fbpx

Stekli psi slovenske levice ali Šarcu popuščajo živci

Urednik televizijskega programa Nova24TV Aleksander Rant.

Se še spomnite objave v enem od slovenskih levičarskih medijev, ko so vse, ki ne podpiramo idealov revolucije. označili za stekle pse slovenske desnice? Vse to zaradi nekaj komentarjev na družbenih omrežjih in retorike, ki je vlado pozivala, naj se vendarle zgane in nekaj naredi. Čeprav vem, kako je kdaj težko držati jezik za zobmi ob vseh levičarskih neumnostih, se mi ni zdelo, da se razočarani ljudje obnašajo kot stekli psi. A danes se je zares pokazalo, kdo so stekli psi. Bruhanje žolča na javni RTV, napadi po Facebooku in Twitterju, pošiljanje lažnih sporočil, ki blatijo vlado, na Svet Evrope. Vse to se dogaja pred našimi očmi. Najhujši in najmanj zreli pa so izpadi nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca, ki očitno še ni prebolel, da se je za vedno poslovil z oblasti.

In še dobro, da se je. Si predstavljate, da bi nas v času koronavirusa vodil komedijant z nikakršnimi izkušnjami? Šarec ni znal voditi države v času miru s polnimi žepi našega denarja. Kako bi nas torej vodil v času globalne zdravstvene katastrofe, ki ogroža vsa naša življenja? Kako bi komedijant preprečil okužbe, reorganiziral zdravstveni sistem in kupil kakšen ventilator, če ga nihče ne jemlje resno? Ne doma, sploh pa ne v tujini, kjer so na njegovo ime že pozabili. Nekateri pa sploh nikoli niso vedeli, da obstaja. Spomnimo se le slike s tujega spletnega portala, kjer so pod vest, da je odstopil slovenski premier, pripeli sliko Andreja Plenkovića. Šarec je bil ničla že ko je bil na vrhuncu moči, sedaj pa kot stekel pes renči na vse, ki dokazujejo, kako se dela.

Zakaj takšna bolestna nemoč ob dejstvu, da bi lahko mirno presedel mandat v poslanskih klopeh in s pomočjo vladi ohranil svojo stranko v parlamentu? Če bi se Šarec vsaj malo posul s pepelom in obljubil svojo pomoč pri obvladovanju krize, bi mu ljudje še nekako odpustili. Morda bi LMŠ celo prestopila parlamentarni prag na prihodnjih volitvah. Ampak ne! Marjan se je odločil, da bo dokončno uničil svojo stranko z otročjim nastopaštvom in teatralnimi kritikami sedanje vlade. Res se je izkazalo, da so pravi stekli psi na slovenski levici. V trenutku, ko jih odrežeš od popkovine matere države, se začnejo obnašati kot pobesneli stekli psi, ki grizejo vse okoli sebe in pri tem ne pomislijo, koga bodo s takšnim ravnanjem prizadeli.

Šarec ni pripeljal niti enega ventilatorja, niti ene zaščitne maske, niti enega grama materiala za izdelavo testov
Takšno ravnanje je simptomatsko za slovensko levico. Vse vejo in vse znajo, ko so v opoziciji. Ko so na oblasti, pa si razdelijo vrtičke in izčrpavajo državne jasli. Ne vladajo, saj za to niso poklicani. Poklicani so za stanje pod žarometi, ko jim njim naklonjeni mediji pojejo slavo za izjave, ki niso vredne tretjerazrednega stand up komika, kaj šele predsednika vlade. Recimo o peki krofov ali skakanju v prazen bazen. Tudi danes, dober mesec po razglasitvi epidemije, Šarec točno ve, kako bi bilo treba nakupiti zaščitno opremo. Super, naj ponudi svoje kontakte vladi, naj pripelje letalo zaščitne opreme v Slovenijo, naj šiva, če to bolje zna, da bomo vsi varni. Žal so ga same besede. Besede človeka, ki ve, da je popolnoma zamočil. Človeka, ki se v prvih dneh epidemije ni upal niti pokazati v javnosti in stopiti pred kamere. Človeka, ki je v boj pošiljal uradnike, sekretarje in ubogega Šabedra, sam pa se je skrival.

Foto: STA

Tak človek, ki v Slovenijo ni pripeljal niti enega ventilatorja, niti ene zaščitne maske, niti enega grama materiala za izdelavo testov, je lahko samo tiho. Vsaka beseda, ki prileti iz njegovih ust, sploh če škodi Sloveniji, je v tem trenutku strel v koleno. Zaradi komedijantov, kot je Šarec, se bodo ljudje lahko smejali le na pogrebih svojih bližnjih, ki bodo zaradi šarčevanja ignorirali samozaščitne ukrepe in zboleli za COVID-19. V to kategorijo spadajo tudi stranke SD, SAB in Levica. Nobene odgovornosti nimajo, nihče jih ne bo vprašal, kje so bili med krizo, zato lahko mirno politizirajo ter sklicujejo odbore in preiskovalne komisije. Nasprotujejo napotitvi vojske na južno mejo, na ustavno sodišče vlagajo zahtevke za ustavne presoje, ovirajo delo policije, ovirajo dobavo zaščitnega materiala. Po domače, norčujejo se iz državljanov, da bodo lahko spet prisesani na državne jasli, kjer se gostijo že 25 let.

Čaka nas kriza vrednot
V nobeni državi v tem času opozicija ne oporeka vladi, v večini držav je razglašeno izredno stanje, v večini držav policija nadzoruje okužene in vojska vzdržuje karanteno. Le pri nas ne. Pa nam, zaradi vlade, ne zaradi diletantov v opoziciji, gre skoraj najbolje v Evropi. Po tej krizi se bomo soočili še s hujšo. Ne z gospodarsko, ne s finančno, pač pa s krizo vrednot. Bodo ljudje spregledali ali bodo spet nasedli armadi levičarskih medijev in na volitvah obkrožili tiste, ki bi s svojim ravnanjem Slovenijo lahko pripeljali v italijanski scenarij? Odločitev je naša. Kajti verjemite, od  nove leve vlade ne boste imeli koristi vi, volivci, pač pa le ozek krog posvečenih politikov, profesorjev in nevladnikov. In ta ozki krog je tisti, ki danes najbolj kriči proti vladi, levičarski mediji pa jim pomagajo, da so slišani. Če ne bi mediji povzemali vsakega levega aktivista, bi bilo njihovo delovanje bolj podobno glasu vpijočega v puščavi. In tam naj ostanejo, saj ne morejo več in nikoli več ne bodo krojili naše usode. Slovenci si od zdaj naprej pišemo sodbo sami. Na volitvah!

Aleksander Rant