Tovarišija! Minil je čas, ko ste lahko edino vi odločali, kaj se bo slišalo na prireditvah!

Janez Remškar (Foto: STA)

Odziv s strani nekaterih politikov in predvsem “režimskih” medijev na govor poslanca in podpredsednika državnega zbora Jožeta Tanka, 23. decembra v parlamentu, ni bil presenetljiv. Mislim, da je govorec na to celo računal. Rdeča nit odzivov je bila, da je bil neprimeren za čas praznovanja oziroma primeren le za ozke strankarske namene. Zanimivo! Zakaj? Ali ni navedel nekaterih nekaj dejstev iz preteklosti, ki jih počasi prerašča laž ter zelo žgočih problemov naše družbe? Da! Ali je navedel kaj neresničnega? Ne! Ali v govor ob slovesnostih res sodijo le hvalnice vladi, režimu? Po mojem mnenju ne! Prav je, da v takih trenutkih vsaj iz hrama demokracije slišimo tudi kaj takega, kar mediji, odvisni od vlade, ne poudarjajo dovolj!

Prav v tem je “kaveljc”. Če se taka stališča sliši le v parlamentarnih razpravah, se jih opredeli kot izključno strankarska, če hočete opozicijska stališča. Torej: kot se reče v naprej nasprotujoči vladi, brez resnih argumentov, zasnovana le na političnih stališčih. Če pa se to sliši v govoru predstavnika parlamenta, podpredsednika, na slovesnosti je problem vendarle nekoliko večji.

Dobi dodano težo, še posebej če za tem stoje dejstva in dokumenti! In prav v tem je razlog za negativno, nervozno reakcijo nekaterih politikov in tudi režimskih medijev, ker jih dejstva (ne resnica prikrojena po njihovih merilih) motijo. Ali ni pristop le s hvalo, pojav v nedemokratičnih državah, v avtokratskih okoljih, ki morajo z besedami hvale, ki jih neprestano ponavljajo, “prepričevati” svoj narod v kako idealnih razmerah žive.

Ko je nekatere še vedno potrebno utišati, drugi govorijo, kar želijo
Ali tega morda nismo doživljali leta in leta v času komunističnega enoumja? Ali si je poslanec Jože Tanko kaj izmislil in zakaj tak gnev nad vsebino tega govora? Menim, da prav v takih trenutkih lahko dejstva sežejo globlje v zavest ljudi in nas morda ponesejo v kritično razmišljanje. Vse, kar je bilo izrečenega, se je zgodilo in smo doživeli.  Problem je v tem, da vladajoča leva politika že dolgo časa vse, kar se je dogajalo, skuša poriniti v pozabo z drugo, svojo resnico in povsem jasno je, da jim prava resnica, izrečena ob posebej slovesnih trenutkih, težko pade na dušo in je ne želi slišati.

Milan Kučan (Foto: posnetek zaslona)

Zanimivo je dejstvo, da se isti mediji z enako energijo niso spotaknili ob resnično neprimerno, nespoštljivo izjavo Milana Kučana, ki je govor predsednika države Boruta Pahorja istega dne na osrednji proslavi samostojnosti in enotnosti Slovenije v Cankarjevem domu označil s pridevnikom “pravljičen”. Ne, seveda ne. To ni prišlo na misel niti enemu komentatorju naših osrednjih, neodvisnih poročevalcev, komentatorjev. Ali niso smeli, hoteli zapisati, da je taka izjava iz ust bivšega predsednika nesprejemljiva. Kdo ve? Bistveno je, da tega v uradnih neodvisnih medijih nismo slišali. Torej imamo stanje, ko se nekomu, ki pove, kaj je narobe v državi, očita strankarski aktivizem, drugemu, ki oceni govor predsednika države kot pravljičen, se ne očita ničesar. Sprašujem se, ali to ni delitev na izjave naših in vaših s poudarkom, da so naši, torej uradni, tisti pravi, oni drugi pa so nebodigatreba in jih je potrebno utišati.

Spoštovani tovariši. Minil je čas, ko ste lahko edino vi odločali, kaj se bo slišalo na prireditvah, proslavah, preko ekranov in zvočnikov. Vsaj upam, da je tako in mora biti tako. In sedaj povsem na kratko o tem, na kaj je opozoril Tanko, podpredsednik DZ. Vse, prav vse, kar je izrekel, ima osnovo v dejanjih, zapisih, ki pa tako v času pred plebiscitom kot tudi še kasneje, ne kažejo na popolno enotnost v slovenski politiki in enako razmišljanje o potrebi po samostojni Sloveniji. Naj poudarim navedbo Tanka, da je bila še celo po plebiscitu in sicer 7. februarja 1991, objavljena deklaracija za mir, ki so jo podpisali nekateri člani skupščine, podpisali so jo tudi vsi člani predsedstva RS razen Ivana Omana. Dr. Jože Pučnik je to izjavo označil za veleizdajo! Ali si sploh lahko zamislimo, kako bi bilo z našo samostojnostjo ob popolni razorožitvi Slovenije, kar so si želeli “mirovniki”?

Vse, kar je Tanko povedal, sloni na dokumentih
Ne bom ponavljal vseh argumentiranih navedb podpredsednika Tanka, razen še ene in sicer ocene našega sodstva. V svojih stališčih je bil zelo jasen in kritičen. Sam bi dodal k temu še nekaj konkretnega in sicer vse, kar se dogaja Francu Kanglerju. Vse, kar se mu je dogajalo, je nedopustno. Nihče razmišljujočega človeka ne more prepričati, da akcije, tudi sodne, proti njemu niso bile politično motivirane. In sedaj, ko bi to bilo nujno strokovno in politično neobremenjeno pregledati, to prepove ustavno sodišče. Ustavno sodišče si tega ne bi smelo dopustiti iz povsem moralnih razlogov. Ko je nekdo tolikokrat obtožen in kasneje na drugi stopnji oproščen, se lahko pravosodje izgovarja na njihovo delovanje, pravno varnost. Vendar ko mora nekdo tolikokrat na sodišče, potrošiti veliko denarja, zaradi nepreverjenih, neupravičenih sumov izgubi več funkcij in na koncu iz tega ni nič, stvar postane preresna in vsekakor nekaj smrdi in to bi morali sprevideti tudi ustavni sodniki. Pa niso!

Podpredsednik DZ Jože Tanko. (Foto: STA)

V kakšni državi živimo? In še enkrat! Vse, kar je navedel Tanko, podpredsednik parlamenta, sloni na dokumentih in prav je, da nas nekdo na slavnostni seji parlamenta na to tudi spomni. Sicer pa, prenehajmo si zatiskati oči pred resnico, kako je pri nas lepo poskrbljeno za vse. Spoštovani kritiki Jožeta Tanka, politiki in predstavniki medijev: vabim vas, da me spremljate na obiskih, ki jih opravljam kot izvedenec ZPIZ-a, ko obiskujem stare in onemogle Slovenke in Slovence, potrebne pomoči drugega, po Dolenjski. Presunljivo! Žal imamo denar pri nas za vse kaj drugega. Da, oblast pri nas potrebuje resno kritiko tudi ob slovesnih trenutkih, ker je sicer na “običajno” kritiko v parlamentu povsem gluha!

dr. Janez Remškar

 • VERZIFIKATOR

  Iz predbožične pridige

  TANKI LEVITI

  Se povzpel na prižnico je Jože,
  predbožično pridigo povedal,
  včasih v prvi vrsto k njim pogledal,
  ki ježile so se vsem jim kože.

  Vsi pod kožo vendar smo rdeči,
  vsi krvavi, Darjan je zastokal,
  Borko skorajda ob tem zajokal,
  Florjan v družbi trzal je sedeči.

  Poje nam levite, se je zdrznil
  v prvi vrsti Darjan ministrantek,
  Borko je ob njem mencal kot fantek,
  Florjan vsakokrat nervozno trznil.

  Bral levite jim je prav natanko
  Jože v pridigi tej predbožični,
  da presedali so se dotični,
  kakor zajčki, padejo ko v zanko.

  Bral preudarno Jože je levite,
  v prvo vrsto tu in tam poškilil,
  ni se grehov, grešnikov usmilil,
  rabil je besede neprikrite.

  Borko se levitov je otepal,
  češ saj vse sem storil, kar sem mogel,
  Darjanček ob njem je onemogel,
  Florjan roke vil je, prste sklepal.

  V pridigi so prepoznali znanko,
  saj jim je naravnost vse povedal,
  zborček se levitov je zavedal,
  da na ploskev so stopili tanko.

  • Minovak

   Bravo B.
   Ali se je že začelo ali se še nadaljuje, to je zdaj vprašanje…

 • Amerikanc

  Bravo, G. Dr. Remškar. Gospod poslanec, podpredsednik DZ, g. Jože Tanko je z lepimi besedami povedal točno tisto, kar razmišlja normalno razgledan in zaveden Slovenec.

 • Samov sin ☢

  Milan Kučan:“To je tipičen govor za strankarsko proslavo, o enotnosti pa v tistem govoru ni bilo niti sledu.”

  Foglof Tunek: “Še je prostora v breznih !!!”

  • centurion

   Anton Peinkiher,
   naslednje leto se bere to besedilo.
   https://www.yumpu.com/xx/document/read/29277786/izjava-radenko-radojcic-7-dio

  • Aresnica

   Kućanova ovčka – bolj natančno plačanec SLOmafijskotajkunskega omrežja.- Anton Peinkiher-Ali te ni nič sram.
   ______________
   Lep pozdrav

  • Bič Božji

   Seveda je še prostora, če jih pa desnuhi praznejo, da bojo nardil prostor za sebe.

 • Lustrator

  Odlično napisano! Ko vsaj totalitarna dresura minulih 70 let ne bi svojega posla opravila tako temeljito, bi se danes tako Tankov govor, kakor njegovo obrazložitev vsaj po družbenih omrežjih delilo v stotisočih. Mainstream mediji so tako ali tako 110% v rokah komunistične oblasti.

 • saturnsky23 saturnsky23

  Poklon gospod Remškar. Slovenija doživlja zgodovinsko do sedaj neviden atak na svobodo, na še tisto malo Slovenstva v tem prostoru in to prav od tistih, ki se hvalijo, da so nas osvobodili.

 • Vera

  Govor podpredsednika DZ-a g.Jožeta Tanka sem poslušala ,toda niti ene besede ni bilo,ki ne bi bila resnična. Prav je, da jim je nalil, “čistega vina ” .Hvala za ta članek dr.Remškarju !

 • Antonius

  Tankova resnica je bolečina prefarbanih in preimenovanih kleptomanskih komunistov.
  Vsaj odraslim in že priletnim ostajajo v spominu slavospevni govori, ki smo jih ob vseh mogočih državnih proslavah in praznikih, poslušali o nadvse uspešni izgradnji samoupravnega socializma.
  Slovenija počasi kolovrati po zavoženih poteh jugoslovanskih zakreditiranih uspehov, volivci so pa že davno nazaj pozabili socialistične restrikcije, ki nam jih je za vrat obesil Zvezni izvršni svet in vlada proslule morilke Milke Planinc.
  Počasi se obrača in enkrat v bližnji prihodnosti se bo obrnjeno zagotovo prevrnilo. V zadnjih vzdihljajih nam kradejo še tisti investicijski in zdravju namenjeni *drobiž*, kar ga je v prezadolženi Sloveniji še ostalo.
  Luč v zavitem tunelu brezpravja se nam počasi vendarle nakazuje. Skidati bo potrebno ogromno nastlanega in nezlustriranega partijskega gnoja.
  Tanko je zelo dobro vedel, kaj mora slovenska drugorazredna javnost slišati, dr. Janez Remškar je pa z odliko povzel, da bodo drugorazredni slišano še, tudi, razumeli.

  • tonite falco

   Ma crkne naj že ta Kurčan ali pa že potrebna pomoč ljudstva, da se rešimo tega satanizma !!!!!
   Ma naj bo preklet na vse vedne čase in se cvre v peklu, ker temu tako ali tako ne bo pobegno !!!
   Amen !

 • pajot

  Pravljičen bo tisti dan,ko bo vampir odšel na večen obisk k enonogemu morilcu.

 • Artur

  Ponosen sem na to, da nisem levičar. Glede na to, da levi postajajo vse večji in vse bolj nevarni idioti predvidevam, da se jim amigdala vse bolj oža s tem pa tudi verjetnost, da bodo kmalu umsko pristali na nivoju opic iz živalskega vrta.
  Da, zaista postoji anatomska razlika između mozga ljevičara i desničara: amigdala
  https://homunizam.wordpress.com/2017/11/24/postoji-anatomska-razlika-izmedu-mozga-ljevicara-i-desnicara-amigdala/?fbclid=IwAR3NHhD3lgFprjwEbe2hO3NSYIBjz2qdvVm6WZbE-Aukdod0KfYb-OsWu3Y
  …….Ja vidim liberale zapadne Europe kao zaigrane majmune – koji u nadošlim zmijama ne vide zmije, već prijatelje za igru……..

 • Artur
 • PLavi-mil

  Kako morajo levi fašisti trpeti, ko ne morejo več farbati ljudi, hvala Bogu za internet, sicer si ga počasi že lastijo in že brišejo njim ne všečne komentarje, ampak vse zaman, so še druga socialna omrežja, na njihovo žalost.

 • Joško

  G. Remškar, levakom ste nalili čistega vina. Storite to čim bolj pogosto, morda se jih kaj prime.

 • Bič Božji

  Jah, desnuhom oziroma Tanku je komunistični režim dal njihovih 5 minut, potem jih bo pa spet 30 let zatiral kot golazen.

  • Minovak

   Poslušaj Bičko, “desnuhom”, kot praviš ljudem, komunisti niso dali niti “kar je za nohtom črnega”, tebi pa je moralo biti zelo dobro na račun poštenih in delavnih ljudi, kjer si se očitno napajal. V Sloveniji, naj ti bo jasno, obstajajo ljudje in rdečkarji, da boš postal človek pa boš moral še veliko prebrati, ne le kumrovško ideologijo.

   • Bič Božji

    Sej te razumem. Vendar ste ravno desnuhi tisti, ki levuharjem dajete alibi za njihovo zločinsko delovanje. Žal je tako.

    • centurion

     In koji kurac si TI?
     Sredina?
     Prej sredinec, potegnjen iz riti.

     • Bič Božji

      Posluš, jaz nisem sredina !!! Levuharji in desnuharji so kot drek in kaka, ki se skup namaka ! in kaj je tukaj vmes, sredina?!!! Morda Tonin, jaz sigurno ne !!!! Jaz se distanciram od tega sranja !!!!! Spucat ene in druge in narediti plac za novo politiko !!!

 • odzunaj

  Tako je , kot ste zapisali, dr Remskar !

 • Jani Steiner

  Pa kaj se sploh ozirate na kritiko komijev, sesut jih je treba-komije!

 • šmentanamuha

  Živimo v kritičnem trenutku, ko se morajo začeti oglašati vidni intelektualci in dr. Remškar je eden tistih, ki razume svojo moralno dolžnost (prosto po Vodebu), zato se mu globoko priklanjam.

 • Puki Pukmajster

  Veste kaj, odkar je umrl Josip Broz, gre vse narobe.
  PRIZNAJTE ALI NE, V CASU NJEGOVE VLADAVINE SMO BILI BOLJ SRECNI, ZADOVOLJNI IN ZDRAVI KOT DANES.
  Ankete, ki jih je opravila Ninamedia v letih 1995, 1998, 2001, 2007 in 2010, kažejo stalno visok odstotek za ocene, da je Tito pozitivna zgodovinska osebnost (najmanj leta 1998: 63 %, največ leta 2007: 81 %) in nizek odstotek anketirancev, ki ocenjujejo Tita negativno (med 7 in 11 % v različnih letih; razlika neopredeljeni).[11]

  • Minovak

   Ne sekiraj se, tudi prej je šlo, le vedeti nismo smeli…ja, bil sem zraven, pa vem.

  • Bič Božji

   Jah, Tito je bil marsikaj, ampak suma sumaru, njemu se moramo zahvaliti, da smo tiste čase preživeli tako dobro kot smo jih. Če ga ne bi bilo, bi bilo v vsakem primeru bistveno slabše ! Tito je bil tudi eden največjih državnikov na svetu vseh časov.

   • centurion

    …ja, ja paCeausescu tut, Pol Pot, canibal Bocassa,….

   • Puki Pukmajster

    Da nismo imeli Tita bi pac imeli Stalina. Bili bi del Sovjetskega imperija, jebena stranka, tako kot vsi ostali: Romuni, Poljaki in tako naprej. Samo Josip Broz je imel oboje, hrabrost in mozgane, da se je uprl Stalinu.
    Desnaki jocejo za demokracijo. In kaj so takrat Anglezi naredili z domobranci? Iz Avstrije so jih postavili pred Titove puske, ceprav so vedeli da jih bodo partizani pobili.

    • tohuvabohu

     Ni res, bučko. Ko so Angleži izvedeli, kaj se dogaja z domobranci, so ustavili vračanje, nakar se je preostalih nekaj tisoč domobrancev usmilila Argentina in jih sprejela medse.

    • Marjan IV

     Če nebi bilo Tita, bi se Angleži izkrcali na Jadranu, tako je pa tito bil proti. Če bi se izkrcali, bi imeli takoj po drugi svetovni demokracijo kot Avstrijci.

  • centurion

   …..odkar je umrl Josip Broz, gre vse narobe….
   Prej pa nič dobro šlo…
   Huda razlika.

  • tohuvabohu

   Ah, totalna bedarija. O zgodovinskih osebah se ne glasuje, ampak se raziskuje sine ira et studio. Prav tako bi Francoze vsi označili za kretene, če bi danes glasovali o Napoleonu, da ne navedem še kakšnih bolj zanimivih primerkov.

   • samotoje

    Občutek imam, da siromak ni razumel tvojega odziva.

  • Bald Eagle

   Idiot zblazneli! Te ankete ne kažejo nič drugega, kot popolno spranost glav večine tukajšnjega prebivalstva. To je pa tudi ena od zaslug kumrovškega enonogega šlosarja, ki za časa komunističnega režima ni dopustil pluralnosti medijev niti političnega pluralizma. Njegovo delo pa še danes uspešno nadaljujejo potomci njegovih političnih sledilcev.
   Če bi tako anketo izvedli med slovensko populacijo živečo v tujini, predvsem v Argentini, U.S., Canadi in Avstraliji, sem trdno prepričan, da bi se v najmanj 98% izrekli o kumrovškem šlosarju, kot izrazito negativni osebnosti.

  • Marjan IV

   Bolj srečni in zadovoljni so bili tisti ki se pustijo voditi, ovčke. Svoboden človek v komunizmu ne more biti srečen. Dejstvo je da so bežali iz Juge ven, ne v Jugo.

 • Samov sin ☢

  Milan Kučan:“To je tipičen govor za strankarsko proslavo, o enotnosti pa v tistem govoru ni bilo niti sledu.”

  Foglof Tunek: “Še je prostora v breznih !!!”

 • Puki Pukmajster

  Da nismo imeli Tita bi pac imeli Stalina. Bili bi del Sovjetskega imperija, jebena stranka, tako kot vsi ostali: Romuni, Poljaki in tako naprej. Samo Josip Broz je imel oboje, hrabrost in mozgane, da se je uprl Stalinu.
  Desnaki jocejo za demokracijo. In kaj so takrat Anglezi naredili z domobranci? Iz Avstrije so jih postavili pred Titove puske, ceprav so vedeli da jih bodo partizani pobili.

  • centurion

   Da nismo imeli Tita bi pac danes športniki
   iz Monaka se prijavljali v Sloveniji, VOSU puklasti!

  • tohuvabohu

   Ne serji klamf. Broza je nastavil Stalin. Če ne bi bilo tako, ga Srbi ne bi sprejeli.

  • Bald Eagle

   Če nebi imeli enonogega kumroškega šlosarja, bi bila Slovenija samostojna in demokratična dežela že leta 45, ne pa, da še danes nimamo prave demokracije po vzoru ostalih zahodnih držav.

 • Samov sin ☢

  Čujte, s Svetlano že pripravljamo umetniški performanc pred Trumpovim spomenikom…verjetno ga bomo na konce sežgali.

  • centurion
   • Samov sin ☢

    Angleži so nam vrnili izdajalce, da smo jih lahko upravičeno kaznovali…sam premalo. Kurbe podganje ste se razmnožile in potrebna bo ponovna deratizacija!!!

    • centurion

     Tonči, prvo bodo tebe deratiziral,
     takoj za tabo pa podgane.
     Tudi rdeče.
     Ti, kaj pravi kaj R.Radojčić?

 • Samov sin ☢
 • Samov sin ☢

  (EKSKLUZIVNO) – POZOR POZOR POZOR !!!

  BIOGRAFIJA JANEZA JANŠE
  Knjiga, kot je na slovenskem trgu še ni bilo.

  Vse, kar ste vedno želeli vedeti o Janezu Janši, pa si tega niste upali vprašati.

  Zakaj so ga obtožili terorizma?
  Kako se je počutil, ko je nosil Štafeto mladosti?
  Odkod fascinacija nad New Yorkom?
  Zakaj je užival v osamljenosti?
  Kako se je drogiral?
  Zakaj ga je mama peljala k duhovniku na eksorcizem
  in zakaj ga je lahko rešil le Jezus Kristus?

  Vse to in še več izpod peresa Marcela Štefančiča jr.v Življenje Janeza Janše je življenje vseh nas.

  • centurion

   (EKSKLUZIVNO) – POZOR POZOR POZOR !!!

   JAVNO opravičilo ANTONA PEINKIHERJA!!!!

   EKSKLUZIVNO

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

  • tohuvabohu

   Sedaj pa že piše biografijo Sandre Bačovnik Janša.

 • stane skufca

  Vsa čast dr. Janez Remškar.

 • tohuvabohu

  Murgelski rdeči pritlikavec je zadnji, ki lahko blebeta. Nikoli ni imel jajc priti na soočenje.

  • Anton

   Slika na začetku te popolnoma
   predstavi!

   • tohuvabohu

    Na začetku je bila beseda, ignorant.

 • Janez

  Barabe,ki ste do sedaj krojili usodo in kradli Slovencem,boste morali odd sedaj naprej še komu drugemu prisluhnit in držat gobec da vas ne bomo takoj zbrcali na cesto ali v zapore.Gospod Jože Tanko je pošteno do pike natančno obrazložil kako in kaj,Gospod Dr Janez Remškar pa je še bolj natančno pojasnil,kako bo od zdaj naprej.Obvezno je treba bando tatinsko prizemljiti.Potem šele lahko začnemo na novo.S poštenimi ljudmi.Z bando pa za vselej zaključiti.

  • Anton

   Pozabil si se predstaviti, ker bi se kmalo iskazalo o tvoji poštenosti.!

 • Puki Pukmajster
 • ivanmar8

  Dobra politika bi naj bila v službi miru. Toda miru ni brez vzajemnega zaupanja, prvi pogoj zaupanja pa je spoštovanje dane besede. Mir se torej začne v našem umu in v našem srcu.

  • Anton

   Komu lahko sedaj še zaupaš, nekateri še samemu sebi ne!

 • ivanmar8

  Menda smo Slovenci hlapci. Že tisočletja. In kot takšni navajeni, da smo vedno pobirali drobtinice z miz bogatejših in bili zadovoljni, če nam jih je uspelo najti. In bili smo ponosni, če smo z zvijačami uspeli premagali močnejše.

  Tako je bilo pred desetletji tihotapljenje množičen šport in ponosni smo bili ob vsaki kavi in kavbojkah, ki nam jih je uspelo pretihotapiti mimo takratnih carinikov. Nenazadnje je že literarni junak Martin Krpan pred stoletji tihotapil sol.

  Imeli smo tovarne, kjer je bila navada, da si je skorajda vsak kaj prisvojil. Nekateri le nekaj vijakov, drugi so si upali postaviti cele hiše na ta račun. Ja, najbolj ponosni smo bili, če smo znati obiti zakone na tak ali drug način, si prisvojiti nekaj, četudi le majhno stvar.

  Danes nam resda ni potrebno več tihotapiti, a miselnost je ostala. Vzeti od tam, kjer je. Saj ne bo nihče vedel. Ali pa tudi. In na takšni miselnosti so kot kaže sprejeti in se izvajajo današnji slovenski zakoni. Po katerih so se olastninila podjetja in pokradlo, kar se je pokrasti dalo. In če so v preteklih letih to še počeli naskrivaj, to kot kaže zdaj niti ni več potrebno.

  Zaradi tega se je sklicevati samo na zakone nesmiselno, če ob tem ne uporabljamo tudi človeške sposobnosti presoje in čuta za pravičnost in poštenost. Kajti mnogokrat je nekaj zakonito, ne pa tudi pošteno in pravično. In dokler bo tudi narod to dovolil, boljše ne more biti.

 • Gren

  KOMUNISTI LAŽEJO MAR NE ???? TO SO PA RES UMAZANE ŽIVALI , RDEČE UMAZANE ŽIVALI Z KUČANOM IN ŽIDANOM IN FAJONKO RES CEL TROP UMAZANIH ŽIVALI !

  • Anton

   Klerofašistični pa po dosedaj znanih zakonih nebi smeli, pa vseeno!

 • WISKY 1000

  G.Tanko je za tišlerja 10x doktor.

  • karpelec

   Ohjaa pa še za marsikoga drugega.

 • tonite falco

  Ma crkne naj že ta Kurčan ali pa bo potrebna pomoč ljudstva, da se rešimo tega satanizma !!!!!
  Ma naj bo preklet na vse vedne čase in se cvre v peklu, ker temu tako ali tako ne bo pobegno !!!
  Amen !

  • Nata

   Meni se pa zdi, da tudi to ne bo več pomagalo ! Za njim jih je cela armada pravovernih ” vojščakov” !

 • Marjan IV

  Šef partije bi želel v govoru več enotnosti. Ampak s kom, s tistimi ki si Slovenijo niso želeli? Takšna enotnost bi bila za Slovenijo negativna. Slovenija, če želi biti uspešna država, potrebuje ljudi ki si Slovenijo želijo in spoštujejo voljo naroda.

  Slovenski narod se je odločil za samostojno in svobodno Slovenijo. Vsak demokrat bo to željo ponotranjil in naredil vse kar je v njegovi moči, da se želja naroda izpolni. Šef partije je ponavadi deloval v nasprotju s tem in tako večkrat dokazal da je pravi komunist. Komunist vedno sledi svojim željam. Vmes pa pazi da preprečuje ljudi kako deluje za narodov blagor, dejanja so pa ravno nasprotja.

  Komunist ni demokrat. Ne more bit, komunizem in demokracija sta si nasprotna – oksimoron. Enotnosti v takšnem primeru ni zato ker je ne more biti. In je ne sme bit.

 • Jože Nardin

  Dr. Janez, odlično napisano. Res, vse premalo se pove resnica, pa naj bo to na velikih prireditvah ali pa v manjših skupinah.