fbpx

Poglejte, kako svoje namigovanje na brutalno posilstvo opravičuje Jure Mastnak iz Radia Ga Ga in kaj o tem pravi Norma Korošec!

Jure Mastnak je potem, ko je ugotovil, da je s svojim seksističnim namigovanjem na brutalno posilstvo grobo posegel v osebno svobodo Norme Korošec, umazani tvit izbrisal in zapisal: “Norma, oprosti. Včasih imam dolg, grd jezik in kakšna mi tudi uide. Kdor se rad veliko šali, tudi greši.”

Opravičilo, ki to ni, in pomoč nestrpnih skrajnežev
Edino logično in pravilno je, da se človek po kakšni nerodni izjavi ali izpadu v medijih opraviči in skuša popraviti škodo, ki jo je s svojo (ne)premišljeno objavo povzročil. Toda Mastnak očitno ne razume, da opravičila za spolno poniževanje ni. Nobenega. Svoboda govora dopušča ostro in včasih celo pretirano izrekanje kritičnih mnenj o izjavah kakšnega človeka, ne glede na to, če si to objektivno zasluži ali ne. Tako je v zadevi kazenskega pregona Simone Marko zoper pisca teh vrstic presodilo Okrajno sodišče v Mariboru, z navajanjem sodne prakse evropskih sodišč.

Nikakor pa pod svobodo govora ne smemo strpati poniževanja človekove osebe, še najmanj pa spolnega poniževanja žensk, kar bi moral vedeti tudi mnenjski voditelj in medijska oseba, kot je Jure Mastnak.  Kot običajno, se levičarsko feministične Neže in Zore niso odzvale. V bran sprevrženi Mastnakovi izjavi so stopili še nekateri drugi spolno perverzni skrajneži. Tvit enega teh objavljamo tukaj:

Oglasil se je tudi profesor Igor Pribac s Filozofske fakultete, ki je v svoji perverzni pokvarjenosti skušal Normi dopovedati, da je lahko za takšne grožnje kot »predmet sle« celo hvaležna:

Jure Mastnak škodo lahko vsaj delno popravi, če Normi v opravičilo nakaže 1.000 evrov in ji pošlje šopek rož, kakor je to na Twitterju zapisal Aleš Primc:

Kaj o spolnem poniževanju pravi Norma Korošec?
Za odziv pa smo na Novi24TV zaprosili tudi Normo M. Korošec. Za spletni portal Nova24TV je izjavila: “Sem zelo prizadeta in počutim se ponižano. Misli mi begajo, že cel dan sem zaprta v stanovanju, ves čas se nezavedno oziram naokrog, če je kje kakšna nevarnost, saj je moj občutek varnosti porušen. Kmalu po referendumu  v decembru 2015 sem imela podobno grozljivo izkušnjo, ki se je končala pred nekaj meseci na sodišču s pogojno obsodbo zalezovalca. Končno sem malo prišla k sebi in doživim ta seksističen napad z namigovanjem na brutalno posilstvo. To me je zopet zlomilo in zelo prizadelo. Boli tudi dejstvo, da gre pri današnji zgodbi za izpostavljeno medijsko osebnost, ki ima samo na Twitterju preko 2.000 sledilcev, kot imitatorja na Radiu Ga ga pa ga pozna tudi mnogo širša publika. Posebej prizadelo me je tudi njegovo “opravičilo”, s katerim želi svoj grozljiv zapis prikazati kot neuspelo šalo. Nedopustno se mi zdi, da se vrh RTV še ni odzval. Pričakujem, da bodo ravnanje svojega novinarja najostreje obsodili in ga odpustili. O dogodku je bila obveščena tudi policija. V posvetu z odvetnikom pa bom razmislila, kako lahko podobna poniževalna ustrahovanja v bodoče preprečim.”

Razočarale so me tudi vse organizacije (Varuh načela enakosti, Mirovni inštitut, Društvo za nenasilno komunikacijo, Amnesty International, Zora …), ki se domnevno borijo proti seksizmu, a se niso z ničemer opredelile, da je tako poniževalno ravnanje z ženskami v Sloveniji nesprejemljivo. Takšni napadi se mi dogajajo samo zato, ker branim družinske vrednote in spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti. O svojih mnenjih sem pripravljena razpravljati, zavračam pa vsak osebni napad name, še posebej pa spolno poniževanje.” 

“Vse to kaže, da ljudje, ki živijo na račun delavskih in kmečkih žuljev, zelo težko slišijo resnico, iz politike in javnega življenja pa izganjajo vse, ki čutimo z ljudmi in ljubimo slovenstvo, naše otroke, družine in naš narod. Vse ljudi dobre volje prosim za molitveno podporo, da bi vse to vzdržala, kdor ima pa fb, pa vabljeni, da mi tukaj (link na mojo fb stran: https://www.facebook.com/NormaMKorosec/) izrazite podporo in spodbudne besede.”

Tako čustveno in prizadeto Juretu Mastnaku odgovarja Norma Korošec. Kaj si o zgodbi mislijo tviteraši, ki spoštujejo ženske, pa je recimo zapisal uporabnik Twitterja z uporabniškim imenom MrT: “Goveja, kmetavzarska miselnost kvazi intelektualca, ki svoje spolne frustracije (očitno pri svojih dekletih potrebuje vazelin, ker jih ne zna ali ne zmore drugače navlažit) izživlja pod krinko kvazi … humorja. Kako nekomu sploh pride na misel, da kot javna osebnost izjavi kaj takega??! A gre za totalno patološko nepotešenost ali pač za skrajno sado-mazo fantazijo sploh ni pomembno. Pomembna je miselnost, da mu je kot intelektualcu dovoljeno vse, ergo mu ni potrebno pazit na besede, ali, Bog ne daj, dejanja. Samo špekuliramo lahko, kaj bi tak človek, s takim odnosom do spolnosti, počel v drugih službah. Če bi bil župnik…,če bi bil zdravnik…, če bi bil patolog… če bi bil brezdomec… Sprašujem se tudi, kdo so ljudje, ki se gibajo v njegovih krogih?”

Kot zaščitnik ženske časti se je izkazal tudi poslanec Žan Mahnič:

In še povezava do videa, ki je povzročil toliko prahu:

Franci Donko