fbpx

Pisma od zmage do zmage: Od Geneze preko Darwina do Janija Möderndorferja

Vinko Vasle (vir: Demokracija)

Sovražni govor je ena najbolj razširjenih gospodarsko-političnih dejavnosti v Evropski uniji, v Sloveniji pa poleg tega predstavlja zametke nove družbenopolitične ureditve. Od sovražnega govora danes živijo dobro plačani evropski poslanci, pri nas pa ves levi del politike, posebej pa tako imenovana civilna združenja, ki dobivajo od oblasti denar samo zato, da iščejo sovražni govor in si ga po potrebi izmišljajo, ker so plačani po učinku. Recimo, posebej dobro so od fejsbukovih lastnikov in iz proračuna plačani oni iz FDV, katerih naloga je iskanje sovražnega govora in ovajanje udbi.

Historično gledano lahko temelje sovražnega govora najdemo v Genezi oziroma v času stvarjenja sveta, ko lahko logično sklepamo, da je Stvaritelj – ko je videl, kaj je nastalo – uporabil nekatere neprimerne besede, danes bi rekli vokabular sovražnosti. Jaz ga razumem. Če danes gleda samo na Slovenijo, mu je prezentno, da je pri stvarjenju prišlo do stranpoti. Recimo, Milan Kučan je napaka stvarjenja in izvirni greh velikega poka, ko se je absolutni vakuum pod silami eksplozije združil v neko obliko človečnjaka, ki pa je ostal brez duše in srca, ker tudi Darwin ni postoril svojega z vidika evolucije. Serpentinšek je sicer nastal v sfiženem laboratorijskem poskusu zgoraj omenjenega in Stvaritelj pri tem ni imel ničesar, s strelami z jasnega pa tudi varčuje.

Če se zatečemo na nasprotni pol, to je v darvinizem in evolucijsko teorijo, tudi ni ne vem kako drugače. Komunisti so se porodili v prakomunizmu in od takrat dalje niso kdo ve kako napredovali. Glede na to, da so veliko kasneje uporabljali jame in rudniške jaške, lahko sklepamo, da so se tako intimno vračali tja, od koder so izvirali njihovi predniki – se pravi neandertalci, pikantropi, avstralopiteki, kromanjonci in druga bitja. Po dogodkih sodeč so bili tudi ljudožerci – tudi simbolično, saj so ljudem požrli še zadnje upanje, da bo na svetu kdaj tako, kot so komunisti lagali. Laž pa, semantično gledano, pomensko ni sovražni govor, ker je zgolj nasprotje od resnice. Ta pa, resnica namreč,  je lahko sovražni govor v izvorni obliki. Zato je danes pri nas resnica o resnicah najhujša oblika sovražnega govora. Bom vzel bolj poenostavljene primere, ne one iz Pričevalcev: nekdo tehta 150 kil in rečeš, da je debeluhar. Grozljivo. Nekdo je črne barve in mu rečeš zamorec (za morjem doma) in si rasistična svinja. S feminističnega pročelja pa je vse, kar se nanaša na ženske, itak en sam sovražni govor s tendenco spolnega nadlegovanja in virtualnega posilstva tudi najbolj grdih primerkov. Migrantov si sploh ne upam omeniti.

Darwin je bil seveda blefer, ki je na osnovi opic v obliki sovražnega govora svojih študij in zapisov trdil, da smo tam nekje začeli. Danes je mogoče z lahkoto na oko dokazati, da vsi nismo od tam, eni so pa tam ostali. Ampak, to je tudi zgodovinsko nujno, ker je počelo, izvor napredka, pač tudi odvisno od primatov. Kot ni ognja brez dima, tudi ni ideologije opic brez levičarstva.

To skrajno darvinistično deviacijo danes predstavlja in nadaljuje stranka Levica, ki se na primer bori za dvig minimalne plače (od katere se ne da živeti) za cirka 18 evrov, od česar pa se živi razkošno in bi to bilo dobro obdavčiti. Levica ve, da je težko živeti, zato se je obdala s parolo “poslance na minimalce” in imajo zdaj približno 5.000 evrov po glavi minimalca. Če to ni darvinistična deviacija in generalno gledano sovražna plačna politika, potem mi lahko vržete kamen v glavo. Kar bi bilo sovražno dejanje. Ni pa sovražno dejanje, če firer Levice Luka Mesec opleta po ljudeh s fašisti, je pa dokaz sprijenosti darvinistične teorije.

Od sovražnega govora so danes pri nas odlično plačani tisti, ki so sovražni govor par excellence. Na kulturno umetniškem področju je to Svetlana Makarovič, na področju gestapa koalicija, Serpentinšek še posebej. Na področju medijev pa je konkurenca izjemna – od javne hiše, preko Dela, Dnevnika, Večera do Mladine. Imamo pa tudi primer, ko sta mimo udarila tako Stvaritelj kot tudi Darwin. To je Nataša Pirc Musar.

Čeprav ene same definicije sovražnega govora ni, pa imamo v državi srečo, kajti po generalni definiciji OZN in CK ZKS je sovražni govor Jani Möderndorfer, čeprav ustrezna stroka meni, da gre za napako levo spodaj na šestem delu dvojnega heliksa DNK.

Pa smo spet pri izvornem grehu Geneze.

Vinko Vasle