Po ukinjanju svobode govora nas čaka uvajanje prisilnega govora

Aleksander Rant. (Foto: Anja Geč)

Iskreno rečeno gre svoboda govora v nos mnogim. Tako na levici kot na desnici. A vedno je treba na izvrševanje pravice do svobode govora gledati lokalno, kajti razmere niso povsod po svetu enake. V Sloveniji svobodo govora zagotovo najbolj ogroža politična levica. Dokazov za to imamo ogromno. Od napadov različnih nevladnih organizacij do pritiskov, da se določenim medijem ukine oglaševanje. Da niti ne omenjam sodnega preganjanja, katerega krona je montirani proces proti patru dr. Tadeju Strehovcu, ki se zavzema za pravico do življenja najšibkejših v naši družbi – nerojenih otrok. Na Zahodu grožnjo svobodi govora tako predstavlja levičarska ideologija kulturnega marksizma, ki hoče zapreti usta vsem, katerih govor na kakršenkoli način žali ali boli družbene skupine, ki jih zagovarja levica.

V ta presveti balonček levičarstva spadajo vse rase, razen bele. V ta balonček spadajo vse religije, razen krščanstva. V ta balonček spadajo vse spolne usmeritve, razen heteroseksualcev. V ta balonček spadajo vsi “spoli”, razen moškega. V ta balonček spadata tudi ideologiji komunizma in socializma, vse druge se obsojajo. Po tej definiciji lahko vidimo, da je resnični sovražnik kulturnega marksizma heteroseksualni, beli, kapitalistični, krščanski moški. In tem kriterijem je tudi prilagojena cenzura. Kdor zagovarja katerokoli od prej predstavljenih predpostavk, je fašist, rasist, ksenofob, islamofob, nacist in ga je treba utišati. Tako se začne, pa naj gre za levičarski ali desničarski ekstremizem.

A Slovenci imamo slabe izkušnje predvsem z levim ekstremizmom. Že med drugo svetovno vojno, sploh pa po njej je komunistična oblast dala zapreti, pobiti ali izgnati tiste, ki so govorili proti njej. Svoboda govora v komunistični Jugoslaviji je bila mit. In takšno Slovenijo si nekateri želijo leta 2018. Slovenijo, v kateri se nekaterih stališč ne bo smelo zagovarjati, in Slovenijo, v kateri bo govor, kritičen do levičarske ideologije, prepovedan. A vsi tisti, ki mislite, da boste pač tiho in bo šlo vse mirno mimo, se motite. Po ukinjanju svobode govora sledi predpisani govor. Ne le česa ne smete govoriti, ampak kaj morate govoriti. Ta oblika fašizma, ki prihaja z levice, je že v veljavi v Kanadi. Tam je država z zakonom predpisala, kako se morajo naslavljati transspolne osebe. Kdor jih tako ne naslavlja, je kaznovan. Tudi če mislite, da so najrazličnejše spolne identitete neumnost, ki nimajo nobene podpore v biologiji, vas bodo vseeno kaznovali. Država, v tem primeru Kanada, se je odločila, da so spolne identitete dano znanstveno dejstvo (kar niso, op. p.), in preganja vse, ki ne uporabljajo prisilnega govora. Toliko za dvomljivce.

Zakaj je treba braniti svobodo govora za vsako ceno? Ker lahko jutri doživimo obrat v politični mentaliteti in na oblast pride nacionalni socialist (hvala bogu, pri nas takšne stranke nimamo), ki bo preganjal levo misleče posameznike. Svoboda govora je namreč dvorezen meč. Rani tako leve kot desne. Svobodni govor boli, ne zanimajo ga čustva posameznikov. In samo v okolju, kjer vlada svobodni govor, se lahko izoblikujejo najjasnejša stališča do težav, s katerimi se spopadamo ljudje. Svet je krut in neprijazen in težav ne moremo reševati tako, da slabiče še dodatno zavijamo v vato in jim dajemo potuho. Treba je več govoriti, treba je izražati svoje mnenje, jasno in glasno. Vsem, ki bi radi ljudem natikali nagobčnike, je treba reči: ne, hvala.

Vzemimo za primer povojne poboje. Če utišamo tiste, ki govorijo o genocidu nad lastnim narodom, ki govorijo o nečloveški krutosti revolucije, ki govorijo o tem, kako je komunizem največje zlo, bomo dobili pravoverno verzijo zgodovine. Narod bo še naprej razdeljen, še naprej bo molče prenašal zgodovinske krivice. Če pa dopustimo dialog, se bo izkristalizirala resnica, ki je dokaj dobro znana. Mnogi so šli v OF zaradi želje po osvoboditvi Slovenije in mnogi so umrli zaradi apetitov komunistov, ki so namesto osvobodilnega boja izvedli revolucijo. Le z dialogom bomo prišli do resnice, kajti resnica je ena sama. Lahko se razlikujejo naši pogledi nanjo, a vseeno ostaja ena.

Zato je pomembno braniti svobodo govora, tudi če nas kdaj bolijo ušesa in srce ob poslušanju “nebuloz” političnih tekmecev. Treba je stati na argumentih. Levica bi rada omejila svobodo govora, ker nima argumentov, poznajo le argument moči. Jaz lahko, ker imam oblast, ti ne smeš, ker oblasti nimaš. Dokler bo vladala takšna mentaliteta, dokler bodo ljudje volili politike, ki bi radi uvajali cenzuro, Slovenija ne bo ne svobodna ne osvobojena spon krvave preteklosti.

Aleksander Rant

 • augustin hadelich

  O zbalkanizirani komunistični golazni tukaj ne bi zgubljal besed. Sicer pa je prototip inštitucije, ki je teptanje svobode izražanja prignala do skrajnih meja oholosti in arogantnosti, Rimska Cerkev v Sloveniji. Poniževanje ljudi, kakršnega si privošči ta ustanova, je osupljivo.
  Ravnanje katoliških medijev je samovoljno ter ignorantsko do konzumentov. Na njihova mnenja, zapažanja, opozorila in protestiranja se arogantno požvižgajo. Neokusno vpadljivo je, kako so danes katoliški mediji prepojeni z mnenjskim posiljevanjem aktivistov rdečega klera. V kolikor nas že (s strani partijske udbe nastavljena garnitura odločujočega klera) poslijuje s temi moralno propadlimi osebki, pa je njena prava izrojenost razvidna šele v tem, da onemogočajo kakršnokoli oporekanje tistim, ki so žrtve tega zavržnega propagandnega pohoda.
  Človek ostane brez besed. Dobesedno. Ker mu ne dovolijo, da bi karkoli povedal.
  Seveda je za kristjana boleče že to, da lahko nek človeški izrodek, kot je npr. p. Edvard Kovač, ki je pred nekaj leti agitiral za komunistični prevzem, ki je potem Slovenijo spremenil v usrano luknjo sredi Evrope, v katoliških medijih v ostudno ekstatičnem ter pokroviteljskem slogu kadarkoli in kjerkoli objavlja svoje perverzne hinavske izpade, a še mnogo huje je, da je ta človek povsem nedotakljiv. Če mu boste poskušali oporekati, vas bodo preprosto ignorirali. In ko razvpit socialist in privrženec izrojene rdeče kamarile (npr. v socialnih službah) Jože Ramovš na RadiuOgnjišče nad poslušalce zliva svojo vsegliharsko pokvarjenost, lahko edino ugasnete radio. Oporekati se ne da.
  No, to je nesvoboda izražanja. Zgleden primer in žalostna praksa v najbolj pokvarjeni ustanovi v Sloveniji.

  • večni srb

   Satan je gospodar laži. Klin se s klinom izbija.

   • Mare Kranjc

    Tako je, pravoslavni klerotaliban, prav imaš!

 • večni srb

  Svoboda govora ogroža samo tiste, ki ne vedo zakaj je res nekaj, kar so prepričani, da je res.

 • večni srb

  Ni ravno tako.

  Leftardi so si izmislili, da obstajata biološki in duševni spol, seveda ne moreš biti ženska, če pa nimaš maternice, ampak lahko se počutiš še bolj ženska od ženske, tega stanja pa s ene da odpraviti z elektrošoki ali vsaj ne takoj. V bistvu so ugotovili, če nisi to kar si, potem si zagotovo hudo zmeden, kar pa še ni zločin. Amerika menda pripravlja zakon, po katerem bo vsakdo edino to kar se je rodil, če imaš maternico, si ženska, sicer si moški ali delni invalid. Za vsa tista vmesna stanja, pa bodo verjetno predpisali obvezno terapijo ali bodo pač ignorirali uboge reveže še naprej.

  Mar se ne dogaja nekaj takega tudi z globalno cenzuro?
  Govor v virtualnem prostoru pravzaprav ne obstaja, tudi preko mikrofona ne, ker mašina zgolj ponazori tresljaje zraka, ne prenaša pa jih neposredno do uporabnikovega ušesa temveč jih vmes pretvori v dvojiško kodo. Internet prenaša samo 1 in 0. Obstajata torej zgolj dialektika in sovraštvo. Kako lahko cenzuriraš sovraštvo, tega pa ne vem, ampak očitno je propaganda v demokracijah preveč resna stvar, da bi jo zaupali državljanom. Morda bi morali začeti govoriti o teoriji sovraštva in ločiti sovražni govor po kategorijah.

 • večni srb

  Kot je načel že augustin spodaj, je sovražna klerotalibanska propaganda resno zamajala temelje slovenske morale, saj dejansko debatiramo o večnih in nespremenljivih resnicah. Eni verjamejo, da Bog obstaja, drugi, da ne, tretji pa, da nekaj je, tudi če ni nič. Ampak to pravzaprav nikogar več ne zanima, smo se že navadili na neizrekljivo, smisel katoliške vere danes ni več obredna kurija temveč humanistika, Bog je mrtev, naj človek živi človeka.
  Dvomiti v obstoj Boga je velik družbeni privilegij. Verniki in sledilci so seveda užaljeni in jezni, trpijo neprijetne občutke strahu in tesnobe. Kadar kdo samo omeni NOB v neprimernem kontekstu, se pa tresejo gore.
  Poskusimo biti razumni. Boh obstaja od nekdaj, odkar je človek pripisal naravi in vremenu nadnaravne moči, pri čemer se je vprašal, če tudi njega morda ne poganjajo in usmerjajo skrivnostne mračne sile, in če, od kod izvirajo, čemu služijo in kakšen smisel bi to imelo za brezumno naravo. Seveda ga ni, enako kot božička, ampak tega v resnici ne vemo, ker ni še nihče izmeril vse kar je mogoče izmeriti.
  NOB je del Evropske in svetovne zgodovine, o kateri nima smisla dvomiti, vsakdo se lahko prepriča edino, da je bilo vse res. najbolj pomembno dejstvo pa je, da 2.sv ni bila samo še ena vojna. V principu, je bila, tudi prej so ljudje umirali zaradi oslarij in izmišljotin. Paradoks je totalna vojna, ki je postala mogoča s popolnim, evolucijskim razčlovečenjem nemškega, italijanskega, španskega, japonskega, hrvaškega ter drugih narodov. Verski socializem je pripeljal do izrojenosti, brez primerjave v celotni človeški zgodovini. Na tem mestu sem se namerno izognil pojavu razsvetljenstva in znanstvenim orodjem, ki jih je omogočilo, kar je pripeljalo do industrijske revolucije, tehnologija pa je omogočila orožje za masovno in totalno uničenje, celo celih posameznih družinskih vej, iz katerih so eliminirali iz obstoja zgolj določene gene.
  Kaj je totalna vojna, če bi koncept razumeli bolje, bi lahko začeli s podrobnejšo analizo življenja slovencev v času 2.sv in tudi končno govorili o pravih vzrokih za globoko ideološko razklanost. Vse, kar ubije fašista, pride naravnost od Boga!

 • Krtača 20

  Kdaj je pa še tercianar stal na argumentih?

  • Mojca pokraculja

   Pa ne da maš argumente?

 • Miha

  Hočemo Titovo ulico, zakaj nam je US prepoveduje. Kje je tukaj naša svoboda?

  • Silka

   Posledice vaše “svobode” in vaših idolov so vidne jamah in moriščih širom Slovenije. Tu se seveda vaša svoboda konča.

   • večni srb

    Kaj so pa delali nacisti, fašisti in ustaši pri nas, a jih je kdo 50 let pogrešal mogoče?
    Včasih so rekli, ubit, pa skrit!

   • Kataklizma

    Šiiiirooooom Slovenije, sploh ne moreš normalno na nedeljski izlet, ne da bi se spotaknil ob kakšno množično grobišče

  • macon

   Mi pa hočemo buldožer nad grobnico narodnih morilcev in odvratnega Kidriča, ki tuli nad mimoidoče blizu parlamenta.

   Kako se bomo zmenili?

   • večni srb

    Če moram izbirati med ravno zemljo in okroglim planetom…

   • Kataklizma

    ena cerkev, en kip

    • macon

     Cerkve so tukaj že stoletja, torej bodo šli samo kipi fašističnih zločincev.

     • Kataklizma

      ja, že stoletja izvajajo represijo nad narodom, lažejo, ubijajo … da lahko sami lepo živijo

     • macon

      Že stoletja ne lažejo in ne ubijajo, ker so izgubili posvetno oblast. Sekiraj se zaradi laganja in ubijanja komunistov, ki so ubijali še nedavno, lažejo in kradejo pa ta trenutek in sekiraj se, ker nam pišejo zakone in odmerjajo dajatve. Cerkev tega ne počne več in prav je tako.

     • Kataklizma

      vsaj nekdo, ki je priznal

  • Mojca pokraculja

   Hocete morilce. Saj jih imate še pri zivljenju. Ne cakat, kar zdaj jim postavite spomenike in poimenujte ulice.

  • Van Der Waals

   TITO MORILEC!!!

   • večni srb

    Koga je pa umoril?

 • Silka

  Nima naša Slovenija toliko sodišč, toliko pokvarjenih sodnikov in toliko zaporov, da bi bila sposobna ustaviti in utišati vse svobodomiselne Slovence. “Stati inu obstati” in NE BOMO TIHO !

 • althar

  Odličen komentar. Kulturni marksizem teče svoj zmagovalni krog.

  A ta je vedno zadnji press

 • xtc

  Take izrojene prakse,kot jo je uvedel kanadski idiot na koncu pripeljejo v vojno in čistko nad izrojeno družbo,,kot je to bilo že videno v zgodovini,kajti izrojenost in abotnost presedeta večini nirmalnih in lonec poči nato sledi kar pač sledi.
  Levičarji komunisti,pač zagovarjajo cenzuro in prepoved svobode govora ravno zaradi njihovih abotnosti in anormalnosti saj so vsi njihovi nauki in agende skregane z naravnimi zakonitostmi od matematike,biologije in fizike napreje in ne delujejo,kerjih nimajo z čim podpreti hočejo blodnje vsiliti na silo z zakoni in prisilo.
  A tudi tu ne bo delovalo ,komunisti mislijo ,da lahko naravne zakonitosti spreminjajo,kot so nekoč tumpasto mislili z dekreti partije,a jih je narava vedno zheblala.
  Tudi danes znova poizkušajo z anaravno abotnosto in tokrat jih bo narava dokončno poslla na odpad zgodovine za vedno in dolgo.

  • domovina mili dom

   Baje, da ta kanadski model nosi črtaste zokne različnih barv po zoknu. Še senca ni svojega očeta.
   Tipičen feminiziran osebek nedoločljivega spola.

 • domovina mili dom

  Komunisti so toliko močni, kolikor jim to dopušča butasti narod.

  • Van Der Waals

   ni butast narod… komunisti levi fašisti majo dobro propagando… lažejo kradejo zavajajo si izmišljujejo sovražni govor, prevzemajo največje medije, itd.. ljudje nasedajo še posebej politično nepismeni ljudje. 60% jih ne gre na volitve ker ne vejo koga bi obkrožil. sepravi več kot pol volilce neve niti kaj je koalicija opozicija kaj šele desnica in levica. ker jih ne briga imajo denar, udobje,.. itd.

   • domovina mili dom

    torej enako misliva.Kdor naseda komunističnim fintam, je idiot.

   • Steiermark

    No potem pa drži, da komuniste voli butasti in nerazgledani narod ter balkanci!

 • Bandit123

  Na Novi 24 je prisilni govor že uveden, saj govorite samo tisto kar vam spreobrnjeni Janez narekuje.

  • Van Der Waals

   lažeš levičar!!!

  • Soave

   Potem se pa sprašujem, kako to, da taki, kot ti, tule še vedno lahko komentirajo.

  • dob

   Janša mi je pravkar telefoniral in mi naročil, naj ti napišem, da te nabijem na kurac.

   • Bandit123

    Kot je videti si ti že nabit na njegovem.

    • dob

     Se je oglasil bandit z mojega kurca!

  • Soave

   Ja, kje si pa do sedaj komentiral ?? Pojdi tja nazaj in jim tam drži pridige o prisilnem govoru.

 • domovina mili dom

  Zdaj razumem zakaj kićanovi mediji raje zamolčijo novico.

 • Van Der Waals

  Dobra kolumna… mogoče jo bi lahko skrajšal ker levičarji ne premorejo do konca prebrat. Da bi njihov majih možgani dojel.

 • Olga2345

  Bravo! Svobode govora si ne bomo dovolili vzeti NIKOLI!

 • xla

  svoboda govora na desni je grobo pljuvaj, žali, uničuj, vse kar ni po desni volji, in ta medij je dovolj zgoren dokaz. Svoboda govora ni v tem, da poveš kar hočeš, drugega žališ, ponižuješ, lažeš .. svoboda govora je to, da na kulturen, neizključujoč, nenasilen način razložiš svoj pogled.
  Kar dela ta medij, je tudi s tem člankom, spodjedanje svobode govora.

 • Slovenec

  Desni ste ocitno tako omejeni, da sploh ne opazate svoje sovraznosti.
  Star ata je djau, da je treba prebivalce sosednje vasi vse pobit, ker hodjo v drugo cerkev in ata je meu prou. – to je povprecno razmisljanje cloveka z vasi v 21. stoletju. Saj ni cudno, da vas nihce ne jemlje resno.
  Izobrazite se, stopite v 21. stoletje ali pa bodite tiho. Dovolj je teh vasih puntarskih izpadov.

  • Soave

   Osel neumni !! O kakšni drugi cerkvi pa govoričiš ? Razloži !
   Ne uporabljaj izrazov, za katere ne veš, kaj pomenijo !!

 • Kosobrin

  Vsi smo za svobodo govora, toda ne tako, kot jo na svojih straneh in Tv iz dneva v dan predstavlja Nova24! To ni svoboda govora, temveč pritlehno, nedopustno teptanje človekovega dostojanstva!

  • Soave

   Pojdi se solit s to tvojo ” uvidevnostjo “, veš !!
   Pa menda ja ne misliš, da boš s popustljivostjo kaj naredil ??
   O čigavem dostojanstvu pa pišeš ?

 • Soave

  Na tole, kar pripenjam me je opozoril prijatelj.
  Upam, da bodo spodnji troti prebrali in potem govoričili o sovražnem govoru in ravnanju !!
  Takole je napisal ddr. K. Jaklič

  https://twitter.com/kjaklic/status/1056423854812422145/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Elist%3ARevijaReporter%3Areporter_na_twitterju&ref_url=https%3A%2F%2Freporter.si%2Frubrika%2Fsloveni

  In tole je tisto predavanje !!!
  https://www.youtube.com/watch?v=F8e2ppvMLqU&feature=youtu.be

 • Novakec1

  Zblojene sloovce saj bo kmal sranje v €U pol se pa lahko tud pri nas nadaljuje državljanska vojna in obračunamo eni z drugim (levaki in desnaki), tretji bodo pa dobiček pokasiral, zavzel sloladijo in jo do konca pomuslimanl.