na socialnih omrežjih piše Had, ali pa DržavljanD, lepotica pa ga odjebe v prvi minuti, jo lahko zaradi sovražnega govora pretepe. Zato bo v projektu treba to lepotico tako ali drugače prisiliti, da se bo na primer s tem tipom osemenila. Tisti, ki mu to uspe, si zasluži prešernovo za življenjsko delo.

Drugi del tega genijalnega razpisa za 50 tisoč everčkov našega denarja pa se dotika “dela s fanti za preseganje stereotipov.” Recimo da gre za soočenje z migrantsko kulturo posilstev. V projektu je treba s posiljevalcem komunicirati strpno in mu razložiti, da se posiljene po posilstvu ne obglavi, ampak se ji reče hvala lepa. In se jo nato obglavi, ker je to del tradicije iz tistih krajev in marakeške.

Kučanova zloba in Šarec intelektualec
Pravijo, da je za vse, kar se nam dogaja, kriv majhen in zloben Milan Kučan. Zdaj je znanstveno dokazano, da je zloben zato, ker tam spodaj dobi premalo kisika. Njegovo udbomafijsko politiko pa so si menda izmislili za preprečevanje masturbacije levice. No, zdaj masturbirajo po nas, ki nam življenje tako postaja le razvalina naših načrtov. Zato nam zapovedujejo, koga moramo oboževati, koga sovražiti, kako misliti zgodovino, kdo je kriv in kdo nedolžen, koga je treba diskvalificirati in koga tudi likvidirati. Navsezadnje nam itak povedo, da je v Barbara rovu po novem spet dovolj prostora, selekcija pa poteka po opredelitvi, kdo je fašist in kdo osamosvojitelj. V prvi fazi še ne bo šlo tako daleč, saj se zaenkrat  govori o represivni toleranci, o nadzorovani svobodi govora in o demokratični cenzuri. Za kozlat.

Miša Molk (Foto: posnetek zaslona)

In za konec še o krivici, ki se je zgodila legendarni Miši Molk, ko je komentirala Serpentinška v  TV dnevniku in so jo vsi gledali, ne pa poslušali. Ženska pa je bila odlična. Povedala je, da o Šarcu govorijo kot komedijantu, a dvorni norčki so bili v zgodovini tisti, ki so nastavljali ogledalo drugim, vladajočim. Dopolnjujem: Serpentinšek se v ogledalo ne gleda. Potem je Molkova rekla še bistveno: preprosta, elementarna govorica Šarca je rezultat dejstva, da on ve, da Serpentinška razume veliko več ljudi kot visoko intelektualni jezik. Recimo “baba je žaba”.

Vinko Vasle