Trgovec z orožjem

Milan Kučan (foto: STA).

Če omenim besedno zvezo “trgovina z orožjem” ali “trgovec z orožjem”, bo večina naših državljanov pomislila na Janeza Janšo in na domnevne velike vsote denarja, ki naj bi jih on osebno iz tega pridobil. To je pač rezultat popolnega sprenevedanja in večne teme, ki jo venomer ponavlja slovenska politična levica, ne glede na metamorfozno stanje.

Ni moj namen, da bi v tem prispevku dokazoval to, kar je bilo pred sodišči že dokazano, namreč, da Janez Janša s tako imenovano trgovino z orožjem ni imel nič. Pa vendarle, za osvežitev spomina, zgolj nekaj stavkov. Temeljni in osnovni problem je seveda v času po 15. maju 1990, ko je nekdanja jugoslovanska vojska začela razoroževanje slovenske TO ob tihi asistenci Milana Kučana. V veliki meri ji je to tudi uspelo. Ostalo pa je dejstvo, da slovenska TO ni imela dovolj orožja, da bi učinkovito obvarovala osamosvojitvene procese.

Če celotno zgodbo popolnoma skrajšam, ne morem mimo sklepov razširjenega vodstva Slovenije spomladi 1991 (Kučan, Bučar, Peterle, Bavčar, Janša, Rupel), ko so se dogovorili, da sta Janša in Bavčar zadolžena za to, da sprejmeta vse ukrepe za zaščito osamosvojitvenih procesov, in da se začne pomagati tako Hrvaški kot BiH. Dogovor je bil preklican 6. januarja 1993 v skoraj isti sestavi. Prav zaman je torej vsa ta leta kazati filmske posnetke kolon tovornjakov, ki so vozili orožje, prav zaman je torej danes kazati na denarne transakcije in še kaj, saj orožja, prepotrebnega za osamosvojitev Slovenije, pač ni bilo na prodaj na tržnici v Mostah. Vse, kar je pomembno, so evidence o vsem tem za Slovenijo in evidence o vseh teh stvareh za Hrvaško in BiH. Vse to so pregledali in proučevali tako tožilci kot sodniki in niso ugotovili nobenih nepravilnosti. Še največja laž pa je ta, da je vse to pod preprogo pometla tožilka Barbara Brezigar, ki tega primera sploh ni obravnavala. Tudi politiki so se s tem ukvarjali v državnem zboru vse do leta 2008 in rezultat je bil popolnoma enak.

Zakaj torej Janez Janša še danes velja za dobičkarja iz trgovine z orožjem, ki ima v tujini naložene milijone, ki gradi kliniko v Avstraliji in še kaj. Zakaj kaj takega ne bi pripisovali Milanu Kučanu, ki je bil takrat med vsemi omenjenimi na najvišjem položaju, torej na položaju predsednika države. Odgovor je povsem preprost. Živimo v svetu virtualne, in ne dejanske resničnosti. Ta svet oblikujejo dominantni mediji, ki so seveda povsem levo politično usmerjeni, ta svet večino časa po osamosvojitvi Slovenije oblikujejo stranke politične levice, ki so v takih ali drugačnih oblikah metamorfoze večinsko na oblasti vse od leta 1990.

Toda pozor. V nadaljevanju objavljam nekatere dokumente, ki sem jih pokazal že v državnem zboru leta 2010, zdi pa se mi, da so bili spregledani. Gre za tri strani dokumentov, ki si jih pazljivo preberite.

Gre torej za dokumente, ki jih je 26. junija 1992 takratni predsednik BiH Alija Izetbegović poslal Milanu Kučanu. V njih mu sporoča, da BiH potrebuje take in take količine orožja (glej seznam) in da bodo vse to plačali z gotovino.

Če te in druge dokumente res pazljivo preberete, lahko mirne duše rečete ali zapišete, da je Milan Kučan trgovec z orožjem, da je trgovec s smrtjo in še kaj. Še več, Milan Kučan sodi pred sodišče, tudi to bi lahko zagovarjali. Toda temu ni čisto tako. Uradni organi države Slovenije so se odločili, kot so se odločili, in prav je tako, da so se tako odločili. Države pač ni mogoče ubraniti s krompirjem, fižolom ali paradižniki, temveč le z orožjem. To se je tudi zgodilo.

Vse, kar je v tistem zgodovinskem času pomembno, je to, da smo dobili in obvarovali samostojno Slovenijo. Da pa Janez Janša ni dal v svoj žep niti tolarja ali nemške marke, so potrdila sodišča, osebno pa so mi to potrdili vsi trije najpomembnejši policijski preiskovalci trgovine z orožjem.

Zakaj torej Janez Janša v našem virtualnem svetu medijskega poročanja velja za trgovca z orožjem in dobičkarja in zakaj ta ista oznaka na osnovi dokumentov, ki jih objavljam, ne velja za Milana Kučana? Odgovor je relativno preprost. Slovenska politična levica, ki obvladuje tako pravosodje kot medije, ustvarja virtualno resničnost, ki nima nič skupnega z dejansko resničnostjo.

dr. Vinko Gorenak

 • stane skufca

  Kaj porečejo zdaj na levem polu in tožilstvu ? Dokument je avtentičen.

  • Steiermark

   Še naprej jim bo JJ kriv, ker za njih ne obstajajo dokazi – tako kot pri povojnih pobojih ne, ki jih ne priznajo niti se ne upravičijo za njih, kar so počeli njihovi “očetje” rdečega zla

   • kraljica vesolja

    Kje si, frendica moja. A si zdej kej bolj v svoji glavci lepi.

    • Republic Commando

     Spizdi govedo feministično. Noben te ne mara, noben se te noče niti s krampom dotaknit. :))

     • kraljica vesolja

      Ahahaha, a te motjo močne svojeglave divjakuše, kokr sem jst. V men teče vrela slovesnkosrbska kri, kva se seka, ej. SEj sem grda, ne rečem, ampak, uf še zdej sem huda u PM.

     • Franc Šink

      Kulturna “dama” si. Po balkansko.

     • Franjo Trojner

      Ne “dama,” blond damek!

     • kraljica vesolja

      Crna sem, dečko. Pa par sivih vmes, sej pr skor 38 mi jih tud par pripada, sam se ne bom barvala, ker se tud do zdej nikol nisem.

     • SIMON ROZIC

      Kar po domače, prosim – Kučanov iztrebek….(drek, de)

     • kraljica vesolja

      NIkol se nisem mela za damo, ker nisem. Jst sem divja ženska.

     • Dragan Krstič

      Ali drugače; jagababa.

     • Steiermark

      Se vidi, da si “huda v pm”, kaj drugega pri tebi ni zaznati! Kar se pa “slovenske krvi” pri tebi tiče, pa te moram vprašat, ali si jo dobila s transfuzijo od kakšnega slovenskega darovalca krvi?

     • kraljica vesolja

      Sam dedek, fotr od matke, je bil Srb. Dobr mam začinjeno kri, sej vidiš, kok ven seka. Tud prek računalniškega zaslona.

     • Steiermark

      Imaš zakisano, srbsko kri, ki ob morebitni transfuziji slovenske krvi, še tisto zakisa!

     • kraljica vesolja

      KOkr češ.

     • Steiermark

      če je bil “fotr” od voje matke srb, potem je to tuddi tvoja mati in ti!

     • kraljica vesolja

      Ja, in, kva zdej. A bi me na vrbo obesla, kokr ste že počel, a.

     • Steiermark

      Nobeden Slovenec ali drugi avtohtoni v Sloveniji, nikoli ni obešal vas, na vrbe in nikoli ni hodil v vaš divjaški svet, po balkanu, da bi to počel, kot ste vi počeli, po 45 letu, v Sloveniji, ko ste klali poštene in zavedne Slovence, kar vam je največja želja že od rojstva ddalje! Pojdi domov in tam trosi svojo drisko!

     • kraljica vesolja

      Še bolj si zabita, kokr sem sprva mislila. Pa Osterajharji so mobiliziral SLovence, da so šli dol pobijat Srbe. Slovenci ste bli v prvi vojni na strani poražencev, če si že pozabla al pa če tega sploh vedla nisi. NImaš pojma, dečva, ampak sej zato sem pa jst tle, da te česa naučim.

     • Steiermark

      zagovedna kraljica srbskega vesolja, nimam več volje brati tvoje bruhanje in podtikanje, gabiš se mi! Zato sem tudi opravila s tabo”

     • kraljica vesolja

      Zakva, a ker sem ti povedala resnico. Pa to je dejstvo zgodovinsko, obe strani to priznajo, A JBG. DRgač pa škoda, jst sem kr rada s tabo vodila nekonstruktivne debate. NO, če si premisliš, mi vedno lahk kej napišeš.

     • Steiermark

      Nehaj zopet, vašo divjaštvo in klanje podtikati nam – Slovencem, ki nikoli nismo prišli k vam, na vaše ozemlje in vas klali, tako kot ste prav vi počeli nad našimi , poštenimi in zavednimi Slovenci, v Sloveniji, od 45 leta dalje!

     • kraljica vesolja

      NI res, poglčej si, sej je hudič, če ne poznaš vsaj neke osnove zgodovinske.

     • Kataklizma

      vsaj od Steierja švabskega ni!!!

     • Steiermark

      Ne vem, kaj si hotelo povedati, ker ne razumem tvojega “jezika”!

     • Kataklizma

      seveda da ne, ti, ki se delaš čistokrvno slovenko … nemškutarka, ti razumeš samo enosmerno ulico … sorry, rov!

     • Steiermark

      Nikoli se nisem delala in nisem “čistokrvna Slovenka” ampak čistokrvna avtohtona Štajerka, nemškega rodu! Srbijanče, ki pa nabija in bi rado samo bilo nemškutar, pač tega ne razume!

     • Kataklizma

      Avtohtona Štajerka? :D po Hitlerju, al pred Hitlerjem?
      Spomni se, srbijanči so vam pokazali koliko je ura, večkrat skozi zgodovino … in imajo močnejše prijatelje od vas …. žal se ne morem identificirat s tem zmagovalnim narodom, ker zame pojem nacionalne pripadnosti ne obstaja, medtem ko se ti identificiraš z večnimi poraženci …

     • Steiermark

      Kretenćić, izobrazi se malo glede narodov in narodnosti na današnjem področju Slovenije, ki nikoli ni spadala po nobenem kriteriju, vam srbijanskim koljačem! Vi se lahko identificirate s tistimi po Maistru ali po titu, medtem ko smo bili Avtohtoni Štajerci, nemškega rodu, tukaj, kjer smo danes, čeprav se nam je zgodila zgodovinska krivica, ko smo bili odtrgani odd matične domovine Avstrije ter dodeljeni “skupnosti” s srbskimi divjaki ….In “koliko je ura”, po vaši srbijanski “uri”? Pa tudi kaj te moti, če sem jaz pripaddnica avtohtonih Štajercev, nemškega rodu, odkar Evropa obstaja, tudi že mnogo pred tem, ko ste vi divjaki, specialisti za klanje ljudi, prilezli iz izzakarpatskih močvirij? Zato še vedno niste Slovenci, še manj pa avtohtoni Štajerci in tudi nikoli neboste!

     • Kataklizma

      OOO, primesi Nacionalsocializma :D kdo bi si mislil.
      Ti bi še lastno mati za srbkinjo označila, če bi rekla nekaj kar se ne sklada s tvojimi videnji tega dela Evrope.
      “Matična domovina Avstrija” … a to je Habsburški dvor in ta scena, ostali so bili pa dninarji in hlapci??
      Ne koliko je ZDAJ ura, sem napisal, da so vam pokazali (kar je preteklik, a razumeš, al ti po nemško napišem) … od uničenja monarhije dalje, vedno ste spušili :D in tako bo tudi naprej.
      Ne moti me, da “si” avtohtona, moti me to, da o tem govoriš kot o dejstvu, nimaš pa nobenih dokazov, si naredila DNK test?? Če si, ga naredim tudi jaz in ti dokazem da s srbi nimam nobene veze ….
      Evropa obstaja od kar je (Evropa) zajahala Bika (ki je bil v bistvu ZEUS) … na teh območjih so makaronarji z Rima harali veliko prej preden so se srbi, nemci al kdorkoli pojavili in “ustvarili” Evropo … kar ti trdiš … tako da, preveri, da nimaš kje kakega makarona v DNK

     • Steiermark

      turški hlapec, ne preseravaj se, ker kvasiš neumnosti in neresnice! O “matični domovini Avstriji”, pa ti, kot srbin, seveda nemoreš govoriti, ti lahko klobasaš samo o svoji matični domovini – srbiji ali turčiji!

     • Kataklizma

      Srbiji ali Turčiji …. oho, zdaj sem že musliman, od pravoslavca sem postal musliman :D
      Ti se sploh ne zavedaš koliko dobre volje si danes vnesla v moj dan :D smejim(o) se tvojim budalaštinam pa komaj čakam(o), da še kaj tako razsvetljenega napišeš, potomka Tibetanskih menihov z Atlantide :D

     • Steiermark

      Ali si že pozabil, kaj so ddelali tvoji predniki, turki, z vami, srbi? Niste se hoteli spreobrniti v islam, pa so vam posiljevali vaše ženske in si tako zagotovili svoje islamske turške potomce! Da pa to ste, pa ste pokazali tudi po 45 letu, s klanjem in v zaddnji vojni 1991, predvvsem na Hrvaškem in po Bosni, kjer ste razklazovali svoje zločinske nagone in potrebe po pitju krvi drugih….

     • Kataklizma

      Moji predniki?? Tebi očitno nič ne pomaga … v redu, imej me za Srba in verjemi, da vse kar si napisala drži …
      Ne glede na to kar se je dogajalo, je bolj važno kaj se dogaja zdaj. In kolikor vidim, so bili posiljeni tudi nekateri tvoji predniki, glede na to da se krčevito opiraš in iščeš krivce v Srbih … v glavnem, če mene obsojaš, da sem Srb, potem istočasno priznaš, da se tudi po tvojih žilah pretaka s srbskimi geni umazana arijska kri. In ja, komaj čakam, da vas spet naguzijo, tebe ali ogarkoli iz tvoje okolice, samo štalo in živali naj pustijo na miru, to je švabski playtime :X
      Ja, in 91 so med žrtvami samo Hr, Bosanci in Slovenci … Srbi so brez praske popili krvi kolikor so si želeli … boga si, še Štajerske nisi vredna …

      YASUO, ti si ena mona!!

     • Steiermark

      nehaj z bebastimi, ki te uvrščajo med bednike in srbske seratorje ter nakladače, pa če ti je mogoče, raje malo razmisli,kaj si prebral in morda te bo Bog obdaroval z trohico modrosti , da boš končno , vsaj delno razumel, zapisano, spoznal resnico….

     • Kataklizma

      Bog :D
      hahaha … res si avtohtona, direktno iz Trentskega koncilija si uletela … in še vedno ne znaš pravilno uporabljati slovenskih predlogov s/z, da ne govorimo o vejicah, čefurdistanka ena švabska

     • Republic Commando

      Močne svojeglave divjakuše? mogoče, dokler ni treba odpreti prvi kozarec kumaric. Zaj pa zgin v kuhno in mi naredi sendvič!

    • Steiermark

     Jaz predvsem nisem “tvoja frendica”, ker se z izmečki, kot si ti, ne pečam! Sicer pa, če iščeš “partnerko”, ker si nagnjena k lezbištvu, tudi tukaj si se zmotila, jaz, kot prava ženska, so še mi , kot vedno, všeč samo moški!

     • kraljica vesolja

      Nisem lezbača, brez skrbi. Sam rada bi mal to tvojo žlehtnobo ubila s prjaznostjo, hahaha. Čist nč druzga. IN ni vprašanje, če so teb všeč moški, ampak če si ti njim, hahaha.

     • Steiermark

      Balkanska smrduhinja, ti lahko lapaš kolikor hočeš in se razglašaš za normalno osebo, celo Slovenko, ko to nisi,in ko si dovoliš pljuvati po Slovencih in naši kulturi….. Po izkušnjah pa vem, da ravno ve balkanuše in smrduhinje, nemorete vloviti nobenega , kajšele normalnega, Slovenca, pa naj se še tako mečete na zobe za njimi! Pa naj te pomirim, da jaz se ne soočam s problemom, glede priljubljenosti pri moških, ker to sem, in to pri pravih moških, ne pri amebah, kot ti!

     • kraljica vesolja

      Vidim po tvojih izrazih, kok si kulturna pa fina. Sam žališ, ampak največ sebe, ker še mene je sram za tvoje besede. SEj jih sam preltim, se ne spuščam preveč v pomen, hahah.

     • Steiermark

      tebe naj bo sram za toje besede in obnašanje v Sloveniji, do avtohtonih!

     • kraljica vesolja

      Jst sem tle avtohtona, Germani ste naši potomci, a se zavedaš tega. MI smo tlele na Balkanu avtohtoni, kokr ti rada pravš. Mi smo tlele že tisočletja, kdaj ste pa Nemčki nastal, no.

   • Kataklizma

    mislim, da ni potrebno, da jih priznajo … je očitno, kdo je poskrbel za izdajalce … da bi jih UPravičili (kot si napisal), pa mislim da tudi ni potrebe, ker niso iskali upravičenosti pobojev, bolj je šlo za likvidacijo izdajalcev naroda … tako da, mislim da so si s tem UPRAVIČILI dejanje.

    • Steiermark

     Sovražni govor potomca ali celo morilca Slovencev!

     • Kataklizma

      a končno si priznala, kaj si, Steierca?

     • Steiermark

      zmene, ali neznaš ntii pravilno imena zapisati…… Seveda sem Štajerka, nemškega rodu in avtohtona, kot vsi ostali Štajerci – kamor pa vi , ne spadate!

     • Kataklizma

      Haha, še dobro da ne … si niti ne želim, če so med vami takšni izdajalci kot si ti.
      Pišem ime v nemški obliki, da ti bo bolj domače in boš lažje prebrala. O pisanju se pa ne hvali (NTII, desno stična ločila, ipd. ) maš tako kratek spomin, da moraš na hitro napisat, drugače pozabiš, je zato vse tako površno skracano?

     • Steiermark

      Podtaknjeni jugoidiot, ne preseravaj se preveč, izdajalec si ti in tvoja svojat, ki se je priplazila na Štajersko in ostalo Slovenijo, sedaj pa nam hočete kar gospodovat – jugogovno in ćobani, ki ste , očitno, stopili v prevelike škornje….. O “ločilih” in drugih napakah pri pisanju, pa se ne skrbi, ker jaz vsaj razumljivvo napišem in vse napake, ki jih “zagrešim”, so v glavnem , “tiskarski škrt” in jim ne botruje neznanje jezika, kot pri tebi! In še to, jaz, za razliko od tebe, vsaj vem, kaj hočem zapisati in tako kot ti, ki nakladaš in “proizvajaš” izdelke, ki jih nihče ne zastopi!

     • Kataklizma

      Škrt ja :D
      bravo, mona!!! ti ne razumeš, ker če bi sprejela nekatera dejstva, bi ti glavo razneslo od šoka, kok zabita si bla do sedaj! Glede na to da si taka čistunka in avtohtona gospa, mi povej od kod poznaš toliko jugo izrazov in jih celo pravilno uporabljaš???

     • Steiermark

      jugo mona, od kod poznamo toliko vaših “izrazov” – spadam v generacijo, ko so nas prisilno “poučevali” srbščine, z opravičilom, ker bojda vi , kot “radnici na privremenom radu” niste bili sposobni razumeti našega jezika, da smo vam lahko pomagali, ko ste prosili: ajde lebe lezi , da te jedem”….lenuhi in “visokocivilizirani” turški hlapci!

     • Kataklizma

      A res, nas pa nemščine in italijanščine …
      Vseeno so radnici “odradili” mnogokatero štajerko sem slišal ;) od tod ta ta tvoja ognjevita avtohtonost :D in smisel za srbizme

      Making my day even better, hvala ti! :) RAd(i) te imamo!

     • Steiermark

      Revež, s svojimi neuresničenimi fantazijami……. Takšnih kot si tii in tvojih “sa mekanim” se nebi dotaknila niti z večmetrsko palico – gabite se mi, pa ne samo zaradi svoje telesne zaluznjenosti ampak zaradi vaš nizke intelektualne stopnje…..Z opicami se pa res nebi parila, tako kot tudi nobena poštena in inteligentna Slovenka. Za vas so bile “rezervirane” le tiste “slovenke”, ki so imele kakšno psihično motnjo in si normalnega Slovenca , enostavno, niso mogle najti!

     • Kataklizma

      haha, “parila” … točno to, žival ena!
      Ma ne bi se te niti z župnikovim usahlim tičem dotaknil. Kdo bi tebe sploh hotel za parjenje?!?!! Govorimo o posilstvu … aja, saj to je zate isto … očitno … in odloči se že enkrat kaj si, inteligentna slovenka, ali švabica … ne glede na vse, nekdo od tvojih ga je fasal in mu/ji je pasal, zato si tako zafrustrirana in za vse svoje pomanjkljivosti (nizek IQ, neprivlačnost, cucek od moža, itd. ) obsojaš Srbe … jaz pa nisem ne Srb, ne njihov odvetnik, tako da ti lepo še zadnjič povem … Srb te je spackal skupaj in ne žali svojega srbskega naroda, ko boš naslednjič kaj napisala, pa pripiši svojo telefonsko ali kontakt, da spoznam tega tvojega čefurčka od moža.

     • Steiermark

      Zastonj se braniš oznake srbskega ćefurja v Sloveniji! Nemoreš zanikati svoje pripadnosti bebcem in tistim hlapcem, ki bi nam radi gospodarili, v naši domovini….Toja greznica je prepustna in ti povzroča hude probleme, v glavi!
      Sita sem te, govedo zahojeno, ki si dovoli norčevanje in žaljenje, nas, avtohtonih!

     • Kataklizma

      “Nemoreš zanikati svoje pripadnosti bebcem in tistim hlapcem, ki bi nam radi gospodarili, v naši domovini….”
      Se pravi, tebi ne morem zanikati? Kako lepo si se opisala in končno po resnici povedala kam spadaš :D

      I da, tako je, BRE! Doći ćemo do tog Marburga i razmontirat vas u pedu!

     • SIMON ROZIC

      Res je, Srbijanci v Ljubljanci so potomci Turčinov ! Poglej opankovića,
      še vedno zavija kot Erdogan, za to ga prav nič ne razumem, de?

     • 10mile30

      kaj si ratatl trčk? :-D

     • kraljica vesolja

      Tud sodnica si, fenomen, ej. Ne more ena potomka fašistov tlele nam srat. Lahk samprobaš.

     • Steiermark

      Zagovedna budala, bo mene imenovala in slavljala z fašistko….. Svojo komunistično fašistično jugo drisko lahko trosiš po komerkoli drugem, probaj!

     • kraljica vesolja

      S fašistko, kdo pa drug, kokr kraljica vesolja. Sploh nč pametnega ne napišeš,misliš, da si ti men superiorna, a vi bistvu si pod mano, velik pod mano. Nad mano itak ni nihče, sam poj tip je zravn mene, ostali pa pač podložniki, hlapci in ovce. Zakva ste v prvi svetovni iz Beograda ukradl 41 vagonov knjig, a. K smo mel zapisano svojo zgodovino, pol ste pa vi svojo zlagano spisal. TI v to verjameš, ker si sprana, jst pa poznam eno in edino pravo resnico.

     • Steiermark

      Ti si pa res že potrebna strokovne obdelave in zdravil – pomirjeval….

     • kraljica vesolja

      A tud psihiatrinja si, hahaha. Dej nehi, no

     • Steiermark

      Kot izgleda, ti še do “človeka ” nisi uspela priti, še vedno tavaš po svojem srbskem močvirju in se preseravaš nad nami, ki te , kot večino tvojih rodžakov, prisilno vzdržujemo in prenašamo! Ampak tuddi to se bo kmalu končalo! Siti smo vas in vaše ignorantske prepotenstnosti ter arogance! Hlapec, ki živi na račun gospoda, pa se norčuje iz njega in njegove dobrote!

     • kraljica vesolja

      TIho bodi, dec. Hahaha.

    • totex39

     To oni govorijo, da so uničili izdajalce naroda, veliko prič pa ponazarja ravno drugače.

     • Kataklizma

      tudi to je res … sem samo napisal(a) odgovor na to kar je nedko površno zapisal … če nisi niti toliko priseben, da ne prebereš kar si zapisal in ne ločiš med UPRAVIČEVANJEM in OPRAVIČILOM, potem sledi tak odgovor … brez postavljanja na bilokatero stran … zabavam se, ko ljudje s pravopisanimi napakami povedo povsem nekaj drugega, kar imajo v mislih … patetično

  • Kataklizma

   kdo ga je potrdil, Matto?

   • pajot

    Kućan.

    • Kataklizma

     Vsaj nekdo, ki prizna, nekateri bodo laži odnesli v (prepozni) grob

  • SIMON ROZIC

   Boli nas đoko !, bi rekel novi vojaški minister, debil s klovnovo larfo,
   tovariš Erjavec! Pritrdil bi mu klovn No1 – Šarac-magarac!

 • vsemojebabe

  Odkar je pedenj mož ukazal, da se teritorialni obrambi pobere orožje, je zame on trgovec z orožjem.

  • zokispoki

   A bomo imeli Slovenci na prihajajocih volitvah sploh se kaksnega omembe vrednega zupana, ali bodo cefurji povsem prevzeli naso domovino ? Ali bodo po vseh vecjih mestih, sami ta spodnij izvoljeni ? Sam vprasam !? Ko se vozis po krajih z jumbo plakati, sami ic, ic, ic, ic, ic, ic ! Sramota ! Najprej volilna prevara, oblast prevzamejo luzerji,sledi verjetno se izdaja, s podpisom v Marakesu, Gorenjska banka, hoteli na najelitnejsih lokacijah in tako naprej ! Narod, al smo res tako fuknjeni, da nas komiji in cefurji, z roko v roki, takole scat peljejo ? Se bojim, da bo treba krmilo zaobrniti za 180 stopinj, zlepa, ali zgrda ! Nagnati je potrebno juznjasko mafijo in drhal ! Cim prej, da ne bo prepozno, in vsi,mars na volitve !

 • kraljica vesolja

  A tle tud kr neki na skrivaj brišete, zakva pa to.

 • if

  Domnevne nepravilnosti v zvezi s prodajo orožja v osamosvojitveni vojni sta skušala ugotoviti že vlada Republike Slovenije in državni zbor Republike Slovenije v prejšnjem mandatu. Vendar naše aktivnosti takšnih domnev niso potrdile.
  Nekdanji premier Janez Drnovšek v dopisu Rudolfu Mogetu decembra 1999. Dopis je na seji DZ-ja 19. 12. 2003 prebral Zmago Jelinčič.
  https://www.rtvslo.si/slovenija/ali-bo-tudi-tokratna-orozarska-afera-odsla-v-pozabo-zgodovine-zgolj-z-obtozbami/252776

 • Antonius

  Po moji oceni, takole čez prst, bi veleizdajalec na sliki zgoraj, s pomočjo tožilstva in krivosodja zlahka dokazal, da si je Janša izmislil in ponaredil na roko spisane papirje z Izetbegovičevim podpisom vred.
  Po moje, Kučan Janše ne mara tudi zato, ker je brez pomoči globoke države, udbe, policije in krivosodja v njej, v vseh pogledih boljši in pametnejši od njega.

  • zokispoki

   Bastard, bandit komunajzarski, zlagani ! Treba bi ga bilo obesit za jajca, tega izdajalca, in to na kandelaber, tako da bi mu lahko mimoidoci pljuvali v obraz , poleg tega pa vsak dan za kazen. se bastonada !

   • pajot

    To mu delej. Bastonado.

   • Steiermark

    ja, kot njegovega vzornika mussollinija….zraven tita in ostale revolucionarne golazni!

  • KAPIBARA

   Vedno ti dam za prav, ampak mislim, da je med njima nastal spor, ker veliki JJ ni hotel deliti denarja s perkamndelcem- seveda se ne govori o 100 tisočih evrih

   • Antonius

    Objektivno je nad subjektivnim, resnica se ne more opirati na laž.
    Veleizdajalec je s svojim razorožitvenim dejanjem slovenske TO dovolj zamolčal, da vsaj malo bolj pronicljivi vedo, kdo je zares preprodajal orožje. Predsednika Centralnega komiteja ni nadziral nihče, obrambni minister Janša je imel pa nad seboj kontrolo vseh ministrstev Peterletove vlade.
    Pa narediva korak do Mogetove preiskovalne komisije, ki je Janšo obtoževala o preprodaji orožja. Tisti trenutek, ko je Janše javno izpostavil, da naj odpravijo zaupnostno ključavnico o tajnosti dogovorov o dobavi orožja Bosancem, je Drnovšek posegel in zahteval ,da Mogetova komisija neha brskati tam, kjer se zaradi tajnostne klavzule, Janša ne more braniti pred obtožbami. V čem je bil *haklc*? Janša je dal komisiji javno izrečeno zahtevo, da ima Drnovškova vlada vsa pooblastila, da prekliče tajnost dokumentov o prodaji orožja Bosancem, da se bo lahko branil lažnivih obtožb.
    Zanimiv je poizkus, ko me je po odločitvi Drnovška, upokojeni ubovec pri 45-ih letih poizkušal prepričati, da je Janša veleizdajalčev mariborski kontejner orožja *odšpecal* v javnost zato, ker mu naj ne bi izplačali njegovega deleža. Seveda, naivnim je podtaknjena tovrstna laž seme, ki ga brez trohe pomisleka in zavedanja, razširjajo naprej.
    Če bi bila laž kurantno blago, bi bila Slovenija celo bogatejša od Švice.
    Kapibara, prestar sem za pravljice iz veleizdajalčevih logov.
    Kučana poznam že od takrat, ko je v skupščini odstavljal Kavčiča. Pa še malenkost o veleizdajalčevi barabi. Samo enkrat v življenju je bil pošten. Zraven ga ni bilo, ko so poleg državnega parlamenta postavili in odkrili Kavčičev spomenik.

    • KAPIBARA

     Hvala za zanimiv poučen odgovor.
     Če dovoliš, bi to še kakemu veleumnežu pod nos podtaknil, da mu dam malo za misliti, da se mu vremena zjasnijo..

     • Antonius

      Naj dodam, da se je proti Janši v zvezi z nakupom finskih osemkolesnikov, leta 2008 v Pahorjevi vladi s svojo parlamentarno preiskovalno komisijo trudil tudi politikantski lažnivec Milan M. Cvikl.
      Kako se je 8 let kasneje končal zrežirani Kučanov bum in gonja proti Janši, Krkoviču in Črnkoviču, pa najbrž tudi vi zelo dobro veste.
      Pojasnil sem vam, ker najbrž zaradi mladosti niste mogli vedeti.
      *Podtaknite* zapisano iz mojih pojasnil, če boste presodili, da je smiselno.

     • Steiermark

      Vedno z zanimanjem spremljam tvoje komentarje, ki so tudi podkrepljeni z resničnimi dejstvi, kar je odraz tvoje velike osveščenosti in informiranosti in tega, da znaš vse strniti v eno zanimivo in poučno zgoddbo! Bravo Antonius, ti si resnično car!

     • Antonius

      Za vse, ki naju, nas berejo, se trudimo za boljši slovenski jutri.
      Zelo globoko mi je seglo vaše priznanje, pohvala.
      Nič drugega ne zmorem kot, da zapišem, en velik a ponižen, HVALA.

     • Steiermark

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • pajot

  Matilda,Matilda…kje se obiraš?

  • KAPIBARA

   Matilde je strah komunjara

 • kraljica vesolja

  VI tlele na novi lahk perete sam nekoga, k nima pojma oz. k nikol ni bil zravn al pa poznal tak folk, k je bil zravn. Ne govorim o Kučanu. Itak.

 • Hun

  Ta list dokazuje da so vsi služil z orožjem.
  Ve se kdo je vodil notranje in obrambno ministrstvo.

  • Steiermark

   ti?

  • Boštjan Ivković

   Vsi so vedeli.
   Kdo je pa na tem zaslužil, je pa vprašanje-

  • macon

   V prvi knjigi Zgage in Šurca ni ničesar kar bi neposredno bremenilo Janšo. Poleg tega vidimo, da ne živi življenje bogataša, temveč evropskega srednjega sloja za kar ima zadosti prihodkov. Star je 60, kdaj bo torej užival v nakradenem?

   • Boštjan Ivković

    Če nosi čevlje po 500 €, ni ravno srednji sloj.

    • macon

     Evropski srednji sloj ima prihodke nad 3000 EUR na mesec, torej si lahko privošči take čevlje.

    • KAPIBARA

     Tolk še sociala ni, je pa res, da celo Kralju ulice zaslužijo več na mesec..

  • FRANC3

   In kdo je bil predsednik države.

   • Steiermark

    on revež je bil preveč zaposlen z preverjanjem računa v Mehiki, da bi lahko opazil, kaj se dogaja okrog njega…..

  • KAPIBARA

   In ti misliš, da gredo take stvari mimo Murgelskega perkmandelca, kljub temu, da uradno ni bil minister, ampak več ? Sploh pa on..

 • Boštjan Ivković

  Nič ni narobe, če je Bosancem dal orožje za obrambo pred JLA.
  Lahko bi pa kaj za to v korist Slovenije tudi iztržil, kot Janša.

  • macon

   Nikomur ni dal nič, vse je mastno zaračunal v denarju v kovčkih.

   • Boštjan Ivković

    Če je pa to res, bi bilo treba pa raziskat.

  • FRANC3

   Kučan NIČ NE NAREDI ZASTONJ. Mafiji je potrebno VSE PLAČAT.

 • Dragan Krstič

  Ali bo sledilo še drugo poglavje: nakup pehotnega orožja iz izraelskega odpada. Protagonista: Jelko Kacin in Milan Kučan.
  Če bi Janša za svoj žep prodajal orožje Hrvatom po vsakršni logiki ne bi mogel 2krat biti predsednik vlade,
  ker bi jega in njegovo vlado vodili iz Banskih dvorov.

  • FRANC3

   Kacin je nabavil stare izraelske havbice. Toliko je bil nesposoben, da so jih pripeljali v Slo v izraelskih barvah, prebarvali so jih pa slovenski vojaki.

   • Dragan Krstič

    Tudi pehotne minomete ki imajo platforme prilagoje za delovanje na puščavskem pesku in niso primerni za naše trda tla. Poleg tega tudi municijo s pretečenim rokom uporabe.

    • pajot

     En slovenski vojak je bil mrtev zaradi teh havbic.

    • KAPIBARA

     Pa tista zgodba, z obveznim nakupom preparelih plinskih mask..

 • Kučko pod pručko

  A je spet ta pokvarjena baraba glavna tema dneva???

 • BlackOpsSystem

  na roke napisan, neuverovljeno….ampak še danes velja.

  • FRANC3

   Vprašajmo Kučana, če kaj ve o tem. Poleg naj bodo Janša, Rupel, Bavčar, Peterle, pa naj se zmenijo, da bo enkrat jasno, kakšne rabote se je šel Kučan.
   O kontejnerjih orožja na mariborskem letališču se pa kar pozablja.

   • BlackOpsSystem

    Ehhh bo reku, da je politično motivirano in da se veseli, da bo na sodišču lahko dokazal resnico. In se spet vrtimo okrog riti….sej ti je poznano, anede???

  • KAPIBARA

   Take rabote ne potrebujejo notarjev+ sodišč+ prič+ overovitev +pravnih kolekov.. itd

 • von Rhein

  Čudi me,da Zgaga in Šurc o tem ne vesta nič. Še Moge je utihnil,ko je videl,da bo treba povedati kam je šlo orožje in kdo je bil glavni izvoznik.

  • KAPIBARA

   Ooo, daj razloži te “partizanske” psevdonime – RESNO

   • von Rhein

    ???

 • FORT WORTH

  Zelo enostavno in veckrat preverjeno,
  za cisto vse, kar partijci obtozujejo sefa osamosvojitve in osamosvojitelje je potrebno toziti in obsoditi prav partijce.
  V Sloveniji je vse obrnjeno na glavo.
  Tako tudi zidan veckrat nabija o radikalni desnici itd.
  Resnica je ravno obratna.
  Levaki se radikalizirajo in zavracajo sodelovanje z desnico !!

  • Steiermark

   in nam spreminjajo Slovenijo v nekaj kar nam ne omogoča obstoja in preživetja……

 • učko

  Jah no, vsi vemo, da je bilo orožje, najdeno na Mariborskem letališču namenjeno Hasanu Čengiču, logistično ga je obvladoval kučanovec Silvo Komar in glavni šef je bil Milan Kučan. Nisem pa vedel, da je v to pošiljko bil vpleten tudi JaJo. Potem ni čudnega, da je vedel za to pošiljko in je namerno namočil Kučana, ga s tem hotel diskreditirati in prevzeti njegovo vlogo v slovenski politiki. No, JaJo je potem potegnil ta kratko, ker je v političnem šahiranju totalni vajenec v primerjavi s Kučanom.

  • Olga2345

   Kučan je BREZJAJO, vi pa BREZ možganov! Za levičarje je tako znanstveno dokazano, da imajo težave z amigdalo!

   • KAPIBARA

    Matr je dobr brat komentarje. Vedno kaj novga zveš, danes kaj je amigdalo

  • Steiermark

   Krsmelo , “jajo” je raboto kučkota, na Mariborskem letališču, ravno odkril in obelodanil! Potem je pa kučko, po stari udbovsko revolucionarni metodi, zadevo obrnil in hotel za svoje grehe obddolžiti JJ…… Sicer pa iz tistih časov izhaja tudi 220 milionov dolarjev v mehiški banki, katerih, po informacijah, ki so bile javno objavljene, lastnica je žena onega zmeneta, s katerim sta skupaj “ustvarjala” Slovenijo………čeprav njihova intimna opcija nikoli ni bila samostojna in svobodna Slovenija ter se z njo še danes ne strinjata! O tem so poročali tudi Američani!

   • učko

    Narobe, milijoni v Mehiki izhajajo iz “bančne luknje” !!!!!

    • tohuvabohu

     Butl. Bančna luknja je drobiž v primerjavi z vsemi milijardami (75 po ocenah poznavalcev), ki jih je rdeča mafija splela v daljšem obdobju, velik del še pred osamosvojitvijo.

 • Olga2345

  Bravo Vinko!

  • kraljica vesolja

   Temu tvojmu VInku sem bla jst kr všeč. KVa pa zdej, tebe zih še pogledu ne bi.

   • Boštjan Ivković

    Vinko je gej, brihtnica.

    • kraljica vesolja

     Baje, sam ne pomen, da ne vid privlačnosti, sej nisem rekla, da me je pogledal na seksualen način, ampak kokr vsak, k grem jst mim. NO, vsak, en na deset me ne, mogoče dva od desetih se delata, da me ne opazta. Hahaha.

     • FORT WORTH

      Pol si pa tokola simpaticna kt jasna murgel…
      Hehehe

     • kraljica vesolja

      Za vas moške sem predobra. VI kr mejte svopje nafurane našminkane plastificirane lutke, jst bom pa prava ženska sam za svojga.

     • FORT WORTH

      Mu bos zvesta 50 let ??!!
      (:-DDDDX

     • kraljica vesolja

      Dvajset sem mu že.

     • KAPIBARA

      Pa on teb ?

     • kraljica vesolja

      BMK, baje, sej ga že jst dost izcuzam, seksualno, nima niti cajta pogledat drugo, kva šele kej več. DOst je, da me čuva k malo vode na dlani pa da mi da svojo karino, k mi paše. ČIst dost, nč druzga ne rabim.

     • KAPIBARA

      Kljub tvojemu “baje” (ne veš), moram dodati, vse kar si napisala je v drek zavit celofan. Kar se ti on kara drugje.. !!

     • kraljica vesolja

      Sanji, pa tud briga me, dokler mene dobr nategne, je čist vseen.

     • KAPIBARA

      V sanjah te dobr nategne, drugo dobr nategne in ona njega, zato pa hodi k njej

     • kraljica vesolja

      Pa kako to veš, no. A si ti ta njegova kurvica, al kako.

     • KAPIBARA

      Cajt je da zveš resnico, sicer se pa občno srečava, jest te poznam ti mene ne..

     • kraljica vesolja

      Če ti tko pravš.

     • KAPIBARA

      Pa tvoj ti bo tudi..

     • FORT WORTH

      Ce sama sebi verjames je to tak vredi…

     • von Rhein

      Sklepam,da si kosmata kot pudel.

     • kraljica vesolja

      Ja, nazadnje sem se dva tedna nazaj brila, če te že zanima, enkrat na mesec je dost, moj pali tud na dlakavo pičko, se je ne boji, hahah.

     • KAPIBARA

      Prašič tud vsak drek pogleda ( povoha)..

    • KAPIBARA

     Pa ima to zakamuflirano z družino ??

 • AlternativaZaSlovenijo

  Berite zadnji reporter kar sta napisala Pezdir in Omerza glede orožja in stare TO. Čudim se, da sta sploh še živa.

 • antimur

  Ta zločinec bi že zdavnaj bil poplačan, če ga ne bi z lažmi ščitili levofašistični mediji, katerim mora biti izdano plačilo najkasneje takrat, kot temu rdečezvezdaškemu, antislovenskemu pizdunu.

 • BlackOpsSystem

  trol je terorist!

 • kraljica vesolja

  Cel kamion malokalibrskih za Rajmonda Debevca. Pa nam nč več pisala, sam to, da s tem ni mel veze Kučan.

  • KAPIBARA

   Ja, pol ma pa Debevc..

  • von Rhein

   Malokalibrske so tudi malodonosne.Kučanu in Kacinu so bile bolj všeč havbice.Dalj nesejo.

 • Boco

  Ukrajinec Viktor Bout najbolj znan trgovec z orozjem na svetu. Nicolas Cage ga je igral v filmu Lord of the War. Septembra 1992 je s svojimi letali iz Sudana v Maribor dobavljal “humanitarno pomoc”.
  Mogoce Milan ve kaj vec o tem?

  http://www.historycommons.org/entity.jsp?entity=victor_bout

  A secret weapons pipeline into Bosnia in violation of a UN arms embargo is exposed. Large transport planes have been arriving once a week for four weeks from Sudan to Maribor, Slovenia. The cargo is marked as humanitarian aid but in fact the planes are carrying tons of weapons, mostly from surplus stocks of old Soviet weapons.

  • KAPIBARA

   OOOooo, nisem vedel, da ta kultni film posnet po resnični osebi
   A pa da je tudi na našem teritoriju ordiniral.. ?
   Ni čuden da ima Unicef usip pomoči, pa da so Ukrajinci znani kot konfliktne- sporne osebe..
   Putin to dobro ve

 • mginko

  Murgelska stara udbomafija s svojim podmladkom še danes upravlja vse ključne pozicije upravljanja v državi in kroji usodo drugorazrednega naroda na podnu. Narod – koliko časa še mislite biti na podnu, ali pač – ja ??? !!!

 • zokispoki

  A bomo imeli Slovenci na prihajajocih volitvah sploh se kaksnega omembe vrednega zupana, ali bodo cefurji povsem prevzeli naso domovino ? Ali bodo po vseh vecjih mestih, sami ta spodni izvoljeni ? Sam vprasam ! Ko se vozis po krajih z jumbo plakati, sami ic, ic, ic, ic, ic, ic ! Sramota ! Najprej volilna prevara, nato izdaja z podpisom v Marakesu, Gorenjska banka, hoteli na najelitnejsih lokacijah in tako naprej ! Narod, al smo res tako fuknjeni, da nas komiji takole scat peljejo ? Se bojim, da bo treba krmilo zaobrnit, zlepa, ali zgrda ! Nagnati je potrebno juznjasko mafijo in jo razfukat ! Cim prej, da ne bo prepozno, in mars na volitve !

  • Boštjan Ivković

   Ampak na Balkanu je vsepovsod na oblasti desnica, pa še social-demokrati se distancirajo od komunističnega režima.
   V Sloveniji pa še vedno traja socializem.
   Morda vam malo več -ićev ne bi škodovalo.

   • kraljica vesolja

    Hahaha.

    • Boštjan Ivković

     -ići spoštujemo družinske vrednote in ne toleriramo nekih gej-parad, pa tudi splav ni reguliran. Ženske pri nas vedo, kje jim je mesto,
     prav tako pa smo ponosni na naše krščanske (in muslimanske pri Bosancih) korenine, ne pa tako kot v Sloveniji, kjer se sramujete Jezusa in Marije in častite komunistične malike. Še ulice imate poimenovane po njih.

     • Steiermark

      Kako pa potem razlagaš pripaddnost gejevskim paradamo, jankovića?

     • Boštjan Ivković

      Poskuša ugajat volilcemm v dekadentni Ljubljani. Privatno je pa družinski človek, ki rihta še biznis sorodnikom ter ima še kakšno postrani.

     • Steiermark

      Njegova “morala” in poštenje, pa domujeta v kleti….

     • Boštjan Ivković

      morala je relativna reč, vprašaj kakšnega moralnega teologa

     • Steiermark

      Normalni in pošteni ljudje vemo, kaj je moralno in kaj ne, zato nerabimo spraševati nobenih teologov, še posebaj ne vaših in muslimanskih!

     • Boštjan Ivković

      No, potem pa vzemi Sveto pismo v roke in sam študiraj, pametnjakovič.

     • kraljica vesolja

      Hahaha, dobr si.

     • kraljica vesolja

      Ivkoviću, znam ja dobro, gde je ženi mesto. Vedno in povsod, kjer sem bla jst dol, je bla ženska glavna.

     • Boštjan Ivković

      Seveda je glavna, dokler ji moški pusti.

     • kraljica vesolja

      Ja, sej, če je ne uboga, z njim nahrani svinje.

   • von Rhein

    Imaš prav,pravih ićev,precej jih poznam. Samo ne tistih,ki jih še v njihovi domovini ,oz.domovini staršev ne sprejemajo.

    • Boštjan Ivković

     Ne predstavljam si slovenske desnice brez raznih Krkovićev, Pirkovićev, Leljakov, Mamićev in podobih intelektualnih trustov. Zato je to zaganjanje v -iće v bistvu zaganjanje v intelektualno hrbtenico slovenske desnice.

     • von Rhein

      Poskusi razumeti kaj sem napisal. Nisem proti Ivkoviću,sem pa zelo proti Masleši,ki ni na ić.

   • Steiermark

    Saj ravno “ostanki” podtaknjencev ićev nam to delajo! Koga pa imamo na oblasti, na ključnih mestih kamor se vedno znova nastavlja razne “sfukatorje” in “tepihovalce” in podtaknnjene ter sovražnike svobodne in samostojne demokratične Slovenije, katerih”najbolj intimnla opcija, nikoli ni bila samostojna in svobodna Slovenija”, medtem ko se sedaj samopromovirajo za “osamosvojitelje”, čeprav se s samostojno in svobodno Slovenijo še vedno ne strinjajo! Torej jugovićev ne potrebujemo, niti teh, ki jih moramo imeti in kateri skrbijo , da še vedno živimo v zločinskem socialističnem sistemu, za kar imate pa zaslugo ravno vi, jugovići, v Sloveniji!

    • Boštjan Ivković

     Na Hrvaškem in v Srbiji tega problema nimajo.
     Ker so Hrvati in Srbi ( -ići) desničarji, verniki in anti-socialisti.
     Slovenski desničarji ste pa, milo rečeno, neproduktivni.

   • zokispoki

    Kar je prevec, je prevec. Balkanci so primitiven, agresiven, posesiven, fuknjen folk, naj nas pustijo v miru !

    • Boštjan Ivković

     reče se: Balkanci so desničarji in zavzeti verniki,
     kar si pa ti napisal, je pa levakarska mantra

     • zokispoki

      Saj te razumem, da imas problem, ce si dedno obremenjen !

     • Boštjan Ivković

      Brez raznih Krkovićev, Pirkovićev, Leljakov, Mamićev, Damirjev Črnčecev in podobnih, bi desnico v Sloveniji furali bivši partijci in prikriti homoseksualci.
      Zato je zaganjanje v -iće v bistvu zaganjanje v intelektualno jedro desnice v Sloveniji.

     • zokispoki

      Ja, se strinjam, da so nasteti gotovo veliki domoljubi. O novodobnem uvozu, predvsem Srbskih tajkunckov-mafiozov, sem pa absolutno proti. Ali pa na primer ici, ki si podajajo kljuko na zavodu za zaposlovanje, in vedo natancno, kako molsti drzavo, pa se se jezika niso naucili, oziroma ga namerno nocejo govoriti. Je potrebno diferencirati, zdrava mesanica, takole 8-10 % priseljencev. ok. Vse kar je vec je za majhen narod harakiri !Da je na top pozicijah 50% ta spodnjih, to pa nikakor ne gre, in gotovo ni nikakrsen slucaj !

     • Boštjan Ivković

      ”ici, ki si podajajo kljuko na zavodu za zaposlovanje”
      to so levičarski -ići, ampak na Balkanu so levičarji v manjšini (kar pa za Slovenijo ne moremo trdit).

   • Tomi

    Ja ampak pri nas so samo tisti balkanci, ki jih niti svoji več ne marajo in nočejo. Zakaj le!?

 • Borut Stari

  O Kučanu vse pove njegova intimna opcija,da pride do izvolitve Jankovića za župana. Gliha vkup štriha.

 • Anton

  to je meni jasno že od leta 1990 naprej, je pa na žalost veliko ljudi padlo na “levičarske” fore. Jah preljubi Slovenci je pač potrebno bolj uporabljat sive celice, apč eni smo se rodili pametni, jebi ga, verajmem, da so nas “levičarji vedno prezirali in nas vedno bodo, ker v nas vidijo tisto kar sdami nimajo sivih celic namreč.

  Hercule Poirot press

  • Dado

   BEDAK z veliko začetnico. Levičarji so bili 1991 v teritorialni in policiji, policija je itak prva reagirala na JLA z blokadami in prvi je v “blokadi” nastradal policijski avto. Šele čez nekaj dni so bili teritorialci na terenu. Zato si bedak. Danes je bil napovednik TV Zagreb in dokumentarec govori, da se je Kučan prvi in tajno dogovoril, da bo Slovenija prva odšla iz Jugoslavije, pred vsemi drugimi tak. republikami. To so bili levičarji. IN KJE SI BILI TI BEDAK, leta 1991. Ni te bili, ker nič ne veš. Po SDS -ovsko pa znaš ot5resati jezik. Kaj ti veš, kako je zajeti skušino JLA vojakov in jih zadrževati…. med vojno 14 dni sem po po 12 ur v službi. Taki kot ti so gnoji in niso vredni, zato se praskaš tam kjer te ne srbi. V začetku 1941 leta so se levićarji borili z Italijani, kasneje z Nemci in kje so bili desničasji. Družili so se z okupatorji in dobili od njih orožje, cerkev je požegnale borce, ki so se borili za Hitlerja. Bedak. Ostalo je zgodovina.

   • pajot

    Ni te bili, ot5resati jezik. skušino JLA sem po po 12 ur desničasji cerkev je požegnale borce,

    te dajejo živci,dado?

   • macon

    Desničarji kraljevi četniki so začeli vstajo, medtem, ko so levičarji kofetkali z naciji in fašiji, ker jim je dol viselo za okupirano domovino, so pa skočili pokonci, ko je bil ogrožen božanski Stalin.

    kučan se je lahko dogovarjal, ker nismo imeli srbske manjšine, osamosvajal je svojo partijsko mafijo od jugoslovanske. Izvršil je še veleizdajo predaje orožja TO JLA in bi moral za zločin odgovarjati.

    Vi levičarji ste bili vseskozi veleizdajalci Slovenije in slovenstva, v petdesetih ste Hrvaški podarili par odstotkov slovenskega ozemlja, po 1991 pa pokradli desetine milijard. Danes lažete o svoji državotvornosti, dobronamernosti in sposobnosti, ste pa samo odurna mafijska banda.

 • Garbage man

  V normalni državi , bi bil odlikovan z državno zanko okoli vratu

  • Beličič

   Saj ste sami normalni.Samo delate se neumne,kot bela garda po vojni.

 • opazovalec

  Preden se napiše, da je nekdo trgovec z orožjem, je potrebno upoštevati funkcijo ki jo je takrat opravljal. Bosanski predsednik je pač pisal slovenskemu, da potrebujejo orožje, saj menda ni sporno da predsedniki komunicirajo med seboj. In to poklicno dopisovanje še ni razlog za obtožbo. nato pa sledi vprašanje, ali se je Bosni prodalo orožje, namreč s strani države in ne MK. In če se je, ali obstajajo evidentirani računi. Plačilo z gotovino samo po sebi takrat ni bilo sporno. In do sedaj ni še nihče pokazal, da se zneski niso vknjižili pod ustrezno postavko.
  Definitivno se pa ve, da IJJ in njegove strukture, nimajo za svoje trgovanje nikakršnih evidentiranih računskih prilivov in je utemeljena trditev, da so se šli trgovino z orožjem za svoj žep.

  • pajot

   Če nimajo nikakršnih evidentiranih računskih prilivov,kako za boga veš,da so se šli trgovino za svoj žep? če ni nobene dokumentacije,ti pa to zagotovo veš,potem si bil pač tudi ti zraven.

   • opazovalec

    Ve se, da je bilo prodano množica orožja iz skladišč JLA, da še za naše tanke ni bilo bojnih kompletov. Iz osebnnega pričvanja vem, da so MORIS-ovci nagnali TO iz skladišča v Borovnici, kakor se ve, da je to orožje izginilo.
    Obstajajo pričevanja, ki jih ni še nihče zanikal, kako so cele noči preštevali denar in kako so denar (DEM) prenašali v zabojih za orožje…..

    Torej kar dosti indicev o trgovini z orožjem za svoj (ali magari strankarski) žep. Preberi kaj od Zgage in Šurca. In puklasti ni nikoli demantiral dokumentiranih navedb.

    • pajot

     Takrat je bil še v MORISU Kunstelj.Da ti ni on pravil tega? Tudi Zgaga in Šurc nista verodostojna vira. Ja in kdo je puklasti? Tvoj sin? če še ni,pa še bo. Ne norčuj se iz drugih ljudi,da se tebi ne bo kaj takega zgodilo.

     • opazovalec

      Puklasti alias plešasti jajo alias veliki Vodja alias Ivan Janez Janša.

    • est

     Orožje iz Borovnice se je vozilo v Kočevsko reko. Za naprej pa ne vem.

     • opazovalec

      Nič hudega če ne veš, za njim se je izgubil vsaka sled, pa tudi denarja ni bilo v državni blagajni…..

    • tohuvabohu

     Ti imaš puklasto pamet. Tisti debeli špehi od Zgagašurca so brez pomena. Če bi obstajal kakršenkoli dokaz, nobenih špehov ne bi rabili.

    • Tomi

     VE SE, da si ti na veliko kradel, VE Se, da še vedno kradeš, VE SE, da si imbecil, GOVORI SE, da ga vlečeš kurčanu, GOVORI SE, da si……
     A sploh prebereš, kar napišeš in ali sploh razumeš,kar sam pišeš…?

     • opazovalec

      In ve se da si ti eno navadno govedo neumno in zaslepljeno…..

     • Tomi

      In zdaj naj bi jaz bil užaljen? Pa nisem jaz levi zblojeni levičar spočet v incestu, kot ti recimo. Pa lep pozdrav in boljše duševno zdravje ti želim.

     • opazovalec

      In sedaj si me tako osramotil, da bom kar nehal debatirati. Saj poznaš ljudski rek: Pametnejši odneha. Upam, da ne boš oporekal ljudslemu reku…. Pa obilo zdravja, duševnega in fizičnega tudi tebi ob vedenju da je Blagor ubogim (na čemer koli že), kajti njih bo nebeško kraljestvo.
      Op.: Sam imam raje dobro družbo kot dobro podnebje (H.G. Wells)

  • večni srb

   Bosanski predsednik je bil nekdanji pripadnik SS, odred rezalcev vratov, nikomur ni jasno kako je lahko sploh kandidiral in zakaj ni bilo to javnosti popolnoma jasno, ni bilo pa nobenega dvoma kakšne cilje je imela njegova genocidna politika z bosanskimi srbi, ki so se zato uprli.

 • Beličič

  Lepo,da vas G.Milan pogosto obišče.Se drži zelo dobro.Vsaka mu čast!.

 • Dado

  1. Prva in mati vseh afer v Slovenija je bila orožarska v Mariboru, to je bila Janševa afera, našli so kontejnerje orožja. Po tej “nerazčiščeni afere v Sloveniji še nobeden politik ni odgovarjal.
  2. Zadnja je bila Janševa afera z denarjem, mafijka Duđićeva je prala mafijski denar pri SDS.

  3. Preden Nova24TV kaj objavi, naj nastavi OGLEDALO Janši. Odgovori so na dlani….

  • Peter Leskovar

   spet en bebo, ki je v tesnem sodelovanju z udbo prodal tudi svojo mamo. Ali imaš ti dado kakšne dokaze za tvoje nebuloze? Al kar tako se neki dereš ker si pač komunist in imaš samo pol možganov?

  • pajot

   Prva in mati vseh afer je bila tvoja ta stara,ker te je rodila ubogega na umu.

   • Beličič

    Na mater si se spravil.Potem na psa.Mi te pa naj rešujemo,dokler sami ne poginemo.Si nor?

   • Forex Svetovalec

    Ko se služil vojsko v to, sta g. Kučan in g. Jelko Kacin uvažala za državo minimete in havbice iz
    IZRAELA. Rabljene in v uporabi verjetno še danes. Havbica na vedbiscu Poček ubila tudi vojaka. A o tem ni vredno pisat? Pa je šlo za milijonski posel.A omenjena dva sta šla v Izrael na izlet. PD KUČAN IN OBRAMBNI MINISTER KACIN.Razmislite in si odgovorite sami. Hvala

    • večni srb

     Iz Izraela ali iz Irana?

  • Forex Svetovalec

   Beri spodaj. Odgovor je res na dlani. A o tem se ne sme pisat.

  • macon

   1. Janša je torej po tvoje v Mariboru bojda obelodanil orožje s katerim je sam trgoval ali kaj? Seveda kučan ni odgovarjal za trgovino z orožjem, ker so bili kontejnerji v Mariboru kar njegovi in njegovih.
   2. Silna je bila to afera, 150.000 takoj vrnjenega kredita. Medtem, ko so levi oprali kar milijardo iranskega denarja in jih še pet pokradli in zgodilo se ni nič.

   3. Na dlani je, da ste levi pokvarjene budale. Ne le, da dajete 150.000 v isti koš s 6.000.000.000, smešni znesek, ki ne more imeti nobene vloge v sistemski korupciji, ima celo prednost, o njem je vredno ponavljati in ponavljati do onemoglosti.

   S kalkulatorjem si zdeli milijarde s kreditom, bedak.

   • večni srb

    Verjetno ločiš osebni dol od nacionalnega.

    • macon

     Za 150.000 si niti en lopov ne more postaviti hiše oziroma jo lahko v Dolnjih Fukovcih v Halozah. Za tak denar se tolpi globoke leve države zjutraj niti vstati ne da.

     Osebna lopvščina pa tukaj ni tema.

 • Beličič

  Če nisi Komunist,nisi vreden da si živ!Amen.
  .

  • KAPIBARA

   To pravi komunist

  • večni srb

   Kaj so pa potem altruisti, a tudi oni ne sledijo Jezusovim naukom?

 • luckyss

  Ja Kučan je seveda kršil embargo, ko je Slovenija pošiljala orožje v BIH….
  Ampak roko na srce….vsi vemo kdo je bil največji diler orožja za bivšo Jugo in to za lasten žep!!
  Na internetu imate desetine izjav takratnih politikov, posrednikov, dokumentov pričevanj in ostalih dokazov…

  • tohuvabohu

   Vsi vemo, da ste rdečkarji največji lažnivci na svetu.
   Najbolj je pa smešno, da se en pasji Slovenec sklicuje na Hrvate, ki se sklicujejo na Slovence.

  • Tomi

   Bolje v pesek, kot pa v rdečo in usrano kurčanovo rit, kot to počneš ti.

 • Andrej

  Govoljkrat ponovi laž, pa bo postala resnica. Saj so bili komunisti in nacisti svojčas povezani.

  • luckyss

   Sodelovanje domobrancev s Hitlerjem je bilo nujno ….a to si mislil s prvim stavkom ;))

   • Mimoidoči

    A samo prvi stavek vidiš? :) A drugega pa ne? Ne razumeš drugega stavka? Kljub temu, da so domobranci sodelovali s Hitlerjem, so bili komunisti in nacisti svojčas povezani. Ampak ker navijaš za komunizem si slep za vse zlo komunizma.

    • luckyss

     To so zgodovinska dejstva…Pred in v začetku 2. sv. vojne so s Hitlerjem sodelovali in paktirali mnogi…Od ZDA, Anglije, Francije, Sovjetske zveze, kraljevine Jugoslavije ipd…
     Je pa dejstvo, da so se , ko je Hitler pokazal svoj pravi obraz, vse napredne države združile v sile zavezništva proti fašisto-nacističnim silam osi…
     Nekateri idioti in farške ovce pa so takrat leta 43 hitele pod Dolfijevo okrilje, ker je bilo tako lažje klati svoje ideološke nasprotnike, ki pa so bili vsi Slovenci…
     In sedaj bi radi nekaj jamrali …ovce bedaste..

     • večni srb

      S Hitlerjem bolj malo, ker še ni bil predsednik, takrat je še vse posle urejala demokratična Weimarjeva republika.

     • luckyss

      Kolikor vem, je šla po gobe že pred letom 1935..

     • večni srb

      Nacional socializem je bil čuden tič, nihče ni vedel kaj lahko pričakujejo, Hitler je sicer nasilno odstranil državni vrh in kriminaliziral demokratičnega predsednika, katerega funkcijo je nato ukinil, ampak je trajalo še desetletja preden so zamenjali vse javne uslužbence in sodelavce režima. Za celim procesom nacifikacije so stale pa akademije in mladi raziskovalci, ki so doktorirali do 30.starosti, oni so si zamislili tudi celostno Končno rešitev.

     • tohuvabohu

      Edino splošno sprejeto dejstvo je, da ste bili rdečkarji Hitlerjevi sodelavci v trenutku napada na Jugo. Z drugimi besedami, bili ste peta kolona.

    • večni srb

     V kakšnem smislu, kako sta lahko povezani dve tako različni ideologiji in kateri socializmi so bili pa drugačni v svoji osnovi?
     Mogoče ti ne razumeš kaj je pomenil prehod iz fevdalizma v socialne demokracije.

   • Mimoidoči

    Kaj pa to zgodovinsko dejstvo: Henry Ford je gradil tovarne tako Hitlerju kot Stalinu, obema Marksistoma. Obe strani so se lepo izgradile za medsebojno uničenje kasneje in dosego določenih ciljev (uničenje Protestantov (Nemčija) in Pravoslavcev(Rusija), katoliki so bili pa kolateralna škoda).

    • večni srb

     Zakaj pa ne bi, normalno, da so morali nemci obnoviti državo po 1.s. vojni.

     • Mimoidoči

      Sem pozabil biti specifičen. Tovarne orožja. Tovarne za tanke, itd.

  • večni srb

   Kakšno vezo ima umetna evolucija in iztrebljenje manjvrednih vrst človeka z oblastjo delavcev in kmetov, v kakšnem smislu so lahko sodelovali in zakaj se niso raje združili, če res misliš, da je to vse isto in enako?

   • večni srb

    Pardon, vse pozabi, a ti sploh razmišljaš, samo to me zanima.

 • Get Smart

  NSDAP =
  NACIONAL SOCIALISTIŠE Dojč Arbeit Partei = KOMUNISTIČNA PARTIJA NEMČIJE =
  predsednik nastopljena lutka = dejansko punčka = Adolfina HITLERKA,
  transićirana v fantka = transić = HITLER = vsaka podobnost z BARBIKO, MACRONćIKO i tako dalje do tokija je zgolj namerna )

  MUSSOLINI = italijanski SOCIALIST = KOMUNIST
  HITLER = nemški kaviarŽIDO bastardek SOCIALIST = KOMUNIST
  ŠARAC = MURGLsrbski-šipac = MURGL JUGOKOMUNISTIČNI SOCIALIST = KOMUNIST.

  MURGL KOMI JUGA je vse od leta 1933 SODELOVALA s tovarišem HITLERJEM
  in seveda še posebej, ko si je leta 1939 skupaj s tovarišem STALJINOM
  razdelil POLJSKO – pola pola nje.
  Ko je HITLER = NSDAP = KOMUNISTIČNA PARTIJA NEMČIJE
  okupirala JUGOSLAVIJO (in s tem Slovenijo),
  so MURGL JUGOKOMUNJARE po vseh krajih v Sloveniji
  stekle na ulico s HITLERJEVIMI zastavami in PRISEGALE Hitlerki –
  tiste KOMUNJARE, ki kot ANGELA VODE niso hotele priseči HITLERJU,
  jih je MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA sfukovala in tepihovala.

  Po njihovih delih jih boste spoznali.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljao ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • večni srb

  1. orožje smo imeli,
  2. orožja večinoma sploh nismo rabili,
  3. slovenske interese nismo zavarovali samo v Piranskoj uvali, v nuklearki in vseh kraiih ob meji, ampak saj nikoli ni prepozno.

  0. V Sloveniji, je bila napadena Hrvaška.
  0.1. Napadla nas je vojaška garnizija v Zagrebu.
  0.2. Rešil nas je Miloševič, ki je ukazal umik srbskih nabornikov iz agresorske JNA.
  0.2.1. Polovica vseh jugoslovanov je bilo srbov, hrvatov je pol več kot nas in so edini, ki jih še lahko premagamo, zato se je preostanek Zagrebške JNA raje sam umaknil iz Slovenije.
  0.2.2. S seboj so odpeljali skoraj vso orožje JNA, ki se je nahajalo v razoroženi Sloveniji.

 • črnaovca

  Čudno pisanje. Janša zaradi orožja nikoli ni bil na sodišču, bil je zaradi Patrije kjer ga je rešilo Ustavno sodišče a ni reklo da je nedolžen postopek je na koncu zastaral, vlekel se je tudi po zaslugi Janeza ker se ni udeleževal narokov na sodišču. No ja o prodaji orožja kdo komu in za koliko obstojajo dokumenti enkrat bodo prišli na dan. Škoda le da se s tem jalovim medsebojnim obtoževanjem samo sramotimo pred tujino

 • večni srb

  Največji izdajalci Slovenije so tisti, ki so dovolili JNA odpeljati s seboj naše orožje, ko so se umikali iz Slovenije.
  Potem pa res nismo imeli orožja in kar je še bolj pomembno, vojaške tehnike, opreme in logistike, ostali smo praktično brez znanja obramboslovja. Slovenija je čez noč postala popolnoma nemočna, nesposobna za vsako organizirano obrambno delovanje, izdajalci so nas popolnoma uničili, kar se je videlo že v prvem valu par sto tisoč migrantov iz Hrvaške, hrvaških delov bosne in Albanije. Medtem so fašistične milice po vseh krajih v Sloveniji izganjale izbrisane slovence, zaradi česar je bila naša domovina obsojena za democid, ki je zločin proti človeštvu. Nismo imeli nobene vojske, ki bi jih lahko zaustavila.
  Potem se pa še čudimo, da hrvaški del JNA ni nikdar spoštoval dogovora in se umaknil iz slovenskega ozemlja, ki so ga zasedale kasarne, da so s tako lahkoto poselili Istro, okupirali vse kraje ob meji, zavzeli nuklearko in lahko danes naženejo našo celo policijo ven iz Piranske uvale, pa je cel zaliv očitno od nekdaj Slovenki. Oni imajo zdaj svoje in naše orožje, mi pa samo tisti drek, ki so ga razni Erjavci, za velik denar kupili od svojih prijateljev in zemljakov.

  • večni srb

   Kako vam je všeč moja znanstvena fantastika, na to pa niste pomislili, a, lobotomizirani zarukanci?

  • FRANC3

   Glavna pogajalca na Brionih sta bila Kučan in Drnovšek, Peterleta so imeli samo za okras.
   Če bi bila Kučan in Drnovšek SLOVENCA, bi zahtevala, da se orožje shrani na ozemlju R Slovenije do končnega dogovora o razdelitvi VSEGA PREMOŽENJA. Ker sta bila ”riti” sta dovolila izvoz v Bosno, kjer se je klanje samo povečalo.

 • Get Smart

  Ja, srbijanće, srbijanćete vas je pogojno rečeno lahko kao rešil vaš Milošević,
  čeprav vas je vaš Milošević poslal nad ljudi v TUJI zemlji,
  namesto da bi bili doma POD MAMINIM krilom,
  kamor smo vas poslali mi, Slovenci, kar torej dejansko pomeni,
  da smo vas rešili mi, Slovenci, ker pač nismo morilci
  in razen v samoobrambi ne streljamo na srbske pitčkice.

  Vaš Milošević pa vas je namesto k mamici pač poslal na drugo TUJO zemljo,
  kjer ste jih zopet dobili, saj na tujem lahko zmagaš le počasi, zahrbtno, skozi dolga leta poturivanja, ko ubogi otroci ne vedo, da je njegov susjed SERBUS kaviaržido KOMINTERNE,
  sicer pa ne, kajti vojna ni isto kot drkanje MURGL SRBO RVACKO…skratka JUGOKOMI govana po spletu ali igrice na rač. konsoli, kot svet doživlja za računalnikom ritardinano srbijanće, pač pa moraš mekanocurne najjaće mekanecurice (ono 4. najjaća armija do tokija nje) tudi hraniti itd.,
  ampak to je mala malica za srbijanćeta, ki je gledal bitke na sutjeski, neretvi itd.,
  kjer so hrabri srpski junaci iz šmajsera (iz ene šarže nje) streljali par sto metaka,
  brez da bi imeli zaboje rezervnih šaržerjev, brez da bi jedli, pili, spali …

  Ajd sero, odseri bre bolan bre.

 • Vlado77

  nekateri bodo vedno ponavljali in verjeli, da je Janša služil s nelegalno trgovino s orožjem , Nobena izjava tistih ,ki so imeli možnost tožiti in soditi , da nič ni res ne pomaga. Vcepljena virtualna resničnost je hudič.

  • večni srb

   Nekdo je preprodajal orožje in še vedno služi na tak način,sicer nas svet ne bi poznal kot eno največjih orožarskih mafij na planetu, tak ugled zdaj uživamo v globalni popularni sferi in edino mi ne vemo zakaj.

   A ni že dejstvo, da se pri as o tem ni nikoli govorilo oziroma se je vse opravičevalo z Nato vojno proti srbom, dovolj jasen znak, da je vse res?

  • luckyss

   Zakaj bi lagali tisti, ki so kupovali in drago plačali ?!
   In to vsi enako ;))

   • večni srb

    A veš kaj vse to pomeni?

    Da smo trpeli in stradali samo zato, ker se je peščica psihopatov šla pri nas Bogove vojne, z državnim denarjem so se lahko igrali edino pod pogojem, da je demokracija popolnoma odpovedala in so si podredili cel državni aparat, s propračunom so delali pa kot s s svojim denarjem.
    Za veliko večino slovencev, se je vojna končala z dnem umika zagrebške garnizije JNA iz Slovenije, če smo bili potem vmešani še v karkoli, je to veleizdaja in navaden teror, proti volji slovenskega ljudstva!

 • večni srb

  Če prav razumem, so Kučan, Bučar, Peterle, Bavčar, Janša, Rupel napovedali vojno Srbiji, ki je edina stopila na stran Slovenije med ofenzivo Hrvaškega dela JNA-

  Če je to res, a ste vi normalni, se sploh kdo zaveda kakšno svinjarijo so nam naredili in nas našuhtali na edine prave prijatelje?

  • Beličič

   Hrvat,bandit v kravati.

   • Beličič

    Malo šale.Je tudi Hrvat z loparjem.

 • večni srb

  Kaj pomenijo pa tisti bosanski rokopisi v članku, morda je kdo pisal božičku.

  jaz vidim dve stvari, eno je uradni dokument nelegitimnega predsedništva muslimanske bosne, ki je bila nekaj takega kot je danes Isis, med rugimi se je k njim zatekel tudi Bin Laden osebno, drug dokument je pa nek nejasen seznam opreme, pri katerem ni jasno kaj bi rad naročnik z njim sploh povedal. Kaj je 700 granat in sto raket, to je dovolj za razbit par vasi, zagotovo se s tem ne da braniti Sarajevo. če bi tisti, ki je prejel seznam sploh točno razbral kaj pravzaprav rabijo, ker RPG in granata je lahko marsikaj, mogoče je Kučan švercal na fronto piksne našega pira.

 • Beličič

  Pet Norih misli da ogroža Sistem.6 jih bi bilo preveč.

  • Beličič

   Vsi so s teboj na vseh poteh.Hitrost je osebna izbira.

 • Beličič

  Milan je poveljnik Slovenije.Ne skačite,če ne dosegnete.Piss.IN Haven.

  • Beličič

   Vsi bolani,vsi živi.Kaj hoćeš od mene-

 • Beličič

  tI BI BIL mAFIA.tEBE BI DO POL 123 UBILI.

 • Beličič

  jANEZ NIKOLI ZASTOJN NI DAL,ČE JE KOMU TO V TOLAŽBO.rES JE.

 • Beličič

  v kANADI JE sONCE IN fORMULA LETI,MALČKI.

 • milanček

  povejmo renico, jaz sem prodajal orožje in to samo zato, da bom po končani vojni na teitoriji bivše jugo lahko po domače “zjebal” bivše-sedanje komuniste, golaznike, lopove ala kućan, ki bi ga morali ne zapreti, ampak , dobesedno kamenjati! jaz sem se zajebal, bo pa jutri nov dan in sekret iz murgel bo padel, kljub temu, da ga nekateri slovenceljni hvalijo in ga vzamejo v bran, še bolj kot svoje otroke, saj normalen državljan ne ve, kaj bo jutri-pojutrišnem z vso našo bodočo mladino, ki jo kućanova politika sistemsko uničuje!

  • večni srb

   Mogoče si bil na napačni strani, ne deluješ kot nekdo, ki je dobro razmislil.
   Ampak tega si še noben diler ni priznal.

 • piko8

  ič nič in podobni kometatorji, mfijec milan kučan je trgovec z orožjem!!!
  To je že pokojni Kavčič povedav, kako so komunisti v bivši jugi švercali s cigiretami, alkoholom in drugimi dobrinami!!!
  Mafijski šef milan kučan, ki mu kriminal ni tuj je prakso nadaljevav z švercanjem orožja in biv zasačen s prsti v marmeladi na letališču Edvarda Rujana v Mariboru!!!

 • Foglof Tunek

  Če omenim besedno zvezo “trgovina z orožjem” ali “trgovec z orožjem”, bo večina naših državljanov pomislila na Janeza Janšo in na velike vsote denarja, ki jih je on osebno iz tega pridobil!!!

  • piko8

   Je pa zanimivo kako nagnusni levi fašisti POZORNO spremljate Nova 24TV V SLUŽBI RENICE!!!
   Kar tako naprej pozorno spremljajte NOVA24 TV, le tako počasi prihaja resnica do vas levosučnih!!
   Več boste brali, gledali NOVA 24 TV boj boste odprte glave in duha!!
   Sedaj med ušesi je luknja “0 zero”!!

  • macon

   Komunajzarskim otročjim pravljicam pretežno verjamete komunajzarji oziroma sami idioti.

   • pupa

    To si dobro povedal, da so komunajzerji IDIOTI tako jih je imenoval tudi Jelinčič.

  • učko

   Će boš ti karkoli reku al pa prdnu, kar je pr teb čist useen, ne bo noben državljan tud pomežiknu ne, kaj šele na kej pomislu. Ka ti misleš da si na CNN al pa na POP-TV?

  • xtc

   To mislijo debili,vsi vemo ,da je glavni Kučan.

  • ZatonMesecnikov

   25 let tumbanja v glavo tuppek. Je pustilo svoje sledove. Povsem enak pricip kot v Dražgošah, ki so vsled 70 letnega tumbanja postale Mati vseh Bitk. Ali pa sestanek protiimperialistične Fronte temelj slovenske današnje državnosti.

   Šopanje Tuppek. Z zadostnim ponavljanjem pride do tega, da del populacije začne to verjeti.

 • Caetano

  Bravo dr. Gorenak! Zelo dobro povedano!

 • xtc

  Jep!
  Kučan švercer orožja se ne bo mogel večno skrivvati za lažmi,ker ga resnica dohaja.

  • učko

   Ta resnica ga ne bo nikoli dohitela, žal. In to za to, ker je trenutno “dosmrtni vladar” na Slovenskem. No, tudi Slovenskega ni več prav dosti.

 • Korl

  Ja Vinko Janša je kasiru za orožje, denarja pa ni nikoli dal državi ampak ga je nesel domov. Vse preiskave je predčasno zaključila Brezigarjeva, tako da je Jajo ostal brezmadežen, ampak ljudje vedo kdo je pobasu denar. Zato pa si je lahko Janša kupoval vikende in stanovanja z gotovino, za katero ni znal povedati od kje jo je dobil.

  • marta

   Korl, kaj si si kupil za tisti drobiž od Patrij ?

  • pupa

   Vse lepo in prav, če je JJ pokasiral povej v kateri valuti in kje katero hrani,kajti v tem času se je v Sloveniji kar nekaj krat menjal denar. Imeli smo bone, nato tolarje,sedaj EVRE, kar pomeni, da je moral vse kar je pokasiral tudi zamenjat ob vsaki menjavi, sicer bi mu ostal samo kup neuporabnega papirja ali kovancev, ki jih je težko skriti kot zmes kovine.
   Pri vsaki menjavi denarja bi se morala zaznati todi menjavo njegovega neupravičenaga inkasa. Razloži kaj več tudi za razumevanje tistih, ki ne trgujejo zgolj z zlatimi palicami.

 • Jvhb

  Janša je vedno bil baraba, ampak neumna ker ga vedno dobijo s prsti v marmeladi. Dobili so ga ko je preprodajal orožje, dobili so ga ko se je okoristil s Patrijo, dobili so ga pri preprodaji vikenda in utaji davkov in dobili so ga ko je najemal nelegalen kredit pri bosanski mafiji.

  • marta

   Aha, ti si tisti# ki si je dovolil p

  • Miro Jereb

   Ti si šankovski bebo….

  • MižekFiga

   Zakaj vse najboljše Kučanove lastnosti vedno pripisuješ Jeklenemu Janezu ???

 • ĐĐ Style

  Naslov je zavajajoč, pisati bi moralo TRGOVCA Z OROŽJEM. Jajo in Kučko sta skupaj delovala, verjetno se okoli deleža nista mogla dogovoriti.

  • Sandi Ževart

   točno tako…celo orožarsko afero je pa pod preprogo pometel takratni predsednik vlade Janez Drnovšek…je Mogetova komisija prišla preblizu…

 • sloustava

  Tisti, ki laze o zgodovinsko dokazanih aksiomih, je edino komunist. Vemo, da ima Kucan kratke noge in vemo, da je laz nesmrtna dusa komunizma!

 • JJajo ljuzer absoljutni

  da je laž nesmrtna duša komunizma, dokazuje Gorenak Piškotek : po zunaj nagrajeni knjigi V imenu države, kjer so dokumenti o kriminalnem okoriščanju z orožjem iz slovenskih kasarn s strani janšarija, je nekdanji miličniški batinaš in zdaj klerodrajskek obrnil ploščo. zdaj napada Kučana, bednik konvertit iz noriškega kraljestva, vse se mu je pomešalo, še malo, pa bo razlagal naokrog, da je bil domobranski stotnik in da je pobegnil iz kočevskega brezna. ljudje brez zgodovine so tudi brez prihodnosti in piškotek si bo naredil medaljo iz abrankov in sfinkterjev, to je njegov fekalni domet

  • črnaovca

   Policija je bila vedno branitelj režima in Vinko je bil miličnik nedemokratičnega režima in danes nam prodaja neke resnice ki to so ali niso. Smešno bi bilo a je tragično

 • Kosobrin

  Zanimivo, v tem dopisu je omenjen tudi Janša…

 • Slovenec sem

  NOVA24TV je edini portal, ki dopušča svobodo govora tudi narodnim sovražnikom nič vrednim trdim komunistom.

 • BananaNjam

  Berite knjigo Prevarana Slovenija: domoljubje, zapisano z ničlami od Mateja Šurca, ki je podkrepljena tudi z dokumenti, z odstranjeno oznako tajnosti! Janša ima z orožarskimi posli na Balkanu krvave roke!

 • Get Smart

  Šurac je MURGL JUGOKOMUNISTIČNA pussika, preSStitutka, je vojak revolucije,
  kot tem psom pravi njihov nadrejeni tov. MILAN KUćAN,

  je lažnivi pes čuvaj, sam si pravi WATCHDOG.
  Bodi dovolj Š(upčnini) brez k(urca) =šurca nje.

  Edini,
  ki imajo tu krvare tace, so GAZDE ŠURćEVOG dupeta,
  to pa je MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO.

  • Get Smart

   MILAN KUćAN:

   “Družbenopolitični delavec je namreč VOJAK REVOLUCIJE.”

   ––––
   družbenopolitični delavec je uradna JUGOKOMUNISTIČNA oznaka za
   učitelje, psevdonovinarje (=kaonovinarje=fejknovinarje=
   pisunćije z dvema petkoma KUMROVAČKO-MURGALJSKIH
   marksističko-lenjinističkih nauka nje).

   Pamet v glavo.

 • Get Smart

  MURGL JUGOKOMUNISTIČNE oz. kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature
  kreature vedno govorijo o sebi,

  njihova izpoved postane ZNANA KOMUNISTIČNA LAŽ tedaj,
  ko jo PODTAKNEJO ČLOVEKU =
  = nekaj primerov:

  – MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA gradi KLINIKO
  za ženo MURGL JUGOKOMI “SOCIALNEGA DEMOKRATA” LUKŠIćA,
  MURGL JUGOKOMI propaganda pa nabija
  o kao “janševi kliniki v avstraliji nje”

  – puške je Izetbegoviću prodajal tovariš MILAN KUćAN,
  MURGL JUGOKOMI propaganda pa nabija
  o kao “janševi prodaji orožja nje”

  – “Patrijo”=OKLEPNIKE je kupovala in kupila “LDS” = nov obraz MURGL KOMI JUGE,
  končni podpis je dal LDS-ovec KAREL VIKTOR, ki so ga iz člana LDS
  naredili za kao predsednika MURGL JUGOKOMI “novega-obraza” = DeSUS,
  MURGL JUGOKOMI propaganda pa nabija
  o kao “janševi patriji” o kao “resnici o patriji nje”.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
    =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

    transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
    kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
    hormoni nasprotnega spola,
    ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
    poznate PODTIKANJA o fovšiji =
    fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
    ženskih bolečin in užitkov,
    fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

    pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
    potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljao ženske,

    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    =
    enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
    osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
     kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
     hormoni nasprotnega spola,
     ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI.

     Sledimo?
     SVOJE pankrte in posvojene najprej POHABIJO in potem jih vzgajajo v laži, da je za njihovo garažno pohabo kao kriv JJ,
     ki je (JJ) kao kriv potem še za dež, sneg, točo, poplave …
     pa seveda za
     puške, ki jih je KUćAN prodajal IZETBEGOVIćU,
     pa za PATRIJE, ki jih je kupovala LDS=SKOJ=KPJ=MURGL KOMI JUGOSLAVIJA
     itd. itd.

 • Darth Vader