Ranka Ivelja – obraz dobro plačanega sovraštva do katoličanov

Ranka Ivelja (foto: STA)

Ranka Ivelja je v dneh, ko se na vladi odloča, ali bodo končno spoštovali odločitev ustavnega sodišča o 100-odstotnem financiranju javnih programov v zasebnih šolah, znova pokazala svoj nestrpni obraz, saj obsedeno napada vse, kar diši po veri v javnem prostoru. Tokrat se je spravila na slovesnost ob odprtju nove osnovne šole na Polici pri Grosupljem. Razlog: zelo jo je zmotil blagoslov šolskih prostorov.

Svojo nestrpnost do katoličanov je takole ubesedila: “In potem sta v veselem vzdušju na oder stopila še župnika, prebrala nekaj evangelijskih odlomkov, blagoslovila šolo in zbrane povabila še k skupni molitvi očenaša. Po rezanju traku so se ljudje zadovoljno razšli. A vprašanje, ki na terenu zveni sitno, ostaja. Je opravljeni blagoslov del tradicije, nekakšna neškodljiva folklora? Ali pa gre vendar za konfesionalno dejavnost, s tem pa za nezakonito in neustavno šolsko prakso, ki razgrajuje ali celo ruši enakopravnost verujočih, različno verujočih in neverujočih.”

Kaj nam sporočajo Ranka Ivelja, Maja Makovec Brenčič in Vlasta Nussdorfer?
V časniku Dnevnik je Ranka Ivelja objavila komentar z naslovom “Maja Makovec Brenčič je blagoslov na OŠ Polica predala inšpektorjem” (7. septembra. 2017) z namenom, da negativno okarakterizira na tisoče katoličanov, ki skrbijo za versko vzgojo svojih otrok. Pri tem ji pomaga koruptivna ministrica za šolstvo Maja Makovec Brenčič, ki zaradi kriminalnega prejemanja neupravičenih dodatkov, ki jih je iz strahu pred kazensko ovadbo vrnila šele po razkritju, in previsokih sejnin ne čuti odgovornosti in sramu, čeprav je zaradi svoje nemoralnosti in oškodovanja proračuna komaj prestala interpelacijo. Brenčičeva, kot kaže, ne pozna lastne zakonodaje, kjer je v 72. členu ZOFVI navedeno, v katerih primerih je verska dejavnost v šolskih prostorih dovoljena:

(3) V javnih vrtcih in šolah ni dovoljena konfesionalna dejavnost. V vrtcih in šolah s koncesijo je konfesionalna dejavnost dovoljena, kadar se izvaja zunaj programa, ki se opravlja kot javna služba. Konfesionalna dejavnost je dovoljena v vrtcih in šolah s koncesijo, če časovno ne prekinja in prostorsko ne ovira programa, ki se izvaja kot javna služba. Izvajanje konfesionalne dejavnosti mora biti organizirano tako, da tistim, ki se ne želijo udeležiti te dejavnosti, omogoča nemoten prihod in odhod. (4) Konfesionalna dejavnost iz prejšnjega odstavka tega člena obsega:                                      –        verouk ali konfesionalni pouk religije s ciljem vzgajati za to religijo,                                –        pouk, pri katerem o vsebinah, učbenikih, izobraževanju učiteljev in primernosti posameznega učitelja za poučevanje odloča verska skupnost,                                                     –        organizirane religiozne obrede.

Blagoslov šolskih prostorov OŠ Polica je bil izveden v skladu z 72.  členom ZOFVI, kar Makovec Brenčičeva očitno pozablja, štango pa ji drži celo varuhinja človekovih pravic, Vlasta Nussdorfer, ki ji je celo priporočila, naj domnevno pomanjkljivi zakon dopolni s sankcijami za kršitve 72. člena. Ob tem in sporni vlogi varuhinje v primeru nesrečne zgodbe koroških dečkov se postavi vprašanje, čigave interese ščiti aktualna varuhinja človekovih pravic.

Kdo je Ranka Ivelja?
Ranka Ivelja se je v zgodovino zapisala kot tista, ki je razglasila blaženega Lojzeta Grozdeta za fašista in iznašla besedo “katoliban” – to je Iveljina psovka, s katero je zmerjala verne katoličane in za katero se javno do danes ni opravičila. Na montiranem procesu je v vlogi sodnice novinarskega častnega razsodišča obsodila kolegico Barbaro Kastelec zgolj zato, ker ni hotela slepo verjeti v radikalno teorijo spola, ki ne priznava, da obstajata naravni ženski in moški spol ter ne priznava pomena materinstva in očetovstva za rojstvo, razvoj in dobrobit otrok.

Ranka Ivelja (foto: STA)

Ranka Ivelja vedno znova utrjuje zlovešč sloves največje kristjanofobinje v Sloveniji. Ob vsaki priložnosti napada katoliško skupnost in javno stigmatizira kristjane. Za svoj napad je izkoristila tudi blagoslov na OŠ Polica. V svojem besedilu sistematično uporablja negativne označevalce, kot so npr., da je blagoslov prostorov nekaj brezveznega (neškodljiva folklora) in celo nezakonitega, da katoliška tradicija razgrajuje ali celo ruši enakopravnost, s tem pa ljudi ločuje na neprave in prave. Ranka Ivelja uporablja preizkušeni besednjak radikalnih levičarskih in homoseksualnih aktivistov z namenom, da spodbuja versko nestrpnost, sovraštvo in demoniziranje katoličanov. Ko gre za katoličane, njene izmišljije tako rekoč nimajo meja. Včeraj je bilo pri njej na vrsti krivično obrekovanje nedolžnega blagoslova, jutri bo izjava kakšnega škofa, nato pa bodo še svojci po vojni pobitih sorodnikov, katerih edini greh je, da jih želijo pokopati. Za to kontroverzno delovanje je Ranka Ivelja vsak mesec bogato nagrajena iz našega denarja.

Odpovejte Dnevnik in Nedeljski dnevnik!
V družbi Suzane Rankov, Blaža Petkoviča in Tanje Lesničar Pučko je Ranka Ivelja ena glavnih Dnevnikovih preganjalcev sodobnih kristjanov. Vse tiste, ki imate naročen Dnevnik ali Nedeljski dnevnik oz. ju kdaj kupite, vabim, da razmislite, ali boste še financirali napade na vas in na vašo versko skupnost. Vsak evro za Dnevnik ali Nedeljski dnevnik je kamen, ki ga bo ta časopis slej ko prej vrgel na kristjane.

Denar, ki ga namenite za nakup teh časnikov, je stran vržen denar. Višek svojega denarja raje namenite ubogim. Odpovejte Dnevnik in Nedeljski dnevnik in naredili boste dvojno dobro delo. Namesto nestrpnežev bodo vaš denar dobili pomoči potrebni in pomagali boste prekiniti finančni tok za sejanje sovraštva in nestrpnosti v Sloveniji.

Franci Donko

 • Oregon

  tota ma ziher tiča, tak mi zgleda.

  • rubec

   Tudi če ga ima je zagotovo ranjki.

 • Janez

  Jaz !
  Dnevnika in ND
  NIMAM NAROČENEGA – NITI GA NE KUPUJEM !
  VSE
  ČASOPISE
  TUDI DNEVNIK IN ND
  IMAJO V ČITALNICAH – NAVADNIH=SPLOŠNIH KNJIŽNIC V VSEJ R. SLO ! L.R. JANEZ KOMENDA

 • sloustava

  Kaj jo boli? Verjemite, da samo eno, kar je vidno tudi na njenem obrazu: zakaj je sosedu bolje od mene, ceprav sem jaz Ivelja, on pa navaden clovek? Odgovor je simpl: zato, ker ta navaden clovek zivi srecno, ona pa s sovrastvom, ki ne daje rezultatov drugje, razen njej in njenemu zgubanemu ksihtu. Tako zivljenje je mucno, se posebej, ker imas moc medija, ki pa ga zaradi lastne blesavosti ne mores uveljaviti. Pustimo ubogo paro, naj se “ven mece “, in se raje naslajajmo nad njeno bednostjo!

  • Franz Kobilar

   Takimle ni več nobene pomoči in zanjo se lahko naredi samo še tisto, kar najbolj sovraži: zmolite kak Očenaš zanjo, saj ji edino on lahko še pomaga.

   Kot bi rekel Marjan Veternik: “Če živim, kot da Boga ni, pride drugi bog. Malik.”

   http://www.vecer.com/pet-hudicevih-vstopnih-mest-6271023

 • Sarkazem

  Prav zaradi podobnih protikrščanski izpadov in vsiljive levičarske očitne in prikrite propagande sem odpovedal Delo in naročil Družino!

 • Anton

  KOMUNAJRAM POLAGAM NA SRCE NASLEDNJI REK

  ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI

  sarkazem press

  • karpelec

   Ja po njihovi meri.

  • steiermark

   oni so slušno prizadeti , po miloševiču……nečujem dobro, njee de de

 • Cenzuriran 4x

  Spet se je zgodil čudež v cerkvi: nadškofijski menedžer ne ne ve od kod mu denar.

  • marker

   Če se kaka zadeva pojavlja zelo redko je čudež. Ta nadškofijski menedžer je čudež. Ostali podobni menedžerji na levici so pa množični.

   • Cenzuriran 4x

    Samo njegov sin in žena sta v letih 2006-07 doživela čudež v višini 800.000 evrov. Ta bog je pa bil radodaren.

   • delaware

    čudež se je zgodil županu najlepšega mesta na svetu, ko mu je naci komunističnosodstvo skupaj s furs opisalo mijione…

    • delaware

     pravzaprav…to ni čudež…čudež bi bil, če bi jih moral plačati…

  • steiermark

   Pri vas, rdečih podganarjih pa to ni več nobeden čudež, da ne veste od kod vam denar (njeee de de de) , izguba spomina je vaša vsakdanjost, ampak samo ko gre za odkrivanje finančnega kriminala, ki ga izvajate , še naprej!

 • Sašo

  Tipično levičarsko, izkorišča druga verstva da lahko nemoteno širi svojo sovraštvo zoper katolike . Bolno, se ti ljudje sploh pogledajo kdaj v ogledalo ? V dno duše pokvarjeni ljudje, ki živijo samo za 3 stvari, sprevrženost, denar in nagajanje drugače mislečim .

 • marker

  Verniki, ki niso katoličani, so praviloma sovražno nastrojeni proti krščanstvu. Tudi ta ni izjema. Dnevnik in ND sta glavni trobili levice proti SDS in JJ. Od levice sta deležna s precej donacijami. Zato pa je urednica tako privilegirana.

 • Johan

  Grozne so to živali spaček od človeštva, golazen

 • Tetka iz ozadja

  Nikoli ne zaupaj ljudem, ki redno hodijo v cerkev.

  • Cenzuriran 4x

   Kdove kakšne nebuloze jim farji tupijo v glavo. V bistvu vem, tale portal pa komenti…..

 • Cenzuriran 4x

  Tale župnijski menedžer Franc Jašovnik je pa bil podjeten. Ustvaril je čudež kjer je poniknilo 15mio evrov. O utaji davkov pa ne bi, je še prezgodi. Bo preveč za desne.

  • von Rhein

   Tebi pametni cenzuriranček pa samo nasvet. Drži,da je F.Ješovnik samo ena izmed barab,ki se pasejo tudi v vrstah duhovščine. Ti raje poglej kdaj je počel očitano in kaj je bilo od takrat do danes storjenega,da bi ga zagrabili za uhlje. Torej,po tolikih letih nič od nič,danes za potrebe propagande gonite (8tudi za lastno potrebo) zadevo brez vsebine.

  • Franz Kobilar

   Si ziher, da je bil sploh desni?

   Kaj pa če je bil podtaknjen levi? Po tem, kam je izginil denar bi bilo zelo možno.

   Sploh pa ne bi bilo prvič….

  • Anthon

   Ti si pa še posebej globoko posttravmatiziran. To traja več generacij.

 • von Rhein

  Taki obredi so v katoliških državah normalni.Prebivalci,ki niso verni katoliki se ne vznemirjajo ,ne protestirajo,skratka tudi njim se zdi normalno.Sploh,če so to priseljeni (odmislimo najnovejše vdore arabcev in negrov) in so se vključili v način življenja.

  Problem je SAMO v SLOVENIJI.. Priseljenci po nekajletnem mirovanju pričnejo zahtevati pravice vseh možnih vrst.Dopuščeno jim je vrivanje na pozicije iz katerih lahko ex catedra učijo kaj je prav in kaj ni prav.Zahtevajo pravice manjšine,čeprav so samo ekonomski migranti in tisti,ki so se po balkanski vojni zaradi raznih ugodnosti odločili ostati v Sloveniji. Rdeča sodrga v njih vidi zaveznike in jih podpira v njihovem izsiljevanju za spremembo slovenske kulture v kulturo balkanščine.
  O Ivelji ni treba posebej razpravljati.Slika pove dovolj o zakompleksani in agresivni južnjakinji,ki si je prilastila pravico napadov na vse kar ni po njenem popačenem okusu.

  • Cenzuriran 4x

   A to so ti pr maš župniki povedal? Jejhata jejhata….

   • von Rhein

    Zakaj se sploh oglašaš? Malo zabevskaš in to je vse kar si sposoben.

    • rrrrr

     4x cenzuriran? 4x zdresiran !

   • Franz Kobilar

    Izbral si si napačno ime. Preimenuj se v RETARDIRAN 4X, da se ne boš zamešal pri menjavi nickov.

    Hm…nekaj pa imate komentatorji tukaj z RKC predstavo Boga skupnega: vsi ste najmanj troedini – po številu identitet, ki jih ves čas menjate.

   • Anthon

    Logičen stavek. V tvojem čudaškem ultra posttravmatskem svetu potomcev hudojamcev se pogovarjate le o grdih župnikih, religiji, “izdajalcih”, sicer se vam tresejo vsi organi in niste sposobni normalnega lajfa. Razumemo vas, tolerance pa ne bo.

 • Anthon

  Zgornja tovarišica je pač samo formalno gledano novinarka. V zahodnem svetu bi bila zanič še za raznašalko časopisov.

 • antimur

  Že po njenem ogabnem frisu se vidi, kakšna je njena notranjost. Levi fašisti in antislovenci ne premorejo več nobene poštene in na pogled vsaj sprejemljive kučanistke, imajo samo odvratno neprebavljivo drhal, od Ivelje, Rankove, Pučkotove, Makarovičke, Tomićke, itd…..

 • učko

  Pravilno, farji v šolah nimajo kaj iskati !!!!!!! Ob upoštevanju, da so vse vere v Sloveniji enakopravne, bojo muslimani pritisnili in imeli svoje šole. Tako bomo še prej postali muslimanska država. Katolibani torej nimajo kaj iskati in blagoslavljati javne prostore in ustanove, ravno tako, kot njim nihče ne hodi težit v cerkve !!!!!!!!!!!!!!

  • steiermark

   učko, katoliška vera je tista, ki je naredila iz Evrope, in Evropejcev, Ljudi, in na filozoiji katere bazira naša miselnost, izvirajo naše vrednote (seveda ne komunistične….) in katera človeka pelje po pravi poti, če jo seveda upošteva! Ti si pa svoje muslimane in ostale , ki ne spadajo v naše okolje, kar odpelji kam in jim dajaj pravice nad nami, izven Evrope! Bedak!

   • učko

    Evropejci so se sami naredili za Evropejce, brez vere. Vera jim je bila vedno v napoto, vsaj tistim naprednim in svobodomiselnim. Je pa katoliška vera naredila nekaj malega v prid izobraževanja za časa Marije Terezije, ampak to izključno zahvaljujoč Mariji Tereziji, ki je to znala narediti !!!!

    • antimur

     Pa ja ne misliš, da ste kučanistične pizde napredne. Ste govnači na kvadrat, kradljivci, lažnivci, pederaši, narkomani, skratka kriminalci in takšen lolek ti gobca o napredku.

     • učko

      Kučanistične pizde so lahko na oblasti edino s pomočjo takih katolibanskih zarukancev kot si ti !!!

     • Cenzuriran 4x

      Sam en popravek sam ga ne boš dojel. Nismo vsi, ki smo proti Janši, kučanistične pizde. Smo tud druge pizde ki vas bojo odnesle iz parlamenta. Prav?

     • steiermark

      Oni sedaj, napredek “doživljajo” po garažah, ker pederajzla tita ni več, jim pridejo prav tudi živali!

    • steiermark

     ja res, je, vera je bila zelo v napoto in še je, klavcem slovenskega naroda in njihovim potomcem, ki jim klavci, očetje, niso uspeli “zagotoviti” dovolj naropanega, krvavega imetja! Ja, katoliška vera in posledično tudi vladarica Marija Terezija sta velik blagoslov za poštene in normalne Evropejce! Takšni, krvavo rdeči izmečki, katerih preteklost je klanje katolikov in zatiranje poštenih ljudi, posebaj v obdobju vladanja komunizma, s pedofilsko posiljevalskim množičnim morilcem na čelu, titom, pač nemorejo razumeti naše kulture, evropske – krščanske, ker imajo še vedno , od svojih očetov ali pa kar sami krvave roke! Vrednota za takšne je klanje, ropanje, in veseljačenje (sedaj, ko njihovega enonogega tirana ni več ) v garažah s psmi – satanistični rituali, pitje krvi Slovencev (to kar so počeli vaši partizani po deželi Kranjski, ki so mladim fantom, živim, pili kri in so jih ljudje zato, poimenovali v ludožerce) in iniciacije pedofilskih komunajzlov!

    • steiermark

     Še vedno verjameš v jugoteorije, po katerih Slovenci “spadamo” med zamočvirne – zakarpatske divjake? Ti in komunisti že! Nas Evropejce, avtohtone pa pusti pri miru, ker zate je razumevanje civilizacije in njenega krščanskega razvoja, tabu! Prekratek si v glavi, da bi uspel razumeti!

  • antimur

   Daj ne serji gnida levofašistična. Vsekakor ne moreš katolikov primerjati z muslimani, takšna nestrpnost do kristjanov, kot jo gonite sedaj je pa že sodno pregonljiva. Saj ste vsi že popolnoma ponoreli, prav silite v državljansko vojno.

   • učko

    Vi ste že vse vojne izgubili, pa tut volitve, ker vas ljudje ne marajo ! Samo še 25 % ovc in to ob tako katastrofalnih vladah kot jih ima levuharska stran !!! Če bi bila “desnica” kaj vredna, bi pobrala 75 % glasov na naslednjih volitvah, tako bo pa pokadila “pipo luzerjev” !!!!

   • Cenzuriran 4x

    Kdo pa popa križe na Lidl? Strpni kristjani? Hahaha

    • steiermark

     Res se mi smiliš, namesto da si 4 x cenzuriran, bi se , za začetek, dal 4x žegnat in še izganjalca satana naj angažirajo , pri tebi. Potem pa morda bo uspešno!

  • tarantela

   Se strinjam!

  • Cenzuriran 4x

   Bo držal ja.

 • steiermark

  Misim, da je tole jugoviještico najbolj zmotil ravno žegen šole, ker je duhovnik s tem tudi izganjal “zle duhove”, ki domujejo v tej obsedeni osebi!

 • Kučko pod pručko

  Ranka ali po Kardelju … ubiti vse duhovnike!

  Ne poznam Ranke, vendar mi že njeno ime pravi, da je južnjakinja, ki so jo za podporo uvozili murgelski uničevalci slovenstva. Ko sem jo pa pogledal v faco, sem prišel do zaključka, da je Bosanka. Ne Hrvatica, Srbijanka ali nekaj tretjega, ampak Bosanka. S tem sicer ne bi bilo nič narobe, če se ne bi vtikala v življenje avtohtonega prebivalstva in med Slovence ne sejala razdora.

  Gospa je po videzu sodeč premlada, da bi morala pred vsako uro pouka z modro titovko na glavi in rutico okrek vratu vstajati in glasno izreči Za domovino s Titom naprej. S tem so nas filali učitelji, ki so morali slepo slediti navodilo Partije. Prav zanima me, ali bi se ob takem terorju nad mladimi dušami tudi zgražala?

  O Nussdorferjevi, zapriseženi levičarki ni vredno izgubljati besed, veseli pa me avtorjev poziv k nekupovanju oziroma odpovedi Dnevnika. V tem murgeskem cajtngu ne žalijo samo katoličanov, ampak vse domoljubne Slovence. Osebno pa Dnevnika nikoli ne vzamem v roke!!!

  • steiermark

   Kučko, tukaj pa mislim, da si se zmotil, ko si tole jugoviještico tako pomladil – mislim, da jih ima krepko (po izgledu) čez 60, morda tudi 70 in njeni vrstniki so pozdravljali tako, kot opisuješ.

   • Kučko pod pručko

    Morda imaš prav ali pa tudi ne. Bosanke se namreč starajo hitreje od Slovenk. Precej jih poznam, ki imajo 40 ali 50 let, kažejo pa jih najmanj deset več!!!

    • Gru

     Haha imas kaksno znanstveno podlago za to izjavo, al sam mal nakladas?

     • steiermark

      poglej se v svoj balkanski špegl, da boš lahko spoznal resnico o prej postaranih južnih ras, tako v glavi, kot po telesu….

     • Hun

      zbolela si ti v svojem prepričanju

  • Janko Gedlička

   Tudi jaz ne odprem Dnevnika, pa četudi je v kakšni restavraciji na fazpolago.

   • Hun

    prevelk umski zalogaj za rovtarja?

 • učko

  Farji so najbolj krivi, da se je slovensko volilno telo že kmalu po osamosvojitvi nagnilo na stran bivšega režima. Povsod so bli zraven, men je blo to ogabno gledat !!! In rdečkarji so jih celo vzpodbujali, ker so videli, da “pomladnikom” delajo škodo, njim pa korist !!!!! Tako so režimski mediji stalno provocirali Rodeta, ki je dajal neumne izjave, ki so škodili vsem, ki so bili proti režimu. Tako lahko komunistični režim še vedno vse svojje nasprotnike prilepi “farjem” in rečejo da so “farški”. Farji so naredili največjo škodo pomladnikom in največ uslug komunističnemu režimu. To se vidi tudi sedaj, ko spet odkrito kolaborirajo z režimom, NSi in SLS recimo !!!!!

 • pravapot

  Je pač ČEFURKA, ki ima četništvo vcepljeno v kri.

 • tarantela
 • učko

  Katolibani, tace proč od davkoplačevalskega denarja. Pa za svoje “duhovne” ali pa kakšne druge usluge ljudem za denar izdajajte račune in plačujte davke !!!!!

  • tohuvabohu

   Teleban. Še dobro, da imamo pravico plačevati davke. Davkoplačevalski denar je tudi naš denar, bumbar zarukani.

  • dob

   Plačujte davke, ker kučan potrebuje denar za vzdrževanje in nadaljevanje svojega režima, da nam lahko nabija davke.

   • učko

    Povej ti to svojemu JaJotu, ki cuka poslansko plačo, pa še na šiht ne hodi !!!! Kaj šele, da bi naredil kaj, da bi ta kučanov režim odfukal od korita !

    • dob

     Sem mu že dvakrat povedal, pa mi je rekel: ma, ko te jebe!
     Torej isto, kar jaz tebi zdaj povem.

 • Cenzuriran 4x

  Tale zvon 1 in 2 je farjem zabil zadnji žebelj v krsto. No ja zadnjega jim bo lubadar, ko jim bo požrl gozdove s katerimi so se farji hotli omastit. Bog že ve kaj dela…

 • Cenzuriran 4x

  Tko da desni, prodate vilo na trstenjakovi, vrnete pokradene miljončke tu in tam, sploh razni škofijski čudežni menežerji, pol pa odprite privat šolo pa financirajte sataniste zarad mene. Iz mojga žepa farjem bo pa bolj težka….čeprav hočeš nočeš dobr skubite proračun.

  • sprehajalec

   Kaj pa Moskovičeva vila v Ljubljani, sedež stranke kontinuitete SD, nekoč lasnina Moskoviča, zaplinjenega v Auschwitzu, konfiscirana od nemcev, potem od komunistov, za pravno kritje so pa Moskoviča obtožili kolaborantstva, ker je sodeloval z Nemci pri svojem zaplinjenju?

   • steiermark

    Saj se ne smemo jeziti na te duhovne pokveke, saj ne vedo, “kaj delajo” oz. kaj gobcajo…..

  • Anthon

   Kaj se naprezaš, tako ne bo nikoli bolje. Lahko samo zmerljivo pisariš cel lajf. Za normalizacijo bo treba ukreniti kaj konkretnega. Za primer: Alkoholik se pač ne pozdravi tako, da ves čas konzumira primerno dozo alkohola.

   Ne vem, zakaj tvojega sindroma ne jemlješ resno. Če se sprašuješ, kako vem, za kaj gre, ti dajem zelo enostaven odgovor. Noben povprečen in zdrav človek ne udriha non stop čez Cerkev. In veš, zakaj ne. Zato ker so transcendentne zadeve, s katerimi se Cerkev v resnici ukvarja, globinsko povezane s človekovo psihologijo. Če človek nima težav, pač Cerkve ne sovraži brez prestanka, saj ne čuti psiholoških pritiskov za to. Če odkrije pri njej neko napako, prestopek, ukrepa, ali pa napiše argumentirano razlago. Še enkrat: hudojamska travma, ki se seli tudi na mlajše genaracije, je huda stvar.

 • sprehajalec

  Bog jo je že štrafal z izgledom.

  Čakam, kdaj se bo spravila na vsakoletna žegnanja konj in bikerjev….

 • Tetka iz ozadja

  Ne zaupaj ljuem, ki redno hodijo v cerkev.

  • tohuvabohu

   Raje zaupaj rdečim prascem. Lahko se zaneseš, da te bodo nategnili ob prvi priložnosti.

 • Viktorh

  Kaj č’mo, tudi takšni so med nami.

 • Mojca pokraculja

  Nič bat, bo Rozmanček porihtal, ma dost talibank na inšpektoratu. Vse bo tko da bo prav. Travestit med našimi in vašimi. Neverjetno kako ustreza, vsem vladam in vsem opcijam.

 • sprehajalec

  Nerazumljivo, v deželi Cerkva, gozdov in pobožnih ljudi, se greš zaganjati v župnika.

  Mora biti res nekaj narobe z njo… Čeprav neke osnove ima, prepoznala je Evangelij.

  • Cucurbita Pepo

   Zakaj gozdove enačiš z verskimi blazneži :o

   • sprehajalec

    Pepček, ker gozdovi pripadajo cerkvi. Pobožni ljudje so jih darovali.

    Ne vem zakaj imaš ti kaj proti temu in s kakšno pravico izpodbijaš legitimno odločitev nekoga?

 • Cenzuriran 4x

  Že Trubar se je mogu skregat s cerkvijo, da je lahko Slovencem izdal dve knjigi in to 500 let nazaj. Se prav, že takrat je bila vera ena velika cokla v napredovanju družbe. Tako da farji – stuff it….somewhere….

  • sprehajalec

   Trubar se ni skregal z njo, je samo zamenjal šefa. Kot so se levičarji nekoč frakcionirali na naciste in komuniste. Vendar življenje po Evangeliju je v Trubarju ostalo.

   • Cenzuriran 4x

    Šetaj dalje v svoj paralelni svet…

    • sprehajalec

     Paralelni je vaš tukaj, moj je povsem na EU zgodovinski liniji….

     • Cenzuriran 4x

      Seveda, sam na kateri liniji? Ti jih maš več, pa lih vse napačne.

     • sprehajalec

      Tisto o komunistih in nacistih je vzeto iz Poljske zgodovinske šole, ki je zelo priznana in spoštovana v EU.

  • steiermark

   ignorantsko komunajzarski revež! Seveda vi, komunajzli, bi že zdavnaj propadli, če bi nehali lagati in klati ter tako vcepljati normalnemu in poštenemu človeku, strah!

 • sale

  Pravilno je katolibanov

 • Cenzuriran 4x

  Sej bi Trubar napisu še kakšno knjigo, sam glede na to da so bile v tistem času kazni zelo humane (inkvizicija, grmada, razčetverjenje, natezalnica itd), je bil rajš tiho. Za cerkev je bil že abecednik preveč. Tolk o naprednosti farjev.

  • sprehajalec

   Večina knjig je bila v uporabi tudi kasneje. Sploh Abecednik, ki je namenjen ravno tebi in tebi podobnim;

   Ane bukvice, iz tih se ti mladi inu preprosti Slovenci mogo lahko v kratkim času brati navučiti

   Te ne bi bilo danes na portau, če abecednik ne bi preživel…..

   • Cenzuriran 4x

    Sam se je mogu skregat s cerkvijo da jih je izdal.

    • sprehajalec

     Ni se skregal, bil je samo del vzporedne cerkve.

     Ne vem zakaj ne slaviš tudi henrika VIII, ki je krajšal svoje ženske za glave. Tudi on se je odcepil od Cerkve.

     Pa tudi Komunisti so se odcepljali od Moskovske centrale. Gre za naraven družbeni pojav. Bistvo ostane, tako pri komunistih je ostal Marxov Kapital, tako je v Cerkvi ostal Evangelij.

     • Cenzuriran 4x

      Skregal se je s cerkvijo. Pika.

     • sprehajalec

      In kaj? Tudi ti si skregan sam s seboj…

     • Cenzuriran 4x

      Hočem povedat da je bila cerkev vedno in povsod cokla napredku. In zakaj bi zagovarjal nekoga ki bremza razvoj?

     • sprehajalec

      še enkrat preštudiraj marxovo dialektiko in hipotezo, da če bi vtaknil jamskega človeka v moderno obleko, bi z nekaj tečajev lahko dobil prvovrstnega menedžerja. Europa te negira, ko uvaža srednji vek sem, pa je vedno znova razočarana.

   • tarantela

    Abeceda je abdžad, ki ima poleg grafemov za soglasnike, tudi grafeme za samoglasnike. Sprememba abdžadov v abecede je nastala iz praktričnih razlogov, in sicer za lažje trgovanje. Abecedno pisavo so iz abdžada izpeljali Feničani, trgovci in pomorščaki antike. Starogrška abeceda sloni prav na temeljih feničanskega načina zapisovanja in je prva abeceda, ki zapisuje tudi vse samoglasnike. Je torej prava abeceda, iz katere izhajajo latinica, cirilica in druge današnje abecedne pisave.
    P.S.: prekopirano iz Wikipedije.

    • sprehajalec

     Si vse Vinke Šimeke na Youtubu že pogledala?

 • Cenzuriran 4x

  Cerkev je dala Galilea kar v hausarest ker je trdil da zemlja kroži okol sonca in ne obratno. Res sam napredek iz cerkvenih krogov. In potem bi danes take nebuloze za državni denar razlagal novim sprancem. Dejte sam za privat denar. Za posledice odgovarjate sami.

 • tarantela

  Včeraj na portalu tema o cerkvi, danes spet; se mi zdi, da se je nekdo ustrašu konkurence: Angelca Likovič, Ljudmila Novak = nekakšna nova desna smer.

  • tohuvabohu

   Beri Dnevnik, prismoda. Cela prva in druga stran, pa še žolčen polstranski komentar na račun ene transakcije, ki jo je izvedla MB-nadškofija. Nič pa nikoli ne piše o tajkunih, ki obvladujejo režimske medije.

 • Aron

  V javnih vrtcih in šolah ni dovoljena konfesionalna dejavnost.

  Katerega dela tega stavka Donko ne razume? V javni soli ni dovoljen noben blagoslov, pika.

  • sprehajalec

   Če se prebivalci uporabniki šole s tem strinjajo, pa povabijo Župnika (zagotovo ni prišel sam), potem so mogoči kompromisi.

   Drugače naj se pa Hranislava-Ranka obrne na EU sodišče za človekove pravice.

   Imam jo pa na sumu, da če bi žegnal Pop, je ne bi motilo….

   • Gru

    Torej ce se uporabniki sole z tem strinjajo, pol se loh krsi zakon?

    • sprehajalec

     Diskriminantno je do otrok, katerih starši želijo, da sedijo v blagoslovljenih prostorih, če tega ne bi bilo.

     Ker bi jim s tem že v ranem otroštvu vsiljevali ateizem. Kaj ni največja sreča za starša, da ve, da njegov otrok sedi v varnih prostorih? Zakj bi jim to odrekel?

     • Gru

      Torej se strinjas da se krsi zakon, ker vecina uporabnikov sole tako hoce?

      Torej ce hoce vecina starsev , da loh ucitelj kadi cike med poukom. Bo to ok ? ;)

     • sprehajalec

      Varnost prostorov, v katerih sedijo otroci nima vzporednic. To je za starše najvažneje.

     • Gru

      No dj napis, ” strinjam se da se krsi zakon, ker se imamo katolibani nad zakonom” . V cem je pol razlika med vami in muslimani, ki se imajo tudi za nad zakonom drzave?

     • sprehajalec

      Prvič, katoliki so državljani drugega razreda. Drugič, Zakoni kakršne poznamo so posledica desetih božjih zapovedi in pa 2000 letne dodelave le teh.

   • Aron

    Kompromisi so vedno mozni. V tem primeru bi lahko naredili izjemo, ce je ze cerkev ponudila svoje prostore med prenovo.

    • sprehajalec

     Mentaliteta je, da če cerkev ponudi prostore je to itak samoumevno, saj cerkev je itak vse pokradla…. Če Cerkev kaj želi za protiuslugo, gredo pa lažni ateisti v luft.

     • Aron

      Mas kar prav.

  • Anthon

   To velja za del Kitajske in Severno Korejo, drugje nimajo problema s tem.
   Kot pa sem že spodaj nekemu razlagal, pa gre tudi pri tebi za psihološki problem. Cerkev je del civilne družbe. Kdor jo tako dojema, v življenju nima problema. Mnogi nekristjani jo. Nemogoče pa je to dojeti človeku s posttravmatskim sindromom, ki je posledica hudojamskih zločinov. V Sloveniji je bilo po vojni pobitih več kot stotisoč ljudi, ne samo Slovencev. Po logiki Srebrenice, kjer je ugotovljeno, da je bilo za logistiko tamkajšnjega zločina potrebno najmanj štirikratno število oseb, kot je bilo pomorjenih ljudi, se je na območju Slovenije s tem ukvarjalo pol milijona ljudi, ki po opravljenih rabotah niso imeli nikakršnega psihološkega tretmaja. Svojo krivdo so prenesli tudi na potomce. Danes vidimo, kaj folk počne.

  • tohuvabohu

   A ti cepec razumeš, kaj je dejavnost?

 • sale

  Katolibanska zaostalost

 • Cenzuriran 4x

  Cerkev najbolj boli ker hoče bit država v državi a ji vedno znova stopimo na prste. Že s tem da jim namenjamo proračunski denar, vračamo zemljo ki jim jo je podaril sam bog, smo nardil več kot preveč. Ampak cerkvene miške pravijo da bi njihov boh (beri denar) rad še več. E ne ne.

  • tarantela

   Njihov bog je Mamon.

   • Gru

    Haha ;)

   • sprehajalec

    Da nisi mislila Mramorja? Za mamona prvič slišim?

    • Gru

     Ni ni ;) je kr Mamon ;)

    • tarantela

     Poduči se!

  • sprehajalec

   V deželi Cerkva, z največjo gostoto Cerkva na površino, so pobožni ljudje doma. Že Trubar je tako hotel, zato jim je dal katekizem.

   Imaš pa nekaj čudakov, ki so “razčistili z vero” (kot so včasih rekli komunisti), ki se stalno zaganjajo v cerkev. Polastili bi se radi njenega premoženja in se z njim okoristili.

   • Cenzuriran 4x

    Ampak se je moral skregat s cerkvijo. Drugač bi še zmer žlobudral po nemšk pa latinsk.

    • tohuvabohu

     Ti si zahojen nevednež. V tistem času so vsi izobraženci govorili nemško in latinsko. Trubar je itak velik del življenja preživel v Nemčiji, kjer je seveda “žlobudral” po nemško.

    • sprehajalec

     Kaj bi imeli mi manj težav v življenju pri iskanju dela v Avstriji, pa sporazumevanju se po celem svetu z romanskimi jeziki. Škoda, da se je to ukinilo. Europa bi bila že zdavnaj združena.

  • test

   ti ji bolj malo stopis na prste ker si prevec neumen. cerkev pa ni drzava v drzavi ampak se vec, predstavlja kulturno podlago na kateri je cela slo nacija osnovana. letega pa vi levicarji ne boste odstranili, namrec tega v svoji najbolj trdi in nasilni z umori prezeti zgodovini niso uspeli narediti niti tvoji in v tvoji ubogi glavi ukoreninjeni kumunajzerji

 • Gru

  Glupi katolibani ;)

  • tohuvabohu

   Teleban.

 • Gru

  Nism vedu da je to sola z koncesijo ;)

 • totex39

  Neverjetno koliko sovražnikov se giblje okrog nas, kar spoznavamo vsak dan in to nove in nove s pomočjo NOVE24TV. Za komunistične levičarje je resnica še vedno žaljiva in neresnična.

  • Gru

   Torej se strinjas da se krsi zakon , ker vecini uporabnikov sole ni bil vsec?

 • ljubinica

  Je opravljeni blagoslov “neskodljiva folklora”? se sprasuje Ranka.
  A ce ni samo folklora, je pa blagoslov nekaj skodljivega, groznega, nevarnega ….
  Ranka je seveda ateistka in zahteva ateisticno solo.

  • Gru

   Imamo zakon, ki zahteva ateisticno solo ;)

   • tohuvabohu

    Navedi, kje to piše, bedak.

 • sprehajalec

  Hranislave-Ranke ne bi nič motilo, če bi žegnal Pop.

  • Hun

   a bi blo kj drgac…revcki boste ostal revcki

   • sprehajalec

    Deka si mi makedonče?

 • Cenzuriran 4x

  A kdo ve zakaj je v Benetkah toliko cervic in kapelic? Baje okrog 1000. Včasih so se mogotci za grehe lahko odkupili proti plačilu cerkvi. T.i. cerkveni odpustki. Torej en greh (umor, prevara, kraja), ena cerkvica. Lepo so se farji znajdl. A dons bi tud tko delal?

  • tarantela

   Dons je pa drgač; u cerkveno banko so verniki, se pravi ovčice, denar nosil, ko so predstavniki cerkve ta denar pouzmal, so jim pa verniki to lepo oprostil in dobil odpustke za svoje grehe, se pravi pot v nebesa je zagotovljena. Pa so spet peljal ovčke lulat.

 • Cucurbita Pepo

  Gospa ima prav. Katolibani so za ustanove kjer skrbijo za mentalno zdravje.

  • sprehajalec

   Pepca, zakaj ne bi raje malo doma pospravila….

   • Cucurbita Pepo

    Pospravil*

    • sprehajalec

     Pepček?

  • Anthon

   Dokler ne boš imel kakih 5000 komentarjev, pojdi raje težit pod Mladino ali Dnevnik. Jaz te bom dal pod Block user.

   • Cucurbita Pepo

    Resnica ni odvisna od tvojega mišljenja.

  • tohuvabohu

   To ste rdečkarji delali 45 let. Ali ni bilo dovolj teh vaših zločinov?

   • Gru

    A ni blo dovolj teh zlocinov RKC-ja v 2000letih?

    • tohuvabohu

     RKC-ja ni. Obstaja Katoliška cerkev.

  • steiermark

   bebček, kje si pa videl “gospo”, ?

 • Miro Jereb

  Delo in Dnevnik …hja…če bi Hitler imel ta časopisa verjetno še danes ne bi vedel da je vojno zgubil…..Tale Ranka pa je pač politična oportunistka ….Kumrovška šola…

 • Brutus

  Kako pa ta tovarišiča ocenjuje šemljenje otrok v titove pionerčke in ostako zločinsko ikonografijo….?

  • Cenzuriran 4x

   Kolikokrat pa se kdo šemi? Za kako predstavo pa maškare. Cerkvenjaki se šemite v dobre pastirčke vsak dan.

 • Cenzuriran 4x

  Da ne omenjam matere Tereze kako je mučila umirajoče in darovan denar pospravla v cerkveno malho, namesto lajšala trpljenje umirajočim. Te stvari vedno bolj prihajajo na dan in jih ni mogoče več skrit. Na zuni uuuuj na znotri fuuuuj. Kar drži.

 • Gru

  Torej katolibani se strinjate , da je ok krsit zakon ko se zadeva tice vas?

  • tohuvabohu

   Teleban.

 • Gru

  Tko mim grede, katolibani a poznate razliko med Jezusom, Horusom in Enkijem?

 • Cenzuriran 4x

  Da ne omenim biblije ki jo je pisal in prirejal vsak politik ki je imel pet minut časa sebi v prid. Ena najbolj zlaganih knjig na svetu, polni protislovij ala ljubite bližnjega pa oko za oko itd. Spotoma so pozabl omenit piramide, ki so že takrat veljale za čudo sveta. Res, za ovce farbat so rekl bo dost dobr….

 • ljubinica

  Priimek Ivelja je 3. najpogostejsi priimek v obcini Lastovo (blizu Dubrovnika).
  Povedal stric Gugl …
  ——
  Priseljenka hoce dolocati, kako naj zive avtohtoni Slovenci na podezelju ….

  • Cenzuriran 4x

   Ja kaj čmo. Donko je pa nekje iz madžaroš prilezel če sva že na tem nivoju. Držte žlebove….

   • Hun

    dobr je prlezu in dobr je lizal tazadno za svoje povzpetnistvo

  • Hun

   kdo pa jim je strogo dolocal kako naj zivijo do leta 41…organizacija, tko k jim je po letu 45 dolocala druga organizacija…revna raja je vodena in zavedena ze od nekdaj

  • tarantela

   Ja, čudno, hrvaška obala pa tako zelo privlači slovenske dopustnike, a ne? Takrat mamo pa radi Hrvate, še posebno Dalmatince.

   • von Rhein

    Ta vleče bolj na Hercegovce.

  • Poročena pravoslavka z Hrvatom?

 • Franz Kobilar

  Očitno se pri tsitih katere Kristus in vse v povezavi z njim takole hudo moti močno povečuje nestrpnost, odkar je ni več možno sproščat na Baričevičevih kužkih.

  • Cucurbita Pepo

   Mene moti predvsem dejstvo, da za obstoj boga ni dokazov.

   • komar marko

    hja, BOGA moraš doživeti. Ko boš na tanki nitki boš dojel stvari. Pač pomanjkanje intelekta!

    • tarantela

     Takole bom rekla, na te zadeve smo priučeni od malega, vedno smo poslušali: Bog pomagaj!. Če bi namesto boga umestili pojočo travico in bi rekli: pojoča travica pomagaj!, bi to veljalo. Vse je stvar navade.

    • Cucurbita Pepo

     Torej dokaz za obstoj boga ne obstaja. Moraš pa biti nadpovprečno inteligenten da dojames njegov obstoj ?? Zakaj otroci verjamejo v boga svojih starsev ? Zaradi podedovanega intelekta ?

     • komar marko

      ne vem, če dojameš kaj je UNIVERZUM!

     • von Rhein

      In zakaj nekateri še vedno in vedno boste verjeli v pesek v grobnici na Dedinju? Zaradi vzgoje ali pohabljenega intelekta?

    • tarantela

     Kaj razmišljaš o raznih prikazovanjih? Primer Međugorje. Vatikan se otepa, da bi priznal to prikazovanje, ampak frančiškani vztrajajo in glej vraga: Međugorje uspeva, rastejo hiše, zrasla je cerkev, duhovniki služijo na debelo in seveda vse spremljajoče dejavnosti: trgovina s hrano, prenočišča, pošteno kaplja za odpustke in so vsi srečni, ovčic je veliko. Vidiš, a ni takole “prikazovanje” zgolj dobro premišljena trgovska poteza?
     In potem je tu Fatima, Lurd… In služijo vsi od turističnih agencij naprej. Pa reci, da ni v resnici slavljen veliki bog Mamon!

   • tohuvabohu

    Saj tudi ni dokazov, da ga ni.

    • tarantela

     Fifty-fiftyi, pravijo. Torej nima smisla. Sicer je pa u nebesih dolgcajt, se še pametno pogovarjat nimaš s kom.

     • tohuvabohu

      Ne razumem, zakaj se nekateri tako besno zaganjate v stvari, ki jih menda ni.

    • Cucurbita Pepo

     NI dokazov da nekaj kar ne obstaja, ne obstaja ?

 • Hun

  nekateri desni na tem portalu so polni sovrastva…le ti so dlje od katolistva kot tiisti ki jim je ocitano da so sovrazniki katoliske cerkve

 • indijanka

  Maja, Vlasta in Ranka se lahko postavijo na glavo, a dejstva, da je bila šola blagoslovljena, ne morejo spremeniti. Šola v kraju skritem očem, živi s krajem samim. Tako bo tudi v prihodnje. Zaradi ledu v srcih treh omenjenih in v srcih preostalih birokratov so krajani do šole prišli šele danes. To je tisti ZAKAJ, o čemer bi morala Ranka pisati. Ženska je. Mogoče tudi mati in matere si želimo, da bi vsi ljubili naše otroke. Zato je blagoslov dobrodošel! Kljub temu pa mi kolumna ni všeč. Zapisana ni v pravem tonu. Vero razumem kot ljubezen in mir v srcu. Na Novi bi bilo lepo prebirat Štuhčeve kolumne. Prosim…

 • komar marko

  problem je v tem, da rdečuhi držijo vse vzvode in so pričeli govoriti o sovražnem govoru, s tem, da je njim vse dovoljeno. Od spomenikov ZASLUŽNIH za razne rove, ki jih še vedno po BOŽJE častijo. Pač, dokler teče v njihove malhe in hebajo ostale SLo državljane.

 • Poštenje velja

  Ranka je pač muslimanska bosanka
  Muslimani pa so sovražniki krščanstva.
  Jasno kot beli dan, parazit za odstranit.

  • Cucurbita Pepo

   Logicno sklepanje ??

   • Cucurbita Pepo

    Ali sklepanje na podlagi verske indoktrinacije…

 • Cucurbita Pepo

  Ali obstaja dokaz za obstoj boga oz. Bogov?

 • Anthon

  V želji, da bi na internetu našel kakšno dobro povezavo in bolje razumel to “novinarkino” obsedenost s slovensko Cerkvijo, sem najprej našel spodnji članek. Na videz je članek kredibilen, kdor pa želi, lahko v njem zazna popolno neprizadetost, ki je nedvoumen znak slabega novinarja. Ali kristjanofobi dejansko hodijo gledat (raziskovat?) vzroke za svojo nerazumljivo (najbrž nerazumljivo tudi zanje) držo nasproti Cerkve. Kaj jo je gnalo na to področje?

  https://www.dnevnik.si/319965

  • komar marko

   ha, ha, ha. Ta časopis berejo edino pravoverno vzgojeni rdečuhi! Ne odprem!

   • Anthon

    Nič hudega. Samo iščem vzroke. Tudi sam ne berem tega zaradi novic in drugega.

  • Anthon

   Ugotavljam, da so tovrstni režimski novinarji postavljeni v shizofreno situacijo. T.i. epopeja partizanarstva, vesel lajf v Sloveniji. Potem pa – puf: Srebrenica. Kdo je zdaj kriv?

 • komar marko

  dejstva so, da v SLO in v EU je KRŠČANSKA VVZGOJA. Tega CICIBANI društva 571 ne morejo izbrisati in ne bodo. Dejstva pa so tudi, da se 97% SLOVENCELJNOV da pokopati KRŠČANSKO. Ateisti pa so ti kvazi rdečuhi do prve trurbulence v letalu!

  • Cucurbita Pepo

   Kaj od tega je dokaz da je naš bog pravi bog.

   • komar marko

    Preberi MARKSOV KAPITAL, kjer ti 10 bula pojasnuje tvoje nevednosti!

   • Nata

    Napiši kateri je tvoj Bog, pa ti bomo odgovorili. Kaj nas tlačiš zraven

    • Cucurbita Pepo

     Sem brez boga in bo tako tudi ostalo dokler ne predstavite dokazov za obstoj kateregakoli boga.

     • Nata

      Ti je Tohavabohu sijajno odgovoril. Tudi v obratno smer ni dokazov. Je pa marsikaj napisanega in je zgodovina. Kaj pa je dokaz ? Da je zemlja okrogla ? A na take pa kaj ugovarjaš ? Pojdi na YT, pa tam piši svoje teze.
      Ali pa kakšnega imama ljubljanskega vprašaj, če si upaš. Saj imajo najbrže kak svoj portal.

    • Hun

     moj bog je Živlenje

  • Franz Kobilar

   Na koncu se vsi poserjejo, ko jim končno klikne, da se bo njihova veličina povrnila nazaj v prah.

   Še tisti katerega sliko še dandanes marsikdo občuduje v domači kleti je na koncu ugotovil, da bi se bilo dobro pripravit na soočenje z resnico:

   https://www.vecernji.hr/vijesti/tito-je-u-ljubljani-prije-smrti-zatrazio-svecenika-811496

   http://www.index.hr/indexforum/postovi/234625/je-li-se-tito-ispovidio-prije-smrti/1

   • Hun

    to je le uteha za hendikipirane…vera je le uteha prav nic drugega…pravljice o nebesih, vicah ter peklu so za revno rajo…da bo bogabojece poslusna svojemu gospodarju…lepse zivlenje po smrti…kaj ti bo lepsega kot rojstvo ..zdj bi pa radi se po smrti zivel…cloveku nikol ni dost

 • tarantela

  Je rekla Angelca, da mora bit predsednik pošten, veren, ne sme živet na koruzi, se ločevat in biti večkrat poročen… Torej po njenem mnenju tudi JJ ni primeren za kakšno visoko funkcijo.

  • Cenzuriran 4x

   To bo še smeha. Koalicija pa torej odpade.

   • komar marko

    glede na to, da rdečuhi predlagate klovne, kjer se norčuje iz žensk, pri tem pa FEMINISTKE molčijo, je samo dokaz vašega PODNA, i ga dosežete.

    • Hun

     dokler boste desci nesposobni pri financah in vs babe pr plač stcat vozile…vm tud nazadnjaska katoliska vzgoja ne bo pomagala da ne postanete poslusne copate…to velja za mlade desnakarje ne za odsluzene penzioniste k ze po cipresah disite

     • komar marko

      res je , pri financAH SMO NESPOSOBNI, KER NE ZNAMO KRAST!. E dino Lojzek in JJ sta imel plus proračun!

     • Nata

      Ti presneta sračka !! Kaj te toliko mučijo penzionisti ? Saj smo čisto v redu ljudje. Pomagamo svojim. Imaš ti kakšnega svojega ? Boš že še videl , kako je.

  • komar marko

   to je zelo pozitivno, da vas ANGELCA spravlja na obrate. Mogoče bo kak infarkt več!

   • tarantela

    Mene nič, se samo režim.

  • von Rhein

   Ti pa si res že sama sebi odveč. Te kaj zanima mnenje ranke o djamijski ulici?

   • tarantela

    Jebela, saj pri đamiji sodelujejo tudi člani SDS!!! Nanje se obrni!

  • Nata

   Mislim, da prvč ni bil cerkveno poročen, a ne ??

  • marker

   Poglej premierja, predsednika vlade, pa skoraj vsa levica je nekajkrat ločena…..

 • Cucurbita Pepo

  Ali je vera zanesljiva pot do resnice ??

  • Prle

   Zanesljivo ne.

   • Nata

    Prav. Zate !!
    V moje prepričanje pa se nimaš pravico vtikati na način, kakršnega si privoščiš !

  • komar marko

   je ena od poti do resnice.

   • Cucurbita Pepo

    Torej vera lahko vodi do resnice ali pa ne. Ali je torej vera zanesljiva pot do resnice ??

    • komar marko

     torej pravilno sklepaš. JE. Nobena vera ni slaba, če jo spoštuješ in ne kradeš in lažeš in ne produciraš afer!

     • Cucurbita Pepo

      Odgovor je seveda ne. Vera ni zanesljiva pot do resnice. Nobena vera ni slaba ?? Ja kje pa ti zivis… a si do te ugotovitve prisel na podlagi vere?

     • Nata

      Ne, moja vera ni slaba. Ko bi se večina držala nekih človeških limitov ( 10 Božjih zapovedi ) , bi bilo veliko bolje.

     • Cucurbita Pepo

      Preberi si božje zapovedi in temeljito premisli xD

  • von Rhein

   Vera v kaj? Islam? Krščanstvo?Budizem? Ali samo v tekovine???

  • Nata

   Zanesljiva ?? Za mnoge je . Se boš moral kar sam dokopati do tega, ali je , ali ni zate zanesljiva.
   Kaj pa je danes na svetu – zanesljivo ?

   • Cucurbita Pepo

    Zanesljivo je da Zemlja krozi okoli Sonca.

    • Nata

     Hi. . . . . hi. . . . . tudi to ni čisto zanesljivo, no ?? Sem ti zgoraj napisala

     • Cucurbita Pepo

      Napisala si tudi ZATE ZANESLJIVA, kot da je resnica odvisna od osebnega prepričanja…

 • Cenzuriran 4x

  Desni mal se umirte. Vera uči ljubezni in odpuščanja. Torej nam morte odpustit vse grehe. Par poglavij v bibliji dalje nas lahko iz ljubezni tudi pokoljete. Sam glejte da bo iz ljubezni. Ker drugače vas bo bog s svojo ljubeznijo štrafu, ugasnil sonce in vas potolkel….ccccccc

 • zaton

  Vse več nestrpnosti je proti Slovencem, naši kulturi in veri. Nestrpnost se kaže v vsem, kar diši po slovenstvu. Celo tako daleč gre, da je bila SLOVENSKA HIMNA na SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK interpretirana v ARABŠČINI in to na NACIONALNI TV. Nekatere moti blagoslovljenje objektov, spet druge zvonjenje cerkvenih zvonov, druge motijo cerkveni objekti tako zelo, da jih morajo oskruniti z raznimi zapisi proti kristjanom, spet drugi se posmehujejo slovenski “goveji” glasbi.

  • Hun

   Cerkev ma zadost financ, da zdgradi privat sol kokr jih hoce po Sloveniji…

   • Nata

    Kaj bi pa rad povedal ??? Tudi privatna šola se mora v večini držati učnih načrtov. Drugače je ne dovolijo. Dej no dej !!

    • Hun

     v vecini je prav da se drzi mednarodnih ucnih nacrtov zato da bo mednarodno priznana…

  • steiermark

   Res je, kljub vsemu, kar jih moti v naši krščanski Sloveniji, pa ni dovoljšen motiv, da bi se vrnili v svojo otabino …..Ne, še grozijo nam in nas pošiljajo ven iz naše domovine, ki smo si jo sami priborili in jo sedaj oni zasedajo in onečaščajo, s svojo govejo prisotnostjo!

 • Cenzuriran 4x

  Desni, vera uči, če vas levi lopnemo po levem licu, morte obvezno nastavit še desno lice.

  • if

   Uveljavljajte to načelo!

  • komar marko

   Da res je. Lahko probaš in ti garantiram RAZSVETLJENJE!

   • Cenzuriran 4x

    Potem si pa zlagan vernik. Vedel sem….

    • Nata

     Vedel si, da nič ne veš ?? Ooooooo, hvala Bogu !!

     • Cenzuriran 4x

      Res je se strinjam. Hvala Krišni in Alahu….

 • Cenzuriran 4x

  Desni, vera uči, naj prvi vrže kamen tisti ki je brez greha. Verjamem da ste desni brez greha…..

  • if

   Vaš “verjamem” je blef, roganje. Brez greha tudi vi niste, zato spustite kamen.

 • Hun

  politicno opredeljen clovek je izgubljena Kristusova ovčka

  • von Rhein

   Če zaradi lastnega prepričanja napadaš kakorkoli politično opredeljene si izmeček Leninovih ostankov.

   • Hun

    pol pa se za levo usmerjene da ne bos uzaljen….
    politicno opredeljen je zavedena Leninova ovca…ceprav pod leninom nis mel izbire se opredelit ampak naj ti bo da naus prevec jokcal

    • von Rhein

     Zabavam se in poskušam slediti nivoju debate.

  • Nata

   Ja, koliko si pa star? Bil bi že čas , da se opredeliš.
   Ne bi pisala o neuvrščenosti, pa o neodvisnosti, pa o samostojnih poslancih. . . . . . .

   • Hun

    o samostojnih poslancih oz. odpadlih “angelov” tud jst neb rd razpljavljal, ker se z zadnjimi mocmi oklepajo 5.000€ bruto plače.. ; neuvrscenost je razpadla.
    Politicno bi se opredelil, ce bi bil dejavn v politiki..drugac nima smisla se opredelit..moje mnenje

 • Nata

  Nova ? Saj vem , da sem tečna, pa me vseeno zanima, boste o tejle pobudi proti Jankoviću kaj napisali.

  http://www.casnik.si/index.php/2017/09/08/zahtevamo-odstop-zupana-mestne-obcine-ljubljana/
  Ljubljančani ??? Kako bo ? Se boste pridružili ?

  • Hun

   ne mot jih pri delu priprav clanka o cerkvenem menedzerju ki je pobasal 2milijona…

   • Nata

    Dej mi mir s temi neumnostmi !!! Veliko se je že pisalo o tem. Ampak, ti prebereš samo tisto, kar ti paše. Tisto, da se banka ni hotela poravnati, pa nič, a ne ??
    Saj že iz mnogih primerov navadnih smrtnikov vidimo, kako banke ravnajo, ko se ti vsedejo na premoženje. Ogulijo te do konca, da dajo svojim.. . . . . . . Jankovćem !
    Pa še nekaj. . . . . če je kateri že res kaj ” pobasal ” ni za svoj žep.
    Tega, koliko je Cerkev popravila in naredila v teh 26 letih, pa nič ne velja.?? Kaj je Juga pustila za seboj ?? Pa si res zopern , veš !
    Jaz sem verna in ravno tako, kot ti državljanka Slovenije. Kaj mi boš ti kratil pravico !

    • Cenzuriran 4x

     Eno skromno vprašanje. Kaj pa je nardila cerkev razen tega da je poskrbela zase? Pa pustiva karitase itd ker vemo da so za pranje cerkvenega denarja. Direktno, kaj je cerkev prispevala v skupno dobro?

    • Hun

     nevem zakaj tebe bl resnica boli kot tiste cerkvene bankirje ki so prvi seb velko brado naredil. Si kot mučenica, ki jemlje breme grehov “tvojih” na svoja ramena

     • Nata

      Napiši kateri cerkveni bankirji. Hvala.
      O mučenicah pa ne bi . A ti ? Imaš katero doma? Da jo mučiš ? Eh, njo šparaš, pa tule kažeš mišice.

     • Hun

      tebe bi mučil celo noč pa si ze prestara za take igrice..al se motim?

     • Nata

      To so pa že osebne vode. Ne spada semle.
      lep dan.

 • Morala

  Cerkev je pa tiho! Zakaj so tiho?

 • luckyss

  Vatikanske ovce pa že res malo pretiravate s svojimi neumnostmi…..
  Zaradi mene lahko verujete tudi v poštni nabiralnik…ne boste pa me prepričali, da je otrok rojen muslimanskem paru npr. v Iranu, česarkoli kriv ali manj vreden kot tisti ki sta ga Janez in Micka spočela na koru med pevskimi vajami..

  • Cenzuriran 4x

   Krivoverca! To je zato ker sta verovala v plastični nabiralnik in ne v kovinskega! Prijavi ju unmu tam gor. Registrska tablica INRI!

  • Hun

   temu se rece sebičnost ta greh je na prvem mestu v zahodno kapitalisticni katoliski druzbi

 • Cenzuriran 4x

  No ja, drug del biblije nekaj omenja izvirni greh. Tko da nebi slučajno kdo od desnih res mislil da je brez greha. So cerkvenjaki poskrbel da še preden sploh kak greh nastane, so že vsi kristjani po defoltu obsojeni in morjo do smrti odplačevat če druzga ne, svoj izvirni greh. Lep sistem ni kej, pa še zmer zgleda deluje….kako ljudi prepričat v plačevanje davkov.

 • if

  Jezus: “Zaradi mojega imena vas bodo sovražili, nad vas bodo dvigali roke, preganjali vas bodo, izročali v ječe, vlačili pred oblastnike, nekatere izmed vas bodo ubili.«

  Opis, ki ustreza stanju v Sloveniji v času, ki jo je in jo uzurpira rdeči nazor od vključno Tita do vključno sodobnikov obravnavanih v tem članku!

  • Cenzuriran 4x

   Po nazorih je bil Jezus bližje komunizmu.

   • if

    Nikoli!. Jezusova zapoved je bila “Ljubite svoje sovražnike.”
    Tega komunist ne zmore, ker je naravni sovražnik človeka in Jezusa.

    • luckyss

     Tudi katoliki tega očitno ne zmorete…Če gledam vso to sovražnost , ščuvanje in pozive k maščevanju ;))
     Bo treba najprej pomesti pred lastnim pragom..

    • Cenzuriran 4x

     Pa saj vas ljubimo. Stalno vam kažemo vaše napake. Lahko smo pa tud tiho da boste na ploh prletel na realna tla. A bo to bolje?

     • if

      Da, ljubite nas v rovu Barbara!

     • Cenzuriran 4x

      Zob za zob….

     • if

      To je komunistično načelo!

     • tarantela

      Mi nimamo nič s tem. smo kasneje rojeni.

     • if

      Dokler zagovarjate OF laž, zagovarjate Barbara rov!

     • tarantela

      Tukaj se pogovarjamo o hinavščini cerkvenih predstavnikov.

     • if

      Hinavec je kompletna SD s predsednikom Pahorjem na čelu, ker je v evroparlamentu aprila 2009 potrdila resolucijo o totalitarizmih, hkrati omenjeni v Sloveniji vzdržujejo 27. aprilsko OF laž!

     • luckyss

      Dokler vi zagovarjate Hitlerja in kolaboracijo z okupatorjem ste si tudi sami krivi..

     • if

      S Hitlerjem je prvi kolaboriral Tito!

     • luckyss

      Rusi tudi…pa so jih potem povozili….Temu se reče politika, drugo je borba proti lastnemu narodu pod poveljstvom okupatorja….
      Bodi dovolj o tej temi….ne ljubi se mi spet razlagati dejstev betonskemu zidu…;)

     • if

      Dejstva!
      S Hitlerjem je prvi kolaboriral Tito, tudi v času Hitlerjevaga napada na JU.

  • luckyss

   To bi zlahka dejal tudi Dolfi…” njegovi verujoči in “kolaborujoči” so to tudi doživeli na lastni koži..

  • tarantela

   Če bi Ti resnično verjel v Jezusa, sploh ne bi odgovarjal, ampak bi pokleknil v kot in molil. Tako pa…

   • if

    Ko je Jezusa oblastni služabnik udaril po licu, se je Jezus odzval:”Če sem narobe govoril, dokaži, da je narobe,
    ča pa prav, zakaj me biješ?”

    • luckyss

     Kaj je že Jezus dejal o denarju, posojanju in bogatenju…
     Danes pa vsepovsod cerkvene afere zaradi grabežljivosti in lopovščine..

     • Cenzuriran 4x

      Death to moneychangers?

     • Nata

      Ja, pa ja de???’ Zaradi lopovščin Juge, ki zgodovinskih spomenikov – cerkva in drugih objektov . ni vzrževala, je Cerkev v novi državi veliko naredila. Ne bom naštevala.Obrni se na banke. Njim povej katero o grabežljivosti, veš .

    • tarantela

     Prebiraj novo zavezo…največji komunist vseh časov je ravno Jezus.

     • if

      Jezusova zapoved “Ljubite svoje sovražnike” dokazuje, da Jezus ni bil komunist.
      Vaša izjava dokazuje, da imate kratko logikko.

  • tarantela

   Temeljiti preštudiraj novo zavezo in boš ugotovil, da je bil Jezus, oz njegov lik, največji komunist!!!

   • if

    Jezusova zapoved “Ljubite svoje sovražnike” dokazuje, je nasprotje komunstične narave sovražne do človeka in Jezusa.

    • tarantela

     “Razdeli svoje imetje in hodi za menoj!” Tega se katoliška cerkev ne drži, pa če prec crknem!!!

     • if

      Pedro Opeka s svoji delom in življenjem dokazuje obratno. On je član RKC!

     • tarantela
     • if

      Mati Terezija je druga izjema, papež Janez Pavel II je tretja, četrta je Pij XI, ki je marca 1937 izdal okrožnici Mit brennender Sorge-S pekočo skrbjo in z njo javno udaril nacizem in takoj potem še Divini Redemptoris-Božanski Odrešenik, s katero je javno udaril komunizem …

      Dana povezava ne dokazuje ničesar!

      “Po njih delih boste spozanli moje učence” je absolutni kriterij, kdo so/smo Njegovi in kdaj smo Njegovi!

 • Cenzuriran 4x

  Mene pa zanima kako mate desni doma obešene od leve proti desni simbole na steni? Janša, križ, Rode, orel… ali je drugačen vrstni red?

  • if

   Vaša izjava dokazuje, da ste v stanju blodenj!

 • if

  Državljani svobode molimo: “Oče, odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo.”

  Državljani svobodne Slovenije izjavljamo ustavno načelo: “Slovencov porodnico, Deželo našo živi Bog”

  • Cenzuriran 4x

   Če bomo čakal na boga bo bolj slaba. Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal.

   • if

    Moli in delaj!

 • Cucurbita Pepo

  Buda je zgodovinsko potrjena oseba.

 • Coeus

  Tale Donko je ocitno postal pravi prekaljeni rezimski pisuncek…

  Vprasanja za desnicarje
  – Je OS, o kateri je govora, javna ali koncesijska?
  – Kaksen vik in krik bi bil, ce bi verske obrede izvajala katera izmed drugih religij v soli?

  V rumenem okencu je pa pravi namen tega pisanja, ce damo na stran zlivanje gnojnice po “nasprotnikih”…. prevedeno… dajte tiste € nakazite na zgornji TRR, da bomo s tem novim financnim modelom pomagali Jansi in co. da ne bodo ziveli na suhem kruhu in vodi… da bo zopet padel kak “Volvo iz neba” :D

  • baubau

   Kaj pa ,če bi vodenje vlade ta čas prevzela kar poslanka tomić,coeus-sicer res ni pripadnica najštevilčnejše stranke-je pa v vsem popolnoma enakopravna cerarju in njegovi stranki.

   • Coeus

    Vidim, da ne razumes cisto, kaj pomeni enakopravnost.

    Ampak, vseeno… za zabavo… ce predpostavimo, da si zaposlen… zakaj potem ti ne prevzames npr. dela in place direktorja… ker dejansko sta nekopravna?

    Sicer pa… ce bi prevzela vodenje vlade namesto Cerarja… slabse verjetno ne bi bilo ;)

 • Olga

  Tovarisico je treba prijaviti zaradi nestrpnosti do katoličanov in diskriminacije njih in njihovih otrok pred ustavo in zakoni! Obvezni šolski program je dolžna v celoti plačevati država, ki ga predpisuje!

  • Cenzuriran 4x

   Baba utrgana. Tvoja svoboda se neha tam, kjer se začne moja svoboda. Torej ne posiljuj me s tvojo zgrešeno vero. Moli h alahu satanu bogu krišni komur hočeš a ne sili vere tja kamor ne paše. Zid bi mi dal prav. Ti pa vem da ne.

   • Nata

    Nesramnež !!Kateri hudir te pa drži ? Kdo te pa posiljuje, no ?? Enako velja zate !! Namesto da se repenčiš tule na portalu pojdi gostovat še kam drugam.Bomo videli tvojo ” svobodo ” .
    Kdo pa smo verniki, kozel !! Enakopravni državljani !

    • Gru

     ” Kdo pa smo verniki, kozel !! Enakopravni državljani !”

     Glede na to da so verniki krsili drzavni zakon , z izgovorom da je vecina tako hotela. Ste ocitno vecvredni drzavljani in ne enakopravni ! ;)

   • Olga

    Mar ni tovarišica prestopila mejo z:
    – diskriminacijo otrok in njihovih strasev, ki jim ne plačujejo obveznega programa, ki ga zahteva država,
    – katoliban je sovraženi govor!
    – tovarišica Ranka je očitno jugislovenka, ki nam vsiljuje zločinski komunistični režim, ki je preganjal drugače misleče ljudi!
    – zakaj v njeni rodni Srbiji lahko blagoslavljajo šole in celo zločinsko JLA pred poboji po Balkanu???

  • Hun

   ko bo cerkev plačevala(obvezno OŠ) pa naj blagoslavlja kokr hoče..
   Ti pa cisto po boljsevisticnem rezimu bi ovajala in tozarila…a si bila tud vclanjena v partijo da ti cinkatorski prijemi niso tuji

   • Olga

    Vi pozabljate, da demokracija predstavlja vladavino večine, kjer pa za vse velja enakost pred zakonom. Po zadnjem popisu je v Sloveniji med 60 in 70% kristjanov. Ko boste s pomočjo Arabcev v večini, pa lahko šolo blagoslovi imam. Samo tedaj boste ateisti leteli iz stolpnic ali pa se boste prekrstili v muslimane. Prav zanima ne, ali boste tedaj še upali javno zastaviti svoj glas in zatrjevati, da je vera opij za ljudstvo.

    • Cenzuriran 4x

     A tko si vi predstavljate vladavino demokracije. Ja pol pa najbolj da vas kristjane kar kuj v jame zmečemo? Baba usekana.

     • Olga

      Sovražni govor!

    • Gru

     Bedni izgovori itak da bomo tudi do muslimanov isti. Drugac pa rabimo nov popis drzavljanov , da vas postavimo na realna tla. Ker 60% do 70% je vec let star podatek. Po novih podatkih vas je samo 34% .

    • Hun

     si bila vclanjena v partijo al nisi…priznaj ker laž je velik greh?

     • Olga

      Hinavci, koristoljubni, dvoličneži in zločinci nikoli niso bili moja intimna opcija!

     • Hun

      lepo si opisala vodjo SDS..

 • Norm Kinley

  Jaz sem Slovenec in kristjan. Ce kaj tej cefurski boljseviski kurbi ni kaj prav, ali ima kaj proti meni, mi lahko parazitska polcivilizirana cefurka, ki zivi od mene, mojih prednikov in njihovega DELA, lahko to meni pove v obraz…

  • Cucurbita Pepo

   Sem Slovenec. Nisem kristjan. Nisem komunist.

   • Nata

    Prav. Zakaj pa to kar naprej povdarjaš ??

    • Cucurbita Pepo

     Naj vam bo jasno da je nasprotje teizma ATEIZEM in ne komuniZEM.

     • dob

      Pa je tebi jasno, da je nasprotje diktaturi – demokracija in ne domobranstvo?

     • steiermark

      Če zate Bog ne obstaja, zakaj se pa potem boriš proti Njemu? Smešen in beden si!

     • Cucurbita Pepo

      Temu nebi rekel boj. Samo opozarjam na dejstvo, da za obstoj boga ni niti enega dokaza

     • samotoje

      Tvoj domislek samo potrjuje tisto, kar sem napisal zgoraj.

     • samotoje

      Tole z ateizmom se zdi meni še posebej zanimivo in tudi zabavno. Zanimivo bi bilo pogledati za paravan, ki mu vse sorte “ateisti” pravijo ateizem. Kaj vse bi tam našli- od prvinskega sovraštva do religije(običajno ene, določne) do raznih kompleksov in od pomanjkanja pravega vedenja in znanja do nekritičnega malikovanja raznih “revolucionarnih” zablod. Le ateizma ni nikjer. Primer: podoba Che Guevare na majici je bolno malikovanje morilca in ne ateizem. Samo en primer.

     • Cucurbita Pepo

      Ateizem je preprosto zavračanje trditve da bog obstaja. Majica Che Guevare je “bolno malikovanje morilca”.

  • Hun

   štos je v tem..da so tvoji starsi garal upajoc da bos ti njihov otrok zrasel se izobrazil in vidno prek svoje funkcije delal v dobrobit Slovenstva…kaj ko se nis hotel učit in so drugi, med njimi tudi otroci prisleljencev to šanso izkoristl…

  • ogledalo

   Ona javno izraža svoje mnenje, za razliko od tebe, ki svoj primitivizem skrivaš za nekim tujerodnim psevdonimom! Pezde!

   • steiermark

    Ti pezde, kaj bi še rad izvedel , naslov Norma Kinleya, da bi ga lažje “obiskal na domu”, kot so to počeli tvoji tovariši kockarji v našem (ne balkanskem Mariboru….) Mariboru ter jim grozili s smrtjo…… Samo to znate, revčki? Pojdite že enkrat domov, očitno Srednja Evropa – Slovenija, ki je ustvarjena po vzoru Kristjanov, ni primerna za vaše bivanje….

  • steiermark

   te jugok…… nimajo korajže, da bi se direktno “spopadle” in izbruhale, kaj jih moti na nas, Slovencih, Kristjanih, ki smo že po naturi dobrega srca in jih zato, namesto z brcami v vsrano jugozadnjico, ne pošljemo domov, od kod so prikokodakale v Slovenijo in sedaj dobivaja, za pluvanje po nas, tudi po 2.000 E nezaslužene penzije in več, pa še dom onemoglih jim ne zaračunajo!

 • Norm Kinley

  Slovenci, cefurska pilpismena kurba nam bo pamet solila? Ste opazili, od makarpvicke do tomsicke, cefurji vodijo vojno proti nam? ČEFURJI, Slovenci, cefutarji nam bodo pamet solili?

  • Gru

   ” pilpismena ” ;)

   • Nata

    kaj si se pa zaletel ! Ko človek hiti, marsikaj zgreši na tipkovnici.
    I in O sta pa sosedi .

    • Gru

     Ja in , sj nism jz govoru da je clovek pilpismen ;)

     • Nata

      Ne nisi. Si pa takoj pritaknil svoje slabšalno mnenje.

     • Gru

      A slabsalno mnenje uporabnika Norm Kinly pa te ne moti?

     • Hun

      ne ti so pozegnani ker so desni in delajo vse prav po “njihovo”

  • Hun

   to je kljucni problem, tujci so nam zjebal drzavo…ko gledam trenutno kosarko vidm da se otroci priseljencev kr dobr znojijo za svojo drzavo

   • Nata

    No, no?? Imamo tudi svoje , zelo dobre !! Sam tale kokoška od trenerja jih je dal na stranski tir ?? Zakaj le ?

    • Gru

     Ker igrajo slabse in niso se primerni za tekmo ;)

     • Nata

      No ja, o primernosti pa ne bi govorili. Vemo, kdo so pri nas ” primerni “.

     • Hun

      s člansko repko ga ni junaka da bi se blamiral po svet z “primerno obarvanimi” …taksne burlezke z desnimi in levimi se pusti doma v butalah

     • Nata

      Vsekakor pa so dobri. Saj zopet veliko vodijo.
      Bravo slovenska reprezentanca. Bravo tudi naši na ić!!!
      Da ne bo pomote. . . . . . sem navdušena.

    • ogledalo

     Pojma nimaš!

     • Nata

      O, imam, imam. Doma na ušesa vlečem.
      Pa še eno moje mnenje bom napisala.
      Osebno imam ić – ev poln kufer.
      Pa naj bo Dragić, ali pa Janković

     • Gru

      Ić imas dovolj ? In kaj bos ukrenila?

     • ogledalo

      In? Boš “ukrepala” , ali pa raje “krepala” za tipkovnico? Morda se lahko javiš za selektorko vseh slovenskih reprezentanc?!

     • Hun

      no zdj si se pokazala koncno v vsej svoji velicini

     • Nata

      Veš, Hun, mislim, da tudi ti prav nič ne zaostajaš glede veličine.

     • Hun

      med nogami? za to si nism sam kriv..

     • steiermark

      Izgleda, da ti je “vsebina” iz glave, ušla v hlače, ali med noge ali pod tazadnjo, sploh ni več pomembno, posledice so hude – brezmožganski sovražnik avtohtonih Slovencev!

     • Hun

      a si se izkašljala

     • steiermark

      revček, ti še prdnit ne upaš, da ti še tistega malo, kar ti je ostalo v prazni glavi, nebi pristalo v gatah…..

     • steiermark

      Ali bi po tvoje, mi avtohtoni v Sloveniji, res , vam turškim hlapcem morali še naprej upogibati hrbet, kot ste si zamislili s svojim psihopatsko pedofilskim jb titom? Na srečo ne smradi v Sloveniji ampak v bg, zato , pot pod noge!

     • Hun

      a si se razkokodakala

    • Hun

     ti si nacionalisticna bolnica..sektasica jehovih pric

     • Nata

      Si zopet začel ? Z zmerjanjem ? Sem mislila, da sva takrat, pred časom zaključila s tem ? Od kje ti Jehove priče? Napiši , prosim ?

     • steiermark

      Nata, kako te more prizadeti nakladanje in zmerjanje potomca jugoklavcev in komunajzlarskih psihopatov? “Odplakni” takšen drek, z vodo iz kesla za WC! Za drugo niso, pa še tam je nevarnost, da se jih neboš znebila, da se bodo zataknili kje v ceveh in ti naprej povzroali smrad in težave!

     • Nata

      Priznam, da sem ena trola. Ne znam nehat ker me jezi, da se ne da kolikor toliko normalno pričkati, če že ne razpravljati?

    • Hun

     Anthony Randolpić si je zamenjal priimek…ne prenese da je tmn pa da ni srbin

     • Nata

      Ojej, no ?

   • test

    ves kaj, z veseljem zamenjam te tvojo kosarkarje za nekaj dobrih inzenirjev. od teh koserkasev razen igre nimam nic, od inzenirjev pa definitivno multiplikacijo in boljsi standard zivljenja. na zalost pa dobre inzenirje najdemo samo na severu, na jugu ste pa sa fizikalci, ce ne kopanje grabnov pa nabijanje zoge do nezavesti.

    • Hun

     lepo da poves kaj mislis..s tem pokazes sogovorniku kaj si ne kdo si…

     • test

      tocno to, sedaj pa adijo fizikalc po moznosti z vsemi svojimi koserkasi in fuzbalerji

     • Hun

      adijo polpismen “koserkas in fuzbaler”…

    • steiermark

     Test, ne pozabi, da so tile južni preganjalci žoge in kopalci grabnov potomci tistih, ki so radi “zakopavali” jarke, kamor so metali svoje žrtve v Sloveniji, ko so jih poklali, več kot 200.000, in to poštenih Slovencev, med katerimi ni manjkalo žensk in otrok, tudi še nerojenih…..ko te podgane opravičujejo svoje pokole z navajanjem, da so oni klali samo “izdajalce” – pač še vedno mislijo, da smo v polni komunajzlarski diktaturi in zaslepljeni od njihovega klanja in ravbanja – predvsem posmrtnega! “Veliki heroji, ta južna braća”!

   • steiermark

    Katera pa je njihova država? Malo si pobrkljal, Slovenija ni država priseljenih balkancev! Sicer pa, vsak “dela” to, kar mu je najlažje in najbližje….hitri prsti in hitre pete so specialnost vseh divjakov, tako balkanskih, kot onih iz afrike!

    • Hun

     lepa Vida je pa kr z črnmu curaklom odplula…

 • if

  Ranka Ivelja, molitev pomaga.
  O tem dr. Igor Kononeko! http://studio12.si/clovek-druzba/nova-znanost/izkusnje-ki-jih-znanost-se-ne-zmore-razloziti-o-njih-prof-dr-igor-kononenko/

  Državljani svobodne Slovenije! Molimo torej!

  • Nata

   Ja, tole je res zanimivo in resnično.

 • marker

  Čeprav je skupna država razpadla, nam priseljenci iz bivše skupne domovine krojijo življenje po zaslugi naše levice. Desnica je domoljubna, levica pa zelo oblastiželjna, do katere prihaja s prisilnem uvajanjem multikulture. Taka je naša uboga država.

 • Franjo Trojner

  SLOVENCI SMO KRISTJANI in kot vse kaže
  nekateri tujerodni v spregi z ekstremno levico in levimi civilnimi gibanji tega ne sprejemajo. Nestrpnosti do večinskega avtohtonega prebivalstva nas KRISTJANOV in naše RKC se kr vrstijo, zaščiti pa nas nihče. Samo spomnimo se grafita v Ljubljani : ” Kristjani klali smo vas leta 1945 in klali vas bomo 2013.” Tudi zažig križa v Kopru in skrunitev na plakatu , ki prikazuje brezjansko Marijo Pomagaj, ki v naročju namesto Jezusa drži podgano, žaljivi grafiti na naših cerkva so stalnica. Kristjani smo najbolj diskriminirana in preganjana verska skupnost. Diskriminacija se najpogosteje kaže v naslednjih oblikah:
  a)– zavrnitev človekovih pravic kristjanov
  – kršitev svobode izražanja
  – kršitev svobode vesti
  – kršenje pravic staršev glede vzgoje otrok
  – kršitev institucionalne ali kolektivne razsežnosti verske svobode
  – diskriminatorna politika “enakih možnosti”.

  b) Nestrpnost se kaže v obliki naslednjih dejanj:
  – marginalizacija kristjanov
  – onemogočanje enakega dostopa do služb
  – onemogočanje enakega dostopa pri sklepanju poslov
  – izključitev kristjanov iz javnega življenja
  – izključitev krščanskih simbolov iz javnosti
  – družbena depriviligiranost kristjanov
  – žalitve ali napeljevanje k žalitvam kristjanov
  – zavajajoče predstavljanje kristjanov v medijih preko negativne stereotipizacije.

  c) Sovražna dejanja so navzoča v naslednjih kristjanofobičnih dejanjih:
  – zločini iz sovraštva proti kristjanom
  – sovražna dejanja kot odrekanje storitev
  – vandalizem in onečaščanje verskih objektov.

  • Gru

   ” Nestrpnosti do večinskega avtohtonega prebivalstva nas KRISTJANOV in naše RKC se kr vrstijo, zaščiti pa nas nihče.”

   A manjsina vas more zascititi pred manjsino?

 • Nata

  Dobro, da Dnevnika ne berem. Spodaj je nekdo pripel en njen članek . . . . . . .brez komentarja. Kaj pa ta ženska pisari !!!

 • Gru

  Dragi verniki a je ta osnovna sola koncesiska ali javna?

 • Gru

  Pa da vas se enkrat vprasam . A poznate razlike med Jezusom , Horusom in Enkijem?

  • Nata

   Horus je bil bog iz grke mitologije
   Enki iz sumerske
   Jezus je pa po krščanskem izročilu Božji sin
   In kaj sedaj ? Samo povej, koliko tisočletij je trajala katera od teh ver.

   • ogledalo

    Dolgo si brskala po spletu….

    • Nata

     Priznam in ni me sram. Pa ti? Veš vse to ?
     No, za Horusa sem vedela . Saj sem strašno rada gledala nanizanko Zvezdna vrata. Tam sem marsikaj koristnega in zanimivega izvedela.
     Ooooooooooo, ko bi lahko takole potovali med svetovi !

     • Hun

      eni nimamo se za po Sloveniji za potovat desni bi pa kr s svetlobno hitrostjo..dobro vm gre . .ni cudno ce ste pe koritu

     • Nata

      Nobene fantazije nimaš, no ?
      Saj jaz tudi ne potujem . Sem kar doma. Ampak to s svetlobno hitrostjo bi bilo pa 1 A s črtico. . .

   • Gru

    Horus je egipcanski bog ;) in ni razlik med njimi. Tko da je krscanstvo copy-paste egipcanske vere oni pa sumerijske ;)

  • if

   Preberite delo Kdo je Jezus avtorja Vittoria Messorija.

   • Gru

    Uf hvala za info, ampak nebo casa zapravlju z tem. A lahko na kratko poves, kaj pise notri ? ;)

  • ogledalo

   Razlika je v tem, da je bil Jezus sam svoj oče! Druga dva sta bila “naravno” spočeta!

 • ogledalo

  Je cerkev ločena od države? Ni! In to je velika svinjarija! Cerkev nima kaj iskati v javnih ustanovah. Tudi financiranje verskih ločin v Sloveniji je svinjarija. Uvede naj se cerkveni davek in se tako financirajte. Pa da vas vidimo, koliko vas je v resnici!

  • Nata

   Nesramnež ! Kaj so cerkve ? Kulturni spomeniki. Kdo jih je pa vzdrževal v Jugi ? Tudi mi, verniki.
   To je bila svinjarija ja !! Davke bi rad ?? Hi. . . .hi . . . . . .seveda ti ne boš ne mišek, ne tiček, da ti ne bo slučajno kakšen davek plačati !!

   • Gru

    Vzdrzevali so jih in jih se vedno tudi neverniki.

   • ogledalo

    Tudi država je prispevala za vzdrževanje cerkva v Jugi! Malo se pozanimaj….Seveda bi uvedel cerkven davek! Zakaj bi morali ateisti plačevati vzdrževanja raznih cerkva, džamij, hramov?! Če grem v gledališče, si sam plačam vstopnico! Sicer pa raje dam denar klošarju kot duhovščini!

    • Nata

     Povdarek je na . . . . .ČE

     • Gru

      Torej , Če gres u cerkev placas davek. Bi blo fer a n?

     • ogledalo

      Ah, sancta simplicitas!

     • Nata

      Ja, pa ni tako preprosto. Si bil kaj v Operi, Drami zadnje čase ? Si šel vsaj znanega violinista A. Rieu in njegov orkester poslušat ?

     • Hun

      jst najraj poslusam argentinskega opernega slavčka slovenskih korenin

     • Nata

      OO, a Lukasa. . . Marcosa. . . ? Kar nekaj jih je.

     • Hun

      ČE vrjamš

     • Nata

      Verjamem. Dobra glasba. Dobri pevci.

     • ogledalo

      “Zadnje čase” sta Drama in Opera na dopustu…Drugače pa, sem bil, ja! Tudi v tujino grem, kdaj pa kdaj, na kak koncert. Na svoje stroške in ne na tvoje ali pa drugih davkoplačevalcev!

     • rabbit

      Če bi bila Drama in Opera odvisna od svojih neumnih predstav bi morala že zdavnaj zapreti svoja vrata tako se pa globoko iz davkoplačevalskega denarja napaja.

     • ogledalo

      Vidim, da že dolgo nisi obiskal nobenega od hramov slovenske kulture. Ponavadi so skoraj vse predstave razprodane. Vsaj v Ljubljani. Si pa lepo opisal večinsko sektaško pojmovanje kulture.

     • rabbit

      Ne taka je slovenska kultura (izjeme zelo redke pa še to bolj v tujini potem, ko jih doma zavržejo), zelo dobro jo je opisal Mitja Okoren slovenski režiser, ki ga doma niso marali uspel pa na Poljskem in sedaj kot kaže tudi v Hollywoodu. Slovenska kultura je odvisna predvsem od nas davkoplačevalcev, ki jih bogato financiramo. Če bi bile karte po ceni, ki pritiče nobenega ne bi bilo. Zadnjič sem si pa ogledala muzikal, ki ima 100 ponovitev zakaj ker je zabaven in tudi cena ni skromna pa je bila dvorana Tivoli nabito polna bi me zanimalo če bi igralci SMG s svojo Kurbo Pedorom in Psom napolnili halo Tivoli . Nikoli. Na Poljskem je občinsto z odra napodilo nekega hrvaškega kvazi režiserja, ki dela menda pri nas pri nas pa to hodijo baje gledati koliko je karta 5 evrov ali so jih podelili zastonj da so dvorane zasedene. Tudi to sem že doživela. Film Pirano Pirano Gorana Vojnoviča si je v kinu ogledalo reci in piši 4000 gledalcev tip pa je za film od nas davkoplačevalcev prejel 4 milijone

     • Nata

      Ne jezi se. Saj sem samo vprašala.

     • Hun

      no vazno je da si sam placa, KO gre. .

    • rabbit

     Tukaj se pa svinjsko motiš samo Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana je v 10 letih dobila toliko davkoplačevalskega denarja. Podatki dostopni po Erarju- SNG DRAMA LJUBLJANA 71.428.452,13 EUR
     SMG 36.051.011,99 EUR

     ŠENTJAKOBSKO GLEDALIŠČE LJUBLJANA – DRUŠTVO 2.923.968,15 EUR

     • Hun

      kulturniki pa dnar zapravl za kokain in spolne orgije, duhovniki pa za kokain in pedofilske orgije

     • ogledalo

      Kje pa sem napisal, da slovenski kulturni hrami ne dobivajo državnega denarja?! Napisal sem, da sam plačujem svoje “izven šolske” dejavnosti. Tako bi morali tudi verniki!

     • rabbit

      In katere prispevke ti plačuješ zame.

   • Cenzuriran 4x

    Hudiča! A niso komunajzi podrl vseh cerkva? Spet se desni zapletate. Niso ne? Samo omejil so vas na pet metrov okol turna in to je pravilno. Tako kot bi vi omejeval vse ostale religije.

    • Nata

     Prilepi, kje sem jaz kaj takega napisala. Vse cerkve ? Jojmene, ti pa res malo veš.
     O omejitvah si pa malo pozabil, ali pa si pač nevedni mladenič ?

   • radames

    V Franciji, ki je precej protiversko nastrojena, za cerkve najvišjega kulturnega in spomeniškega ranga vzorno skrbi DRŽAVA!

   • Cucurbita Pepo

    Davek na neracionalno razmišljanje.

  • rabbit

   Se strinjam pod pogojem, da nam potem ni treba financirati borcev, lezbijk, gejev, splavov, kvazi umetnikov, nevladnih organizacij, mirovnih inštitutov, raznih kvazi zelenih, ………

 • dob

  Na FB je nekdo napisal: duhovnik nima kaj početi na šoli. Razen če je prišel po svoje otroke.
  S tem se strinjam!
  Ne mislim pa, da je s tem kaj narobe, če je duhovnik blagoslovil novo šolo, ki jo je odpiral komunist! Torej, trak je prerezal duhovnik komunizma, religije, ki ŠE NI LOČENA OD DRŽAVE!!!
  Čeprav smo se zmenili, da bo religija ločena od države.

  Zakaj trdim, da sta komunizem in krščanstvo, torej oboje enako, religiji? Nobena od njiju namreč ne more sproducirati dokaza, da njihov Bog obstaja! In zato pač morata verjeti vsaka v svojega Boga. Eni pravijo, da je Bog v Nebesih, komunizem pa da obstaja tam nekje, nekoč, v neki nepredvidljivi prihodnosti. Kar je isto kot če bi rekli, da je komunizem mogoč samo v Nebesih.

  Komunizem naprej očita krščanstvu, češ da moli Boga, ki ne obstaja, po drugi strani pa sami ne znajo ali morejo proizvesti dokaza, ki bi jasno in nedvoumno potrdil, da na planetu komunizem lahko obstaja. V materialnem svetu, lepo prosim! A smo materialisti al’ nismo?!?
  Ali pa da lahko kjerkoli in kadarkoli obstaja, je obstajal, bo obstajal….
  Torej je komunizem religija!

  Malo čudno za religijo, ki temelji na materializmu in na materialističnih načelih, da jim nenadoma tu (enako kot pri Patrii) materialni dokazi niso potrebni, da bi v nekaj lahko verjeli. Tukaj smo že na mejnem področju, ki se spogleduje z norostjo: Logike nobene, povezave med vzrokom in posledico… nobene, potrebe po dokazih – tudi nobene! Pripravljenosti ali volje raziskati resnico o sebi, pa tudi prav nobene.

  Torej, ideologija je še zelo prisotna v šoli, nihče je ni od tam zabrisal in tudi ne iz učnih programov. Še kar naprej se vtika povsod, kjer se le more. To delo ločevanja religije (ideologije) od države nas še čaka.
  Komunisti naj si pač odprejo svoje verske šole, kjer bodo ulili otroke, ki jim straši top dovolijo, da komunizem, ki ga sicer ni mogoče dokazati, nekje obstaja. Ali da nas čaka, če bomo ubogali principe, ki jih komisarji poučujejo v njihovi šoli.
  To sicer imajo že druge verske šole.

  In seveda – SAMI NAJ SI JIH PLAČUJEJO IN VZDRŽUJEJO!
  Državne pa naj bodo na plečih davkoplačevalcev, ki od šole pričakujejo, da bo vzgajala pametne, hrabre in svobodne ljudi, ne pa duševno pohabljene, torej odvisne od ideologije in religije. Otrok, ki gre skozi takšno normalno državno šolo ve (sam od sebe ve!) da država, ki dolguje 35 milijard evrov po nobeni logiki NE MORE biti samostojna. Kako to ve? Ker je logika šole, ki je osvobojena dogme, šola ki uči iz Telesa in potreb živih bitij v materialnem (Materinem) svetu!

  Šola, ki uči, da nismo samo v glavi, da imamo telo, ki ima potrebe, nagone, čustva, in ta slednja so naša čustva, ki so pripeta na telo in na Zemljo, ki je naša Mati! Nekaj pomenijo, in z njimi imamo kot ljudje SVOBODNO VOLJO! Naš prvi dom je naše telo. Telo ima zavest, ki je Telo. Telo je Zavest celotnega človeštva, je Bog Oče v Manifestaciji.
  Z Njim je ta planet naš skupni DOM. naprej telo, potem planet! Oblečeni smo v glino, ki prihaja od tega planeta, od matere Zemlje. Mi jo oživljamo (to moč imamo!), iz na videz mrtve snovi delamo Življenje! Tu smo Doma.

  Nismo lutke ideologij in religij, ki pometajo z nami in nas žrtvujejo za neke višje cilje. Ni višjega cilja, kot je ustvariti srečne otroke, ki zrasejo v srečne ljudi, ki potem sami ustvarijo naslednje generacije srečnih ljudi. Samostojnih, zaupljivih, ker se odločajo po Srcu, ne po tujem nareku.

  Z njimi NIHČE ne more manipulirati, ker nosijo živega Boga v sebi! Bog ni dogma. Bog ni institucija. Bog je živ!
  Takšni ljudje so potem samostojni in svobodni, ker so kot osebe – osebnosti! Samostojni in svobodni. Svoboda ni nekaj, kar ti nekdo daje ali omogoča ali dovoli… svoboda je tisto, kar si ne pustiš vzeti!

  Dolg je pa suženjstvo. Tudi če ga nočeš vrniti, tudi če bi ti ga nekdo odpustil, ker ga pač ne moreš vrniti, je dolg VEDNO suženjstvo! Je veriga. Le da novodobni sužnji nimajo verig, temveč dolgove.

  Verske in ideološko usmerjane šole naj si v svojih šolah postavijo svoja lastna pravila in tam naj se otroci, katerih starši želijo naj se njihovi otroci izpovedujejo, (oz. pri komunistih tožarijo in ovajajo drug drugega), pač izpovedujejo pri spovedi. Oziroma, naj ovajajo pri komisarju razreda. Ki je, tako predvidevam, z dekretom šole postavljen s strani vodstva šole, ki pa je spet odgovorno CK.
  Vse naj bo tako, kot to religija in ideologija (ki je pač samo druga religija) zahtevata.

  Ker zdaj ni tako! Zdaj se komunizem vtika v državno šolo, ljudje pa posledično mislijo, da je kučanov komunizem = država!
  Tako kot ISIS, ki je Islam =država. Posledično ljudje sploh ne ločijo več države od religije ali ideologije. In spet posledično, pravni sistem ne deluje ločeno od dogme, zato pa imamo pri nas bavconovo sodišče, revolucionarni zmazek kot “pravni red”, ki varuje mafijski kriminal, da se ga kdo ne bi dotaknil in mu škodil.

  Pravni red oz, vladavina pravnega reda in pravnih norm pa…
  Država je pa vladavina pravnega reda in pravnih norm, pa pika! In ta vladavina prava in pravnih norm je tudi organizirana tako, da spoštuje demokratična načela, ki jih sicer ta uboga država sicer razglaša, pa pri tem sploh ne ve kaj blebeta.

  Če sploh ve, kaj je to demokracija, naj pride kučan na televizijo in nam jasno pove kaj je po njegovo definicija demokracije! Da bomo vedeli, kako nepismen je ta človek.
  Deklarira eno, v ozadju pa pohodi demokracijo po dolgem in počez. kučan sabotira nastanek pravnega reda v državi že 26 let in nam servira diktaturo v preobleki “demokracije”. Potem pač ni čudno, da večina Slovencev, ki se s tem ne strinjajo, zlezejo k nazaj k religiji, ki jo vidijo kot edino zaščitnico Normalnosti in kot protiutež norosti komunizma, ki ga predstavljajo kučanizem, LGBT aktivizem, besni maščevalni feminizem…
  Po domače povedano, nazadnjakarstvo je postalo naprednejše od dikatata komunistov!
  To da je napredek?! Dajte no… bodite malo bolj srčni, malo več zaupanja v Stvarstvo, lepo prosim!

  Sicer pa: zakaj krščanarji ne bi smeli biti nostalgični, če so pa komunjare nostalgične? Kdo pa je začel z nostalgijo?!

  Pravni red, kadar je pravni, vedno temelji na izkustvenih programih, tistih, ki urejajo človekov občutek za “pravično” na način, da so človekove potrebe zadovoljene, zaupanje med člani družbe pa se krepi, raste, odpira nove možnosti odnosov med ljudmi!
  Ne pa kot pri nas, kjer je Zaupanje redkost. Zaupanje je tukaj vrednota (upam da je še vrednota, ker Jankoviću in njemu podobnim, to zagotovo ni!), ki je nekaj takega, kot zaščitena rastlina v Triglavskem parku. Le da ni zaščiteno, temveč napadeno z vseh strani, vsi si ga prizadevajo izruvati in uničiti, poteptati do konca, kot da je plevel!

  Tam, kjer se dva bedaka prepirata kdo od njiju ima bolj prav, otroci umirajo!
  Po domače povedano, tam Bog umre.

  • Hun

   ti si tolk popoln v svoji popolnosti da te od sedaj naprej gledam kot nadnaravno bitje, ti si moj Bog..tvoji blogi so tolk popolni da jim od sedaj naprej recm Bogi oz. bogi

   • dob

    Ti si polpismen bedak, enako kot je milan kučan polpismeni bedak, ki govori nekaj o nečemu, kar sploh ne prebere.

    Glavo imaš napolnjeno z ideologijo in do perfektnosti odgovarjaš tistemu, kar je nekoč kardinal Rode rekel o dresuri v komunističnih šolah. Reagiraš na povelja in braniš z vsemi štirimi svojo ideologijo, o kateri nič ne veš, ker nočeš vedeti. Samo verjameš – si pač tipični vernik svoje religije!

    Potem se pa tukaj hodiš spakovat vsakemu, ki misli drugače kot ti. S tem da ti sploh nič ne misliš. Si približno tako samovšečen, kot en billboard plakat z reklamo ob avtocesti. Recimo tisti, na katerem NLB pravi, da je zaupanje komitentov v banko njim najvišja prioriteta.

    Kot bi rekel: fantje, gremo vsi skupaj v prepad, boste videli kako lepo je leteti na dno!
    Ti usrane, ki sebe imenuješ Hun, si zlonameren, nesramen, pokvarjen! Ne mi hodit na pot. Ob naslednjem tvojem postu te zablokiram, pa se potem meni sam s sabo, ker to že itak ves čas počneš.

    • Hun

     ce me zablokiras bos samo seb dokazal da si za odmet da nimas vec munucije oz. volje do borbe, da si star in za med odsluzeno šaro…
     Da z lahkoto podležš provokaciji…in da si revše kar v resnici tudi si …
     revše ki rad pise svoje boge bloge, ki jih jaz z veseljem preberm

    • radames

     Dob, jaz tele polpismene bedake sproti zablokiram. Niti malo ne poznajo človeka in njegovih potreb.

     • dob

      Sem že odpravil tegobo. Hvala za namig.

  • Cenzuriran 4x

   Komunizma v šoli ne učijo. Cerkvenjaki tja nimajo vstopa. Glede na to da trenutni vzgoji praviš komunizem, kaj pa bi po tvojem bilo prav? Učiti egoizem? Komunistična država – Kitajska.

   • if

    Jaz sem veren. Imam vstop v šolo!

    • Cenzuriran 4x

     Mislil sem na poučevanje in ne na vernike in nevernike kot razglašate v cerkvi.

     • if

      Verniki poučujemo z zgledom!

     • Cucurbita Pepo

      Dobro ste poučili čarovnice.

   • dob

    >>Komunizma v šoli ne učijo<<
    Dej zgini, pionirček.

    • Cenzuriran 4x

     Pri zgodovimi pa res. Drugač pa nimaš prav.

    • Cucurbita Pepo

     Komunizma v šoli ne učijo.

     • dob

      Ti si hodil na posebno šolo, kjer niso učili komunizma. Ampak ti si talent in se neumnosti naučiš kar na cesti.

     • Cucurbita Pepo

      OŠ Prežihovega Voranca, II. Gimnazija, FNM v Mariboru, Biotehniška fakulteta v Ljubljani. Nikjer komunizma, nikjer religije.

     • beno

      Samo buče.

    • ogledalo

     Ti, ministrant, s prečko na sredi plešaste glave boš red delal…..Kako je, ko te far boža po čelenki?!

   • Olga

    Tudi ateizem je ideologija! Ta šola uči otroke ateizma! Naj ga uči, vendar v krožkih, tako kot verouk, kot izvenšolsko dejavnost!
    Sicer pa tako uvažate in propagirate islam, ki vas bo postavil na pravo mesto! Na vrh stolpnice in vas zabrisal dol!

 • Janez

  BRANKA IVELJA !
  Je
  OČITNO
  NESLOVENKA. KAR NI NIČ NAROBE.
  A?
  ČE ji naše slovenske navade niso všeč.
  Ima prosto pot tja od koder je prišla. Je ne bo nihče nič pogrešal.
  Ker se podpiše – takoj veš, da prispevka z njenim imenom – ni vredno brati.
  Vendar!
  Tudi v njeni
  pravi domoviini – stik med šolo in cerkvijo gotovo – obstoji. Torej.
  A?
  Naj ne skrbi.
  Večinsko brezduhovna materija se zdi, da takointako že je.
  Vsekakor pa.
  Čista materija. Bo zagotovo postala. L.r. J. KOMENDA

  • Gru

   Torej se strinjas da se krsi drzavni zakon zaradi vere ;)

 • ogledalo

  Cerkvenjaki v cerkve, musliči v džamije, hindujci v hrame….Šolarji v šole!

 • Janez

  UPAM,
  DA SE LASTNIKI MEDIJEV ZAVEDAJO,
  DA
  DOLOČENI PISCI BRALCE IN KUPCE – ODBIJAJO.
  TA
  B.V. JE ŽE TAKA.
  NIČ NJENEGA – NIKOLI NE BI KUPIL.
  Kaj pa je ona sploh približno tako dobrega ustvarila – kot je ustvarilo krščanstvo .
  Verjetno – nič.
  Torej ji ni treba posvečati nobene pozornosti.
  Je pač oseba, ki nič pozitivnega – ne sprejme vase. Njen problem. L.r J. KOMENDA

 • Cenzuriran 4x

  Če se cerkev tako zavzema za duhovno rast, molitev, očiščenje in vse ostale očitne floskule, zakaj steguje svoje umazane parklje po Slovenski zemlji? Pobasala je že vse od pokljuških gozdov, blejski otok in še obalo bohinjskega jezera. Da ne govorim o dvorcih in gradovih, sktritih finančnih fondih, kraji premoženja itd. Kaj ima to veze z vero?

  • sprehajalec

   To so darovali farani, za boljše onozemsko življenje. Šlo je za njihovo legitimno in prostovoljno odločitev.

   zakaj bi se sedaj našel nek cenzuriran, pa tumbal, da so bili pač bedaki in da bi morali dati to njemu?

   • komar marko

    ker je bral Marksov Kapital in je tako navedeno v neki buli. Rdečkoti z dvema levima vedno živijo na drug RAČUN. zapitka nikoli niso plačali!

 • baubau

  Ko odhajam od maše pri frančiškanih, redno javno in na javnem prostoru opravljam konfesionalno dejavnost,saj tam na Nazorjevi,Čopovi in Slovenski pogosto tiho molim in celo mrmram kakšno Marijino pesem. Nedolgo tega je šla tam mimo tudi v burko zavita dama-to le sklepam- v spremstvu bradatega črnolasca.Čisto verjetno pa je tam kdaj nevede šla mimo mene tudi Ranka in očitno se je je ravno v moji bližini polotila neobvladljiva alergija. Da,nujno moraš poiskati dobrega zdravnika,Ranka,kajti alergije so dandanašnji zelo pogoste in zmeraj hujše-nas,katoličanov pa bo še lep čas več kot muslimanov.

 • radames

  Ja, ja, gospe in gospodje, vse to je posledica 27. aprila 1941, pa potem Odloka OF o zaščiti naroda z dne 16. sept.1941 in potem Dolomitske izjave 28. februarja 1943. Tega se še dolgo ne bomo rešili. In do takrat smo še vedno nenormalni, izven evropske civilizacije.
  Tako so nas “osvobodili”. Da preganjajo evropsko normalnost, evropske korenine.

 • Cenzuriran 4x

  Rad bi samo enkrat doživel da bi se s strani cerkve zgodilo takole: da bi cerkvenjaki povedali svojim ovčicam. Dragi farani, hvala vam za darovano zemljo, za delo na tej zemlji. Letos je bila obilna letina vina, sadja, lesa itd. Zato smo se odločili, da vam cerkev bogat pridelek v imenu boga vrne.

  Namesto tega bo cerkev rekla le: molimo. Ali pa bo naslednjo nedeljo zahvalna maša in trije očenaši. Župnik pa v zidanco na ukraden vin…

  • Janez

   Ti!
   Verujoči ateist !
   Enkrat naj te v hribih npr. Na Triglavu – ujame NEVIHTA S STRELO.
   BOŠ
   VIDEL, KAKO BOŠ KLICAL RKC MARIJO IN BOGA. Zagotovo. L.r. J.. KOMENDA

   • komar marko

    Čim bo PRVIČ na letalu doživel TURBULENCO bo konec njegovega ateizma. PREVERJENO!

    • Gru

     Pobozna zelja vernih, da lazje sprejmete obstoj ateizma ;)

  • sprehajalec

   Gre za prostovoljno odločitev in količina vina zemlje in dela je daleč pod vrednostjo davkov, ki jih farani plačajo državi, pa večina ima od teh davkov manj kot pa od cerkve.

   prislini davek naprimer RTV se meni ne povrne niti v 1% z kakšno dobrobitjo.

 • Janez

  Ha, ha !
  Bistrina ex KP, ZK – PA TAKA.

  “BOGA SMO – HVALABOGU – UKINILI ” JE REKEL ZLOČINEC KARDELJ.

  “O MARIJA – KAKO ČAS HITI” JE REKLA KOMUNISTIČNA
  “TETKA IZ OZADJA” IZ TOMIŠLJA, KO SE NI SPOMNILA DOGODKOV IZPRED 20 LET.

  ATEISTI – PAČ VERUJEJO – DA SO ATEISTI.
  MORDA NISO. SE JIM LE ZDI, DA SO ATEISTI. A NE ? L.r. J. Komenda

  • ogledalo

   Janez veruje, da je pameten. Tako kot vsak……

   • komar marko

    zapisL JE modro misel, ki jo žal vsi ne dojamete. Ne sekiraj se. namreč tudi pamet je na zemljici konstantna. Ne moremo je vsi imeti!

 • Cenzuriran 4x

  Torej, cerkev hoče zganjati državo v državi. V najboljšem scenariju se obnaša kot podjetje. Zakaj temu podjetju torej ni potrebno plačevat davkov? Za sol na rano pa dobijo še gratis državna sredstva iz naših žepov?

  • soc

   Bebec še vedno ni na vrvici. Škoda. Preveč je takih, zato smo, kjer smo.

  • komar marko

   a spet lažeš! Ja laž je domena rdečkotov!

 • ogledalo

  “SKRIVNA GROŽNJA: IZVEDITE GROZNO RESNICO O GLIVICAH, PREDEN IZGUBITE SVOJE NOHTE!” Reklamni članek na nivoju noreTV!….he he he ….morda vam lahko bog pomaga!?

  • komar marko

   glivice so kot rdečkoti. Ne dojameš poante. ĆIM jih fašeš si jih ne znebiš! Samo izgubljaš! Boš dojel!

 • komar marko

  Resnica je, da o lopovščini, govori prva BULA MARKSOVEGA KAPITALA. V socilaizmu si vzameš, po potrebi. Dokaz: NACIONALIZACIJA, PRIHVATIZACIJA……..

 • Cenzuriran 4x

  Vsaka maša mora bit obdavčena, tako kot vsaka vejica peteršilja. Več maš več davkov. Čisti posel….

  • komar marko

   vse maše se izvedejo brezplačno. In če ti nekaj izvajaš brezplačno od kje DAVEK??????????????????????

   • Cenzuriran 4x

    To pa ni res. Vsako mašo se plača.

    • komar marko

     ne laži in preveri. kako veš če pa si ateist. Sem pozabil LAŽ in 7 bula marksovega KAPITALA!

     • Cenzuriran 4x

      Vsako mašo se plača. Sploh če hočeš omembo rajnkega je posebna tarifa. Poroke, juhuhuuuu dnarja.

     • komar marko

      ni res, LAŽEŠ! NIKJER nimajo za te stvari plačljivo storitev, pač pa prispevaš prostovoljni dar!

     • Cenzuriran 4x

      Ni prostovoljni denar. Vsi vemo da se samo tako reče. Za kaj bi dajal nekomu za gofljanje prostovoljni denar? To je plačljiva storitev. Psihiater tud računa za poslušanje.

     • komar marko

      nimam izkušenj s psihiatri. Očitno te bo moral še dolgo poslušati ačl pa bo obupal in ti bo priporočil BUTN SKALA!

     • beno

      ja BUTN SKALA, to pa je ta narbolš medikament pa take bolezni.

     • komar marko

      tudi psihiatri so ljudje in imajo meje!

     • Cenzuriran 4x

      Navadni državljani imamo tudi nekje meje. Cerkev bi pa kar pritiskala in ožemala jebotebog!

    • sprehajalec

     narobe so te komunisti učili….

    • Janez

     A?
     Tudi v cerkev hodiš špijonirati.
     Pa si res en nebodigatreba in ” gubidane “. Bog te nima rad. Se zdi. L.r. J. KOMENDA

    • beno

     maša je dar. Poznaš ti ta pojem ?
     Če te jaz povabim na kofe, a ti zato plačaš davek ?

     • Cenzuriran 4x

      Ne, ampak ga ti. Eden ga. Cerkev ga pa ne in stalno se izgovarja na te fore. To je navadna kraja in utaja davkov.

     • beno

      Fantaziraš. Kdo me bo prisilu, da plačam še davek, če ti skuham kofe ?

   • Cucurbita Pepo

    Od kje cerkvi gore denarja, če je vse brezplačno ?

    • beno

     Katere gore pa ?

    • andreas82

     Ljubljanska škofija že ni bogata, razen izjemnih cerkva, te so pa neprecenljive!!!!

     • beno

      Mariborska je bogata. Ima polno kredita.

     • Cenzuriran 4x

      A res? Samo iz naslova “donacij” se prav dnarja v pušco cca 2 miljončka? Ni bogata? Kaj pa far rab tolk dnarja? Za zrezke?

  • beno

   hja pa sej niso maše v prodaji, no.

   • Cenzuriran 4x

    Kako da ne. Se poročim, naročim mašo ki ni zastonj. Župnik pobaše neobdavčen denar za boga on to je to. Čisti posel in nič več. Uvesti davek obvezno!

    • komar marko

     no ko se boš poročil boš videl in ne ČE BI. Ali če kradejo rdečkoti potem tudi ostali:

     • beno

      Ampak rdečkoti kradejo tiste bankovce s po 6, ali 9 ničlami, za mašo pa če kaj daš, so vedno kovanci. Če si pa tako ubog, da nimaš pa ti jo bo vsak duhovnik opravil tudi, če mu ne daš niti kovanca.

     • Cenzuriran 4x

      Če greš vsako nedeljo h maši in daš vsakič samo en evro, je to 52 evrov. In takih dušic je veliko…. Od tega bi država lahko zaslužila vsaj pet evrov.

     • sprehajalec

      Da jih lahko tisti vaš državni uradnik, ki je zamudil z oddajo spuca 7 milijončkov. Saj Cerkev ni neumna.

     • Cenzuriran 4x

      Oddelek za finančne malverzacije utaje davkov in ostale cerkvene sleparije najdeš na rtv prispevku. Tam je vse razloženo kam so šli cerkveni miljoni.

     • beno

      matr samo na sebe misliš.

    • beno

     Če nekaj naročiš po lastni volji, ti pričakuješ vse zastonj.
     Še na WC (ko vse tam pustiš) ne moreš iti zastonj.

    • Olga

     Upam, da vas bojo zagrebli brez župnika in mase, ko pride vaš čas in vam ne bojo kršili “človekovih pravic”……. Tudi na oni strani boste v depandansi za komuniste…

  • Olga

   Jaz bi obdavčila dodatno vse “strokovnjake” s FDV!

 • komar marko

  TUNKO, ane bi šel malo v klet kjer šmarnica vre. Mogoče ti pomaga?

  • beno

   Žaluje. Koza mu je ušla.

 • Cenzuriran 4x

  Poleg tega bi moral cerkvi država zaračunat tudi določene pristojbine za zbijanje in ropotanje s tistim železjem. Navsezadnje tudi sireno gasilci lahko sprobavajo samo enkrat na mesec zaradi kaljenja miru.

  • beno

   Jah sej ti jim lahko naročiš pa ti bojo pohupal lahko vsak dan, da boš vedel kolk je ura.
   Sam to ne bo zastonj.

  • milanček

   cepec

  • Janez

   Zrihtaj si randi z Matido, a ne !
   Tak !
   Starčevski nergač si. Vse te moti. Matida ti bo zrihtala – mir.
   Bo pogreb
   Brez zvonjenja.
   Ni treba, da se ve, da te ni več. Ene tečnobe, hvalabogu – manj . L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   PUSTIMO 90% MRTVE – SE ZDI “KUNSTLJA= 4X CENZURA, J. CEPCA ITD.
   VELIKO
   LEPIH PESMI JE VERSKIH – E. PRESLEY , L. COHEN ITD.
   TI
   EX KOMUNISTI SO SE ZDI – ” FAŠISTI”: VSE BI PREPOVEDALI. BEDNIKI. RES DA.

   https://www.google.si/search?q=cohen+halleluyah&oq=cohen+halleluyah&aqs=chrome..69i57j0l3.26963j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • tohuvabohu

   Kakšen kreten. Sirene ne smejo preverjati kadarkoli, ker bi bila panika.

  • Olga

   Vam portrkava na vest? Zvonovi so zvonili, ko še nobenega komunajzla ni bilo nikjer in so slovenska tradicija!
   Sicer pa se je Titek ob zadnji uri spovedal DUHOVNIKU!

 • milanček

  pogledaš jo v faco in vse ti je jasno, uboga družina, če jo ima, da gledajo tako nagravžen ksiht, poln sovraštva! Fuj!

 • dr Janez Sveti

  Ne razumem, zakaj posvečate pozornost izjavam nepomembnih bitij. Za to žensko še vedel nebi, da obstaja,. če se VI nebi raspisali o njej.
  DR Janez Sveti genij

  • FORT WORTH

   Seveda ne bi vedel…
   Zaplankanost je huda tezava.
   A te je ze zasnezilo tam gor ?? Hehehe

   • dr Janez Sveti

    Ne klati neumnosti in se drži teme komentiranja. Teslo.
    DR Janez Sveti genij

    • indijanka

     Kako ta lahko nasmejim?

    • FORT WORTH

     Teslo te je naredu…hehehe

     • dr Janez Sveti

      Še kregat se ne znaš. Pismo si zabit.
      DR janez Sveti genij

 • sprehajalec

  Hranoslava-Ranka Ivelja, je pravoslavka po pokoljenju. Tukaj pri nas postanejo ateisti. Navidezni. Globoko v sebi še vedno nosijo belosvetsko zavero pa srbi svi i svuda. Kdor je imel opravka z njimi, ve, da znajo biti hudo nestrpni do katolikov. In Ranka je celo prišla na položaj po zaslugi stranke sklanfane na cesti in za šankov in bedastih volilcev novih obrazov, da lahko celo nagaja. V navezi z dialektičnim materializmom, poučevanim v Sloveniji ter tradicionalno nestrpnostjo levičarjev do katolikov.

 • Minovak

  Ko otroke oblečejo v maškare z rutico in rdečo zvezdo pa je čisto vse v redu, a ne… Rdeči zajedavci bi radi jugo nazaj, samo juga jih noče, so se pa vrgli v mafijo, pravzaprav je rdeča mafija obstajala že od l. 1945. Rdečkarji so vedno bili narodni izdajalci (kar so dokazali in še dokazujejo vsak dan), zato je nujno potrebno, če hočemo preživeti, da jim oblasti ne damo nikoli več.
  Veliki nobelovec Solženicin je izjavil – ČE BI KOMUNISTI PRENEHALI LAGATI, BI PROPADLI V 14 DNEH.
  Bolj ne more držati!!!
  ZATO – VSI NA VOLITVE O 2. TIRU IN BODIMO PROTI PLENJENJU!

 • Cenzuriran 4x

  Namesto da je cerkev državi v breme, naj ji bo v korist in pobira cerkven davek. S tem davkom potem lahko financira kak program cerkvenjakov v kakem farovžu. V javni šoli pa sigurn ne.

  • tohuvabohu

   A ti nimaš pametnejšega dela, kot da cel dan serješ tukaj?

   • Gru

    Ti si pa tud ze cel dan tuki ;p

  • Olga

   Sem proti financiranju LGBT in raznih Sorosovih “človekoljubov”, proti financiranju “kulturnikov”, …..

  • FORT WORTH

   A ti sploh ves koliko slovencev se vsakokrat izrece za katolicane ?
   To je narodova tisoc letna tradicija.
   Tvoja komunisticna jajca si preseli v rusijo ali pa v srbijo.
   Osebno ti placam enosmerno vozovnico. Hehehe

   • Cenzuriran 4x

    Nihče jim ne brani. A obstajajo tudi druge pravice. Vse po pameti.

    • FORT WORTH

     Po kateri pameti ?
     Vasi posesivni in trdoglavi ??

  • Janez

   Že spet je pijan ali zadrogiran. Državi v breme. Se zdi. L.r. Janeez Komenda

 • Spartan

  Donko! Odlična konfrontacija s človekom toplovodarskega nadimka “Roza”! Nadvse me je zabaval njegov izdajalski Joker-Jankovičev nasmešek, ko si ga razjezil! ;) Ta zguba časa in prostora zamuja priložnost za priložnostmi, da bi bil tiho in ne demonstriral svoje nestrpnosti do drugače mislečih. Roza predsednik?!? Ojoj!

  https://tinyurl.com/yav6ofbe

 • Cenzuriran 4x

  V kinu se tud nič ne dogaja. Sedimo in gledamo v steno gibljive slike za katere vsi plačamo. Od tega svoj davek pobere tudi država za vstopnico. V cerkvi se pa samo posluša pridige in ne vem zakaj to država še podpira? Da potem v zahvalo dobimo pljuvanje na teh portalih? Definitivno davek pa FURS v akcijo.

  • Olga

   Kdo pljuva po portalih čez cerkev?

   • Cenzuriran 4x

    Baba zmešana! Ti pljuvaš čez državo ki namenja zajeten znesek denarja za neke duhove.

 • Franci Steiner

  OBRAZ JE SEVEDA DALEČ OD LEPEGA, A SI GA VELJA ZAPOMNITI!

 • Cenzuriran 4x

  Tudi udeležba cerkve na raznih občinskih otvoritvah bi morala bit zaračunana če se hoče cerkev štulit v javno življenje. Protokol stane občino. Naj cerkev prispeva v skupno dobro.

  • Olga

   Boste turiste vozili Murgle in Milana gledat?

   • Cenzuriran 4x

    Baba zmešana. Vašega janśarija bojo hodil gledat. A je že postavil kapelco za svoje vernike? A on je bol nomad, šotor za sabo vlač….

    • FORT WORTH

     Sotore si je dal postavljati Gadafi.
     Titov yugo neuvrsceni ucenec. (:-DDD

 • FORT WORTH

  Bravo Franci Donko !
  Teh rezimskih komunisticnih trobil prebira vse manj ljudi.
  Napisite se kako se odpove RTV narocnino…

  • Cenzuriran 4x
   • FORT WORTH

    Laz z RTV ima kratke noge, tako kot kucan…
    In mi to komunisticno sranje se placujemo ???

    • Cenzuriran 4x

     Čakam prispevek na to temo na tem neodvisnem mediju v službi resnice. Verjetno se že piše hhhhhhh

     • FORT WORTH

      Komentatorji so ze veckrat objavili postopek prekinitve RTV narocnine.
      To sranje ni vredno niti, da ga pes polula. Hehehe
      Ce ga bojo se par krat bo ljudem samo v veckratno korist…

     • Cenzuriran 4x

      Lepo da sve ujela hehehe. Zdej pa poglej link.

     • FORT WORTH

      Tisto sranje laznivo ti prebiraj.
      Zmeden si ze tak dovolj.

     • Cenzuriran 4x

      Saj je že nekaj kazni plačal. Torej je res.

 • Cenzuriran 4x

  Lahko bi nardil tudi lokalni referendum kdaj in kako še sme cerkev kratiti mir in tišino s svojimi cunglji.

  • !!!

   odseli se k arabcem kjer ob 5 zjutraj njihov imam poje o nekem ” alahu”

  • sprehajalec

   Mujazin zapoje v Iranu ob 5.tih in so vsi na mirno. Bodi junak, pojdi tja in odpri jim oči….

   • Cenzuriran 4x

    Pa dej jaz govorim o cerkvi, ti pa kar neki. Dej se že nauč brat enkrat.

  • Franz Kobilar

   RETARDIRAN 4X, ti boš utihnil brez referenduma.

   Potem bo mir in tišina, samo ne tam kjer boš ti, tam je precej bučno:

   https://www.youtube.com/watch?v=uU2HFFCr71k

   https://www.youtube.com/watch?v=bG0s9_blRbw

  • test

   cefurcek, sprav se iz slo magari v aut k svojim srbsko bosanskim sorodnikom ali pa nazaj na jug. ti nebo potrebno nikoli vec poslusat o cerkvi. ker v slo ne bos nicesar soremenil. mi smo katoliki kn tako bo tudi ostalo.

  • paradajz

   Nič bat, kmalu boš namesto zvonov poslušal mujazina, zelo prijetno. Pritrkovanje z zvonovi je umetnost, ki spada v našo kulturo.

   • Franz Kobilar

    Ja, samo on ni iz naše kulture, pa še RETARDIRAN (4x) je.

   • Gru

    Pritrkovanje z zvonovi ni umetnost je isto sranje k uni minareti. Med vami sploh ni razlik ;)

   • tarantela

    Posebno, ko zataji avtomatika in zvonijo kot nori tam okoli pol ene ponoči, da pričakuješ najmanj požar, če že ne bridkih turčinskih hanđarjev….

    • slk

     resitev, pojdi iz slo! te nihce ne sili bit tukaj

 • kristjani se prebujamo

  Nobena k. do zdaj ni uničila svetega Križa in tako bo tudi ostalo.

 • Olga

  Ljudmila razume “drugače misleče” in gradi mostove s hudičem!

  • Prle

   Kot, da Ivana ni sklenil zavezništva s samim vragom,ha,ha,ha.

   • Cenzuriran 4x

    666 ljudi je glasoval za Janeza. Verjetn vsak po trikrat ja hahaha. Sej jih nima tolk.

   • Olga

    Sta vidva s cenzuriranim hudiča, da se čutita poklicana? Saj vemo, laž je nesmrtna duša komunizma! Komunizem je zločinska ideologija!

 • Norm Kinley

  Dragi polcivilizirani čefurji, t. I. Ateisti, pederi, socijalni degeneriranci, paraziti delovnih navad Slovencev, kaj pa ce bi se tudi vi vpisali med kristjane, da boste koncno dojeli, zakaj so kristjani na visku prehranjevalne verige, koliko cenijo delo, družino, domoljubne vrednote in zakaj so situirani in imajo srecno zivljenje. Polcivilizrani cifuti, šinfarji, in ostala proletarska parazitska nesposobna vzdrzevalna drhal, ni dolznost nas kristjanov, da boste cifuti in ostala marksisticna luzersko lopovska drhal ŽIVELI NA NAŠ RAČUN.glavna vredota krščanstva je DELO, tega vam pa nesposobni marksisti niso nikoli povedal, kajne, cefutarska antislovrnska parazitska polpismrna proleterska drhal?

  • Cenzuriran 4x

   Po prvem stavku sem nehal brat. Ti že nisi kristjan. In ne hvala!

   • Prle

    Motiš se. on je tipičen kristjan, takšni pač so. Niso zastonj, v imenu križa, pobili na milijone ljudi.

   • Norm Kinley

    Pol nas pa sodrga na miru pustite, pa nehajte nas zajedat! Spozdite domov med svoje pilcivilizirane brezdelne prednike, se pojdite krvno osvjeto in plenite sosednja plemena, nas e vropske civilizirane Slovence pa pustite na miru, marskisticna kradljiva drhal!

    • Prle

     Bedak,a si ženo in otroke danes že pretepel, jasno v vinjenem stanju, v kakršnem si.

     • Norm Kinley

      Spizdi polpismen balkanc izdajalski.

     • Prle

      Tako zmerjati te je verjetno naučil župnik pri verouku.

     • slovanski krščanski narodi

      JEZUS NI TEGA UČIL. Ti si krščanski Srb in bi to moral vedeti. Očitno 7 januarja ne praznuješ božič.

     • Prle

      Kdo pa pravi, da se župniki držijo Jezusovih naukov? Če bi se jih držali nebi kasirali denarja za svoje usluge.

     • i am S.

      Nekateri se pa dejansko držijo.

     • Norm Kinley

      Cifutar polcivilizirani, ki zivis od mojega dela, SPELJI SE PARAZIT LOPOVSKI.

     • Gru

      Ti hrvat zblojen se enga dneva v zivljenju nisi oddelal ;)

     • Prle

      Lopov je tvoj župnik, ki krade denar ubogim ljudem .

     • Norm Kinley

      Seenkrat. Ce ti kaj ni prav cefur zajedalski, pojdi domov ovce past.

     • dis

      to pocnete ve balkanske pase. potem pa nam obesate to svinjarijo. poglej mal, v kasni svinjariji zivijo tvoji srbski sonarodnjaki smet

    • !

     Hrvati, Srbi, Makedonci, Grki….so krščanski narodi. V šolo pojdi, nepismen si. Lp

   • Norm Kinley

    Seveda. Prvi stavek je bil povabilo v vero? Kako pa ves, ce si pri prvem stavku nehal brat? Kreten marksisticni zajedalski….

  • Franz Kobilar

   Ne bodo se vpisali med Kristjane, jim njihov Gospodar Hudič grozi, da jim navije ušesa, če ne bodo pridno delali Zlodel zanj.

  • !

   ” čefurjev” ni, ampak so južni krščanski slovanski narodi, a ti je jasno, revček?

   • Norm Kinley

    Srbjanc, spelji se domov v svoje pleme, parazit marksisticni.

    • :-)

     haha, potegni ga albancem

    • Gru

     Proklet hrvat spizdi iz Slovenije!!! ;)

   • Norm Kinley

    Šved, ćopankar, parazit, luzer, pilapusmena opica, ćoban, ćofut, majmun. Se nekaj avtohot ih izrazov za vas polcivilizirance.

  • Gru

   In pol se cudite , da vas nobeden nemara ;) Ce pa nimate osnov bontona ;)

   • Norm Kinley

    Seveda. Bi pa usi ki imate kao bonton, in ki ne marate kristjanov, KI SO VAM CEFURSKIM POLPISMENIM PRITEPENCEM OMOGOČILI, na nas racun ziveti, ste pa sami kulturni, razgledani marksisti, knede? Ti ne kapne knede, kdo je v tem razmerju opica in kdo clovek?

    • Prle

     Jasno je, da si največja opica ti.

     • Norm Kinley

      Seveda. Jaz bom delal, ti mi bos kradel, tagrd sem pa jaz? Proklet cefur parazitski, spizdi nazaj v svoje plemr!

     • Gru

      Kaj ti dogaja hrvat zblojen, mislis da si sefe v Sloveniji? Poberi se in zacni sam placevat duhovnike in nune! ;)

     • Prle

      Takšnega zmerjanja pa od zelo civiliziranega in vernega katolika človek ne bi pričakoval. Vas tako uči župnik pri nedeljski maši?

     • Norm Kinley

      Seveda. V jame stw nas metali, da ste nam vse lahko pokradli, sedaj smo pa mi nekulturni? Mrs cefur!

    • Gru

     A to da pa duhovniki in nune zivijo na tuji racun pa te ne moti? Ti cefur polpismen se d nisi od domoljuba, prej si sramota za verne ljudi. Zaradi takih kot si ti ljudje nemarajo vernih ;)

  • tarantela

   A ti si pa domorodec? Še slovenskega imena in priimka si ne znaš izmislit!

 • tarantela

  Verniki hodijo za procesijo od cerkve do kapelic, kar je seveda njihova pravica ! Samo zdaj me pa zanima a bojo tudi janšisti hodili s svojimi procesijami mimo svojih kapelic, ki jih postavljajo po Sloveniji:

  http://nova24tv.si/slovenija/pristava-1990-2017-slavili-27-obletnico-sprejetja-dokumentov-ki-so-omogocili-osamosvojitev-slovenije/

  • ,

   brigaj se zase in se klanjaj šeriatu, če ti paše. Lp

  • FORT WORTH

   Kaj te pa to moti ?
   Da ste tu v Sloveniji popusili, kot ste dolgi in siroki ?? Hehehe

   • tarantela

    A res? Malo se preštejte…

    • lll

     res zelis da se prestejemo?? potem nimas vec casa da svojo smrdljivo leno balkansko rit spravis iz slo!!

     • tarantela

      Tu imam državljanstvo in se boste presneto trudili, da bi me spravili kam drugam.
      Ne bo vam uspelo, to je tarantela…Hi…Hi…!

     • FORT WORTH

      Povsod je lepse, kot v bosni a ??
      (:-))))

     • tarantela

      Ne bi rekla, tudi Bosanci imajo lepe kraje.

     • FORT WORTH

      Ja, tam ti ni bilo dovolj lepo…

     • Norm Kinley

      Cefurka, ki pluva cez nas Slovence, ki smo ji omogocili vsaj civilizacije dostojno zivljenje. To je njihova zahvala-das mu kruh, on oluva proti tebi. Vsi ti cefurji so isti, navadne zivali.

     • tarantela

      Po čem sklepaš, da nisem Slovenka?

    • FORT WORTH

     Vam gre v nos vam turčinom a ?
     Kar naj vam gre.

     • tarantela

      Se mi zdi, da dihaš že na škrge.

     • Gru

      Je pa smesno za kaj vse so te ze oznacili ;) Zdj si turcina zadnjic srbka, lezbaca, komunist, retardiranc itd… ;)

     • tarantela

      Pol se pa čudijo, če jih ne grem na volitve in še kam drgam podpirat.. Taki so, oprosti jim, saj se ne zavedajo.

     • Gru

      Se strinjam ;)

     • zgodovina se ponavlja

      stop smradu šeriatu in turškim vpadom

     • FORT WORTH

      Aja ?
      Zakaj pa bi ?
      Zaradi vas ?? (:-DDD
      Vi ste, kot turcini, jaki kad vas ima dosta…de.

    • Norm Kinley

     Cefurka? Kaj delas tukaj, spelji se med svoje opice.

     • Gru

      Poberi se dol hrvat zblojen in nehi slovencem tezit! ;)

     • tarantela
     • FORT WORTH

      Evo turčina.
      Hahaha cobani jaooo.
      A pol zvecer pa ovce napadate ??

     • tarantela

      Ja,Slovenci pa štokrle pred kravjo rit postavte, da dosežete njeno onejo.

     • FORT WORTH

      A ves zakaj imajo vsi vasi turski cobani skornje obute mrbit ??

  • beno

   A brat pa se še nisi naučila, al maš slabe špegle.
   Te bodo že musliči naučil.

   • Gru

    Zakaj muslici?

 • Cenzuriran 4x

  Iz cerkev bi lahko naredil turistične znamenitosti. Cerkev bi bila v lasti države. Vsake toliko bi si jo pa spisodil župniki za tisto mašo. Vmes bi se pa prostori oddajal za kake razstave, prireditve, pogostitve, disko. Denar bi začel krožit. Več bi imel od tega.

  • FORT WORTH

   To se da narediti tudi v bivsih komitejih.
   Tam naredite pa krulite, kolikor vas je volja. Hehehe

  • Franz Kobilar

   RETARDIRAN 4X, vem da bi ti še več imel od tega, ampak Cerkva nisi postavil ti, torej tudi ne boš od njih kasiral.

   Postavil jih je v Boga veren narod in ta ti ne bo pustil noter naselit dela tvojega Gospodarja Hudiča.

   Sicer pa me zanima, kdaj si zadnjilč vzel tablete, zdaj ti pa že res močno uhaja.

   • Cenzuriran 4x

    Vem. In zakaj potem pričakuješ da tisti ki niso verniki morajo vplačevat v neko cerkveno zidovje? Naj potem vse še naprej vzdržujejo verniki sami, brez mojega denarja.

 • domovina mili dom

  Ljubi Slovenci. Zakaj mislite, da se rdeči peklenščki bojijo župnika in blagoslovljene vode. Hm, njihovo nakladanje, to je brez veze, to ni potrebno, čemu le, kaj mislite? Bili bi naj ateisti, torej verni v ničesar, ali pa….

  V sebi so verni in še kako so verni. To potrjujejo s svojim strahom v vsem kar ima povezavo z duhovnostjo. Zato takšen peklenski trušč, razgrajanje, žaljenje okoli vere.
  Vsi ti slovenski mladiči, zlobnejši so priseljenci, se ne zavedajo, da so slovenstvo Slovence tisočletje iz poneumljanja tuje gosposke izobraževali duhovniki, kdo neki drug je bil do pred nekdaj nazaj izobražen.

  Zakaj se potem mečejo na zobe rdeči pred Trubarjem,Seliškarjem…..Kdor pozna slovensko zgodovino, bo spoštljiv do kristjanov in njihovih učiteljev.
  Nespoštovanje tisočletne zgodovine Slovencev je pač dano primitivcem in tujcem, ki ne spoštujejo gostoljubje, ki jih je dobrosrčno sprejelo med se.

  • Gru

   Pobozne zelje vernika ;)

  • Cenzuriran 4x

   Zgodovina Slovencev se ni začela s cerkvijo, niti s ne bo z njo končala. Glej na cerkev kot na poglavje v zgodovini ki se bliža koncu. So pa bli in so med župniki tudi dobri ljudje, ne rečem. A cerkev kot ustanova je popolnoma zabluzila. V bistvu je zbluzila že 500 let nazaj. Tistih časov ko je izobraževala cerkev samo določene izbrance pa ne bo več nazaj.

   • domovina mili dom

    Me zanima začetek zgodovine Slovencev. Iz tvojega pogleda.

    • Cenzuriran 4x

     Se niti ne bom trudil ker si trdno prepričan da sveta voda dela čudeže. Nimam kaj razlagat takim.

     • komar marko

      jat vem za čudež ki se mu pravi BUTN SKALA! Uspeh je zajamčen. PROBAJ!

     • domovina mili dom

      Tako je če ne veš, se pač ne trudiš več .

 • Najplemenitejši

  Lojze Grozde je bil res fašist! Izdajal je zavedne Slovence Mnogi so zaradi njega končali v koncentracijskih taboriščih. Dante Alighieri je imel popolnoma prav, ko je v Božanski komediji zapisal, da v najglobljem krogu bivajo izdajalci in Lucifer! Tisti ki verujete v katolibanske pravljice, zdaj veste, kje biva vaš “blaženi” izdajalec!

  • !

   spelji se izdajalec, savdska arabija ima veliko prostora

  • Franz Kobilar

   Ti Slovenc?

   Ha, ha, ha, ha, ha, ha…..

  • Olga

   Vi ste bil po tej logiki kapo v taborišču in ste kriv smrti MILJONOV ljudi!

  • komar marko

   zavedni Slovenci so bili TIGROVCI ki so bili izdani. Kaj praviš od koga? In koliko ljudi je bilo IZDANIH zaradi REVOLUCIJE? In največ za SLO jezik je na PRIMORSKEM naredila duhovščina!

   • domovina mili dom

    Izdajstva lastnega naroda so obrnili v svetovne zmagovite bitke in zmago nad dolfijem. Američani so bili tako hvaležni, da so sprejeli pomoč v hrani in oblačilih od teh borcev za lasten žep.

    • komar marko

     ni čudno, če je moral BORČI na koleniih prositi zaveznike nekaj let nauaj, da se je PIRJEVEC udeležil proslave in se hvalil kako je zmagal v ŠPAJZI medtem ko je ljudstvo ječalo!

 • Norm Kinley

  Cefurji in marksisti, ne biti jezni na kristjane. Mi smo pac vedno bili na visku druzbene verige, situirani, preskrbljeni, posteni, pridni delavni. Verjamem, da vam gre egoisticnim luzerjem to na jetra, ker kristjani imamo, a vi nimate nic. Bodite vsaj toliko konkretni do kristjanov, da so pacBOLJŠI OD VAS NA VSEH PODROČJIH. tukaj ne velja pregovor, ako ja ne mogu, nečeš ni ti. Furajte svoj delavski marksizem, crkavajte, zivite kot cefurji, nas pa pustite pri miru.

  • sam tolk

   južni Slovani so kristjani.

  • Cucurbita Pepo

   Zveniš zelo egoisticno.

 • Olga

  Tovarisici na sliki se vidi, da jo njeno sovraštvo razjeda…. Ena grda, zamorjena ženska…. Kdo ve, kaj ima na vesti, da jo cerkev tako moti!

  • FORT WORTH

   V zgled so ji revolucionarji in morilci.
   Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi.

   Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova,sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku.

   Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom… Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira…
   (Dokument se nalazi u Arhivu vojnoistorijskog instituta u Beogradu u fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) pod oznakom K-12, 30/12)

  • Franz Kobilar

   Nič lepega…če začnemo tu pisat o tem, kaj ima ona, predvsem pa njeni zares na vesti da jih tako moti Krščanstvo, se bo parim odtrgalo tako, kot se jim ni še nikoli.

   Ampak resnica bo itak prišla na dan, zato bomo še malo počakali….ker jim itak ne uide.

  • tarantela

   Tukaj imaš precej za brat, kar preveč, ampak nisem jaz kriva, da je toliko! Toliko je grehov rimokatoliških duhovnikov:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_sexual_abuse_cases#Roman_Catholic_priests_accused_of_sex_offenses

   • Olga

    Tarantela, papež se je neštetokrat opravičil, kriminalci med duhovniki so bili kaznovani!
    Kaj pa pravite na vaše? Otroka izrezati iz matere in ga ubiti, se vam zdi normalno?!
    Dojenčke so v Teharjih ločili od mater in pustili umirati na soncu????!!!
    Milka Planinc je doživljala orgazme ob izživljanju nad zaporniki in njihovih usmrtitvah….
    Človeku gre na bruhanje!

  • domovina mili dom

   Ni Slovenka. Morda je tisti in ji dol visi za slovenstvo.

 • Gru

  Torej verniki , se strinjate da je uredu krsit drzavni zakon, ce se vecina sodelujocih strinja z tem?

  • domovina mili dom

   Razloži kakšen zakon.

  • Olga

   Kdo ga bolj krši kot komunajzli, zločinci in pralci terorističnega denarja?

  • sodnikisozločinci

   Seveda je prav kršiti zakone genocidne države.

 • komar marko

  Očitno REVOLUCIJA še traja in ta ŽRE svoje ljudi. Većlrat se sprašujem kaj je SISTEM naredil s temi ljudmi da so tako TASLEPLJENI in ŽLEHT! Ni čudno, da so ROVI polni!

  • Olga

   Ljudmila jih “razume” in ima rada!?

   • domovina mili dom

    Nekdo je zapisal, da Novakova gradi mostove od dobrega do zla.

    • Olga

     Pa še prav je imel.

 • KAPIBARA

  Vdnevniku že dolgo časa tudi nagradnih križanke ne rešujem veĆ

 • Norm Kinley

  Srbe na vrbe, bosance v zgance, da ocistimo slovenske klance!

  • Prle

   Idiote kot si ti, pa zapreti v zaprte ustanove in vreči ključ čez sedem gora.

   • Norm Kinley

    Naj ti razlozim cefurcek izvor besede idiot. Vrniva se v cas grske demokracije, ko je bila le ta v nastajanju. Pri njih se je delilo takole:IDIOT proti PATRIOTU. patrioti so bili domoljubni, delavni vzorni drzavljani, ki so se brigali za svoje, svoj obstoj in vzdrzevali svojo kulturo,bili ponosni na svoj narod, svojo kulturo. Bili pa so tudi drugi, t. I. IDIOTI. Kdo pa so bili to? To so bili pa navadni jebivetri, brez doma, brez svoje kulture in brez spostovanja svoje tradicije in svojih prednikov. Jebivetri, brezdelnezi, lopovi, paraziti, brez doma in brez pripadnosti. In sedaj, malce za razmisljat. Kdo misliš, je v Sloveniji PATRIOT in kdo IDIOT? da te vidim tintaro oprano, ce si sploh sposoben misljenja.

    • Hun

     patrioti so bili partizani…vse drugo se danes smrdi po izdajalstvu

     • Norm Kinley

      Partizani so bili internacionalisti, ki so proti lastnemu narodu v imenu TUJEGA simbola napadli SLOVENCE in proti nam izvajali revolucijo. partizani so bili izdajalci patriotov, torej idioti. Osnove razmisljanja, opranoglavcek.partizan je izdajalec, torej idiot.

     • Hun

      napadli so Slovenijo švabi oprani od nacizma s tem k so tvoji patrioti sodelval…

     • Norm Kinley

      Ne bos prodal, žal. Edini izdajalci so bili partijski vojaki, proti katerim smo se kot patrioti morali organizirati, da smo scitili lasten narod.

     • Hun

      ti si se v kaj organiziral…ti se obleces v Slovensko uniformo ko ima Janša srečanja…za vojaščino pa nis bil dovolj desca

     • Norm Kinley

      Sem sluzil vojaski rok. Kar pa ne spremeni dejstva, da je partizan INETRNACIONALIST, torej antidomoljub in s tem IZDAJALEC LASTNEGA NARODA.

     • Hun

      izdajalci ste zame vsi tisti k pljuvate po temni strani vojne partizanov…naciste pa olepsujete

     • Norm Kinley

      Naciste olepsujemo? Nisem jih omenil niti enkrat. Nacisti, komunisti, ISTI ISTI. Samo da so bili naciji tuj narod, komunist pa lasten! Izdajalci lastnega naroda!

     • Franjo Trojner

      Pusti jih, ker ti ne morejo parirati v debati in ker nimajo nobenih stvarnih dejstev, da bi te razorožili si pač sproti kaj izmislijo. Za levičarje je značilno, da če nimajo kontra argumentov debato pogosto z lažmi hitro speljejo drugam!

     • Norm Kinley

      Pozdravljen Franjo. Jih poznam, nič bati.

     • Hun

      zakaj jih ne omenjas pri napadu na Slovenijo aja zato ker so najprej Slovenci pokorno pokleknl pred nacisti

     • Prle

      Ti si zrel za takojšne zaprtje v primerno ustanovo, kjer ne boš več videl belega dne.

     • Norm Kinley

      Seveda. RESNICA VAS BO DRHAL LAŽNJIVA, POKOPALA.

     • Prle

      Ha,ha,ja tvoja resnica, ti pa si itaq mali pajacek, tvoje mnenje je enako ničli, kar si tudi sam.

     • Norm Kinley

      Ampak sem resnicoljub. In sem proti tebi, opranoglavi nauceni pokveki normalen. Ti pa zivis v lazi.

     • Hun

      ti si domoljub kar ni nc narobe…pocas ti bodo siptarji spilal domoljube v lepi dezeli..ne srbi in bosanci…
      sam si precej nazadnjaski in ne dojemas da so vsa slovenska mesta polna neintegriranih siptarjev ne pa drugih po tvoje čifutarjev

     • Norm Kinley

      Srbine, isti gnoj si tudi ti.

     • Hun

      hvala, zate enako velja alpski Srbin

     • Norm Kinley

      SLOVENEC SEM, TI NE BOS NIKOLI.

     • Hun

      tu si se pa ZAHEBAL

     • Hun

      ves kaj je RESNICA da je in vedno bo najebal človek ker ga zarad lastnega primitivnega prepricanja lahko VODJA katerega malikujes preprica v nasilno dejanje…

     • Norm Kinley

      Katerega vodjo malikujem? Takega, kot ti, ki je dal v imenu boljsevizma pobit pridne, postene, delavne, izobrazene, da je potem ostala taka drhal? Primitivec….

     • Hun

      take ki so mislil da jim bo premozenje ostal tud pod nacisticno okupacijo

     • FORT WORTH

      A vasem kolaborantskem izdajstvu, ko je partija hotela v Sloveniji vspostaviti sovjetsko drzavo Slovenijo ??
      Prva naloga partije je bila revolucija. Ne pa NOB !!

     • Franz Kobilar
     • Norm Kinley

      Ni res. LAŽEŠ. partizani so bili izdajalci slovenskega naroda.

     • Hun

      prokleti srbijanski rdecuharji zarad njih se danes v Sloveniji govorimo srbsk…moral bi pa švabsk kot se za Slovenijo spodobi…kajneda patriot

     • Norm Kinley

      Mi govorimo slovensko in ne srbsko in ne nemsko.

     • Hun

      si pa zabit da ne kapiras mojih provokacij kot vecina ne na tem portalu

     • Norm Kinley

      Cefurcek, ti Slovencu ne bos nikoli pameti solil. Lahko pa ceste pometas.

     • Hun

      se strinjam tko k Slovenc ne bo Avstijcu pamet solu. Lahko pa asfaltira ceste

     • Norm Kinley

      Z Avstrijci pa mi kar dobro sodelujemo, so namrec enake, krscanske kulture. Ce imajo vas cefutarje za leglo, ni to nas problem. Cifut, daj si ze dopovedat, da tvoja odurna kultura z mojo nima nobene veze, nikoli ni, in nikoli ne bo. A ti k nam hodis, al jaz k tebi?

     • Gru

      Ti k nam hodis , pejt delat mali ;)

     • Hun

      za Avstrice so Slovenci hlapci …to je tvoja utvara da smo enakovredni…vsaj v njihovih oceh ne bomo nikdar..

     • Franz Kobilar

      O Atila, Hun Hazar presneti,
      brez tvojih komentarjev nam ni več živeti.
      Za spravo ti Hazar si se boril,
      na portalu tem nam pamet si solil.

      http://prepareforchange.net/2017/01/24/hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/

   • xtc

    Seveda pa vse tvoje zapisano velja najprej zate in vse tvoje nicke.

  • Hun

   kaj pa siptarje…sprejemas z odortimi rokami

   • Norm Kinley

    Siptarji? Takrat ko je ta rek nastal, pri nas se ni bilo po vseh socijalnih pajzlih nic ali zelo malo siptarjev, tako kot srbjancev in bosancev. Mogoce pa nastane nov rek…

    • Hun

     nov rek si kr hitr izreč…ker po toči zvonit je prepozn…vidm pa da res zivis v pajzlu in gledas crno belo komunisticno TV

 • Janez

  Ranka !
  SAJ TE NE BEREMO. ZARADI TEBE NE KUPUJEMO DNEVNIKA. IN ND..
  EX SLABE YU NI VEČ.Ni
  VEČ ZLOČINCA TITA, NI VEČ SLOBOTA – PENZIJA KLIČE. L.R.. J. KOMENDA

 • Norm Kinley

  Šok za cefutarje in marksiste:katera vrednota v krscanstvu je na prvem mestu?

 • Anton
 • Norm Kinley

  Cefurji in marksisti, sprijaznite se ze, da ste luzerji, vedno bili, vedno BOSTE. Jamraci, lenuhi, prevaranti, egoisti, lopovi. Kar seveda MORATE biti, ce ne ne prezivite. Vas pac razumem…. Kristjani smo pa za vas nekaj nedosegljivega, fauš ste jim, ker imajo, so pridni, delavni, situirani. Jbga, luzercki ste in boste. Nas pa pustite pri miru a prou?

  • Hun

   zakaj potem nerganje..

 • Norm Kinley

  ČEFURJI, ocitno ne razumete. Vam bo dano, da boste razumeli. TVOJ DJED JE PLJAĆKAO, UBIJAO, KRAO. A KAD JE TVOJ DJED DOŠO OVDJE, TU SU BILI KRISTJANI, A TVOJ DJED IH JE DOBIO PO PIČKI.

  • Hun

   katoliki ker kristjani so tud pravoslavci..

 • xtc

  Gre za navadne tri leve napol komunistično blazne kokoši,ki nimajo pojma kaj govorijo.
  Otvoritev se je vršila zunaj,kot tudi blagoslov,ni se dogajalo v času pouka in poslušanje župnikov ni bilo zapovedano,kdor je želel je lahko mirno odšel.Da grezares slaboumne inabotne tovarišice,pove žr to ,da skušajo blagoslov prikazati kot kaznivo dejanje.
  Očitno to po novem pomeni ,da je blagoslov npr mosta,pošte,bolnišnice avtoceste,kulturnega ali gasilskega doma,kaznivo dejanje.
  Vsak malo razgledan sodnik,bo poblaznele tovarišice opomnil ,da so malodane otročje oz.nivojsko na stopnji pet letnega otroka.

  • sprehajalec

   Tudi blagoslov konja je po njihovem sporen in se lahko kazensko preganja.

   • samotoje

    Kaj pa blagoslov ovac? Kaj meniš?

    • sprehajalec

     Tudi ovca ne odloča sama o blagoslovu. To je merilo za njih….

    • tasilo

     Emmm … če imamo že kronane osle, imamo lahko pa tudi žegnane ovce … rajtam.

     (Ne leti nate, lepo prosim. Samo z besedami se spet igram.)

     • samotoje

      He he, tole je pa asociacija na tisti znameniti dialog: Kingdom for a horse!
      Will an ass do, sir?
      Sicer pa, tasilo, je koža podplat čez in čez postala.

 • FORT WORTH

  Poglejte si Romano Tomc v zgornjem prispevku in jo primerjajte s to sovrazno nagnusno kreaturo !!

 • Janez

  OH. SRBIJA
  IMA TOLIKO PROBLEMOV !
  Kaj?
  Ko bi šla ta gospa raje svojim ljudem pomagati.
  Kosovo sso Srbom vzeli Albanci. Južna Srbija je prazna Srbov.
  Za preds.
  IMAJO TISTEGA ČUDNEGA – NE VEM KAKO SE PIŠE. BAJE JE LGBT. ITD. L.R. J. KOMENDA

  • Norm Kinley

   Zato pa drhal hodi nas parazitirat.

 • sprehajalec

  Komunistično gibanje je imelo za eno najzgodnejšhih mučenic Roso Luxemburg, ki so ji v preteklih 80 letih pripeli svetniški sij. Bila je zgled mnogim generacija feministk, tako je tudi danes, ko tovarišice iščejo navdih v njej.

  Komunistična uradna zgodovina pa je seveda zamolčala, da je imela med prebivalci Berlina v tistih časih vzdevek Die rote Hure.

  • Norm Kinley

   Partizanke so bile tudi znane, da so bile “s sifilisom dobesedno prepojene”.

  • Janez

   Ja?
   Te komunistke so bile vse
   – čudne.
   – Jovanka – KGB, BAJE SE JE SMILILA LE SEBI, NEKAJ ČUSTEV DO MAME !
   Starega Maršala je – prestavljala kot enega težkega sina itd.
   – enako Herta Haas in naše ” rdeče gospe”
   Vse
   SO BILE MOŽAČASTE,
   BREZ USMILJENJA DO NEKOMUNISTOV, ZLASTI MILKA PLANINC..
   NA KONCU
   PA POLNE NEZADOVOLJSTVA,
   PRESTRAŠENE
   ZARADI GORE KOMUNISTIČNIH ZLOČINOV. Nepriljubljene itd. L.r. J. KOMENDA

   • sprehajalec

    Krvava Milka je bila znana Planinčeva. Herta Haas je bila še najbolj normalna. Ko je našla med vojno od Jovanek toplo maršalovo posteljo, je spokala in ni več hotela nobenih stikov.

 • piko8

  Ta model od “babe” je za na grmado pa, da vidmo a se jo prime ogn ali ne!

 • mapu

  Ravno zaradi takih novinarjev kot je ona, sem že pred petimi leti odpovedali naročnino Dnevnika.
  Časopis mora dovoliti, da si bralec sam ustvari določeno mnenje o dogodku ali novici, naloga dobrega novinarja, pa da poda resnično novico.

 • Norm Kinley

  Kako to, da ravno cefurji pljuvajo po kristjanih? Mogoce se drzijo svoje narodne modrosti, ako ja ne mogu, neces ni ti. Ej cefurcki, smo pac kristjani, IMAMO. vi pac nikoli ne boste imeli, razen ce bi spet rafi pridne, SPOSOBNE, DELAVNE KRISTJANE SLOVENCE v jame metali, da jim edino tako, v argumentu polciviliziranih opic vse pokradete.

  • sodnikisozločinci

   Zakaj ravno oni? Zato, da ne izgubijo dobro plačane službe, pridobljene po vezah. Naročniki takih člankov, slovenski komunistični gnoj, se pa skriva v ozadju, hahlja in kaže s prstom na grde desničarje, češ, poglejte kako sovražijo Srbe (tvoj komentar npr.),… čeprav je Ivelja komunistični odpadnik od srbskega naroda, saj je zavrgla njegovo krščansko tradicijo in vrednote. Slovence pa niso po vojni pobijali Srbi, to so počele slovenske partizanske enote, za kar obstajajo tudi dokazi, pričevanja preživelih in zapisi v zgodovinskih knjigah.

 • Janez

  Gospe
  Ranki v poduk !
  Najjbrž je iz kake JLA OFICIRSKE FAMILIJE !
  Ja!
  STARI ZLOČINSKI MARŠAL TITO !
  ŽIDOVSKI NEZAKONSKI SIN GROFICE M. ERDELYI JE SRBE – ZATRL !
  O
  TEM VELIKO POVE
  STARI NASPROTNIK MORILSKEGA MARŠALA TITA !
  Poštenjakarski
  stari Srbin MOMČILO JOKIĆ – HUD NASPROTNIK – TITA !
  Malo
  Doinformiranja za verjetno zastarelo informirano gospo Ranko. L.r. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  MARŠAL TITO
  JE BIL NEZAKONSKI OTROK
  POLJSKE
  – GROFICE MARIJE ERDELYI
  IN
  BOGATEGA IZ STARE ZLATARSKE RODBINE IZHAJAJJOČEGA OČETA
  – FRANZA
  A M B R O S A !
  Več M. JOKIĆ
  https://www.google.si/search?q=momcilo+jokic+ja+znm+tito&oq=momcilo+jokic+ja+znm+tito&aqs=chrome..69i57j33.34714j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Botoks

  Čefurka nima več nobenega pomena in vpliva.Pritepenka samo še prepričuje prepričane in čas ,ko bo sama zaradi razpihovanja sovraštva,pozivanja k agresivnosti in netoleranci,hujskanja k fitzičnemu nasilju,fašistoidno-partijskega delovanja in obsojanja novinarskega častnega razsodišča,stala pred sodiščem je zelo blizu.In kar sama kristjanom ponuja izziv ali mi ali vi.Resist

 • samotoje

  Te sorte “novinarji” še vedno smetijo po slovenskem časopisju samo zato, ker jim to dovolijo bralci, ki tako smetenje direktno podpirajo. Ljudem sorte Ivelja nima smisla razlagati, kaj je krščanska tradicija, kaj so krščanske vrednote, kaj je religiozno in kaj je preprosto kulturno in spodobno, ker ne razumejo. Ne zmorejo razumeti. Zanje je edini način odpoved časopisa. In ni več Ivelje.

 • Brutus

  No ja! Ranka Ivelija?! ”Tipično Slovensko ime in priimek”! Ta ženski osebek si drzne žaliti krščanske nosilce SLO države in civilizacijsko in kulturne nosilce EU – tako imenovane ”zahodne civilizacije in to kljub temu, da našo državo parazitira že odkar živ i!!!! Me pa po drugi strani zanima njen komentar v primerih, ko so njej podobne ”nano intelektualke” na osnovnih šolah šemile otroke v ”titove pionirčke” in mahale z zločinskimi totalitarnimi simboli. Upam, da bodo ljudje v čim prej in v čim večjem številu večjem nehali kupovati tiskane zmazke teh ”nano intelektualcev ”!

 • Jure kavčičeu

  Vi ste res zaslepljeni popolnoma. Če pride v javno šolo duhovnik in opravlja tam nek blagoslov, je pač logično, da je nek delež otrok nevernih. In posledično se jim vera vsiljuje v državi, kjer je to z ustavo prepovedano. Katoliška cerkev NI državna cerkev. Je samo obsežna, mafijska organizacija, ki se rada vtika v zadeve, kjer nima kaj iskati in ne bi smela imeti nikakršne pristojnosti. Javne šole morajo biti zanjo zaprte, privatne pa naj perejo možgane otrok vernih staršev kolikor želijo, če seveda za to ne koristijo državnega denarja. Naj take šole financirajo starši ali pa RKC, ne pa država. Če bogokletne šole, ki učijo otroke, da je svet okrogel in so homoseksualci tudi ljudje, niso po volji staršem, naj privatne šole drago plačajo in morda bo kdo pogruntal, da se pa le ne splača. Ko bi le bilo čim več takih.

  • Brutus

   Eh moj Jure! Kaj pa je z ostalim komunajzerskim sistemom pranja možgan v šolah? Šemljenje otrok v titove pionirčke brez vednosti staršev? A to pa je po tvoje ok? Pa posiljevanje otrok z pedersko in lezbaško filozofijo od vrtca do srednje šole-je to za tebe ok in normalno? Morda zanikaš, da celotna tako imenovana ”zahodna civilizacija” temelji na krščanstvu in NE na Komunizmu ali islamu!!! In ti morda ni jasno, da je Slovenija del krščanske civilizacije in ne komunistične ali muslimanske ideologije?! ?! Človek božji! Hčeš to zanikati ali celo pomagati uničiti? Ja kako boš pa ti, ali tvoji otroci živeli v komunizmu ali pod šeriatskim pravom? Za primer si poglej muslimanske države in države kjer vlada islam! In svetujem ti, da snameš ”rdeča” očala. Boš videl svet v vseh njegovih čudovitih barvah…..

   • Vikttor

    BRAVO!
    nič mu ne bo pomagalo. Ročna zavora na možganih, je zarustala v rdeči barvi!

  • andreas82

   V SLO je šola laična kajne hehe

  • Janez

   No ?
   TI
   JAVNOŠOLNIK !
   Kaj
   BI TI OZ.
   KAJ SO JAVNE JAVNO 70 LET “LGALE” O T.I. “MARŠALU TITU”
   DA JA?
   JOŽEK, JOSIP BROZ IZ KUMROVCA !?
   Kumrovške krave in vsi ljudje ex YU SMO SE PA SMEJALI – SMEŠNO ZMEDENIM ŠTORIJAM
   O ŽIVLJENJSKI POTI
   MORILSKEGA, POLIT-ZLOČINSKEGA – MARŠALA TITA !
   Šlosar: v Sisku in Kamniku – v 1950 letih pa je
   – GB KRALJICI, LETA – 1953 V LONDONU IN
   HR
   PEVCU ARSENU DEDIĆU – IGRAL TEŽKE ETUDE VIRTUOZA FR. C H O P I N A .
   Na ladji Galeb.
   No ? Kaj bi ti o MARŠALU TITU – ” l a g a l ” otrokom v šoli ! ??
   Povej !
   Da vsii vemo. Pozorno poslušaj A. DEDIĆA – V LINKU. L.R. JANEZ KOMENDA
   P.S.
   M. JOKIĆ O TITU
   https://www.google.si/search?q=momcilo+jokic+ja+znm+tito&oq=momcilo+jokic+ja+znm+tito&aqs=chrome..69i57j33.34714j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • tohuvabohu

   Bolj zaslepljenega od tebe najbrž ni, siromak sektaški. Če cerkev ni državna (hvala Bogu da ni, ampak je svobodna), še ne pomeni, da ne sme delovati v javnosti. Zakaj pa lahko po naših šolah lomastijo aktivisti LGBT in podobne “NVO” ter strašijo otroke? Saj si cerkev ne jemlje nobene pristojnosti, to je gnusna laž. Bila je povabljena na željo velikega števila vernih davkoplačevalskih staršev in ti pavijan zahojeni bi temu nasprotoval. V čigavem imenu??

   • Jure kavčičeu

    Če cerkev ni državna to pomeni prav to – da ne sme delovati v laičnih šolah, kjer so prisotni muslimani, ateisti, pravoslavci, protestanti in tako naprej. Vsi tukaj se zgražate nad tem, da v nekaterih šolah po Evropi prepovedujejo svinjsko meso zaradi muslimanov. Čeprav je to “levičarski” ukrep temu ostro nasprotujem, prav tako kot nasprotujem blagoslavljanju šol s strani katoliške cerkve. Ni važno koliko ljudi je vernih, ni važno, če je naša zgodovina in kultura prežeta z vero itd. V javni. laični šoli nima cerkev kaj početi. Prav tako se ne sme vmešavati v polemiko o splavu in prav tako se ne sme umešavati v politiko do LGBT oseb. To je vse stvar stroke, ki se s tem pač ukvarja in oni vedo kaj je res in kaj ne, cerkev žal ne. Lahko se zgražate in mi kažete na zapise v bibliji do onemoglosti če želite, ne boste me prepričali, da imate prav o čemerkoli.

    • tohuvabohu

     Kakšen bedak si. Očitno ne razumeš pojmov. Če en duhovnik na željo ljudi pride blagoslovit šolo, to ni konfesionalno delovanje. Saj ni bilo med poukom.
     Povsem druga debata pa je pravica cerkve, da pove svoje mnenje o skupnih zadevah. Kot državljani Slovenije imajo do tega vso in neodtujljivo pravico. Izražanje mnenja ni nobeno vmešavanje. Razumeš, rdečkar zahojeni? Levi politiki (kadar so na oblasti) neprestano omenjajo, da je treba sodelovati, stopiti skupaj, biti enotni in složni in podobne prazne moralnoetične floskule, v praksi pa naredijo vse, da drugorazredni ne pridejo do besede. Laž na laž, to je levičarstvo komunistične provenience oplemeniteno s cmerarščino.
     Kar se pa tiče verskih in biblijskih naukov te pa ne mislim nič prepričevati, ker tega nikoli ne počnem. V Novi zavezi piše: ne mečite biserov svinjam.

    • Vikttor

     na podlagi tvojega razmišljanja, tudi bedni komunističnoopranoglavci, ne smete prihajati v šole – pa tudi vaši otroci ne!?
     LUSTRACIJA nujno potrebna’!!!!!!!

  • Olga

   V tej šoli so očitno vsi verni! Obvezni program, ki ga predpiše država,mora izvajalcu plačati v celoti! Tako enostavno je to!

 • Janez

  Ta novinarka, Srbkinja !
  JE NAJBRŽ POTOMKA JLA OFICIRJEV
  STALIN, TITO KOMUNISTIČNIH NASELJENCEV !
  Ki
  SO V SLOVENIJI ZDA ČISTO IZGUBLJENI : STALINA, TITA NI VEČ,
  DOKONČNO JE SRBE “ZATOLKEL NJIHOV “SLOBO”,
  KI JE IZGUBIL NAPRAM KOSOVCEM IN HRVATOM.
  ZDAJ PA IMAJO NA OBLASTI ENEGA NAŠIM NESPOSOBNIM POKOMUNISTOM TIPA !
  Glede nas
  SLOVENCEV BOMO MIRNO SE SPET VZPELI – BREZ EX YU “INŠTRUKTORJEV” L.r. J. KOMENDA

 • Gru

  Torej verniki , se strinjate da je uredu krsit drzavni zakon, ce se vecina sodelujocih strinja z tem?

  • sprehajalec

   Če bom srečal naprimer župnika na občini, pa mu rekel, dajte me hitro blagosloviti, bova morala iz občine se nekam skriti za kante zunaj, da ne bova kršila nekega Zakona?

   Očitno gre za državljanstvo drugega razreda. Kot Judje nekoč v Nemčiji pod delavcem Adolfom.

   • Gru

    Aha torej se strinjas da bi vidva z zupnikom krsila zakone drzave, samo zato ker se pocutita drzavljana drugega razreda.

    • komar marko

     of, ti si pa FOHMAN in strokovnjak za pravo! Saj me kar zmrazi, kdo nas podučuje! Še en DRUGORAZREDNI!!!!!!!!!!!!!

     • Gru

      Torej ti je ok da se krsi zakon drzave z verskimi obredi v javni ustanovi?????

     • komar marko

      kja konkretnega je kršeno?????????????????????????????? Ne ponavljaj kot papiga!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • tohuvabohu

      Ta nesrečnik spominja na policijskega psa: ko te zagrabi, ne popusti, tudi če ga mlatiš na vse pretege. Dobro so jih zdresirali, rdečkarje.

     • komar marko

      Le kako so poznali programiranje čipov že pred desetletji! Ni čudno, tudi njih čaka 70 devic!

     • tohuvabohu

      Stalinisti so obvladali pranje možganov “v nulo”. Oni so izginili (upam), metode so pa ostale.

     • Gru

      Bil je dogodek kjer se je na javni soli zgodil verski obred ;)

      Iz clanka ;)

      ” kjer je v 72. členu ZOFVI navedeno, v katerih primerih je verska dejavnost v šolskih prostorih dovoljena:

      (3) V javnih vrtcih in šolah ni dovoljena konfesionalna dejavnost. V vrtcih in šolah s koncesijo je konfesionalna dejavnost dovoljena, kadar se izvaja zunaj programa, ki se opravlja kot javna služba. Konfesionalna dejavnost je dovoljena v vrtcih in šolah s koncesijo, če časovno ne prekinja in prostorsko ne ovira programa, ki se izvaja kot javna služba. Izvajanje konfesionalne dejavnosti mora biti organizirano tako, da tistim, ki se ne želijo udeležiti te dejavnosti, omogoča nemoten prihod in odhod. (4) Konfesionalna dejavnost iz prejšnjega odstavka tega člena obsega: – verouk ali konfesionalni pouk religije s ciljem vzgajati za to religijo, – pouk, pri katerem o vsebinah, učbenikih, izobraževanju učiteljev in primernosti posameznega učitelja za poučevanje odloča verska skupnost, – organizirane religiozne obrede.”

    • sprehajalec

     Grozi nama kazenski pregon, če bi postopala kot državljana prvega razreda in bi žegn opravila na občini.

  • komar marko

   Do kdaj bodo rdečkoti še vedno poneumljali nardo? LAŽGOŠE so očitno večne. Sprašujem se samo, kako so lahko že pred desetletji sprogramirali privržence, ki so slepi gluhi in brez oameti. Podoben fenomen se nam prikazuje pri 70 devicah!

   • Gru

    Do kdaj se bojo verni imeli za naddrzavljane, ki lahko krsijo zakon drzave?

    • komar marko

     En SAM primer kršitve!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Gru

      A si prebral clanek? Verski obred je bil izpeljan ob odprtju objekta.

     • komar marko

      In kaj je spornega? Kateri zakon je KRŠEN! Samo en člen mi navedi! Očitno prijaviteljica nima pojma o pravu in farba rdečuhe, kamor spadaš!

     • Gru

      Copy-paste iz clanka, ker ga ocitno nisi prebral. Torej je ta sola javna ali zasebna?

      ” kjer je v 72. členu ZOFVI navedeno, v katerih primerih je verska dejavnost v šolskih prostorih dovoljena:

      (3) V javnih vrtcih in šolah ni dovoljena konfesionalna dejavnost. V vrtcih in šolah s koncesijo je konfesionalna dejavnost dovoljena, kadar se izvaja zunaj programa, ki se opravlja kot javna služba. Konfesionalna dejavnost je dovoljena v vrtcih in šolah s koncesijo, če časovno ne prekinja in prostorsko ne ovira programa, ki se izvaja kot javna služba. Izvajanje konfesionalne dejavnosti mora biti organizirano tako, da tistim, ki se ne želijo udeležiti te dejavnosti, omogoča nemoten prihod in odhod. (4) Konfesionalna dejavnost iz prejšnjega odstavka tega člena obsega: – verouk ali konfesionalni pouk religije s ciljem vzgajati za to religijo, – pouk, pri katerem o vsebinah, učbenikih, izobraževanju učiteljev in primernosti posameznega učitelja za poučevanje odloča verska skupnost, – organizirane religiozne obrede.”

     • komar marko

      Jap sem vedu, da si spregledal vrsto kjer so talali pamet! Prav! Nisem učitelj samo se vam smejim nad norosti, ki jih proizvajati. Itak vam OVCE sledijo. Zato pa smo tam kjer smo! NIČ NI KRŠENEGA! NIČ! S Pravnega vidika! Še kaj?

     • Gru

      Koncujem debato , ocitno si pretrd da bi dojel , ko se zgodi krsitev drzavnega zakona ;)

      Lep dan se naprej ;)

     • komar marko

      Jap problem SLO je, da norci nas normalne silijo za mrežo. NIHČE ni izvajal konfesionalna dejavnosti, kot to navajaš! LAAAAAŽŽŽŽŽEEEEEEEEEŠŠŠŠŠŠŠŠ!

     • Vikttor

      ti imaš zategnjeno zavoro na možganih!, kot vsi rdečuhi!
      Zanima me, ali so tvoji dalni predniki hodili v cerkev, – verjetno si jih izdal!?

     • Franjo Trojner

      Ti si kot en otrok brez izkušenj, znanja in brez pameti, kamorkoli se obrneš se zaletiš v svoj zid. Daj stopi ven in se ozri na okoli, v radijusu 500 m stoji cerkva ali cerkvica, Slovenija je dobesedno posejana z njimi, kar ti lahko pove, da je tu že dolga stoletja avtohtoni narod in RKC eno in isto. Isto je v Italiji, Avstriji na Hrvaškem in Madžarskem. In ti pajacek in par zafustriranih kur se čutite poklicane, da bi spremenili nekaj kar je tu in v naši srcih, okolici zasidrano že stoletja. Čuj tacek, mati, dom, domovina, RKC in frajtonarca, domača pesem je nam domoljubnim Slovencem položena v zibelko. Čuj sam v mojih krajih še nisem videl ne kulturne prireditve, ne veselice in odprtje nove stavbe, da je ne bi župnik blagoslovil. Čuj pri nas celi razredi otrok skupaj hodijo iz osnovne šole v župnišče k verouku in je res škoda, da verouk ne sme biti kr v šoli, ker od 100 otrok 3 ne hodijo k verouku. Te mi pa ti zdaj povej, kdo v tej državi krati pravice in komu. Slep si, kot kura, napumpan pa, kot puran.

  • sodnikisozločinci

   Slovenski levi politiki in pravosodje so zaščitili partizanske klavce, izvajalce in organizatorje genocida nad slovenskim katoliškim narodom, zato je Slovenija genocidna država, izvajanje zakonov v genocidni državi pa ni nič drugega kot nadaljevanje genocida s pravnimi sredstvi. Kršenje zakonov genocidne države in prezir do pravosodja je naša dolžnost!
   Tako je moje mnenje, pa nisem vernik.

 • komar marko

  Le zakaj niso rdečkoti sposobno obsoditi TOTALIRIZME, kot je to storila EU. Vzrok, ker so paktirali z njimi in se držali skupaj za rokice in praznovali 1. MAJ??????????????????

 • Janez

  PRAVO IME
  PIANISTA, KI JE NA LADJI “GALEB”
  ARSENU DEDIĆU IGRAL TEŽKE “ETUDE” VIRTUOZA F. CHOPINA?
  In
  IGRANJE KLAVIRJA “SLEPO” – Z ROKAMI ZA HRBTOM. ?
  Kdo?
  JE BIL “MARŠAL TITO ” ?!. Šlosarja Jožeka so najkasneje 1939 ustrelili v Španiji. L..r J. KOMENDA
  P.S.
  PRIIMEK IN IME ČLOVEKA, KI JE IGRAL A. DEDIĆ NA GALEBU.
  https://www.google.si/search?q=arsen+dedić++priča+o+jospu+brozu+titu&client=tablet-android-samsung&prmd=vimn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiXhcuqwJjWAhXLJlAKHWu5CpcQ_AUICCgA&biw=1280&bih=800&dpr=1

 • sprehajalec

  Levičarji se zapletajo. pač dialektično razumevanje sveta, ki je daleč od preprostega.

  1. Župnik me blagoslovi na mojo željo, ko ga srečam v šoli. Zakon, za katerega jaz
  sicer ne vem, je očitno kršen, morava pred sodnika za prekrške, če ne kaj
  hujšega. Udeležena sva župnik in jaz.

  2. Kolega, ki ga srečam na šoli, za foro prosim, da mi podeli žegn.

  Sva v prekršku ali ne? Ali mora biti eksplicitno župnik za žegn, kar je sicer važno za samo veljavnost žegna? In je prisotnost župnika tista, ki sproži kazenski pregon?

  Kaj če se kolega napravi v župnika za foro za pusta in podeli žegn v šoli? Je podležen kazenskemu pregonu ali ne? Vse diši po državljanih drugega razreda, kot je že modro ugotovil Ivan janez.

 • ljubinica

  Te 3 ateisticne mudzahedinke (Ivelja, Brencic, Nusdorferca) bi bilo treba vprasati:
  1. Ali je slovenska sola ateisticna?
  2. Ce je odgovor DA, kdo je to odlocil, kdaj?
  3. Kako torej nasa sola vzgaja otroke? Na podlagi katere etike? Ateisticna etika ne obstaja.

  • Aron

   Kako da ne? Aristotel in Sokrat nista bila kristjana.

   • Alois Kuhelj

    Predn sta crknla,sta se oba spokorila vsemogocnemu,kristjaa ali ne kristjana!

  • Franz Kobilar

   Ateističa etika obstaja. Dokazi so v Hudi jami.

 • komar marko

  to kar je bilo storjeno NOBEN ZAKON ne proepoveduje, NOBEDEN. RDEČKOTI so pač preneumni v svoji zaslepljenosti in ne poznajo zakonov, ki so jih sami pisali za poneumljanje naroda. Še malo. Cipresine korenine bodo vesele!

 • Jožef

  Ne pozabite, po zadnjem uradnem štetju državljanov R. Slovenije se je za krščanstvo opredelilo čez polovico državljanov za vernike – Kristjane, da ne bo pomote. Vsak, ki žali dostojanstvenike Kristjanov, žali tudi Kristjane ali točneje žali čez polovico vseh državljanov R. Slovenije. Kje je ustava, kje je zakon, kje so varuhi ustave in zakona ?!.

  • Aron

   Ravno za take hobi demokrate kot si ti, imamo ustavo, da se vecina ne more znašati nad manjsino. Cerkev naj se drzi izven sfer, ki jih ureja sekularna drzava, le tako bo ohranila vsaj kancek moralne pomembnosti.

  • Jurij Musar

   Vsak, ki žali levičarje, žali več kot polovico državljanov Slovenije.

   • Franz Kobilar

    Kdo pa žali? Vi žalite Kristjane, mi samo resnico o vašem sovraštvu dajemo na mizo.

 • sprehajalec

  To si pa zagotovo vse potolažil. Kot bi dejal, da nekdo ki je sovražen do Države Slovenije pač ni sovražen do Slovencev.

  • Aron

   Tocno tako. Ce kritiziram politiko drzave se ne pomeni, da kritiziram prebivalce te drzave. Simpl.

   • sprehajalec

    Za mnoge Slovence bi pomenilo, da če sovražiš Slovenijo, sovražiš tudi Slovence. Tudi za Angleže morda, če bi šel vpit po fuzbalski tekmi pred štadion “I hate England”. Probajmo?

 • Jurij Musar

  Svetlana Makarovič pravi, da je to naša dolžnost.

  • Olga

   Komunisti vedno iščejo zunanje in notranje sovražnike! Ime Svetlana pove vse….

   • Jurij Musar

    Dolgočasna si že s temile komunisti.

    • Janez

     Oh !
     GOSPA OLGA VSE ZELO DOBRO DOJEMA !
     Komunistov je še vse polno.
     SAMO PREOBLEČENI SO V RAZNE KLOVNE, “MANEKENE” CELO V “RAZTRGANCE” !
     VSEM
     PA JE SKUPNO
     – OŽIVITI IN “OPRAVIČITI” MARŠAL TITO SISTEM – Z NJEMU PODOBNO

     – “MOČNO OSEBO”, FARAONSKO OSEBO !
     – POVRŠNO VELIKOSVETSKO POLITIZIRANJE – V STILU “TITO-BRIONI”
     V centru Kranja je lokal, ki se mu reče “BRIONI” tam, v njem so kranjski občinarji, ljudje mahnega dosega politizirali na Titov – BRIONSKI NAČIN, DEBATIRALI SVETOVNE POLITIČNE TEME ITD.,
     – PA POVRŠEN SOCIALIZEM, TEŽNJA MALO DELATI ZA PRECEJ DENARJA ITD.
     DA O VSEBINSKO PRAZNIH STARIH PAROLAH :

     – bratstvo in enotnost, ” prijateljstvo z vsem svetom” – niti ne pišem ! L.r. Janez. KOMENDA

   • Primoz Papez

    Janšisti iščejo zunanje in notranje sovražnike….
    Saj ste skregani z vsemi..
    Popucajte pred svojim pragom…

    • Janez

     PREBERI O STALINOVEM ROPU
     ŠPANSKEGA ZLATA. S STALINISTI – SMO SKREGANI – VEDNO. L.R. J. KOMENDA

  • beno

   Svetlana ni hotela priti na podelitev Prešernove nagrade zato, ker jo je istočasno prejemal tudi eden največjih liturgičnih umetnikov na svetu – priznani slikar in kipar duhovnik p. Marko Rupnik .
   Kasneje jo je prevzela in tudi posebno dodatno pokojnino, ki temu pripada prejema……………zdaj pa plaši po Sloveniji z Zvezdo………. je to normalno za neko kulturnico za kakršno se ima. ?
   Kultura in olika je v tem, da nikogar ne izločuješ, ker je drugačen od tebe in ti tudi noče z ničemer škodovati, ampak Svetlana niti tega ne ve.

   • Jurij Musar

    Kaj pa je normalno?

    • beno

     Svetlana je bulana, no.

    • Alois Kuhelj

     Kaj je normalno,je veliko,samo ti nisi!

     • Jurij Musar

      Sedaj mi je pa vse jasno.

  • Janez

   TI SI STAR
   KOMUNIST !
   Daj nam razloži – no ?
   KAKO JE J.V. S T A L I N U ?!
   v Madridu uspelo OROPATI KAR – 510 TON – Z L A T A ?
   Leta 1936, 1937 – MED T. I . ŠPANSKO DRŽAVLJANSKO VOJNO !
   To!

   – 510 TON
   ČISTEGA , NAJBOLJ FINEGA

   – Z L A T A – IZ ŠPANSKEGA DRŽ. DEPOJA V MADRIDU..
   IN
   VSEH TEH

   510 TON ZLATA – PREPELJATI – V MOSKVO !
   Zahtevna reč.
   Za 100 kamionov po 5 ton – Z L A T A – ?! Kako je STALIN – TO NAREDIL? L.r. J. KOMENDA

  • Janez

   Vseeno je , kaj reče S. M. – bolana in stara je. L.r. J. KOMENDA

   • Jurij Musar

    Popolnoma nepomembno je kaj napišeš ali rečeš ti.

  • sprehajalec

   Zvezdana Makarović – Svetlana je v službi kulta častilcev Rdeče Zvezde. Velika svečenica, zato je to razumljivo.

 • tasilo

  Do zdajle 737 komentarjev. Pet dobrih, pet diskutabilnih, s petimi se ne strinjam, vendar me ne motijo. Izražajo od nekoga vero, prepričanje, nazor.

  Praktično vse ostalo je pa eno samo zmerjanje, obkladanje, žaljenje in psovanje na ravni nizkovejevnih opic. Tekmovanje v primitivizmu.

  Bog nam pomagaj. Tisti, ki je, ali pa tisti, ki ga ni. Meni je vseeno, kateri. Naj se zmenita.

 • Božo

  Evo spet Donko in njegove seksualne želje homoseksualci.

  • sprehajalec

   Ob pogledu na Hranislavo, si morda pa prvič v živjenju zaželiš biti homoseksualec….

 • Janez

  Ta pišoča !
  NESLOVENKA – TEŽKO DOLOČLJIVE STAROSTI !
  Je
  VERJETNNO PRIŠLA V NAŠO SLOVENIJO
  V ČASIH VSILJENEGA NAM TITOVEGA TOTALITARNEGA STALINIZMA ITD.
  KI
  PA JE MIMO IN SE NE BO NIKOLI VEČ VRNIL.
  NJEN ODNOS
  DO RKC VERE JE NJENA ZASEBNA STVAR,
  KI NIKOGAR OD NAS SLOVENCEV – NE ZANIMA.
  MI SLOVENCI SE NJENIM KAPRICAM – ŽE NE BOMO PRILAGAJALI.
  ŽEGNANJE
  JE STARA SLOVENSKA NAVADA.
  ČE JI NI VŠEČ – JE TO ? Nam nezanimiva stvar..
  PISANJE TE MENI NEZANIMIVE
  “RANKE” – VERJETNO – DNEVNIKU ZBIŽUJE – PRODAJO ! Ne kupujem. L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  NE KUPUJEM POKOMUNISTIČNEGA ” DNEVNIKA ” . Je boljših virov info – dosti.

 • Valter BraniSlav

  Ma dajte ze nehat s tem natolcevanjem. Levi in desni ste isti..

 • Valter BraniSlav

  Franci Danko zopet sega v politiko. Jaz sem bil preprican da se je Franci Danko specializiral za moski anus in penise.
  Danko politika je za odrasle. Ti se drzi istospolnih o katerih sanjaris 24/7. Oni so tvoja omiljena temal.

 • Jana učak

  Po vero (in bonbone) k župniku!!!

 • Ana Job

  Aha. Spet ena od onih dol. Ti ljudje južno od Kolpe imajo v Sloveniji vedno fiksne ideje. Potrebno bi jih bilo enostavno preslišati. Njihovo mnenje nas zanima toliko, kot lanski sneg.

  • Jurij Musar

   Tebe zanima samo tvoje mnenje.

 • Vikttor

  Ranko bi vprašal: kdo in kaj so bili njeni predniki!?
  Ter, ali je mogoče namesto mleka – kot dojenček, sesala kisle kumarice ali pa mekano slivovko?!
  Žal, tudi take gnide se najdejo pod soncem.

 • Šobar Davorin

  ….in kaj nam sporoča, recimo, Honore de Balsac? V črtici z naslovom “O drznem begu zamorke iz Ulice Na Bresti in kako so jo z veliko težavo sežgali pri živem telesu” nam sporoča natančno naslednje:”… kdor želi srečno živeti, ne sme imeti nobenega opravka z duhovščino”.

 • .. kršenje ustave?

 • Jurij Musar

  Župniki nimajo kaj delati v javni šoli. Me zanima kako bi skakali, če bi se tam pojavil Imam in jo požegnal še po muslimansko.

  • Janez

   PIJAN?
   ŽE SPET PIJAN ALI ZADROGIRAN PIŠEŠ ?
   KOMUNIZEM, LGBT – NIMAJO KAJ POČETI V ŠOLAH, V VRTCIH. L.R. J. KOMENDA

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

  • tramal

   V civilizirani zahodni evropi ni problema z župniki in veroukom v šoli Sem že zapisal da slovence ne podpira nobena evropska država ,ker smo edini ostali v evropi država komunizma ,lopovov,morilcev in kradljivcev.

   • Jurij Musar

    Seveda ni problema, ker nikjer nimajo verouka v javnih šolah. Druga stvar so privatne šole, katerih pa ne financira država. Na lastne stroške lahko ima cerkev v svojih šolah verouka kolikor ji duša da. To, da Slovencev nihče ne mara je pa čisti idiotizem. Slovenija je demokratična republika, vodijo pa jo vlade izvoljene na volitvah, ljudstvo pa ima vedno prav. Nisem kriv, da nas večina ne mara klerikalcev.

    • Vikttor

     Pa ti si polpismen! imaš rdeče pobarvane zablode v tikvi!
     Kdo nima verouka v šoli????
     Izgleda da si pijan ali pa ti kakšni čmrlji, sproti brišejo pamet.

     • Jurij Musar

      Sedaj si mi pa dokazal, da nimam prav. Kje pa imajo verouk?

    • Zgornji

     TI SLEPEC SI TPA AKO SLEP ZASLEPLJEN IN ZMOTEN TER NEUMNOZABIT KOT JE TUDI SAMO LJUDSTVO SLEPO IN ZABITONEUMNO , KI NE SAMO DA JE ZMOTNO IN SLEPO , TEMVEČ DA VEČINOMA NIMA PRAV , TAKO KOT TUDI TI NE !!! ! !!!

     • Jurij Musar

      Ljudstvo ima vedno prav. To boš ugotovil prav kmalu, po referendumu o drugem tiru. Kakor bo odločilo ljudstvo, tako bo.

     • Zgornji

      Heh, hja, če pa tako misliš , potem si pa na istem nivoju kot ljudstvo ki pa je Slepo kot Trda Noč, in iz tega tudi Zmotno , kar pomeni da Ne samo da Nima vedno prav, temveč dela Take Zabitoneumne napake, da dobi spake in srake ….
      A Sploooh Veš K d o ima Edini Vedno Prav v Celotnem Vesolju ??? !!! ???

     • Jurij Musar

      Seveda vem kdo ima vedno prav: BUDA.

     • Zgornji

      BUDA = BUDALA … IN TO SATANSKA !!! ! !!!

     • Jurij Musar

      Ni lepo, da žališ tuja verstva.

     • Zgornji

      Zakaj vse jemlješ tako žaljivo ? Zato ker ne preneseš resnice ? Ali zato ker ne razumeš resnice ? Ali zato ker ne razumeš mojega razlaganja ? Ali pa zato ker res tako slabo razlagam ?
      Nikogar ne žalim, ampak nekateri me pač razumejo kot žaljivega . Ampak, to je bolj njihov problem kot pa moj , čeprav se tudi mene tiče .
      Sicer pa se bo itak kmalu pokazalo koliko verstev bo preživelo Konec Sveta .
      Lp do tedaj .

     • Jurij Musar

      BUDA=BUDALA… IN TO SATANSKA. Če to ni žalitev budizma, kaj je potem žalitev. Sicer pa konca sveta ne bo preživel nihče, kajti zapis v Svetem pismu napoveduje, da se bo 23. septembra začela apokalipsa in nas od drugega prihoda Jezusa Kristusa loči še 7 dni. V razodetju 12:1-2 piše: Na nebu se bo pokazalo veliko znamenje: ženska odeta s soncem in z mesecem pod nogami, na glavi pa ima venec iz 12 zvezd. Noseča vpije od popadkov in rojevanja. V teh stavkih naj bi se skrival datum konca sveta. Ženska naj bi bila devica, na 23.septembra pa bosta sonce in mesec v Devici, prav tako Jupiter, ki naj bi predstavljal mesijo. Takrat naj bi se tudi pojavil mitološki planet Nibiru, ki bo šel mimo zemlje in povzročil močne vulkanske izbruhe in druge katastrofe, ki bodo uničile človeštvo. Tako vidiš, ti ni nič pomagalo, da si molil vsak dan, ker po Svetem pismu ne bo ostalo na planetu zemlja ničesar živega. Lp do konca sveta.

     • Zgornji

      JAAAOOOO , JUUURYYYYYYY … PA KDO BO TEBE KEJ NAUČIL , KO PA VSE ZAMEŠAAAŠŠŠ … ??? !!! ???
      Glej , … Imaš napačno Razumevanje Svetega Pisma , kajti delaš Isto napako kot jehovci ( Jehovove “priče” ) , ko jemlješ Sveto Pismo Dobesedno !!! ! !!! In že Več kot 2000 let to Napako-Zmoto ponavlja Človeštvo , …
      Le kdaj se bomo naučili … ???
      S v e t o P i s m o , Je Pisano v Simbolih , Zato ga Je potrebno Razumevati Duhovno , in Simbolno , N i k a k o r pa Ne Dobesedno !!! ! !!! ker zaradi Dobesednega tolmačenja je bilo storjenega že veliko Hudega na tem planetu !!! ! !!!
      TOOOREEEJJJ … KONEC SVETA ŠE NEBO TA MESEC, TEMVEČ V NASLEDNJEM DESETLETJU, IN TUDI PREŽIVELIH BO PRIBLIŽNO 45 – 49 % !!! ! !!! TOREJ , TI SAMO GLEJ, DA BOŠ PRIŠTET MED ONIH 45-49 % , KER DRUGAČE BOŠ TRPEL ŠE DOOOLGO , PREDOLGO .
      Tako , vidiš, ti bodo tudi Molitve lahko še Pomagale, Tako kot so tudi meni že več kot 15 let , odkar se malo bolj Aktivno ukvarjam z Stvarnikovo Besedo in Koncem Sveta ter Življenjem po “Velikem Čiščenju”, ki se Bo začelo Kmalu .
      Lp do tedaj .

     • Jurij Musar

      Dejstvo je, da si totalka prfuknjen. Jaz ne proučujem svetega pisma. To kar sem napisal, piše danes v cajtengah.

     • Zgornji

      Hja, potem je pa še Toliko Večje Dejstvo da preveč “cajtenge” bereš , in si zato Napačno poučen, oziroma Nepoučen ( da ne napišem celo urezan/ubrisan/zadet ) . Lp + #

    • tramal

     Bedak,v avstriji imajo verouk v šoli.Splošno znano je da so slovenijo politično odpisali in vse volitve ste goljufali ,enkrat pa naredili državni udar ,ker vlada bratovškove ni bila izvoljena na volitvah.Klerikalcev pa ne marajo samo komunajzerji in muslimani s katerimi skupaj pašete in paktirate.

     • Jurij Musar

      Avstrija je sekularna država in nima v šolah veronauka.

 • Janez

  Ta !
  R.I.
  Ima zasluge, da NE KUPUJEMO ND IN “DNEVNIKA” . Zggleda, da se tega ne zaveda. L.r. J. KOMENDA

 • bojan

  zgleda k kaka musla tko da me njeno sovraštvo niti ne čudi

  • Zgornji

   Heh, ja … :-D :-P
   Amennn !!! ! !!!

 • AIRWAYS

  Srbi sovražijo Slovence in slovenske katoličane.

  • Zgornji

   Hmmm, … možno … :-/

 • Alois Kuhelj

  Slovenci so brez dnarja zgradili 1000 cerva pop hribckih sirom Slovenije,rdeca golazen se je trudila vec kot 70 let,da jo unici,ni jim uspelo,zdaj pa se ta pizda zaguljena hoce nadaljevati redco tradicijo,do kdaj se??

  • Jurij Musar

   Cerkva je 3.000, pa vedi, da brez denarja ne gre. Nič ni zastonj.

 • Zgornji

  UUUFFF… ŠE EN POKVARJEN SMRDLJIV BABJI SKRET KI SEJE ZLO PO PLANETU , ŠE POSEBEJ PA PO SLOVENISTANU !!! ! !!!

 • Get Smart

  Dnevnik in Nedeljski dnevnik sta V LASTI FORUMA 21, oziroma uradno v lasti člana FORUMA 21 in LDS-a (=SKOJ = SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE).
  V lasti. Razumemo? V lasti.
  Dnevnik in Nedeljski sta V LASTI KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  kot še ostali 98% medijev v OKUPIRANI Sloveniji.
  Kdo je tovarišica, natančneje drugarica?
  Je murglsrbski jugokomunistični “družbenopolitični delavec”,
  samoimenovani watchdogić oz. WATCHDOGINICA, kot si sami pavijo “čuvaji tekovina jugokomunistične revolucije”, oziroma “VOJAKI REVOLUCIJE”,
  kot jih imenuje njihov nadrejeni tavariš Milan Kućan.
  Tako pravi predsednik F0RUMA 21 in seveda predsednik predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
  tavariš Milan Kućan:
  “Družbenopolitični delavec je namreč vojak revolucije.”

  Gre torej za murglsrbsko jugokomunistične samoimenovane pse-čuvaje,
  ki so in bodo do konca in naprej murglsrbski, jugokomunistični, kominternacionalistični (= kaviaržidovski (kot Marx, Engels, Tito Joseph Broz, Moses Moša Pijade, Soros …))
  in bodo do konca in naprej delovali proti ljudem, kajti oni, watchdogići,
  so tudi samoimenovani, samodeklarirani
  SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI.
  Ljudje pomotoma (in predvsem zaradi agitropagande 24 ur na dan) nehote imenujejo te pse-čuvaje kot novinarje, kar je seveda zmotno, neresnično, predvsem pa škodi vsem tistim ljudem, ki se ukvarjajo s tem poklicem.
  Naloga novinarstva oz. publicistike v tej sferi je podajanje resničnih novic.
  Poglejmo, zakaj MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature NISO N0VINARJI.
  Pogoj:
  izobrazba in/ali opravljanje dela/poklica.
  Dva petka šnelkurska pri fejk katedrah fejk milosavljevićev tako ali tako ne moremo in ne smemo šteti za izobrazbo,
  večina kužkov-watchdogićev pa še “stopnic fdvja ni videla in po njih padala”, tako da niti po kakor delno formalnem kriteriju
  ne izpolnjujejo pogoja za imenovanje novinar.
  A tudi to ne bi bilo dovolj.
  Poleg izobrazbe je tu še nujni pogoj za imenovanje “novinar” — opravljanje novinarskega dela.
  To delo predvideva in zahteva dosledno spoštovanje NOVINARSKEGA KODEKSA.
  Govorimo o “SPJ Code of Ethics” — gre za kodeks mednarodnega oz. natančneje internacionalnega (međudržavnoga nje) združenja,
  kar je kot nalašč za kømiinterna¢ionalne oz. murgl$rbske watchdøgiće, vendar je ta kodeks v nasprotju s kømunjarsko bitjo,
  ki je LAŽ — “Laž je nesmrtna duša kømiinterna¢ionale oz. murgl$rbskega jugokømunizma”.
  Zato so si pudli¢e v od murgl$rbske kømunistične JUG0SLAVIJE okupirani Sloveniji poleg SPJ-kodeksa omislile še svojega,
  malce prirejenega posebnim potrebam nepismenih zvødnikov in njihovih pre$$titutk, vsi iz F0RUMA 571 & tovariši.
  Toda tudi po tej različici murglsrbski rvacki kaviar židovski skratka jugokomunistični družbenopolitični delavci ne izpolnjujejo kriterijev za oznako novinar,
  pač pa znova le za oznako “družbenopolitični delavec murglsrbske kavjarsocialistično komunistične JUG0SLAVIJE,
  saj te kreature oblajajo in obgrizejo vsakega, ki podvomi v MURGLSRBSKO KAVIAR INTERNACIONALISTIČNO JUG0K0MUNISTIČNO troedinost:
  TITO—PARTIJA—JUGOSLAVIJA.
  Nekaj točk iz prirejenega kodeksa:
  “Kodeks vsebuje etične standarde kot usmeritve in ZAVEZO za delo novinarjev in drugih ustvarjalcev vsebin,
  ki so objavljene v slovenskih medijih, ne glede na oblike njihovega razširjanja.”
  Razumete,
  usmeritve in ZAVEZO za delo novinarjev.
  Pomagajte si s podobami:
  tudi čistilka dela v kirurgiji, a zato še ni kirurginja,
  tudi “kulturno napredno bogati” mu$lićkultiji režejo ljudi, a zato še niso kirurgi.

  “Novinarsko delo:
  – novinar mora preverjati točnost zbranih informacij …
  – novinar se mora izogibati nekorektnemu, osebno žaljivemu predstavljanju podatkov in dejstev
  – novinar mora pri objavljanju informacij, ki vsebujejo hude obtožbe, pridobiti odziv tistih, ki jih te informacije zadevajo
  – novinar ne sme zamolčati informacij, ključnih za razumevanje obravnavane teme
  – montaža, napovedi, naslovi in podnapisi ne smejo potvarjati vsebine
  – novinar je dolžan ločiti informacijo od komentarja. Razlika med poročilom o dejstvih in komentarjem mora biti dovolj razvidna
  itd.
  Ker družbenopolitični delavci F0RUMA 571 & tavariši ne izpolnjujejo ZAVEZ novinarskega kodeksa,
  pravzaprav niti ene same samcate zaveze,
  seveda niso upravičeni do imenovanja novinar,
  kakor tudi čistilka v kirurgiji ni upravičena do imenovanja kirurginja,
  pač pa so upravičeni do svojega imenovanja, to je uradni jugøkømunistični naziv
  za tovrstne delavce: “DRUŽBENOPOLITIČNI DELAVEC” kømunistične JUG0SLAVIJE.
  Ti lumpenproleteri opravljajo dela in naloge,
  ki so diametralno nasprotje novinarskega poklica in novinarske zaveze k temu poklicu
  (“Zasledovanje Resnice in njeno objavljanje …”),
  zato moramo ljudje ob takih murgl$rbskih pudljih obvezno zapisati, da gre za:
  — tako imenovane DN$-jiće,
  — t. i. “novinarčiće”
  — psevdonovinarje
  — kvazinovinarje
  — kaonovinarje nje itd.,
  če jih že nočemo imenovati z njihovim uradnim nazivom “DRUŽBENOPOLITIČNI DELAVEC kømunistične JUG0SLAVIJE”,
  ali pa z nazivom “vojaki revolucije”, kot jih imenuje njihov “večni veliki vodja” tavariš MIŁAN-KUĆAN,
  ali pa “wat¢hdogići”, kot so zares pomenljivo ti p$ički sami pravijo,
  medtem ko lajajo na ljudi in z repkom mahajo gazdi.
  Kužki lajajo na vse, kar je slovenskega (pravo, pravičnost, resničnost, domoljubnost, svoboda,
  skratka na vse, kar predstavlja Človeka in “kulturo življenja” —

  — na murglsrbski jugokomunistični RTVSlo več kot 40.000 negativnih člankov o Janezu Janši
  — na K0MINTERNOVSKIH Kanalu A in POOP TV več kot 13.000 negativnih člankov o Janezu Janši
  — v SD (=Socialni demokrati=KPJ) časopiuu DELO prek 53.000 negativnih člankov o Janezu Janši
  — v LDS (= SKOJ) časopisu DN€VNIK prek 29.000 negativnih člankov o Janezu Janši


  mahajo pa z repkom vsemu,
  kar predstavlja murglsrbsko jugokomunistično “kulturo smrti” in
  vse njene deviacije, kot so pedrizem, lezbizem, mavričizem, pedofilizem, muslićkultizem …
  in njene
  “maske demokracije”:
  S.M.C SD DeSUS ZL ZaAB PS IDS TRS Verniki v Šolte$a LDS …
  .
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

 • Janez

  A ?
  TA NESLOVENKA – PA ŠE VEDNO DELA TA OK PORTAL – NEPRIJETEN? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  GOSPA!
  Živite v Sloveniji.
  Mi , naši predniki živimo tu že nad tisoč let.
  Vi – ste pa pač – tujerodna priseljenka.
  Verjamem, da vas kaj moti.
  Mene bi v južni Srbiji tudi kaj motilo.
  Je v južni Srbiji – sploh še kaj Srbov?

 • Hribouc

  Ne smem jih obsojati, ampak… hudičevo delo Ranke, Svetlane, Nussdorferce in podobnih bo kmalu storilo svoj konec!
  Kar se države in njenih institutov, ki ne delujejo ali pa delujejo protiustavno, ne bi omenjal, živa, pošastna groza!
  UPAM PA, SA SO DOBRO GLEDALE, HUDIČEVE PREŠUŠTNICE, KAJ JIM JE TE DNI POVEDAL V OBRAZ
  VELIKI GOSPOD, VELEMOJSTER SVETOVNEGA KALIBRA , DRAGIĆ , KI JE VSEMU SVETU IZPOVEDAL SVOJO LJUBEZEN IN SPOŠTOVANJE DO STVARNIKA VSEGA OBSTOJEČEGA STVARSTA!

  Za vse svoje zlobe boste odgovarjale, ko pride vaš čas, uboge pare!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!