fbpx

Slovenke in Slovenci, osamosvojili smo se! Stopimo skupaj in se tudi osvobodimo!

(Foto: STA)

Starodavni slovenski karantanski obred ustoličevanja knezov in vojvod na Gosposvetskem polju je temelj za nastanek pogodbene ali kontraktualne teorije prava o prenosu oblasti z ljudstva na vladarja, ki jo je na slovenskem zgledu utemeljil francoski zgodovinar prava in filozof Jean Bodin.  Prišel je do zaključka, da suveren ni le kralj ali cesar, ampak tudi ljudstvo, ki ima pravico, da izmed sebe izbere svojega vladarja, s pravno pogodbo pa nanj prenese izvrševanje njihove izvorne pravice. Bodinov opis slovenskega ustoličevanja knezov je bil navdih za nastanek ameriške demokracije in Jeffersonove Deklaracije o neodvisnosti. Na to smo Slovenci lahko upravičeno ponosni.

1. korak: osamosvojitev in lastna država
S prvim, zgodovinskim dogodkom, ko smo skoraj goloroki premagali jugoslovansko vojsko, smo dosegli prelomno zmago, ki nam je prinesla lastno državo, nismo pa se zavedali, da smo šele v prvem polčasu in da nas čaka še osvoboditev, ki bo po svoje enako zahtevna. Izrojena levica, ta kača na prsih slovenskega naroda, je namreč silno pretkana in vedno nekaj korakov pred poštenim ljudstvom. Treba bo napeti vse sile in z združenimi močmi našo domovino Slovenijo iztrgati iz rok ideoloških okupatorjev, ki nas vračajo v svinčene čase, ko smo bili v lastni domovini obsojeni na životarjenje, brez verske in politične svobode in resničnega napredka.

Franci Donko. Foto: STA

Tudi po osamosvojitvi se srečujemo s podobnimi problemi, saj je tranzicijska levica obdržala centre moči in večino kapitala v svojih rokah. Mnoga zadolžena podjetja v lasti bank bodo v naslednjih mesecih in letih verjetno sorazmerno poceni kupili tujci, kolikor jih ne bodo domači tajkuni, ki so v tujini skrili bankam ukradene milijone iz kriminalnih poslov, kakršen je ta s pranjem terorističnega denarja v NLB. Ni čudno, da ljudje, še posebej mladi, ne vidijo prihodnosti v takšni državi.

Mladi se ves čas pospešeno izseljujejo, desettisoči Slovencev so prisiljeni delati v tujini, naša nesposobna vlada pa s sprejemanjem zakonov, kot je npr. novela zakona o dohodnini, očitno želi, da bi se tja kar trajno izselili. “Gremo naprej” iz neke levičarske volilne kampanje se je izkazal kot dejanski “gremo nazaj”. Nazaj v hlapčevski odnos, iz katerega so nas hoteli iztrgati Anton M. Slomšek, France Prešeren, dr. Janez Evangelist Krek, dr. Ivan Šusteršič, večina partizanov in domobrancev ter še mnogi drugi.

Danes je potreben resnični “Gremo naprej!”. Od prazne mize in malodušja se ne bo dalo živeti.
Kako torej naprej? To vprašanje si moramo zastaviti skupaj, pa tudi posebej vsak izmed nas. Od tega, kako si bomo nanj odgovorili, je odvisno, kako bomo šli naprej.

  1. Ali bomo zgolj jamrali, kot to počne nesposobni predsednik vlade Cerar, ali se bomo spodbujali?
  2. Ali bomo delali ali se bomo presedali, kot se dogaja na ministrstvu Anje Kopač Mrak?
  3. Ali bomo ustvarjalni in bomo iskali nove možnosti ali bomo delali vse po starem, kot delajo Klemenčič in sodniki, ki zapirajo osamosvojitelje, se vtikajo v položnice in ptičje hišice, javno razkritega kriminala mednarodnih razsežnosti pa ne smejo ali nočejo preganjati?
  4. Ali si bomo pomagali ali si bomo nagajali, kot počnejo poslanci SMC, ZL, DeSUS, SD pri drugem tiru, v primeru koroških dečkov in drugod?
  5. Ali bomo spoštovali svoje korenine ali jih bomo rezali, kot to počne bogato financirani homo-lezbični-bi-trans-inter-seksualni lobi ob pomoči “nevladnih” organizacij?

Foto: STA

Kako naprej, drage Slovenke in Slovenci? In še bolj – kaj bomo dejansko naredili, da bomo izpeljali drugi korak osamosvojitve?
Ko bomo imeli odgovore na ta vprašanja, bo treba na prihodnjih volitvah izvoliti take ljudi, za katere bomo verjeli, da so z nami, da so podobno misleči in so za domovino pripravljeni nesebično delati, kot je v včerajšnji pridigi poudaril Slomškov naslednik, nadškof Alojzij Cvikl v nagovoru med mašo za domovino.

Na odgovornih mestih potrebujemo ljudi, ki spoštujejo življenje od spočetja do naravne smrti, materinstvo in očetovstvo, ki vidijo prihodnost naroda v več otrocih, ne pa v uvažanju ekonomskih migrantov. Potrebujemo ljudi, ki bodo preprečili poskuse kraje, kakršna se dogaja z drugim tirom, denar pa bodo namenjali novim delovnim mestom za mlade, stanovanjem za mlade pare in boljšim pogojem za življenje družin. To moramo dejansko storiti. Nič več in nič manj.

Vsem državljankam in državljanom Republike Slovenije iskrene čestitke ob dnevu državnosti! Pa ne pozabimo izobesiti slovenske zastave.

Franci Donko