fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Obračun v Kočevskem Rogu

Kolumnist Vinko Vasle

Tovariši in tovarišice, na tem pomembnem kraju v Kočevskem Rogu smo se zbrali, da se kakor spomladi 1945 upremo diktaturi domobrancev in desničarjev. Stvari se iz dneva v dan slabšajo. Zadnjič je represivni aparat ministra Aleša Hojsa napadel celo otroka na avtobusu, deklico, ki še prvih spolnih odnosov ni imela in je že fasala prisilno uklepanje sadizma. Nedolžno dete je šoferju samo prijazno pljunilo, da maske ne bo dalo gor in ker so bili na avtobusu očitno sami domobranci in so jo napadli, je pljunila isto še njim. To je njena ustavna pravica.

Znano je tudi naše stališče do mask – v resnici gre za nagobčnike, ki naj bi ljudem otežili, ali celo onemogočili glasne proteste proti Janezu Janši in njegovim. Po drugi strani je nenošenje mask naš odkriti upor proti izmišljotinam o korona virusu, brez mask pa pomeni tudi nenadzorovano širjenje virusa, da lahko potem to pripišemo nesposobnosti Janševe vlade, kot je že nekajkrat poudaril tovariš Marjan Šarec. Danes smo se tajno sestali zato, da proučimo možnosti, kako se znebiti diktatorja Janše, pri čemer so praktično dovoljena vsa sredstva – ne samo diskvalifikacije. Če sodim po javnem mnenju na fejst bukovi strani podpornikov nam dragega Ivana Galeta – ga lepo pozdravljam v naši sredi – potem je na primer z aklamacijo že sprejeta Janševa likvidacija, samo to se ne morejo zmeniti, kako – ali bombni atentat, zakol, obešanje, ali grmada pred parlamentom. A, tovariši in tovarišice, ko pride čas, so to malenkosti in se bomo hitro zedinili.

Ker pa trenutno razmere še niso dozorele, da revolucionarno na tak način prevzamemo oblast, smo danes tu zato, da poiščemo iskrive ideje o tem, kako prevzeti oblast, da bo videti demokratično. Če nam je to uspelo z dolomitsko, bomo vajo nekako ponovili. Generalni predlog je, da poskušamo s korupcijo, s podkupovanjem posameznih poslancev Desusa in SMC-ja.

Podkupovati je potrebno previdno
Tovarišica Alenka Bratušek je na primer predlagala, da je treba najprej omrežiti najbolj ranljive in to je na primer poslanec Desusa Branko Simonovič, ki smo mu komunisti že enkrat ponudili, da bo dobil gradbeno dovoljenje za črno gradnjo, če prestopi k nam, pa je bil prepočasen. Zdaj so diktatorji uredili tako, da je dobil že tretjič zavrnjeno dovoljenje. Ob tem tovariš Miha Kordiš predlaga, da inšpektorja podkupimo, če pa ne popusti, pa ga bo on z bajonetom steral v morje. Naš prvi intelektualec – kar prepoznava tudi Nova24TV – Matjaž Nemec meni, da bi morali v stik s Francem Juršo, ki je tako rekoč najbolj odločen komunist v Desusu in ga vprašati koliko hoče, in bi to bil en tak desus et mašina. In koliko bi stalo, da vseh pet poslancev Desusa vstopi v komunistično stranko! Ko damo denar, tako Nemec, bo pa tudi pakta sund servanda in zaveza. Za namene kupovanja glasov bi lahko uporabili več virov. Na primer, provizije, ki so jih Iranci preko Farokha nakazovali na račune Miki Miške, Jaka Racmana in strica Skopušnika, nekaj pa imamo tudi na računih na Kajmanskih otokih in na Cipru. Uporabiti ta denar, ki zdaj čaka na vlaganja, je največja, primarna naložbena aktivnost naše partije, ki bi se nam obrestovala, če pridemo na oblast, saj nas v ozadju čakajo provizije iz poslov po korona evropskih sredstvih.

Tanja Fajon (Foto: STA)

Če bi nam to uspelo, in ne vem čemu nam ne bi, bi pred rednimi volitvami prevzeli oblast, potem pa denarja kot smeti (kot na primer v javni hiši RTV) in s takšnim denarjem kupiš vsake volitve. Če bi pa slabo kazalo, pa lahko Janšo še enkrat zapremo, ker zdaj imamo večino tudi na ustavnem sodišču.

Podkupovati pa je treba previdno, ker so oni butlni na Dnevniku in Darjan Košir že naredili tovrstno reklamo, pa smo bili dogovorjeni, da denarja ne omenjajo, ampak samo moralno etične pritiske na poslance SMC in Desus. Pripraviti pa se moramo tudi na revolucionarne aktivnosti, če jih denar ne prepriča. Poslužimo se lahko groženj, trojk, izsiljevanj ala Magajna in podobno. Tovariši in tovarišice – smrt janšizmu, svoboda fajonizmu.

Vas pozdravljam Tanja Fajon.

Vinko Vasle