[Pisma – od zmage do zmage] Serpentinška ni, je samo maketa norosti

Vinko Vasle

Čisto zares imam dovolj tega, da je Serpentinšek pri nas kriv za prav vse. Za to imamo že skoraj 30 let Janeza Janšo. Vsaj za požare v amazonskem gozdu Serpentinšek ni kriv, čeprav je rekel, da se tudi sam goreče zavzema za te gozdove. Tudi ni nor Serpentinšek, če je okrog njega sama norost. Recimo, eko socialisti, frakcija norci, zahtevajo, da se komarjev več ne pobija, ampak se jim omogoči, da človeku pijejo kri. Kot da ni dovolj, da imamo v deželi Levico ali pa enega podivjanega z MMC, ki je celo 106 let starega Borisa Pahorja razglasil za rasista in nacionalista.

Antifa se na primer zavzema za to, da bi zaradi prevlade belskega terorizma v znak solidarnosti z zamorci ukinili bele šahovske figure. Predlagam še, da Dars zebre barva v črno.

Kar zadeva aktualnosti, moram odločno protestirati, da Serperntinšku 200 metrov od njegovega kitajskega zidu mečejo petarde takrat, ko ga ni doma. Pa da mu domobranci nekritično očitajo skakanje na glavo v bazen brez vode. Ljudje moji, pustite človeku, da skače, kolikor hoče. Noro je, da desničarji Serpentinška napadajo, ker je svoje nasprotnike označil za pse, ki lajajo. Problem bi bil, če bi tem psom ukazal, da morajo molčati. Njegovi ekscelenci tudi očitajo, da je šel na obisk v Srbijo, čeprav bi moral na Hrvaško. Butci ne razumejo, da smo s Hrvaško v vojni (tudi z Madžarsko, Avstrijo, Italijo in ZDA) in da jo bo Serpentinšek obiskal takrat, ko bo dal zadnjo kapljo naše krvi za uresničitev arbitražnega sporazuma.

Serpentinšku nasprotniki očitajo celo to, da je lažnivec, ker je objavil, da je bilo na njegovem pikniku LMŠ 3.000 navdušencev. Znano je, da mu je Damir Črnčec obveščevalno podtaknil eno nulo. Poleg tega mu sovražniki očitajo 157,8-odstotno javnomnenjsko podporo, čeprav je znano, da te raziskave plačuje Forum 21 in ne LMŠ. Nekateri gredo celo tako daleč, da Serpentinška žalijo s tem, da je drugorazredni klovn, čeprav je tretjerazredni. In tudi ni res, da je imel iz klovnovstva popravni izpit, ker je AGRFT naredil, ko je nekdo poklical tja in rekel, da mora Serpentinšek diplomirati.

Absolutno ni res, da Serpentinšek skuša oponašati Janeza Drnovška – Dirtyja, ker je v resnici Drnovšek že takrat oponašal njega. Spomnite se njegovih obiskov pri šamanih, pa rožne venčke na glavi in to, da je imel za umazane posle Gregorja Golobiča. Serpentinšek ima za ta pomembna dela malo Črnceca in malo onega generalnega sekretarja stranke Braneta Kralja, ki je primerno primitivno izobražen, da naredi vse, kar se mu reče. Njegovi referenci sta, da je bil hišnik v nekem vrtcu in da ima firmo za pedikuro.

Čisti medijski fejk desničarjev je, da je Serpentinšek osebno ukazal, da mora vnuk Edvarda Kardelja postati direktor Uradnega lista. To ni res – ni ukazal, rekel je samo, da bo vnuk Kardelja direktor Uradnega lista, kar je velika razlika. Najebal bo pa Kralj, ker je to skušal speljati po kamniško. In za Serpentinška je žaljivo, če nekdo pravi, da ni vedel, da bo vnuk Kardelja direktor Uradnega lista, ker bi to pomenilo, da predsednik vlade razmer ne obvlada in gredo stvari mimo njega. Dragi moji, mimo Serpentinška še Miro Cerar ne more, izjema je samo Milan Kučan.

Ubogemu Serpentinšku na primer podtikajo, da je POP TV njegova agitprop TV-postaja, kar ni res, ker sta to tudi javna hiša in planet teme. V norosti kritikastrstva gredo nekateri celo tako daleč, da so Serpentinška obtožili, da je kriv, ker je dan potem, ko je v JE Krško pritiskal na gumbe, pri nas škropil radioaktivni dež. Kar je laž: Serpentinšek je pritiskal samo na gumb, na katerem je pisalo NE PRITISKAJ. Njemu že ne bo nihče ukazoval!

Tudi ni res, da je neodločen in da popušča Levici, ko ga ta izsiljuje. Zdaj na primer s prenosom denarja iz dodatnega v obvezno zavarovanje, ker drugače gre Levica ven iz koalicije. Serpentinšek Luki Mescu sporoča, da se ne pusti izsiljevati in da ga lepo pozdravlja Matej Tonin.

Slišim tudi, da Serpentinška sploh ni, tisti, ki pa je, so nam ga pa podtaknili Rusi. Namreč, noben Slovenec z državo ne bi delal kot svinja z mehom. Serpentinšek je torej ponaredek, ne original, ali kot pravi moj znanec: on je maketa človeka z maketo lesarske diplome, z maketo hrbtenice in z maketo predsednika vlade.

Vinko Vasle

 • Franc Šink

  Kompletna levica je pa maketa Šarca, z njegovo pametjo vred….

 • Anton

  Ah dej no! Serpentinšek je zavetnik tišlerjev, ne ga zmerjat s politikom.

 • Ehnaton

  Treba se je sprijazniti s tem, da ga bo tranzicijska kontinuiteta ohranjala pri oblasti, dokler jim bo zvesto služil. Šarec to poslanstvo striktno opravlja in mu zaradi 100% medijske podpore ne škoduje niti več kot očitna nesposobnost vodenja ključnih državnih projektov za kar zaenkrat ceno za neuspeh plačujejo njegovi koalicijski partnerji. Šarcu škodo, kot je bilo videti tudi v zadnji aferi Šoltes lahko naredi le napačna ocena njegovega štaba, kako in koliko lahko posega v interesno sfero ene izmed struj, ki obvladujejo kontinuiran prehod državnega premoženja v roke posameznikov, več ali manj naslednikov bivše partijske elite. Zato, Vinko, prej kot v norčevanje iz Šarca, usmeri ost posmeha v tistega, ki ga je nastavil kot pred njim že Bratovškovo pa Cerarja in ga bo enako tudi odstavil. V kolumni si ga le omenil.

 • JANEZ GUS

  Samo revček tega ne ve,da mu bojo v Murglah kmalu vkazali,da skoči v prazen bazen.N račun teh zlaganih prikrojenih anket,mu je porasla Gebelsova samozavest.

 • soc

  Serpentinšek? Klavrni komik je po Bratuškovi in Cerarju le predzadnji korak k finalu, v katerem bo Kurčan po Kaligulovem zgledu postavil za premierja resničnega konja, ne Šarca. Da nam dokaže, kakšen idiot je poprečeni slovenski volilec. In da torej delo njegovih idejnih vzornikov Kidriča, Kardelja in Mačka ni bilo zaman.

 • Artur

  “Treba nehati se spraševati, ali so prava vrata ali ne in ali so zaklenjena ali ne, ampak je treba preprosto vstopiti.” Naslednji Šarcizem na shodu LMŠ

  https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/video-zmedeni-milan-kucan-volan-iskal-na-sovoznikovem-sedezu.

 • Marija

  Hahaha kako res.

 • pajot

  Biti ali ne biti, je vprašanje;
  ravna bolj žlahtno, kdor trpi, ko puščic
  prš proži nezaslišana usoda,
  ali kdor prime za orožje zoper
  morje tegob in vse konča?

  Shakespeare: Hamlet.

 • Open mind

  Hvala šarcu, eden izmed najbolj človeških predsednikov vlade.

  • SIMON ROZIC

   ….govoriš o človeški ribici ali o Kamniškem klovnu? …da si odprtega uma me
   pa nisi prepričal!

   • Open mind

    Govorim o zdajšnjemu predsedniku vlade.

 • SIMON ROZIC

  Nekaj najboljšega, kar se ti lahko dogodi v ponedeljek je Vinko Vasle!
  Hvala Vinko za tale odličen ponedeljek!

 • dob

  Si predstavljate, da bi Jezus šel 6 x pred Lazarjev grob vpit: Lazar – vstan!
  Un pa nič.
  Pol bi pa ljudje iz vasi rekli: …. dejmo mu še eno priložnost.

 • Andrej

  Serpentinšek – Šarec je razseljena oseba. Nikoli ne ve kdaj je kdo.

 • sloustava

  Serpentinsek si se svetovalcev ne zna izbrati. Vse frci! Vsi aferasi na dveh nogah so stalni obiskovalci njegovega lika in nedela. Skoci, Serpentinsek, skoci v prazen bazen M