Sta jugonostalgija in multikulti družba res slovenska prihodnost?

Foto: YouTube

Dunaj, veliki traven 1917.
Dr. Anton Korošec, eden od največjih slovenskih politikov, v katerega družbi stojita le še dr. Janez Evangelist Krek in dr. Jože Pučnik, je v avstrijskem parlamentu obelodanil zahtevo Južnih Slovanov po tretji državni tvorbi pod žezlom Habsburžanov. Po prebrani deklaraciji v avstrijskem parlamentu so pobudniki v slovenskih deželah zbrali 315.000 podpisov podpore ideji samostojne države. S temi dejanji so bili slovenski politiki glavni ustvarjalci poznejše Jugoslavije.

Za ohranitev Slovencev bomo morali ponovno stopiti skupaj
“Podpisani poslanci, združeni v Jugoslovanskem klubu, izjavljajo, da zahtevajo na temelju naravnega načela in hrvaškega državnega prava, naj se vsa ozemlja monarhije, v katerih prebivajo Slovenci, Hrvati in Srbi, zedinijo pod žezlom habsburško-lotarinške dinastije v samostojno državno telo, ki bodi prosto vsakega narodnega gospostva tujcev in zgrajeno na demokratičnem temelju. Za uresničevanje te zahteve svojega enotnega naroda se bodo zavzeli z vso silo. S tem pridržkom se bodo podpisani udeleževali parlamentarnega dela.”

Slovenci smo skoraj šeststo let živeli pod Habsburžani. Prva svetovna vojna in pritisk na slovensko narodno ozemlje sta naredila svoje. Krek in Korošec sta iskala najboljši način za ohranitev slovenskega naroda. Po londonskem paktu  leta 1915, ki nam je odvzel tretjino ozemlja, sta čutila, da ni več možnosti za veliko slovensko idejo, hkrati pa nista mogla vedeti, da bodo balkanski narodi, zlasti Srbi, slovensko politično idejo in naše legitimne težnje vseskozi izigravali. Dr. Korošca so Srbi celo internirali zaradi slovenskih političnih zahtev. Z velikosrbskimi težnjami in predvsem nadaljnjim potekom dogodkov se postavlja vprašanje, ali ne bi bilo za Slovence bolje, če bi stali v neke vrste “mini EU”, posodobljeni monarhiji, ki bi združevala Avstrijce, Madžare, Slovence in Hrvate.

Zgodovina je pokazala, da se Slovenci, ki smo katoliški narod, nikoli nismo zares ujeli s Srbi in drugimi balkanskimi narodi, na katere je vseskozi močno vplivala Turčija. Slovenski narod je delaven, priden, navajen plačevati davke in skrbeti za skupno dobro prav zaradi svojega katoliškega značaja. Srbi so te lastnosti Slovencev znali dobro izkoristiti, zato so nas po 2. svetovni vojni, ki je Slovenijo še posebej tragično zaznamovala, ponovno potisnili v balkanski kotel, ki je nato v krvi razpadel.

Franci Donko

Jugonostalgija in multikulturalizem nista slovenska prihodnost
Ko je začel razpadati evropski in jugoslovanski komunizem, so nastale ugodne zgodovinske okoliščine, da se je uresničila tisočletna želja slovenskega naroda po samostojni državi. Zdaj jo imamo, Krekov in Koroščev duh sta pomirjena in hkrati zaskrbljena, saj je videti, kot da nismo dovolj prisebni, da bi jo ohranili našim otrokom in vnukom. Nesrečen konec Jugoslavije in krvava arabizacija Evrope sta nam v opomin in kažipot Slovenije skozi zgodovino. Povezujemo se lahko le z narodi, ki našo katoliško tradicijo spoštujejo, sprejemamo pa lahko begunce, ki so bili zaradi zvestobe slovenstvu in katolištvu ta prostor prisiljeni zapustiti in še vedno nimajo domovinske pravice do vrnitve.

Cerar-Židan-Erjavčeva koalicija žal ne premore toliko državniške pameti, da bi v Slovenijo vabila rojake, ki so vsi po vrsti  uspešni, mnogi celo vrhunski in svetovno priznani strokovnjaki, najprej pa ljudje, ki Slovenijo nosijo v srcu. Cerarjevi ljudem raje vsiljujejo migrantske centre, ki stanejo veliko denarja, hkrati pa ni jasno, kolikšno nevarnost v resnici predstavljajo ljudje, ki so ničkolikokrat jasno povedali, kaj je njihov cilj.

Slovenija ponovno potrebuje velike može in žene, ki bodo sposobni zaščititi ključne interese države in v Krekovem in Koroščevem duhu zagotavljati dobrobit svojemu narodu.

Franci Donko

 • Anton

  600 let pod Habzburžani pa se je ohranila slovenska kultura in jezik….
  100 let pod srbjanska kamanda- EVO TI SADA VIDI KURAC….
  VRNITVE NI, NA BALKANU BOMO ZA SKROZ!

  • Misel, da so nam Nemci kaj prizanašali je tudi bosa. Treba je samo pogledati našo resnično zgodovino in bo jasno, da nas je zatrla zelo majna populacija Nemcev, zato pa so bili tudi navidez miroljubni, čeprav zelo invazivni. Kdo se sploh še spomni ogromnega obsega Karantanije, ki ni tako daljna zgodovina. Karantanija je bila sicer samo ena od Slovenskih dežel v tistem času- v času, ki je iz strani zgodovinarjev čisto zlagan.

 • von Rhein

  Slovenija??? Zu spät.

 • Tomaž

  Krek in Korošec sta nas porinila v balkan tako pač je. Mi pač pašemo skupaj. Še Janša raje podpre hrvate kot lasten narod.

 • Slovenec 33

  To kar je, so posledice okupacije slovenskih dežel pod terorjem okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda.
  Za usmerjeno izobraževanje pod vodstvom fdvizma, ki producira topoumne produkte pa so LGBTQ izrodki odkritje tople vode s katero se napajajo.
  Okupatorsko veleizdajalske veje oblasti k nam vabijo nove okupatorje, ker so jim podobni. S svojimi dejanji potiskajo vse, ki pridejo v stik z njimi v mračnjaštvo in fevdalizem. Kdor se jim upre ne preživi in izvajajo genocid nad avtohtonimi prebivalci enako kot so ga komunisti in na tisti čas nas opominja nad 600 morišč po slovenskih deželah, Džamijska ulica pa na dandanašnji.

  • if

   Zato se združimo okrog himnične smernice Zdravice (6. člen ustave RS_celotna Zdravica) in ukrapjamo skladno z njo.
   Zapisano v njej pravi “Slovencov porodnico, Deželo našo živi Bog, Prost, ko je bil očakov

   Naprej naj bo Slovencov dom”
   Ustavni moto imamo! Ukrepajmo v tej smeri!
   Ljudje, ki v Sloveniji živijo in ne delajo v tej smeri, hkrati vsiljujejo za antislovnski know-how, so sovražniki ustave RS in slovenstva!

 • luckyss

  Se da kar strinjati s člankom…razen s tem..” da se je uresničila tisočletna želja slovenskega naroda po samostojni državi. Zdaj jo imamo”
  Imamo mi kurac samostojno državo!! O čem pa še sploh lahko odločamo…
  Bruselj nam vsiljuje migrante, NATO poveljuje naši vojski, Banksterji prodajajo naše sanirane banke za drobiž.Korporacije našim delavcem plačuje drobiž, ki je pod uradnim pragom revščine…itd…
  Jebeš takšno “neodvisnost” !!
  Smo bili krepko bolj neodvisni v bivši Jugi, pa čeprav smo morali kakšno kavo ali prašek kupiti v Italiji ali Avstriji..Imeli smo četrto najmočnejšo vojsko v Evropi…Seveda jo je bilo treba uničiti, ker je bila premočna za prevzgojo za evroske hlapce, kar smo v bistvu postali…
  Zato nikar ne jamrajte, ta nostalgija je logična posledica dejanskega stanja..

  • Novakec1

   Državo in domovino so zafural/zapil v dvajsetih letih, stanje v slolandiji je tako kot bi gasilci gasil z bencinom, katastrofa zagotovljena, malo preživelih.

   • učko

    Ta rdeči fašisti-kučanisti !!!!

  • učko

   Buksys, nam nič ne diktira EU, pri nas je
   na oblasti udbo-kučanistična mafija, ki krade milijarde in špila diktatorja! In
   to samo za to, ker so večina Slovencev pezdeti, oni malo manj Slovenci pa še
   bolj !!!! Še najbolj pa je zlorabljeno
   tožilstvo in sodstvo, da režim lažje izvaja svoja zločinska dejanja !!!!

  • Borut Stari

   Ne serji na napačno luknjo. V naši, ponavljam naši, deželi je resnično le, da ima že 74 let partijska mafija svojo državo.

   • luckyss

    Pri nas je itak navada, da se vsak od vaškega svetnika naprej ukvarja s korupcijo..
    Vsak krade po svojih zmožnostih…no včasih res koga “malo zanese”, da ima potem probleme s sodstvom, marsikdo celo kakšen mesec odsedi..
    Je pa to splošen problem in ni opredeljen strankarsko…
    Lahko pa nekateri bolj vneto kradejo, če so več na oblasti..kar je logično…
    Zato pa je na teh straneh toliko kruljenja..ker nimate rilcev v koritu..;)

  • šmentanamuha

   Delno imaš prav, zato sem ti dala plus. Navidezna uspešnost jugo gospodarstva pa je bila posledica planskega zaprtega gospodarstva in je bila zato fiktivna. Takoj, ko so se meje odprle in smo stopili na prosti trg, se je pokazalo realno stanje. Ker pa glavni akterji še vedno delujejo po stari paradigmi, smo tam, kjer smo. Prejšnji režim se je ponovno restavriral in zdaj bo sledil prosti pad. Ali bomo uspeli to preživeti brez vojne (državljanske) bomo še videli.

   Smeri sta dve.
   1. Če bomo pasivni, se bo scenarij prostega pada zagotovo uresničil in posledice bodo kot pri cunamiju – nepredvidljive.
   2. Če se bomo streznili in naredili korenito politično spremembo, kar pomeni, da mora t.i. desnica dobiti večinsko podporo, potem je še možno stvari spremeniti po civilizirani poti, torej skozi pravno državo. To pomeni, da bomo lahko po pravni poti sankcionirali slabe prakse in osebe, ki s svojimi škdoljivimi odločitvami uničujejo državo. Tako lahko ustavimo prosti pad brez krvavega obračuna.To bo sicer trajalo nekaj časa, ampak vsaka sprememba potrebuje svoj čas. Samo to nas bo dvignilo na višjo raven, sicer se bomo še naprej vrteli v krogu nenehnega maščevanja.

   Težava levičarjev je v njihovi nekreativnosti, nesposobnosti, da se na odprtem trgu soočijo s svojo konkurenco. To se kaže tudi v njihovi konfuzni “umetnosti”, ki nam jo poskušajo prodati kot vrhunec intelektualnih naporov. Zato kljub izdatni državni podpori nimajo konzumentov za svoje “stvaritve”. Živijo v utvari svoje “velepomembnosti” in ko jih življenje postavi na realna tla, postanejo destruktivni, napadalni, uničevalni anarho-levičarji. Dejansko so se igubili v labirintu lastnih blodenj. Priti in ostati na oblasti pa je za njih stvar preživetja, zato se bodo poslužili vsake podlosti. Levičarji so adekvatni parazitu, ki se prisesa na svojega gostitelja, kajti brez njega pogine.

   Ves čas sem živela v prepričanju, da je biti levičar nekaj naprednega (tako so me vzgojili), zdaj pa sem spoznala, da je to stvar nekega temeljnega odnosa ali pristopa do življenja: ali si parazit ali kreativec. Zato je jugovina tako nagnjena v smeri podpore levim strankam, ker je parazitizem njihov temeljni pristop k življenju. Od tod tudi takšen grozen strah pred privatno iniciativo. Zato je to “bojni” klic vsem pokončnim ljudem, da se vsak na svoj način otrese svojih parazitov ali da preneha biti parazit. Lenoba je prvi znak parazitizma, ki se v sodobnem žargonu imenuje socialna država.

   Lahko zgradimo boljšo državo, jaz v to verjamem, in v njej je lahko prostor za vsakega, ki prispeva k skupnemu napredku. Zdaj me morda bolje razumete, zakaj te ilegalne azilantske golazni, ki jim nudimo brezplačne hotelske, zdravstvene in vsakršne usluge, niti gledati ne morem.

 • Olga

  Naženimo levake!

  • luckyss

   A bivše tudi ? ;))
   Boste potem ovce ostale brez pastirjev :))

   • if

    Ne zavedate se, da ste levak in ne kdo je vaš pastir!

    • Tetka iz ozadja

     Da. In vladamo vam več kot sedemdeset let in vam bomo še najmanj stoletje, in ti kreten ne moreš NIČ proti temu.

     • if

      Vladajte!
      V Avstriji vas ni, ker je tamkajšnje življenjsko okolje sterilno za ljudi s softtwarejem vašega tipa.
      Prav to je vzrok, da ima Avstrija odličen stnadard. Tudi SLovenija ga bo imela, ko vašega tipa softwareja ne bo.

   • Janez

    Ah !
    ŽE NAVSEZGODAJ – S K R U N I Š – BOŽJI DAR ČLOVEKU – BESEDE !
    Le
    GLEJ, DA NE “BOŽJA ŠTRAFENGA – ZATE – ZELO KRUTA.
    No saj s kakšno tvojo mislijo
    se da strinjati
    – le kritiko usmerjaš v čisto nepravo smer. Usmeri jo na ex KP, ZK-JE. L.R. J. KOMENDA

    • luckyss

     Resnica lahko oskruni le lažnivce….

     • Capi

      Potem se ti ne obeta nič dobrega…..

  • šmentanamuha

   Take parole so scanje v veter in ne koristijo ničemur. Razviti moramo medsebojni dialog in se zmeniti po pameti. Poskušaj na kak drugačen način.

 • učko

  Dokler bomo imeli na oblasti BIVŠE REŽIMCE,
  reformirane iz partije v mafijo, ki so nas pripeljali iz njihovega komunizma v
  njihov LOPOVIZEM, potem nikoli ne bo tako, kot bi moralo biti, oziroma kot če
  bi bilo, če bi bila Slovenija normalna EU država !!!!

  • Novakec1

   Kera pa je normalna €U država?

   • učko

    Avstrija, Nemčija, Nizozemska, Belgija, Danska, Češka,
    Baltske države itd.

    • Novakec1

     Naivnež.

     • učko

      Ti si pa butel !

     • Novakec1

      S mi to že boljši povedal pa se ne sekiram.

 • učko

  Ta RDEČI FAŠISTI nam ne pustijo, da bi
  postali normalna zahodno evropska država. Svinje
  komunistično-lopovistične-balkanezerske, ki jih podpirajo pezdetasti Zlovenci
  in večina Čefurjev !!!!!

 • Valter BraniSlav

  Franci Danko, politika je za odrasle. Tebi pripadajo fantazije o istospolnem seksu.
  MOJE MNENJE: DOKLER BO RODNOST MED SLOVENCI NIZKA, PRIHODNOST NE BO ROZNATA. RESIJO VAS LAHKO LE VELIKE DRUZINE KOT JE MOJA.

  • if

   Ste že zgodaj prizadeti z OH skupino!

   • karpelec

    Sploh se niso prebudili iz nje.

  • učko

   Dokler bo komunistični režim načrtno iztrebljal Slovence s »sociopatskim
   socialnim inženiringom«, toliko časa tudi rodnost ne bo večja. Rodnost se je
   izredno povečala za časa 1.Janševe vlade in takoj po njej spet padla. Lahko se prepričaš:
   google: rodnost v Sloveniji po letih!!!!

 • Franjo Trojner

  Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija je za
  0odpis! Zadnjih 100 let je politična levica delovala v škodo SLOVENSKEGA RODA in etike in morale tudi, ta Cerarjeva vlada in koalicija deljuje kontra interesom SLOVENSKEGA RODA IN DRŽAVE, kar ni možno več skriti, prikriti, ker se vidi že iz LUNE. Ni mi jasno kako je lahko v naši demokratični državi, družbi hkrati na površje prišlo toliko nespodobnega, nesposobnega in nedomoljubnega kadra in nato zasedlo najvišje položaje v državi in družbi, kot se je to zgodilo na in po zadnjih parlamentarnih volitvah? Vem, da so mediji v vzpregi z vsemi tetami in strici iz ozadja skupaj z strankami, ki se jim rep vleče globoko v jugoslovanski totalitarni komunistični režim skovali zaroto novih obrazov in tako ponovno v svoje kremplje trdno prigrabiti oblast, da se plan ne izjalovi pa so za nameček vodjo opozicije za časa zadnjih parlamentarnih volitev nedolžnega poslali v arest, toda kljub vsemu bi kritična javnost morala narediti svoje, pa v zadostni meri ni! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija je poslancu Janezu Janši celo brezsramno in nezakonito oddvzela poslanski mandat, kar je bilo za tiste, ki so jo postavili tudi pričakovano! Danes se mam vsem skupaj ta pasivnost kritične javnosti na vsakem korako maščuje! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija ni izpeljala niti ene samcate nujno potrebne reforme, kar ji je bilo na samem začetku od strani opozicije tudi napovedano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija nas je znova zadolžila, kar ji je bilo na na samem začetku od strani opozicije tudi napovedano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija nam nabija vedno znova nove davke, kar ji je bilo na samem začetku od strani opozicije tudi napovedano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija je še dodatno razbohotila javni sektor in za ceno miru pred protesti njihove plače ponovno dvignila v nebo, kar ji je bilo na samem začetku s strani opozicijr tudi napovedano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija je v aferi veleTelefonistov komprimitirala arbitražo o meji, kar je na ves ta njen nestrokoven, nesposobrn in naiven kader tudi pričakovano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija ni našla in obsodila niti enega samcatega krivca za povzročeno več milijardno bančno luknjo, kar je bilo za tiste, ki so jo postavili tudi pričakovano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija ne najde krivca za nezakonito pranje denarja v državni banki NLB, kar je bilo za tiste, ki so jo postavili tudi pričakovano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija ni našla krivca za mafijske posle pri izgradnji TEŠ 6, kar je bilo za tiste, ki so jo postavili tudi pričakovano! Ta Cerarjeva leva vlada je nelegalno v Slovenijo in EU spustila več, kot pol milijarde ilegalnih migrantov, kar ni bilo pričakovano in je v nasprotju volji celotnega volilnega telesa, ljudstva! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija je dokončno pokopala pravno državo in s tem tranzicijo, kar je bilo za tiste, ki so jo postavili tudi pričakovano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija je v arestu nedolžnega zadrževala vodjo opozicije in največje stranke SDS g. Janeza Janšo, kar je bilo za tiste, ki so jo postavili tudi pričakovano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija je državljane naredila za prvo in drugorazredne, tako je bil župan Kangler zaradi prisluhov sojen, župan Janković pač ne, v njegovem primeru gredo prisluhi v uničenje, ta leva vlada, koalicija svojih sodno ne preganja, kar je bilo za tiste, ki so jo postavili tudi pričakovano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija ni zmožna enotnega nastopa, enotne zunanje politike v odnosih do Hrvatov in je implementacija arbitraže močno ogrožena, Cerar, Rjavec, Pahor in Brglez imajo vsak svojo vizijo rešitve, prav tako stranke SMC, SD in Desus, kar je za ves ta njihov nedomoljuben, nestrokoven, nesposoben in naiven kader tudi pričakovano! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija sprejema za tradicionalne družine neprijazno zakonodajo, kar je od njihovega nestrokovnega, nesposobnega in ideološko zaplankanega kadra bilo tudi za pričakovati! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija sprejema za mlade izobražene neprijazno zakonodajo, zato mladi izobraženi masovno bežijo v tujino, kar je od njihovega nestrokovnega, nesposobnega in ideološko zaplankanega kadra bilo tudi za pričakovati! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija ničesar ne stori proti vsakodnevnim kršitvam delavske zakonodaje, kar je od njihovega nestrokovnega, nesposobnega in ideološko zaplankanega kadra bilo tudi za pričakovati! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija ne stori nič za dvig plač in s tem za opravljeno delo pravično plačilo, kar je od njihovega nestrokovnega, nesposobnega in ideološko zaplankanega kadra bilo tudi za pričakovati! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija ne stori nič za dvig pokojnin in s tem za človeka dostojno živlenje v pokoju, kar je od njihovega nestrokovnega, nesposobnega in ideološko zaplankanega kadra bilo tudi za pričakovati! Ta Cerarjeva leva vlada se ne ukvarja z obnemoglimi starostniki, ki imajo pod 500 € pokojnine in si ne morejo privoščiti oskrbe v domu uopokojencev, kar je od njihovega nestrokovnega, nespisobnega in ideološko zaplankanega kadra bilo tudi za pričakovati! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija nima nobenega odnosa do socialno ogroženih in ne nudi ljudem zaposlitev, pa tudi socialnih prejemkom jim za človeka vredno živlenje ne nudi, kar je od njihovega nestrokovnega, nesposobnega in ideološko zaplankanega kadra bilo tudi za pričakovati! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija vodi neprijazno politiko do realnega gospodarstva in gospodarstvenikov, kar je od njihovega nestrokovnega, nesposobnega in ideološko zaplankanega kadra bilo tudi za pričakovati! Skratka ta Cerarjeva leva vlada, koalicija dela slabo krni in slabi gospodarski in politični ugled, položaj Slovenije v EU in svetu, kar je od njihovega nestrokovnega, nesposobnega in ideološko zaplankanega kadra bilo tudi za pričakovati! Ta Cerarjeva leva vlada, koalicija nas je oropala vseh realnih možnosti, da bi nam v bližnji prihodnosti lahko šlo lepše, bolje, kar je od njihovega nestrokovnega, nesposobnega in ideološko zaplankanega kadra bilo tudi za pričakovati! Sedaj sami vidite, da nam tudi ta Cerarjeva leva vlada, koalicija, kot vse predhodnje leve, vlade koalucije vsem delajo škodo, zato se nikakor ne sme ponoviti, da v Sloveniji na predsedniških ali parlamentarnih volitvah tako zelo odpove kritična javnost, kot se nam je to dogodilo na zadnjih parlamentarnih volitvah! Vsi volilci se moramo zavedati svoje dolžnosti in odgovornosti, ŠE ENA IZVOLJENA LEVA VLADA , KOALICIJA LAHKO ZELO VERJETNO ŽE POMENI ZAČETEK KONCA in to nam mora biti vsem volilcem pred očmi, ko se bomo upam množično odpravljali na predsedniške volitve letos in parlamentarne drugo leto.

  • AlojzZ

   T A K O J E !

 • Ana Job

  Zanima me zakaj je Avstro-ogrska kranjska zastava, za policijo moteča in kazniva, zastava s totalitarnim simbolom rdeče zvezde, ki je zahtevala miljone žrtev pa ne?

  Potem je vseeno, če v tej državi obesim ven zastavo s kljukastim križem. Pravno gledano, enakovredna je rdeči zvezdi. Ne bi smelo biti sporno.

  • if

   Dobro napisano, upravičeno.
   Komunizem, nacizem in fašizem je v evroparlamentu leta 2009 izenačila vsa slovenska takratna vodilna pozicijska (SD, LDS) in opozicijska (NSi, SDS) politika

  • luckyss

   Simboli nacizma so pač prepovedani, simboli zmagovalcev 2, sv,vojne pa ne…
   Tako je, pa lahko jamrate še naslednjih sto let ;)

   • komar marko

    no rdečuharje je EU obsodila. Na praznovanje 70 letnice nismo bili povabljeni. Le zaradi klečanja BORČIJA in pokore, so dovolili prihod delegacije. Partizanstvo pod vodstvom rdečuharjev so zavezniki priznali šele oktobra 44, ko so videli, da je SOVRAG dokončno povožen in ni strahu, da bodo ISTi kot so 39 leta stopili na njihovo stran in sklenili PAKT. Ti še kaj ni jasno!

    • luckyss

     Očitno sta ti brata Grimm prednika ;) Ali pa vsaj kdo od Grimsov ;))

     • šmentanamuha

      Komar ima prav.

   • Borut Stari

    In kaj ima s tvojo navedbo o prepovedanih simbolih Avstro-ogrska kranjska zastava?Zastavi bivše države in SRS sta neuradni zastavi in tudi niso na uradnih dogodkih dovoljeni.

    • luckyss

     Zaradi mene si jo lahko obesiš na balkon poleg sosedove jugoslovanske…
     Upam da bosta potem skupaj nekaj spila in se ne pobila ;)

     • Borut Stari

      Nikoli nisem in tudi sedaj ne obešam zastav. Nobene niti nimam. Pravzaprav mi je do vašega mnenja manj ko do lanskega snega.

   • Capi

    Danes se je pes luckyss s ketne vtrgal………

    • Franc Šink

     Na ketni nisi svoboden.

    • luckyss

     Meni ni nikoli bil problem pisati dejstev, pa če so ta bila v prid “levim” ali “desnim”..

   • RATATA

    To ti zihr tvoj nemški ovčar prišepetuje.

  • Novakec1

   Lohka tud usrane gate.

   • šmentanamuha

    Taka zastava zagotovo tebe najbolj predstavi.

 • Tetka iz ozadja

  Levica na Slovenskih tleh, je vladala, vlada, in bo vladala. Vas desničarje pa počasi iztrebljamo. Na vsake toliko časa vas preštejemo, da vidimo koliko je še ostalo te golazni. Tako kot smo vas prešteli prejšni mesec vas bomo še enkrat ta mesec.

  • komar marko

   še povsod ste pušnili in tudi pri nas boste PUŠNILI. rabiš kak dokaz? Kuge lakote in rdečkotov, reši nas o BOG!

   • Tetka iz ozadja

    Preštevamo vas, bogih 8% je vas ostalo.

    • šmentanamuha

     Jugobrača niste bili nikoli posebej brihtni, zato vam tudi matematika dela težave.

  • učko

   Levuharji (kreteni z dvema levima rokama za delat in voluharji) pač niste nobena levica. To se vidi tudi po plačah tistih garačev v državnih službah, ki jim je namenjen status garačev in imajo manjše plače od minimalca in se Štruklju jebe za njih. Ostalo režimsko govedo, ki nič ne zna in nič ne dela in so na položajih, ki si jih ne zaslužijo, pa “cepajo” mastne denarje iz davkoplačevaslkih žepov.

   • Tetka iz ozadja

    Preštevamo vas, preštevamo.

    • sprehajalec

     Kot vsak levičar tudi ti parazitiraš na “našem”. To naše pa se vzdržuje s krediti. Ta zgodbica ne more dolgo trajati.

     Obseg levičarskega volilnega telesa je premo sorazmeren z obsegom najetih kreditov.

    • Novakec1

     Ti si pa desna roka musliča Poriča, a.

    • šmentanamuha

     Mi tudi vas.

  • luckyss

   Levice pri nas ni, se vidi po bedi delavcev in ostalih socialno šibkejših slojev …prav tako ni desnice, ki bi se posvečala gospodarstvu in blaginji, ampak le bluzi o kosteh in nagaja vladi..

  • sprehajalec

   Tik-tak, kot vsaka ultralevica je tudi naša obsojena na kredite. Kolikša je številka letos za “naše”? 2 milijardi?

   Pa minus iz tekočega poslovanja države. jaz se ne bi hvalil.

  • AlojzZ

   Ja, res je. To iztrebljanje ima samo eno napako: levica ne zna, ne more delati. Musliči pa v te kraje ne prihajajo delati …

 • učko

  Res pa je, da je za tako stanje v državi kriva tudi kolaboracionistična žlahtna-žlehtna desnica po meri kučo-mafije z Ludomilo na čelu in seveda tudi JaJo nosi velik del krivde za vse to !!!

  • Novakec1

   Ja so že dolgo zlizani, tako da opozicije ni več, sam še nategvajne sloovc na vsakem koraku.

 • Jožef

  Čas je, da Slovenci ponovno odkrijemo rajsko deželo Slovenijo in si jo v popolnosti prisvojimo. To je naša dežela in pika. Tukaj mora biti gospodar Slovenec. Gostje so dobrodošli samo tako dolgo, dokler bodo spoštovali naš narod , našo vero in naše postave. Drižno recimo ne islamu, komunizmu, levičizmu in lgbtqizmu. In bog nam pomagaj.

  • učko

   Prepozno, se bojim, ker so ta rdeči fašisti izgnali preveč zavednih Slovencev in navozili čefurje !!! Za to pa ogromen delež krivde pade na Janšo in ostale kao “pomladnike”, ki so se prehitro vdali komformizmu in prenehali z bojem proti zločinskemu kučanističnemu režimu !!!!!!!!!!!!!!

   • šmentanamuha

    Ko se dvigne zavest, se lahko vse spremeni zelo hitro.

  • AlojzZ

   “Čas je, da Slovenci ponovno odkrijemo rajsko deželo Slovenijo ”

   =bi ga! Vse mine pa je tudi rajska dežela Slovenija! To se je zgodilo takoj po 1. svetovni vojni!

   • Novakec1

    Ne, deset let po osamosvojitvi smo zgubil domovino in državo, za časa vladavine LDS, so spreminjal ustavo sto na uro.

 • učko

  Zločinski lopovistično-kučanistični režim še vedno navaža tujce in izganja zavedne Slovence v razviti svet, ker očitno Slovenija ne sme postati del razvite EU, pač pa balkanezerska provinca v rokah Udbo-kučo-mafije in ostale balkanezerske-Jankovićevkse mafije !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tetka iz ozadja

   Če naredimo en manjši genocid nad vami nas bi EU dva meseca malce postrani gledala, a mi se bi znebili desničarske sodrge.

   • učko

    Levuharji, ko bo počlo, se ne boste izmotaval kot leta 91, ampak bo šlo do konca. Problem je v tem, ko bo ta država takrat že pod muslimani, ki jih vaš Janković navaža in kasira denar od muslimanskih šejkov, predvsem tistih iz Quatarja, ki so financirali džamijo v Čefurjani !!!!

    • Tetka iz ozadja

     Še za eno vaško veselico vas ni ostalo. No saj vas bomo zopet prešteli.

     • učko

      Tetkota bo treba nabrcat v njegovo ozadje, ja !

     • Tetka iz ozadja

      Ti revše ne moreš popolnoma NIČ, le stojično nas lahko prenašaš.

     • šmentanamuha

      Uf, kot bi poslušala Brgleza.

   • šmentanamuha

    Imaš prav, zločinski um se ne spremeni.

 • učko

  Čefuristična-komunistična mafija bi nas rada spet združila s kretenskim režimom v Srbiji in nas spravila pod Srbijo. To pove vse o kučo-mafiji, ki to izvaja in zaslugah te golazni za osamosvojitev, ki si jo sedaj prilaščajo kot si prilaščajo NOB-e, kjer tudi niso naredili nič drugega kot zločine kot zvesti Stalinovi hlapci.

  • Tetka iz ozadja

   In zopet vas tlačimo in zasmehujemo.

  • Novakec1

   Dobr da so hrčki vmes.

 • Anton

  OSTATI BI MORALI POD AVSTRIJCI IN TO JE TO

  • luckyss

   Saj si pod Mutti Merkel…ali ne uživaš dovolj ?! ;))

   • učko

    Ko bi vsaj bil pod Angelo, pa sem pod kučanovo mafijo, žal !!!

    • luckyss

     Saj ta mafija s sklonjeno glavo hodi v Berlin ali Bruselj…tako kot je to počel JJ…
     No, on je celo jamral, da bi rabili trojko..pa še košarke ne zna igrat ..kot njegov kolega, ki si je vzel nekaj dni dopusta za Dob… ;)

  • Hun

   hlapec ostane hlapec

   • AlojzZ

    Res je. Ampak je nemškemu hlapcu bistveno bolje kot srbskemu!

    • učko

     Trenutno konstruiram orodje za preoblikovanje cevi za nek del pri BMW-ju. Dobil sem posel od nekega orodjarja, ta od ene velike slovenske firme, ki bo to štancala, naročnik je Magna, končni “boss” pa je BMW. Torej smo vsi hlapci! Hlapci od hlapcev od hlapcev od hlapcev, boss pa je švaba oziroma BMW. Ampak meni se to splača, dobro zaslužim, dobrih avtov pa v naši vasi tudi še ne bomo kmalu izdelovali. T’ko da, ja, v kočni fazi smo vsi hlapci !!!!

     • luckyss

      Ne ločiš podizvajalca od hlapca…ti nekaj sam razmišljaš in boš ta izdelek dobro prodal…Hlapec pa zgolj pokima, ko mu nekdo ponudi minimalca..

     • šmentanamuha

      Malo čudno je tole tvoje razmišljanje.

     • denacifikacija

      Zanimivo, saj tak oso nas okupirali, k nam so vrnili migrante, ki so povezali skoraj celotno industrijo z veliko Nemčijo. Drugače povedano, ko bodo Nemci enkrat prekinili posle, se bo ustavil ves pretok denarja v Slovenijo, čaka nas revščina, kot je še nismo doživeli nikoli prej v zgodovini. In to se bo zgodilo, tudi zaradi takih kot ste vi, ampak saj ni bilo nikoli drugače.

    • denacifikacija

     Hlapec je vedno hlapec, ne glede na gospodarja, ki mu nikoli ne more postati enak.

    • Hun

     srbski nacionalist je naredil konec hlapcevanju z atentatom…za kj takega so imel muda slovenski TIGR

   • šmentanamuha

    Če si se tako odločil, tukaj ne moremo nič.

    • Hun

     jst mam temperament zato me je tezko dresirat v hlapca

  • Novakec1

   Naši prednikov niso maral , razen za hlapce, sužnje in podobno.

   • šmentanamuha

    Vidiš, tako so nam spirali možgane sistematično, da smo se nazadnje začeli sami sebe sramovati. obrni perspektivo. Slovenci smo glede na število populacije eden najuspešnejših narodov sveta, če ne kar najuspešnejši in to na vseh pomembnih področjih. Pusti te stare mantre, ki so nam uničile duha. Bodi ponosen Slovenec.

    • Spartan

     “bull’s-eye!” ali po domače “Zadeto v center!”

    • domovina mili dom

     Bravo.

    • denacifikacija

     Tebi se meša, mi smo bili in bomo zgleda večno samo podalpski bosanci.

     • šmentanamuha

      Žal mi je zate. Lahko ti rečem samo R.I.P.

     • denacifikacija

      Lepo.
      Kdo za vraga si pa ti?

     • šmentanamuha

      Zagotovo ne podalpska bosanka. Kje si sploh našel to besedno zvezo?

     • samotoje

      Naj ti ne bo žal, tip je nor. Pri meni gre med blokirane. Škoda vsake sekunde za take bedake.

    • Novakec1

     Od ponosa me že zdej glava boli, kaj bo šele kasneje ko mi jo bodo kozjejebci ob pomoči izdajalcev rezal.

     • šmentanamuha

      Potem ne čakaj na tragično usodo in si skrajšaj muke.

     • Novakec1

      To delajo in mislijo o tem strahopetci

     • šmentanamuha

      Potem pa nehaj s svojo patetiko.

     • Novakec1

      Smrk, smrk…

    • Novakec1

     Še dobr da nisi napisal v širnem Vesolju.

 • antimur

  Ne pozabimo, da so nam čefurji grobo pretepli našega največjega slovenskega pisatelja Cankarja, zaradi česar je tudi umrl, ker je bil napoti njihovi velikosrbski podjarmljenosti južnoslovanskih narodov. Takoj, ko je bila ustanovljena država SHS, so začeli masovno nameščati svoj kader na slovenskem v vsako državno službo. Najprej v vojsko, žandarmerijo, železnico, pošto, celo v gozdarstvo, predvsem logarje itd.Največ teh Srbov je bilo nameščeno v Maribor z okolico, to pa predvsem zaradi bojazni pred nacionalno zavednostjo, ki je bila odziv Maistrovega domoljubnega dejanja. Zato je v Mariboru in tudi drugod tudi toliko srbskih priimkov, že pred invazijo južnjakov v sedemdesetih letih. Ker je število balkanskih pritepencev že krepko preko kritične meje, moramo na vsak način in za vsako ceno narediti temu konec in rešiti Slovence pred izumrtjem. Želja Kučana in njegove smrdljive antislovenske drhali je izbrisati slovensko narodnost in jo zamenjati z jugoslovansko, če že ne kar z nekakšno multi-kulti mešanico.

  • Hun

   teb so sigurno srbi vse punce pobral..da si jim tok fouš

   • učko

    Srbi so slabi jebači, zato pa tolk goflajo o tem. Star, malo prirejen pregovor pravi: kdor veliko laja, malo in slabo fuka !!!!

    • denacifikacija

     Vseeno jim je uspelo nafukati več ljudi kot katoliškim slovencem in hrvatom skupaj.

     • tramal

      Pa tudi psov in drugih živali so največ pof…..

    • Hun

     se mi je zdel, da sm zadel tvojo fustracijo do srbov. kaj teb pomaga ce si grd pa mas mejhnega ne mors bit jebać

     • tramal

      A zato srbini jebejo pseta ker imajo dost dolge.?

   • FUCK COMMUNISM

    A to je tvoj komentar na to kdo in kaj je vzrok Cankarjeve smrti?!?!? Goni se u tri pizde materine, cigan izdajalski!

    • denacifikacija

     Cankar je umrl med 1.sv, zaradi pljučnice, ko se mu je zdravje močno poslabšalo zaradi stalne avstroogarske represije in zapora.

     • šmentanamuha

      Denaci, zbudi se no že enkrat!

     • denacifikacija

      Ne razumem kaj bi rad povedal, to so vendar zgodovinska dejstva, ki se učijo v vsaki šoli.

     • šmentanamuha

      Kaj učijo v šolah, je eno, kaj je resnica, je pa nekaj povsem drugega. Na Cankarja so naredili politični atentat srbski nacionalisti. O tem v naših šoli zagotovo ne učijo.

     • Hun

      a dej nehj…srbski nacionalisti so delal atentat na monarhe se prav so si tarce izbiral najvisje funkcionarje v monarhiji…ne pa da se bodo spravl na zapitega Cankarja ki ni imel nobenga vpliva

     • tramal

      Samo komunističnih šolah učijo laži in pravljice.o banditih partizanih.

  • šmentanamuha

   Zato moramo na naslednjih volitvah voliti Zedinjeno Slovenijo in Andreja Šiškota za predsednika. Je provokativen, vendar namenoma. Ljudje se morajo zbudit. Domoljubi volite za Slovenijo, da ne bomo imeli Muslimanije.

  • denacifikacija

   Cankar je bil za Srbe, zato in zaradi jugonostalgije ga je avstroogarska zaprla, iz Slovenije se je preselil v bosno.

   • šmentanamuha

    Kaj si ti zdaj Bosanec ali Slovenec?

    • denacifikacija

     Slovenec sem bil in bom ostal do konca življenja, kako si ti predstavljaš slovenstvo, je pa druga stvar. Jaz nisem nikoli volil za nobenega našega bosanca, niti katolibana.

     • šmentanamuha

      Dobro, me veseli, potem pa najdi v sebi staroslovensko dušo, ki je podstat vseh balkanskih in evropskih narodov in nehaj s to denacifikacijo. Spremeni si nik.

 • Franc Šink

  “Pod” Habsburžani nam je šlo čisto v redu.

  • učko

   Še naj bolje !!!!!!!!!!

  • komar marko

   tam smo železnico zgradili v DVEH letih brez korupcije.

  • denacifikacija

   Habsburžanom ni šlo, so ja vse giljotinirali.

 • komar marko

  Težava SLO je v rodnosti. V prvi polovici leta smo uvozili nekje 13.000 duš. Večinoma je druge veroizpovedi, kar je za SLO zelo slabo. Kosovo je bilo 1910 leta naseljeno s 90% SRBI. Danes jih je samo še 10%. In vsi so 100% muslimanske veroizpovedi. In nek delavec iz tistih krajev, ki dela pri nas mi je dejal: SHEBLAI bomo tudi vas in to s ku………..i.

 • denacifikacija

  Zakaj SHS, mi nimamo nobene nacionalne identitete, država srbov in hrvatov bi obstajala še danes.

  • šmentanamuha

   Ti nimaš nobene lastne nacionalne identitete, govori torej zase.

 • domovina mili dom

  Bolje je biti hlapec v lakastih škornih, belih rokavicah, z šniclom in štrudlom na mizi, kot hlapec opanku z šufecami smrdečimi po papriki in loju.

  • denacifikacija

   Kaj pa, če ne moreš biti ne eno in ne drugo? Ker takih je pri nas daleč največ.

 • Viktorh

  Izpostavljen komentar

  macon • eno leto nazaj
  Neverjetno je, da je bil predsednik države nekdo, ki je bil proti samemu obstoju države in pove, da je še danes.

  Gre za neverjetno ciničnega oportunista

  • denacifikacija

   Zakaj je bil proti, ker je slutil, da se bo zgodilo točno tako kot je danes?
   Prav je imel, pa če je to komu všeč ali ne, to je zdaj Slovenska sklepna realnost.

 • karlina

  VELIK, PODČRTAN, DVAKRATNI PODPIS !!!!!!!!

 • šmentanamuha

  Navidezna uspešnost jugo gospodarstva je bila posledica planskega zaprtega gospodarstva in je bila zato fiktivna. Takoj, ko so se meje odprle in smo stopili na prosti trg, se je pokazalo realno stanje. Ker pa glavni akterji še vedno delujejo po stari paradigmi, smo tam, kjer smo. Prejšnji režim se je ponovno restavriral in zdaj bo sledil prosti pad. Ali bomo uspeli to preživeti brez vojne (državljanske) bomo še videli.

  Smeri sta dve.
  1. Če bomo pasivni, se bo scenarij prostega pada zagotovo uresničil in posledice bodo kot pri cunamiju – nepredvidljive.
  2. Če se bomo streznili in naredili korenito politično spremembo, kar pomeni, da mora t.i. desnica dobiti večinsko podporo, potem je še možno stvari spremeniti po civilizirani poti, torej skozi pravno državo. To pomeni, da bomo lahko po pravni poti sankcionirali slabe prakse in osebe, ki s svojimi škdoljivimi odločitvami uničujejo državo. Tako lahko ustavimo prosti pad brez krvavega obračuna.To bo sicer trajalo nekaj časa, ampak vsaka sprememba potrebuje svoj čas. Samo to nas bo dvignilo na višjo raven, sicer se bomo še naprej vrteli v krogu nenehnega maščevanja.

  Težava levičarjev je v njihovi nekreativnosti, nesposobnosti, da se na odprtem trgu soočijo s svojo konkurenco. To se kaže tudi v njihovi konfuzni “umetnosti”, ki nam jo poskušajo prodati kot vrhunec intelektualnih naporov. Zato kljub izdatni državni podpori nimajo konzumentov za svoje “stvaritve”. Živijo v utvari svoje “velepomembnosti” in ko jih življenje postavi na realna tla, postanejo destruktivni, napadalni, uničevalni anarho-levičarji. Dejansko so se igubili v labirintu lastnih blodenj. Priti in ostati na oblasti pa je za njih stvar preživetja, zato se bodo poslužili vsake podlosti. Levičarji so adekvatni parazitu, ki se prisesa na svojega gostitelja, kajti brez njega pogine.

  Ves čas sem živela v prepričanju, da je biti levičar nekaj naprednega (tako so me vzgojili), zdaj pa sem spoznala, da je to stvar nekega temeljnega odnosa ali pristopa do življenja: ali si parazit ali kreativec. Zato je jugovina tako nagnjena v smeri podpore levim strankam, ker je parazitizem njihov temeljni pristop k življenju. Od tod tudi takšen grozen strah pred privatno iniciativo. Zato je to “bojni” klic vsem pokončnim ljudem, da se vsak na svoj način otrese svojih parazitov ali da preneha biti parazit. Lenoba je prvi znak parazitizma, ki se v sodobnem žargonu imenuje socialna država.

  Lahko zgradimo boljšo državo, jaz v to verjamem, in v njej je lahko prostor za vsakega, ki prispeva k skupnemu napredku. Zdaj me morda bolje razumete, zakaj te ilegalne azilantske golazni, ki jim nudimo brezplačne hotelske, zdravstvene in vsakršne usluge, niti gledati ne morem.

  • denacifikacija

   Državljanska vojna se je že začela, potomci hrvatov sistemsko uničujejo in izganjajo potomce srbov in vse kar je proti njim, s pomočjo močne vojaške zveze sodobnih nacistov, ki so napadli in okupirali današnjo Srbijo.

   Vračamo se v stanje, kot je bilo pred 100 leti, zato vse zgleda nekako zgodovinsko logično,ker se zemljevid balkana spreminja v Hitlerjevo in Musolinijevo vizijo. Kdor ne verjame, naj si prosim najprej pogleda zgodovinska dejstva in stare zemljevide, to je točno to.
   Sodobna Slovenija je danes bolj obremenjena s krivicami in dolgovi kot je bila socialistična Jugoslavija, zgodovinska praksa kaže, da to lahko opere le reka krvi, zato je eskalacija državljanske vojne praktično neizbežna, razen če se bo zgodil čudež.

   • šmentanamuha

    S tem determinizmom se ne strinjam. Vsak od nas ima v rokah in predvsem v glavi in srcu moč, da spremeni smer svojega delovanja. Se pa strinjam, da je pogoj za determinizem duhovna in siceršnja lenoba posameznika, nekateri pa se zgovarjajo še na strah.. Torej, naredi že danes nekaj v smeri pozitivne spremembe. Ampak kolikor berem tvoje komentarje, si se že vdal v usodo. Za začetek, nas nehaj prepričevati, naj se v tvoj scenarij vdamo tudi drugi. Če boš nadaljeval v tej smeri razmišljanja, potem si res zgubljen in boljše, da si skrajšaš muke. Pokaži nekaj poguma, človek in dvigni glavo, vsaj umri pokončno.

  • tramal

   Super opisano stanje v sloveniji.Čestitam.

   • šmentanamuha

    Hvala:)

 • denacifikacija

  Srbija je matični narod vseh balkanskih slovanov, ohranili so se zaradi
  močne kraljevine, ki jim do danes zagotavlja mednarodno diplomacijo, s tem pa tudi priviligiran položaj na balkanu. To je kri, za Evropo in svet bodo vedno narod, s katerim se bodo dogovarjali za vse velike premike v regiji, za politične, trgovinske in kulturne. Kralji so si med seboj enaki, ne glede na socialistične revolucije ali karkoli, za sodobnimi državnimi inštitucijami še vedno stoji močna Akademija.
  Hrvati so katolizirani srbi, nikoli ne bodo nič drugega kot to, navadni vatikanski janičarji, čeprav so se tudi sami trudili z nekimi marionetnimi kraljestvi in fašističnimi zvezami, niso nikoli zgradili svoje samostojne in unikatne identitete.
  Slovenci smo podalpska bosna, narod hrvatov, srbov in še koga, pri nas nikoli in nikdar ne bo nastala močna nacionalna identiteta, ker ima čisto vsak Slovenec nekje na balkanu še eno svojo domovino. Naša prednost je geopolitična regija, denar in relativen mir imamo samo zato, ker služimo kot vez med dvema svetovoma, med zahodnim in vzhodnim mediteranom.
  Cilj zahodne Evrope je bil in bo vedno izbrisati vse Slovence, nam uničiti jezik in kolonizirati naše ozemlje s svojim prebivalstvom. To jim zaenkrat ni uspelo izključno zaradi Srbije oziroma njihove vezi z mogočno Rusijo.
  Velika Srbija je bila realnost, ki je redko vključevala tudi slovenske dežele, Srbija nas ni nikoli asimilirala niti tega niso nameravali med osamosvajanjem, to so samo nacistične izmišljotine in lažnjivi konstrukti, mi smo danes tarča predvsem Hrvatov, ker bi nas Nato rad združil v zahodni balkan, pa tudi Italijanov in Avstrijcev, ki bodo prej ali kasneje spet porinili in zahtevali denacionalizacijo njihove lastnine. Kdor vidi v Srbih sovražnika, je preprosto nor, in slep, ker ne vidi Hrvatov in drugih sovražnih vplivov, ki so danes še kako prisotni v Sloveniji in regiji. Ti nas hočejo pa res izbrisati in asimilirati v svoje moderne proto fašistične tvorbe, še toliko lažje zaradi nacistične osamosvojitve.

  • učko

   Največji nacist zadnjega obdobja je bil Milošević.
   Srbijanska naci-balkanska zločinska okupacijska politika se je pač izjalovila,
   ko so Srbi izgubili vse vojne na teh prostorih, še Kosovo so izgubili. Kar pa
   se tiče srbskega jezika, so Srbi še pred 150 leti govorili čisto drugače kot
   danes. Govorilo so Bolgarsko!!!! Poglej si filma »Beli mačor, črna mačka« ali
   pa »Zona Zamfirova«. Če ne znaš bolgarščine, ne boš razumel nič !!!!! Se pravi,
   da so Srbi prevzeli v novejši dobi jezik od Hrvatov, ki pa je celo starejši od
   Slovenščine !!!

   • šmentanamuha

    Stara slovenščina je podlaga vseh balkanskih jezikov.

    • denacifikacija

     Oslarija na kubik, kaj pa misliš, da so govorili slovanski staroselci, a kr nek džibriš, kako pa misliš, da so se lahko brez jezika tako dobro organizirali, da smo iz njih nastali tudi Slovenci?

     • šmentanamuha

      Slovanski staroselci ne obstajajo, so samo Stari Sloveni in mi vsi smo njihovi potomci.

     • tramal

      Ti si zgubaški zabiti srbin in daleč od kakšnega slovenca.

   • denacifikacija

    Po kakšni logiki, celo predsedstvo Jugoslavije je javno razpravljalo o veleizdajalcih iz Slovenije in Hrvaške, ki so odlivali denar za razvoj v tujino in skrivaj kupovali orožje,medtem ko smo Slovenci stradali, Miloševiču ni preostalo drugo kot, da tudi sam poveže Srbski narod, ki bi ga sicer teroristi popolnoma razkrojili in si pripojili njihovo matično ozemlje, kar se je pravzaprav tudi zgodilo.
    Srbija ni Slovenija ali Hrvaška, ki je izgubila vojno proti Kanadi, brez ene same žrtve na nasprotni strani, Kosovska bitka velja za eno najpomembnejših moralnih zmag v Evropi, saj so z umorom sultana zaustavili prodor Turkov do Dunaja, za kar so jim Avstrijci in ostali večno hvaležni.
    Največja norišnica na balkanu je danes Hrvaška akademija znanosti in umetnosti, kjer zgleda študirajo okultno mistiko in evgeniko, posledice so vidne tudi na tebi, so ja skoraj zrušili naš sicer nekoč zelo soliden in strokoven zdravstveni sistem, ob vseh drugih očitnih abominacijah, ki so jih tam rodili in jih ne poznajo nikjer drugje v svetovni znanstveni sferi.

    • učko

     Pišeš raztreseno o nekih dogodkih, za katere nihče ne ve. Malo poguglaj in boš videl, da ima danes Srbija točno 3x nižji BDP na prebivalca. Najprej naj Srbi naredijo red pri sebi doma, pol pa naj hodijo pametovat še kam drugam !!!!

     • denacifikacija

      Mene čudi, da so jim okupatorji sploh pustili kakšen BDP.
      Ti pa veselo na youtrube in si poglej originalne posnetke iz zasedanj predsedstva SFRJ, kjer boš lahko končno spoznal resnico in razumel tudi, da se lahko edino Miloševiču zahvalimo, da nas ni hrvaški del JNA razbil ter izbrisal iz zgodovine.

      (Slovenija v SFRJ ni imela svoje vojske, spadali smo pod Zagrebško garnizijo, ki je tudi izvedla agresijo na meje.)

     • učko

      Haha, kakšen hrvaški del JNA ?? Ko je bila vojna na Hrvaškem
      smo videli samo »srbsko JNA« in nobene hrvaške JNA !!? Ne nakladaj neumnosti
      !!!

  • xtc

   Nesi si Srbe domov ,sebe pa nih p0a v Rusijo in ne vračaj se bedak.

   • denacifikacija

    Še ene mokre sanje hrvatov.
    Brez skrbi, še sodobni neonacisti vas ne marajo več, so videli kaj so sposobni ustaši in ne bodo ponovili iste napake.

    • tramal

     Srbin odkolesari nazaj v sibirijo od koder izhajaš.

  • tramal

   A se ti je popolnoma zmešalo.Srbini so ruski hlapci ki so se pritepli z rusije.Zgubili so kosovo in ne bo več dolgo ko bo mažarska vojvodina šla po isti poti .No srbinam bo pa verjetno ostal beograd.

 • ljubinica

  Slovenija se mora nujno pridruziti visegrajski skupini. Samo v tem krogu imamo sanse, da obstanemo kot narod.
  Zahodna Evropa je izgubljena. Muslimanski Arabci in Africani se ne bodo integrirali. Formirali se bodo geti, polni nasilja. To bo trajalo desetletja, druzba bo v stanju konstantne drzavljanske vojne, eskalirali bodo problemi ” rasizma, ksenofobije, multikulturizma, neenakosti, diversity ….” Zahod se bo izcrpaval v teh bojih ….
  ———
  Kdo normalen lahko verjame, da se bodo Arabci integrirali v skandinavsko druzbo?
  To enostavno ne gre skupaj.
  Kot olje in voda.

 • Norm Kinley

  Mi MORAMO stran od te parazitske drhali. Enkrat bo temu treba naredit konec, ti parazitski cefurji ne odnehajo in ne odnehajo! Treba jim bo dat seeno lekcijo, Ampak tokrat NITI ENEGA NE SMEMO SPUSTIT NAZAJ, ce ne se bo lopovska balkanska drhal vracala in vracala…..

  • denacifikacija

   Zakaj se nisi drl ob osamosvojitvi, ko so k nam bežali agentje, teroristi, dilerji, posiljevalci, kur*, lopovi, morilci in udbaši, iz zahodnega dela Jugoslavije?
   Čeprav se je dejansko prebivalstvo Slovenije takrat močno zmanjšalo zaradi pregona in izganjanja vsega, kar je bilo srbsko, se je število prebivalcev kmalu realno celo povečalo, če ti to kaj pove.

 • Norm Kinley

  In pa dokoncno unicit marksizem, ta najhujsi sovraznik normalnega. Levicarske politike bo treba sodno obsodit, za genocid nad lastnim narodom, unicit vsr fdv sole, vse organizacije, ki trajno perejo mozgane defektnim levakom. VSE SKUPAJ BO TREBA ENKRAT ZA VSELEJ UNICIT, CE HOCEMO OHRANITI SLOVENIJO. cefurje, muslice, vso to drhal vozit cez Kolpo.

  • Olga

   A teb ga pa fant ni hotel zjutraj pofafati pa si še zdal slabe volje.

   • Olga

    Zlorabljen Nick!

    • xtc

     Malo nad tabo avtor.

  • denacifikacija

   Standard za normalo si pa verjetno ti osebno, a ne.

 • šmentanamuha

  Kako je umrl Ivan Cankar
  https://www.portalplus.si/1503/ivan-cankar/

  Ko sem še enkrat pozorno prebrala članek, sem ugotovila, zakaj je jankovič na vsak način hotel podreti Cukrarno. Jankovič je res en izdajalski pes. Res je njegova mati Slovenka, ampak njegovo srce bije za Srbijo. Če bi živel v Srbiji, to ne bi bil problem, ker pa živi v Sloveniji in je celo župan našega glavnega mesta, postaja to vedno večji problem. Tudi Kučanu srce ne bije za Slovenijo. Zdaj je to jasno kot beli dan.

  • denacifikacija

   V Sloveniji je ogromno Hrvatov, Srbov in drugih, pokaži mi prosim enega Srba (izven Ljubljane), ki mu je Jankovič pomagal? Hrvate, ki so jim pomagali politiki, po rodu iz Hrvaške, ti lahko naštevam do jutri.
   Jankovič nima nobene podpore več pri potomcih Srbov, so vsi spregledali, da je navaden LDS-ovski p*- in tudi iskreno dvomim, da je njegova družina res srbska.

   • šmentanamuha

    Ne vem, kaj imaš za dvomiti o njegovi srbski družini, če je še sam povedal, da se je rodil v Srbiji (Saraoci al nekaj) in ima tam sorodnike. Sicer pa je tvoje pisanje nekam tako zamotano, da se mi vse bolj zdiš antislovenski agitator, zato si si tudi nadel takšen vzdevek. Odloči se, kdo in kaj si. Lahko da bo to kmalu zelo pomembno, razen če si po potrebi karkoli, taki ste najslabši.

    • denacifikacija

     Hitler se je rodil v nekdaj Slovenskem Gradzu, pardon, v nekih okoliških rovtah.

     • šmentanamuha

      A dej, kje pa si se rodil ti?

     • tramal

      Bedanec,Hitler se je rodil v bravnavu ob nemški meji in imel je anšlus se pravi priključitev k nemčiji ne pa izbris..Se vidi da si hodil v kumrovško trimesečno šolo.

     • Aresnica

      LAŽ- A je to pisalo v kakšnem SLO dominantnem mediju, ki je pod kontrolo SLOmafijsko tajkunskem omrežju, če imaš to zacementirano v tvoji glavci – – si navadna levičarska ovčka – upam, da se motim?
      __________-
      Lep pozdrav

  • učko

   To je jasno že od nekdaj !!!!!

 • xtc

  Največja napaka Slovencev je bil odhod iz Avstrije,to se je pokazalo že v SHS,kot v Yugi.
  Dragi Donko,Multikulti smo Slovenci že imeli za časa Yuge,ko so komunisti v Slovenijo vlačili vse sorte Yugosov in reklamirali potročanje Slovennk z Yugosi,ker bo potrem to nova nacija Yugotov,kam je ta balkanski multi kulti prlvlekel državo smo videli-reklo se mu je Bratstvo i jedinstvo,če si kaj rekel proti tem ali yugosom si bil kaznovan z zapororom zaradi nacionalizma,skratka idenitčno EU bratstvu i jedinstvo.
  Da se to lahko zaklhjuči le z vojno je jasno vsakemu malo treznemu le levim idiotom ne.

  • Olga

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • denacifikacija

   Največja napaka Slovencev je bil torej razpad in poraz Avstroogarske?

   • učko

    Razpad Avstroogrske ni bil v pristojnosti Slovencev! So nas pa Srbi obravnavali potem kot njihov vojni plen in tudi Hrvate. Šestojanuarska kraljeva diktatura je še najbolj prizadela Hrvate, Srbi so jim celo ubili 3 poslance, enega kar v parlamentu !!!

    • denacifikacija

     MIsliš verjetno po tistem, ko so ustaši ubili kralja in mlademu prestolonasledniku ni preostalo drugo kot, da razžene hrvaške teroriste,ki so se skrivali tudi po Sloveniji, isto kot v moderni zgodovini.

     • xtc

      Poglej rdeći debil Aleksandar je ubil Gavrilo Prinćip -iz srbsko teroristične organizacije Mlada Bosna torej odfuraj in odtavaj,odmagli srboruso čefur in ne laži.
      Največja napaka Slovencev je bila odhod iz Avstrije,Korošce je še praavi čas srečala pamet po Srbskem klanju tam po prvi vojni no tudi po drugi niso ponovili napake.
      Večina Štajercev danes veselo j******************+ mater naivnemu Maistru,da nas je tako zahrblal.

  • denacifikacija

   xtc, kdo sta pa tvoja babica in dedek, si pozabil, iz katere p* si se izlegel, si mar zatajil svoje prednike, ki jim dolguješ vse?

   • xtc

    Glej Yugo čefur odplazi se v Srbo stan od tam napeje pa Putino stan-si navasden tepc.

    • denacifikacija

     A en usran ustaš me bo zdaj preganjal?
     Spokaj se na shod neonacistov, v svoje zabačeno cjele.

     • xtc

      Glej cepc zahojen na Štajerskem ni bilo ustašev torej ne tumbaj in ne izpadaj še debil ,če si že srbočefur.

 • Jožef

  Slovenci se lahko rešimo samo tako, da si resetiramo oprane možgane in začnemo na novo. Kot prvi ukrep je vzpodbijanje in podpiranje zdrave družine (mati, oče in otroci) čimveč otrok, tem bolje za nas. Ponovna vrntev med kristjane, le tako bomo nehali počenjati tisto, kar prepoveduje 10 zapovedi in 7 poglavitnih grehov. Ko se bomo zavedali prednosti kristjana pred nasprotniki in ateisti, bomo lažje prenašali tegobe. Samo kot enotna nacija Slovencev lahko obranimo to, kaj nam je še ostalo.

  • denacifikacija

   Najprej moramo postati spet narod, vrniti pokradene domove in izplačati visoke odškodnine žrtvam modernega fašizma in kaznovati politike in javne uslužbence. Najraje tako, da z njimi spet napolnimo rudniške jaške (po sojenju in mednarodnih obsodbah), to bi nas zagotovo povezalo in vlilo novo upanje.

   • xtc

    Glej levi provokator najprej je treba tebe v kontejner in po DHL,Fed Ex ipd expres v Rusijo tja psihiči sodite.

    • učko

     haha, bravo !

 • denacifikacija

  Žal s sveta bo potrebno spraviti celo vrsto starih komunistov, pa bo mir.

  • xtc

   Hm?Ati to o sebi ali kako?

   • šmentanamuha

    Dobr si ga pogruntal, čefurja provokatorskega.

 • Zoran Župevec

  Ha ha ha.
  Tile danes ne morejo niti obnoviti tistega, kar se je v jugi zgradilo. Pravijo, da se je v jugi kradlo, ampak danes imamo precej večji BDP, narejenega je pa manj, kje je denar?

  • Silka

   Kaj res v Jugi sem imel plačo 360 DM pri 30 let letni delovno dobi in na položaju inženirja. In če mi je po temeljitem varčevanju kaj ostalo sem moral kupiti DM in še vsaj 20% šticunge. Res smo živeli “kot v loju”.

  • Lustrator

   Se hecaš ali si dejansko tako prismojen? Še enkrat preberi za sabo ta paradoks, priporočam.

 • Silka

  Ko nam bo ulice poimenovala jugosrbska in komunistično muslimanka zaveza je čas za vstajo, da jim povemo na volitvah, da samostojna Slovenija ni njihova najintimnejša želja. Če jim volja slovenskega naroda ni všeč naj gredo tja od koder so prišli. Če še bodo pa naprej v vsiljevali svoje, bomo tudi mi odgovorili s silo.

 • Janez

  NIKAKOR
  MULTIKULTI IN JUGONOSTALGIJA

  N I S T A !
  PRIHODNOST R. SLOVENIJE !
  Na
  VRHU TAKIH ” GIBANJ INTERNACIONALIZMA ”
  SOVEDNO – NEKI EGOMANSKI ZLOČINCI
  KOT JE BIL ZLOGLASNI –

  VKP B STALINISTIČNI ZLOČINSKI AVANTURIST, – ” MARŠAL TITO”
  KI MU JE ŠLO LLE
  ZA OSEBNO OBLAST IN OSEBNE UŽITKE.
  NA
  FOTOGRAFIJI V LINKU – IMAMO ” MARŠALA” TITA”
  PRED
  STALINISTIČNIMI- KOMUNISTIČNIMI POMORI MAJ-AVGUST 1945!
  S
  KATERIMI SE JE MEDNARODNI TERORIST, AGENT VEČIH DRŽAV –
  POVZPEL
  NA ABSOLUTNO – “FARAONSKO” KOMUNISTIČNO – ZLOČINSKO OBLAST ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  Dejstva. A ne? DEJSTVA NE LAŽEJO.
  MARŠAL TITO”
  S SVOJIMI NESODNIMI KP STALIN JNA, KNOJ
  – NESODNIMI POLIT MORILCI TISOČEV EX SLO IN
  EX YU NASPROTNIKOV KOMUNIZMA

  https://www.google.si/search?q=ŠTROVS+TITO&oq=ŠTROVS+TITO&aqs=chrome..69i57j33.9794j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=Ru_3cu2cTmgTaM:

 • lokec

  nix

 • RATATA

  Jebo Vas in Korošca hrvatsko državno pravo¨!!! da vas jebo na jugoslovenski naćin da vas jebo!!

 • RATATA

  Kaj je bilo dogovorjeno z londonskim paktom se je izvedelo šele po ww1!

 • FUCK COMMUNISM

  Za Slovence bi bilo najboljse, ce gredo majmuni cerar, brglez in ehjavc (vsi namerno pisani z malo zacetnico) na Dunaj prav ponizno, s pomeckanimi klobuki v rokah in pogledom uprtim v tla, Avstrijce res lepo prosit, naj nas vzamejo nazaj!

 • Novakec1

  Bedastemu ljudstvu pa res ni težko vladat na tak način kot se to dogaja zadnjih 25 let

 • sunday

  piz.. mat.. pa juga – samo bedak še o tem razmišlja, da o multisranju niti ne govorim to je multi kriminal, jugo kriminal pa dnevno doživljamo!!!

 • francelj3

  Sploh ne, nikar se ne bojte. Naša prihodnost ni jugonostalgija. Naša prihodnost je Jugoslavija. Razen če se narod zbudi in ustrezno ukrepa na naslednjih volitvah.

 • Darth Vader

  Liberalno-progresivna vladajoča elia EU je pomagala in podpirala
  migrantsko krizo kot način spodbujanja nadomestne migracije, da bi
  kompenzirala za padajoče število prebivalstva. Naivno so
  verjeli v dogmo de-facto kulturnega marksizma, ideologijo, da se bodo
  civilizacijsko neenaki migranti neopazno prilagodili svojim novim
  gostiteljskim družbam in hitro postali produktivni državljani.
  Pričakovali so, da bodo relativno osiromašeni in v mnogih primerih
  večinoma neizobraženi “novi evropejci” iz Afrike, srednjega vzhoda in
  južne Azije, ki so nekontrolirano poplavili Evropo, brez problema
  splezali po lestvi socialno-ekonomskega uspeha v enem dnevu in
  nadomestili svoje umirajoče evropske kolege v vseh profesionalnih
  sferah. https://ambasador21.wordpress.com/2017/10/06/eu-potrebuje-politiko-treh-otrok-in-kitajska-bi-jo-morala-placati/

 • Adolf Hitler Lebt

  Nikol in nikdar komunaserske buzeranscine spizdite od tam ki so bili israni vaši predniki pičketine!

 • Adolf Hitler Lebt

  čas bi ze bil ze da se spet pridruzmo nasem volku lang lebe der Prinz Michael !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!