Županski kandidat SMC Saša Arsenovič med pretepom natakarju odgriznil del prsta in se zlagal, da je to storil v silobranu

Datum:

V luči približevanja lokalnim volitvam na plano prihajajo temačne skrivnosti nekaterih kandidatov, ki se potegujejo za županski stolček. Tokrat so še posebej zanimive lokalne volitve v Mariboru, in to ne le zato, ker se za županski stolček poteguje kar 18 kandidatov, ampak zato, ker je v javnost stopil natakar in povedal, da mu je županski kandidat SMC Saša Arsenovič pred leti v pretepu odgriznil del prsta!

Iz štaba Arsenoviča so za POP TV glede razkritja zgodbe iz leta 1999, ko je v lokalu Takos, kjer je bil tedaj lastnik, prišlo do pretepa, sporočili, da naj bi županski kandidat to storil v silobranu, medtem ko mu je moški v oči porinil prst.

Bizarno zgodbo, ki se je zgodila na silvestrovo, je z javnostjo delil natakar, ki je povedal, da je do pretepa prišlo zaradi prijateljev Arsenoviča, ki so prišli v lokal. Povedal je, da je ta zaščitil svojega prijatelja, namesto zaposlenega, ko pa mu je ta dejal, da gre, ga je udaril. Nanj naj bi se spravili štirje ljudje, nato pa mu je Arsenovič odgriznil del prsta. Ker je šlo za lažjo poškodbo, policije o bizarnem dogodku niso obveščali.
Prijatelj Arsenoviča je glede dogajanja komentiral, da je bila tisti večer velika gneča in je vladalo veselo vzdušje. “Obrnil sem se in pri tem je natakarju padel pladenj na tla, on me je udaril v obraz. Vse to je videl lastnik lokala Arsenovič, takoj je prijel povzročitelja in ga odstranil iz prostora v kuhinjski prostor. To je naredil z namenom, da ne bi prišlo do še večjega incidenta,” je povedal. Po besedah Arsenoviča, ki se je na razkritje zgodbe že odzval, naj bi natakar med delovnim časom fizično obračunaval  z enim od gostov. Poleg pa je dodal: “Nekaj prisotnih nas je situacijo mirilo. O podrobnostih te predvolilne teme se ne bom spuščal, saj smo se takrat z vsemi vpletenimi pogovorili in sporazumno dogovorili, da naredimo korak naprej. Tudi natakar se je opravičil in dogodek obžaloval. Jaz pa zaupanja vpletenih ne bom zlorabljal. Zakaj se nekdo 20 let po dogodku in 10 dni pred volitvami odloči za pripovedovanje izkrivljene zgodbe, pa najbrž ve samo on.”
Foto: STA

Večer zvesto forsira kandidata SMC
Če natakar, ki je bizarno zgodbo razkril, meni, da Arsenovič nikakor ne bi smel biti župan, pa po drugi strani urednik Večera Matija Stepišnik dela vse, kar je v njegovi moči, da promovira Arsenoviča. Izvedli so namreč javnomnenjsko anketo, ki kaže, da Andreju Fištravcu grozi izbris s političnega prizorišča, medtem ko so Arsenoviču izmerili drugo mesto, takoj za Francem Kanglerjem. Tako naj bi za Kanglerja glasovalo 28,4 odstotka vprašanih, za Arsenoviča pa le 7,7 odstotne točke manj, torej 20,7 odstotka.

Slovenska tiskovna agencija se je na poročanje Večera nemudoma odzvala in dodala, kako je Arsenovič “kandidat šele 10 dni, zato mu prva merjenja kažejo visok potencial, sploh med tistimi, ki v njem vidijo odrešitev v sprva ‘grozeči’ (ne)izbiri med Fištravcem in Kanglerjem. Njegov predznak je levosredinski, a kot doslej nepolitik lahko računa na volivce, ki manj odločajo po ideoloških vatlih, želijo svežino in nočejo vračanja v preteklost. Njegova stava, a hkrati ključna past so njegovi posli. Nadvse prepričljivo bo moral pojasniti, kako bi ločil zasebne in občinske posle lastnika Arsenoviča in župana Arsenoviča,” so zapisali. Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti, da Arsenovič, ki sicer velja za oboževalca ljubljanskega župana Zorana Jankovića, po javno dostopnih podatkih trenutno dolguje kar 8,5 milijona evrov, zatorej se poraja vprašanje, kako bi lahko takšna oseba prevzela župansko funkcijo?
Viri medija Demokracija pa so jih opozorili, da je Arsenovičeva trditev, da se je le branil, laž. Češ, trdil je, da je prst svojemu zaposlenemu odgriznil v silobranu. “Enako je trdil njegov neimenovani prijatelj. S čim bi mu ga naj torej odgriznil? Z očesom?” se sprašuje naš vir, ki opozarja tudi na medicinsko dokumentacijo. Iz nje izhaja, da je bil njegov zaposleni deležen še najmanj enega ugriza v hrbet – med lopatice. “Tako, da je popolnoma jasno, da je grizel, a ne iz silobrana. Natakar je bil hospitaliziran s poškodbami na obrazu in drugje in z odgriznjenim delom prsta. Zaradi tega je utrpel psihološke težave in travme,” meni vir Demokracije, ki tako trdi, da se je Arsenovič očitno lagal. “Eden od vpletenih je tako bil pretepen in z odgriznjenim prstom, drugi pa ni bil poškodovan in normalno vidi. Dokumentacija pove vse.” Več o tem preberite TUKAJ
H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...