Tudi Mladina na evropskem parketu razkrivanja davčnih oaz in pranja denarja

Miro Petek (Foto: osebni arhiv)

Prihodnji torek se v Evropskem parlamentu obeta prav zanimiva razprava o Sloveniji in pranju iranskega denarja v NLB. Prvič v tem mandatu bo seja na tem evropskem parketu namenjena samo Sloveniji, z nami se bo ukvarjal poseben preiskovalni odbor, ki  preiskuje pranje denarja, izogibanje davkom in davčne utaje, ki se ga je prijelo krajše ime PANA. S slovenske strani je v tem odboru polnopravna članica le evropska poslanka Romana Tomc, gotovo pa bodo razpravo pazljivo poslušali tudi slovenski poslanci levega krila, ki jih seveda skrbi, da ne bi iz razprave padlo ven tudi ime kakšnega njihovega tovariša.

KB 1909, kontinuiteta udbovskega gospodarstva
To, da bo na odboru PANA novinar Mladine Borut Mekina, bo nadvse zanimivo. Mekina je sicer plačani propagandist levice in s pranjem denarja se v Mladini analitično seveda niso kaj prida ukvarjali. Ali pa tega nismo opazili, ker je to postal zelo marginalni medij, ki prehaja na raven kakšnega anarhističnega fanzina. Toda evropski poslanci bodo lahko videli in slišali pojavo, ki dela v mediju, kjer se je v lastništvu neposredno in posredno prepletal kapital iz davčnih oaz in kapital udbovskega porekla, v preteklosti pa še denar državne banke NLB, kjer so imeli odprto veliko pralnico denarja. Lepšega primerka si na tej seji res ne bi mogli želeti.

Gre seveda za zamejski finančni sklad KB 1909.  KB 1909 korenini v udbovskem gnezdu in je kontinuiteta udbovske finančne hobotnice Safti. O udbovskem ozadju zamejskega gospodarstva pa je dobro prelistati korespondence Nika Kavčiča ali besedila Rada Pezdirja. Poslovanje prek davčnih oaz na Cipru, v Panami, Liechtensteinu ali na Deviških otokih je bila stalnica v delovanju udbovskega gospodarstva v zamejstvu, iz teh davčnih oaz pa je denar nato izginil neznano kam. Seveda se ni vračal za delovanje in pomoč slovenski manjšini v Italiji, temveč v žepe partijsko-udbovskega omrežja tostran in onstran meje. Očitno KB 1909 nadaljuje to tradicijo, ki pa jo je s svojim podjetjem Marc Medicalom bogato oplemenitil še tako, da so s preplačanimi žilnimi opornicami ropali slovensko zdravstvo. Zaradi tega je bilo naše zdravstvo bistveno dražje, bile so daljše čakalne dobe, za mnoge slovenske paciente tudi predolge. Poznavalec ekonomike v zdravstvu bi lahko hitro izračunal, za koliko smrti je odgovorno brezobzirno ravnanje v slovenskem zdravstvu.  Solastnik in vodilni mož KB 1909 Boris Peric je bil v obdobju, ko se je v zdravstvu najbolj ropalo, hkrati predsednik nadzornega sveta v Mladini in Marc Medicalu. Veliko več kot 200 milijonov evrov javnih sredstev, namenjenih zdravstvu, je v zadnjih letih pristalo v tej družbi.

Zakaj Mekina, boljši bi bil Repovž!?
Mekina je pred odgovorno nalogo. Lahko bo povedal, kako je njihov odgovorni urednik Grega Repovž pripeljal v lastništvo Mladine finančno družbo KB 1909.  Repovž je kupil delnice od podjetja Falcone, seveda s sedežem v Luksemburgu, v lasti Francija Zavrla za 200 tisoč evrov, denar za nakup delnic si je sposodil pri KB 1909 in nato taisti družbi delnice tudi dalje prodal. Repovž je res finančni guru in ne potrebuje ekonomskega faksa, lahko ostane pri svoji maturi. Po tej plati bi bil Repovž celo boljši govorec v Bruslju in škoda, da ga skupina Fajonove S&D ni povabila na zasedanje PANA.  Ali pa ga je, ne vemo, saj je bilo več naslovljenih prošenj in po naših podatkih sta sodelovanje odklonila vsaj dva, Mojca Kleva Kekuš  in Matjaž Nemec, na koncu pa so pristali pri Mekini.

In Mekina bo lahko razlagal: Mladina je danes v lasti 16 delničarjev, največji lastnik je Distriest, d. o. o., ki ima 57,3-odstotni delež, sledi Transmedia S.P.A. s 13,07-odstotnim deležem in Salomon, d. o. o., Ljubljana s 4,53-odstotnim deležem ter preostali mali delničarji skupaj z Branimirjem Štrukljem. Lastnik Distriesta je KB 1909, po letu 2014 za KB 1909 na spletu sicer ni več mogoče najti lastniške strukture, vendar je bila do tega leta solastnik KB 1909 tudi NLB, ki je v času, ko so se začeli odpirati umazani posli v zdravstvu v povezavi z Marc Medicalu, očitno izstopila iz lastništva. V lastniški strukturi KB 1909 smo lahko našli tudi zamejski sklad Trinko, KD Kapital finančna družba, d. o. o., in Finflor S.a. Ko bo Mekina razlagal zgodovinske niti lastništva Mladine, seveda ne bo pozabil niti na skrivnostno podjetje Vega Finanz S.A., luksemburškega poštnega nabiralnika, kjer se je pod posle podpisoval Filippo Dollfus. Portal Plus v enem od svojih člankov navaja, da je Dollfus stari znanec davčnih oaz, kar zanima prav ta odbor, predvsem pa ga v Italiji poznajo po tem, da ga na več koncih preiskujejo zaradi sumov korupcije in sodelovanja s kriminalno združbo.

Mladina, tedenska nadgradnja lažnivega novinarstva
Sicer pa bo Mekina lahko tudi svečano zaključil in naznanil, da je njihova lastnica družba KB 1909 opravila svoje tranzicijsko poslanstvo, saj so pred dnevi delničarji tega zamejskega finančnega holdinga sprejeli sklep o uvedbi prostovoljne likvidacije. Finančna družba dolguje bankam 24 milijonov evrov, okoli osem milijonov evrov pa imajo poslovnih obveznosti. In bo lahko dodal, da je prostovoljna likvidacija, ki jo bo vodil kar Boris Peric sam, zgolj manever, da bi si lastniki razdelili kar največ premoženja, upniki pa dobili čim manj.

S takšnim pristopom bo Mekina na evropskem parketu najbolje ovrgel tiste trditve, ki razglašajo, da je Mladina le tedenska izdaja Večera, Dnevnika in Dela, torej tedenska reciklaža in nadgradnja lažnivega novinarstva.

Pričakovanja od nastopa Boruta Mekine so tako velika, da bi si ta dogodek res bilo vredno ogledati v živo.

Miro Petek 

 • Darth Vader

  ja ne vem v čem je problem, da boste celotno zasedanje posnel in dal se na youtube in socialna omrežja……tistih 500eur za pot v bruselj in ene 3dni glumljenja gor boste pa že napraskal….ker to bo zgodovinsko zaslišanje :D

 • soc

  Komu za božjo voljo se sploh še da ukvarjati z Mladino? Že zdavnaj so postali marginalci in agitprop Levice.

  • samotoje

   Ja, mi marsikaj vemo. Kljub vsemu je bila Mladina takrat tednik, ki se ga je res bralo. Danes ne morem prebrati niti dveh člankov. Se mi že prej obrne želodec.

 • Zima prihaja

  Imam moč da poslušam ljudi ampak imam pa tudi super moč da jim ne verjamem

 • moat

  “Mladina, tedenska nadgradnja lažnivega novinarstva”,tako o tem 5ek. In: “…da je Mladina le tedenska izdaja Večera, Dnevnika in Dela, torej tedenska reciklaža in nadgradnja lažnivega novinarstva.” Si pozabil 5ek, da si za Večer delal tudi sam? To o poteh in kapitalu Mladine, ki niso nujno nezakonite (v davčnih oazah) pa naj razišče davčna uprava. V to se ne bi spuščal. Vsaka publikacija ima od zadaj kapital? Ali ga npr. Demokracija nima. In vsako strankarsko trobilo navija za svoje. Saj to je jasno, ne?
  Toda Mladina tudi razkriva, da z Janšo in SDS niso pripravljene sodelovati nobene izmet parlamentarnih strank http://www.mladina.si/182898/prvi-korak-v-prihodnost/ in to napovedujejo že pred volitvami. Je to tudi politična propaganda Mladine in npr. “nova koalicija” (preberite si sami) http://www.mladina.si/182933/koalicija-proti-nestrpnosti/. Si je to Mladina tudi izmislila in s tem “zasramuje” prostor z levimi parolami? Ne bi rekel, res.

  • Peter

   Mladina?
   Nein danke.

   • moat

    Ne ponujam ti Mladine, temveč informacije iz nje o tem, kar so povedle stranke desnice in levice. In to ni propaganda, res.

    • Peter

     Aha, vsaj nekaj iz Mladine, kar ni laž ali zlonamerno namigovanje, no.
     Seveda pa ob tem ne pozabijo omeniti, da gre za deljenje naroda (dejstvo, da naprej povedo, da niso pripravljeni sodelovati z vsaj 20% slovenskega volilnega telesa), kajne?

     • moat

      V vsakem primeru gre za deljenje naroda, žal.

     • tohuvabohu

      Med katere se pa ti prištevaš? Med prvorazredne?

     • moat

      Med leve in desne že ne. Politika ima interes, da narod deli, žal.

     • tohuvabohu

      Potem pa morda med odzadnje? Ali med odspodnje?

     • moat

      Stranske, pod kotom, si pozabil, res.

     • Peter

      Seveda, enoten narod je močnejši.
      Samo v dolini lahko svojim opranoglavčkom prodajaš fore o delitvi naroda.
      Drugje vedo, da en del naroda voli ene, drugi druge….

     • moat

      Hecen si, res. A ni to delitev?

     • Peter

      Ne, to ni delitev naroda, kot jo v Dolini prodajajo levičarji. Kot nekaj slabega, to očitajo desnici kot enega najhujših grehov. Zraven pritaknejo še zdraharstvo, pa smo tam.

      Hecen sem? Že mogoče, kaj pa mi drugega ostane, no….

     • moat

      Jaz nikomur ne očitam (razen Janši, to pa je res), toda če politika, leva in desna, ne deli naroda, kaj pa potem dela? Ga združuje? Ne samo, da ga deli (po mojem), ga tudi ščuva in si tako zagotavlja svoj obstoj.

 • althar

  Da ne bo kake pomote: upniki v t.i. prostovolni likvidaciji udbovske pralnice KB 1909 smo slovenski davkoplačevalci.

 • Janez

  JAZ SE KDAJ KAJZMOTIM !
  Ampakk !
  NIKOLI SE NE ZMOTIM TAKO MOČNO, DA BI KDAJ KUPIL – IZVOD “MLADINE” L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  ČE
  IZVOD “MLADINE” NUJNO RABITE ,
  KER JE V NJEJ KAK ” HVALOSPEV ” – KAKEMU SD, SMC, DESUS “GENIJU”
  TAK
  IZVOD BREZ TEŽAV DOBITE – ZASTONJ !
  – V ČITALNICAH VSEH “NAVADNIH=SPLOŠNIH” KNJIŽNIC PO VSEJ R. SLO.

  • komar marko

   bila so devetdeseta leta, ko sem jo kupoval. Sedaj dobim drisko, samo ko jo vidim in jo uporabljam namesto DONATA.Prabv tako kUR več ne spemljam. LAŽNJIVCA samo prelistam. Neko LJUBLJANSKO trobezljalo tudi ne pogledam več!

  • sumljivislon

   [email protected] Lepo bi blo – da nehaš kričat….in začneš komentirat/ kritizirat z malo pisavo…ok…bo šlo..?

 • Jure kavčičeu

  Zelo pogumno, da si nekdo na novi24 upa kogarkoli obtoževat laganja. Še vodo je lažje najt v Sahari, kot pa resnico na tem desničarskem trobilu.

  • komar marko

   le kako lahko rdečkoti govorite o resnici. Za vas so LAŽGOŠE resnica Za vas je prva BULA KAPITALA svetel vzgled. Tam je navedeno, da vsak rdečko pač vzame kolikor rabi!

  • sprehajalec

   Nova je trn v peti levičarjem Juričescu, ker razgalja njihovo resnico.

   • Jure kavčičeu

    Sam to vidim drugače. Sds potrebuje močno in prepričljivo propagando, ki za ceno resnice prodaja svojo ušivo ideologijo. Ničesar ne razgaljajo tukaj, samo selektivno poročajo tiste stvari, ki so v prid janezu in njegovi bandi provokativnih domobrancev.

    • sprehajalec

     Juričesku, potomec spomeničarja in sekretarke, aktivistke. Tvoja literatura je revija Borec, letnik 70, tam je tvoja resnica. zakaj se ne koncentriraš na tisto?

     • Jure kavčičeu

      Bolj se mi zdi žalostno to, da je vaša resnica tukaj…

     • sprehajalec

      Morda ni vse napisano uglajeno, vendar stvari držijo.

      Bistveno bolj kot pri Ultralevičarskem glasilu Mladina, ki ohranja stil pisanja, kot v navadi zadnjih 70 let.

     • Jure kavčičeu

      Torej lahko izpostavim dve novici, ki sta me zbodli v oči in sta bili direktna laž. Torej ne gre za drugačno interpretiranje dejstev ampak za direktno, golo, nedvoumno laž. Prva je bila po volitvah v Veliki Britaniji, ko so napisali tukaj, da je stranka Laburistov dosegla nizek rezultat, in so z njim nezadovoljni, medtem, ko naj bi konzervativna stranka ponovno “prepričala veliko večino volivcev” in utrdila svojo oblast. Zgodilo se je dejansko ravno obratno. Pa nedavno so tu poročali, da je nek romski deček posilil sošolca, ravnateljica pa naj bi rekla, da o tem ne sme nihče nič izvedeti. Popolnoma iz zraku so to potegnil in tista novica je bila enostavno laž. Seveda bi lahko še našteval ampak se iz glave ne spomnim trenutno.

     • sprehajalec

      Juričescu, ti naštejem naslove laži iz državnega RTV Portala samo danes?

      Le dobra polovica žensk v razmerju sama odloča o spolnosti in kontracepciji (vtišali so še mohamedanske ženske zraven, v razvitem svetu odločajo 100%)

      Cerar: Juncker misli resno s posredovanjem glede arbitraže (Ha, ha, ha, kako se je zlagal)

      Ko voznika LPP-ja rišeta nasmeh na obraze otrok (ha, ha, ha, zadirčni so in nevljudni, pa še uvoženi vsi po vrsti)

     • samotoje

      Kar nekaj nas je, ki smo grozno žalostni, da si ti tukaj.

    • samotoje

     Grozno, a ne. Pa Logar s svojo komisijo pa Grims s svojo komisijo pa še Žibertova za povrh. Sprevračajo resnico, tako da jih morajo priče opozarjati, naj ne lažejo. Pa še domobranci, praviš. A so to tisti, ki jim Hrvati pravijo okokućni domobran? Pri nas imamo enega takega domobranca. Sliši na ime Lord in je od hudiča hud kraški ovčar.

 • komar marko

  no in EU bo rdečkotom nastavila OGLEDALO, tako kot so ga BUTLŠKOVI in svet drugorazrednemu.Le kdaj bodo pri nas obsodili TOTALIRIZME in podrli kipe zločincem!

 • Janez

  Ja!
  Dober prispevek cenjenega gospoda Petka !
  Meni
  se je vedno čudno zdelo, kako da ta “postarana” Mladina – tako redno izhaja !
  Saj
  se je malo izvodov proda, stroški izdajnja, tiskanja tovrstne publikacije ?
  Pa niso čisto majhni.
  SVIZ akter tudi pri Mladinii B. Štrukelj – mi je postal antiptičen
  ko
  se je začel vsem očitno vtikati v vsebine šolske vzgoje in izobraževanja.
  Do
  česar kot ex KP, ZK sndikalist – nima seveda – nobene pravice.
  Še
  bolj mi je postal nesimpatičen, ko je javno agitiral za LGBT.
  Zdi se mi “zrel za Parlament – preiskavo.
  SVIZ pa naj prevzame v vodenje
  od B. Štruklja – kulturno bolj verodostojen strokoven človek. Tako se mi zdi. L.r. Janez K. KOMENDA

 • VIKTORE

  Ali ni bil resnicoljubni g. Janša nekoč sodelavec te “lažnive, pokvarjene, prodane …”Mladine i, ki je v času njegovega “vstajanja” opravila herojsko delo. Kakšna nehvaležnost in pozabljivost “gospoda”, ki že vso življenjsko dobo živi na plečih drugih. Zdaj teh zdaj onih. Prej partije ZK, se potegoval za funkcije v ZSMS, zdaj SDS z eno nogo škili k ustaški ideologiji, z drugo fašistični-povsod pa samo za osebno materialno korist. Brez časti in brez ponosa.

  • Iva

   Janša je bil najboljši pisec Mladine – analitik takratne politične in držb.-ekon. situacije v SFRJ. In so se ga ustrašili. Treba ga je bilo likvidirati, to pa je Partija obvladala, saj so se likvidacije drugače mislečih začele že na samem začetku 1941 (tega so se naučili v Moskvi) in nadaljevale med vojno z likvidacijami lastnih prvoborcev (beri: Partija in Tigrovci, Anatomija političnega zločina, …)
   No, situacija se nadaljuje na mehek način tudi danes, asistirajo pa plačanci repovži (gimnazijski maturant, urednik čigave revije?).

  • Peter

   Lepo si ga pogruntal.
   Zdaj pa usmeri svoj pogled na liderja levice in nam poročaj, kaj si ugotovil. Saj si nevtralen in realen, kajne?

 • Marijan Maček

  Ko se Petek tako usaja nad Mladino, bi dodal samo dve podrobnosti:

  -doseg Mladine je večji kakor vseh skrajno desnih tiskanih medijev kot sta Demokracija in Reporter

  -Kolikor vem Mladina do sedaj še ni objavila lažnih poročil o posilstvih v šoli, seveda je ako akter bil obdolžen mladi Rom. Gospodu Petku pa kaj takega ni tuje in bo moral, vsaj po pisanju bolj verodostojnih medijev malce šprancirati po sodišču. Opravičilo za namerno laganje namreč ni čisto dovolj, vsaj ne razumnim ljudem.

  • Slovencsm

   Mene druge stvari ne zanimajo razen okoriščenja na račun tudi mojega denarja. Glede na to, da so bili vpleteni v dobavo žilnih opornic in ostale nakupe v zdravstvu, so zreli za odstrel. Največja perverzija vsaj zame je, da služiš na račun korupcije v zdravstvu.
   Predlagal bi, da kadarkoli koga dobijo v teh sferah, se mu ukine vsakršno plačano zdravstveno oskrbo do konca življenja.

   Kdo pa laže in kdo ne, je pa v današnji novinarski vsakdanjosti bolj retorično vprašanje. Je pa res, da se je Mladina prelevila iz opozicijskega kritičnega časopisa v vladno trobilo.

  • macon

   Pet let nazaj je imela Mladina okoli 15.000 prodane naklade, enako kot Reporter. Demokracija proda okoli 7000, 8000.

  • samotoje

   Naslednji teden bo res zanimiv. Mladina v Bruslju, v Evropskem parlamentu. Vau!

 • Iva

  Udba je prevzela Mladino že konec 80-ih.
  Veliko pove dejstvo, da se je Zavrl uspel izogniti aretaciji. Kdo ga je opozoril? Takrat je bil zelo prestrašen. Menda ga je Partija Keber (kasneje LDS) skril na psihiatriji. Je nato igral dvojno igro?, saj vemo, da je v procesu tranzicije materialno zelo obogatel (Pristop). Vsekakor marsikaj ve, toda ko ti dihajo za ovratnik in ti denar pada v roke izbereš, je izbral … Bo tudi on, kot Roter, v starosti pisal spomine?

  • samotoje

   Nekaj podobnega se je tudi meni pletlo po glavi. Kar preveč naključij, da bi bila res naključja.

 • Štalmajster

  Mladina je nekoč služila ……………….. razbijanju Juge !
  Kdo je lastnik 96% medijev po svetu se pa VE ! (direktno ali posredno)
  A je danes z mediji kaj drugače kot nekoč ? Manipuliranje, zavajanje, hujskane, diskreditacije,…….
  V razmislek:
  https://youtu.be/KqX-Hx1mD-Y?t=118

 • Olga_10

  Cestike gospod Petek! Čestitke Romana in SDS! Dobro predstavite tudi skorumpiranega ministra Klemenčiča!

 • luckyss

  Iranci so prali denar pri nas, mislim, da je to dejstvo…
  Pri tem ni bilo škode za državo ali državljane….verjetno so posamezniki dobili kaj v žep…;)

  Delila pa so se “posojila” za katera so vsi vedeli, da jih ne bodo vračali posojilojemalci ampak narod….tako je v oaze odšlo preko 50 milijard evrov !!!
  Da ne omenjam “prihvatizacij”…Vse v času vladavine SDS…
  Dajte prej skidat gnoj izpred svojega praga preden vas skrbi prah na sosedovem…banda idiotska..

  • Janez

   Napol za šalo,
   Napol zares !
   Kje bom imel pa jaz potem moj denarr, če bodo NLB prodali ?
   A?
   Naj ga kar dvignem in dam v štumf ? L.r. Janez KOMENDA

   • Olga_10

    Zamenjajte banko!

    • Janez

     Ja !
     Saj se že čisto zares brihtam okrog tega .
     A mi kakšno priporočate ?
     Tako, da latnik banke ne bo izginil v neznano – z mojim dnarjem vred. L.r. J. KOMENDA

     • macon

      Jaz sem okoli desetletje na BKS. V redu so.

   • luckyss

    Mislim, da država še vedno jamči za te mizerne vsote pod 100 000 evrićev ;)

    • Soave

     Sto tisoč je mizerna vsota ?? Ta je pa dobra !!

    • Janez

     Aha !
     Bom šel preveriti.
     Vprašati tiste pridne mravljice na šalter centrale NLB.
     One so že ok – pri šalterjih spodaj v centrali NLB.
     Baje je problem s tistimi zgoraj v NLB
     Jaz nikomur ne verjamem nič.
     Bom vsen kar dvignil in dal v štumf. Kupil srebro itd. L.r. Janez KOMENDA

  • Soave

   Kako prosim ? Kdo pa je delil posojila ? Še danes, po nekaj letih dela komisije, vsega ne vemo. Saj menda nisi pozabil težav pri pridobivanju dokumentov!
   Pa si res en čuden patron. Sto tisoč je mizerna vsotica, milijarda pa prah na sosedovem.

  • Stajerka

   wtf se ti dogaja???…..NI bilo škode???……državna, dokapitalizirana NLB je 1 milijardo transakcij opravila tako, da ni bila obračunana provizija za storitev……torej KAKO lahko trdiš da ni bilo škode???……a ti tudi plačuješ položnice brez provizije??….in nakazuješ v tujino brez provizije??
   eni ste res krajši od kratkega…..

  • sprehajalec

   Od 72 let, je bila desnica na oblasti 4 leta.

   Preprost sklepni račun pove, da je v Slovenji 95% gnoja levega. In le 5% morda desnega izvora.

   • slosin

    ….a misliš, da levakarska pamet obvlada sklepni račun….po moje ne…

  • slosin

   …ropanje se je začelo točno 9.11.2004 ob polnoči in končalo 21.11.2008…a ne, nakladač…To, kar odkriva Logarjeva komisija, da so glavni lopovi levakarski old boysi, je pa propaganda…..!

   • In kdo so glavni roparji ? kakšno ime, prosim!

    • Jana Novak

     LDS= ZARES=PS=SMC & SD vključno z Don Kučonejem.

    • slosin

     …začni s predsedniki uprav NLB …Voljč, Kramar,Veselinovič, Medja, Jašovc….pa BS…Gaspari, Kranjc…Jazbec…

  • ahnenpass

   Milijarde si deli ves vrh države, z Iranci so se nategnili zgolj določeni, vmešala se je tujina in kriminalna združba se dela, da se med seboj sploh ne poznajo.

 • Janez

  Ja?
  Ampak jaz le upam, da se bo kdo od teh “Mladina čudno financirabnje” ?
  Le znašel pred Preiskovalko Parlamenta !
  Da
  o – se zdi – o nujnost obravnavee na organih MNZ – niti ne govorimo ? Čudno. L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  JAZ MLADINE NIKOLI NE BEREM.
  ALI BI SE V R.SLO ZELO POZNALO, ČE BI “MLADINE” NE BI BILO?
  Kupovati vam je ni treba. Dobite – Mladino !
  In ostale časopise v ČITALNICAH SPLOŠNIH=NAVADNIH KNJIŽNIC PO VSEJ R. SLO.

  • Peter

   Jam bi se poznalo, če Mladine ne bi bilo.
   Zdravstveni material bi se precej pocenil, no.

   • Janez

    Ha, ha !
    To vsekakor. J. KOMENDA

 • test

  mi lahko nekdo pove, zakaj se te komunjarsko udbaske firme in postni nabiralniki imenujejo tako….cudasko: safti, kb1908, trinko, finfest … in podobne sklopudravscine, ki kar klicejo po kriminalu….kot bi sel skenirat windows register, v katerem ti takoj padejo v oci sumljive koncnice

 • ahnenpass

  Počasi postaja jasno, zakaj je Slovenija ena zadnjih držav na svetu, ki se postavlja na noge po finančni krizi.
  Ko bodo sanirali še zadnje afere in počistili korupcijo, bo pri nas popolnoma zmanjkalo denarja.

 • črnaovca

  Naj začno razkrivati še kam kdo zaposli svojega sinčka

  • Soave

   in hčerkice, pa vnučke !