fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Smrt fašizmu in samoovadba

Kolumnist Vinko Vasle (Foto: Demokracija)

Milanu Kučanu, šefu udbe in partije, ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju, generalni direktorici policije Tatjani Bobnar, Darku Muženiču, direktorju NPU. Predmet: samoovadba.

Podpisani Vinko Vasle, stanujoč in rojen, se naslovnikom samoovajam zaradi kaznivega dejanja pisanja pamfletov proti oblasti in se ostro ograjujem od tistih, ki so se mojemu pisanju smejali. Nekatere bom v prilogi posebej ovadil, da jih boste lahko procesirali.

V teh dneh, ko je jasno, da me je financiral Viktor Orban, upravičeno pričakujem hišno preiskavo. Glede na stanje kronične nepospravljenosti, se tega veselim, ker bi mogoče kriminalisti lahko našli moja rezervna očala, ki jih iščem že od pomladi 2018 in v skladu z agendo antijanša utemeljeno sumim, da je v ozadju tega Janez Janša. Neznano kam v hiši je izginila tudi knjiga Prvi predsednik, ki mi je drag spomin na življenjsko pot šefa udbe Milana Kučana. Knjige sicer nisem kupil, a to, da jo iščem, je dokaz, da počasi prihajam na pravo stran, kot na primer Spomenka Hribar, ki je v skladu s stockholmskim sindromom šla nazaj k šefu udbe, čeprav jo je njegova udba preganjala. A zamere, ko gre za našo stvar, niso pravi odgovor na izzive časa.

Hudi zločini
V hišni preiskavi mi je treba zapleniti tudi računalnik, ki ga zagotovo pri mojem pisanju usmerja nevidna roka desnice in domobrancev, kar sem zaslutil zadnjič, ko sem hotel pohvaliti Serpentinška, pa je računalnik spet zapisal eno od svinjarij na njegov račun. Preiskovalce tudi prosim, če odnesejo se seboj vso navlako, ki se mi je nabrala, kamor štejem tudi podpisani izvod knjige Razkol Slovencev, v katero so sicer resnice, a večje od naše resnice svetosti NOB in povojnih pomorov pač ni. Predlagam, da se me zaradi posedovanja te knjige Jožeta Možine posebej kaznuje.

Igor Kršinar (Foto: STA)

Istočasno izražam samoogorčenje nad tem, da sem pred leti izstopil iz Reporterja, ker sem imel občutek, da je tam en del klinike, v resnici pa temu ni tako. Mogoče se me bodo usmilili, ko odslužim kazen zaradi zločina prejemanja denarja od Viktorja Orbana in bom zanje zdaj za, ko so že tri leta na pravi poti (kar mi poseben dokazujejo članki Igorja Kršinarja) lahko poročal s tržnice za Odlazkov denar. Tudi pri Reporterju so bili dolgo zavedeni kot je bil na primer zaveden eden najostrejših kritikov Milana Kučana Janez Markeš.

Zaprite barabe
V svojo delno obrambo in opravičilo zaradi pisanja naj navedem, da se sploh ne spomnim, da sem posamezne pamflete pod krinko glose napisal. Očitno mi je to bilo podtaknjeno, ali pa mi je urednik Jože Biščak tako zelo opral možgane, da sem pisal, kar je hotel. Celo, če kdaj pozabim, da je dan za oddajo teksta, mi pošlje mail, da naj gloso takoj pošljem, kar je očitno navajanje na kaznivo dejanje. V časovni stiski potem pišem stvari, ki so uperjene proti državi in so v resnici napad na ustavno ureditev in Serpentinška. Njemu se posebej opravičujem, ker sem vse njegove neumnosti poantiral in opisoval, čeprav bi mi morali biti prezentno, da vlade v takšni koalicijski sestavi in s takšnimi ministri ne moreš voditi smrtno resno, kar je Serpentinšek dokazal tudi s svojim odstopom. Kar zadeva Jožeta Biščaka njega sicer vsake toliko časa vaši udje na policiji zaslišujejo, a od tega ni velike koristi, ker ga potem spustite.

Matej Šurc (Foto: facebook)

Ko v teh zastrašujočih časih berem neodvisna novinarska peresa Milana Kučana – Primoža Cirmana, Anuško Delić, Mateja Šurca, pa celotno rdečo liberalno paleto javne hiše, siola, Planeta teme in Popa, se opravičujem, če njihovim nebulozam in lažem ne verjamem. Ko je revolucija, pač ni čas za resnico. Enako velja za – kot pravijo fašisti in domobranci prilogo Komunista, to je Mladino, v kateri posebej izstopa urednik Grega Repovž, ki je znan po nekaterih bistroumnih nesmislih o čakalnih vrstah, ali o tem, kdo sestavlja vlado. Do danes nisem razumel, kaj je agitprop v časih pred revolucionarnim nasiljem, ki nam ga obljublja stranka Levica. In se opravičujem.

Glede na samoovadbo pričakujem milostno kazen v upanju, da se pri njenem izvrševanju ne bom preveč mučil. Smrt fašizmu svoboda narodu.

Vinko Vasle