Urednikovo božično pismo

Jože Biščak

Stavanger je mesto ob jugozahodni obali Norveške. V meščanih sta religija in krščansko življenje globoko zakoreninjena, premorejo najstarejšo katedralo v državi, kar je za ljubitelje multikulturnosti zelo moteče. A ne gre samo za levičarje, v tekmo, kdo bo bolj empatičen in politično korekten, so se vključili celo krščanski demokrati, ki so pred letošnjim božičem islamski skupnosti donirali okoli 100.000 evrov, da neko sto let staro cerkev spremeni v mošejo.

Nič drugače ni drugje po Evropi. V Hamburgu so odprli mošejo Nur, potem ko je muslimanski investitor iz arabskega sveta kupil cerkev in jo podaril mestni islamski skupnosti. Podobno je na Nizozemskem, v Veliki Britaniji in Franciji. Najočitnejši primeri spreminjanja cerkva v muslimanske verske centre v deželi tulipanov so mošeje Al Fateh, Sultan Ayoub in Osman Ghazi, v Franciji sta dominikanska cerkev v Lillu in cerkev svetega Jožefa v Parizu spremenjeni v mošeji, v Veliki Britaniji naj bi v tem stoletju zaprli kar 500 cerkva, hkrati se je pojavilo približno toliko muslimanskih molilnic in mošej. Koliko je teh ne samo arhitekturnih, ampak kulturnih tujkov na stari celini, ne ve nihče.

Celo vedno natančni Nemci nimajo podatka o njihovem številu v svoji državi. Ocene se gibljejo od 2.350 do 2.700. V Sloveniji je za zdaj en sam večji islamski center z mošejo, in to v Ljubljani, čeprav je slišati ideje (zahteve) po vsaj še dveh mošejah v prestolnici, poleg drugih v Mariboru, Velenju, Kopru in na Jesenicah. Skoraj 80 odstotkov denarja za ljubljansko mošejo je prišlo iz Katarja, države, ki podpira islamske teroriste. Tudi sicer večino islamskih centrov na stari celini nadzorujejo radikalne skupine, ki menijo, da je nakup cerkve in njeno spreminjanje v mošejo ena od oblik džihada v korist Alaha.

Rušijo naša svetišča, vdirajo k našim ognjiščem
Vprašali se boste, zakaj na to opozarjam za božič, ki je vendarle čas nežnosti, ko novorojenček, to najbolj krhko in ranljivo bitje na svetu, objema človeštvo. Ni bolj srčnega in čustvenega krščanskega praznovanja, kot sta prav pričakovanje in veselje ob veliki skrivnosti Jezusovega rojstva. Iz stoletja v stoletje je svetloba, ki je prihajala iz majhnih dlani Edinorojenega, ogrevala srca naših prednikov, upanje se je prenašalo iz roda v rod, varovanje bližnjega je bila obljuba. Gospodar naših življenj se je rodil v revščini, zavetje je našel v jaslih hleva. Tako je na ta svet prišel naš Odrešenik, ki ga slavimo v templjih, kamnitih cerkvah, zgrajenih njemu v čast. In vsako leto se odpravimo skozi temno in mrzlo noč k polnočnici, da bi se poklonili Bogu, ki je postal človek.

Huligani z islamističnimi gesli oskrunili cerkev sv. Ane nad Podpečjo leta 2016 (Foto: J. Miklič)

Toda vprašam vas, koliko časa bomo to še lahko počeli. Rušijo naša svetišča, vdirajo k našim ognjiščem, strašijo naše otroke, sučejo nože in mečejo bombe pred naš dom. Ni daleč čas, ko nas bodo slabonamerni prišleki s pomočjo domačih kulturnih marksistov, ki že desetletja sistematično uničujejo, kar nam je bilo stoletja sveto, povsem izgnali iz cerkva in nas pregnali v skrite kotičke, da bomo lahko za zatemnjenimi okni kot v času socializma molili k Zveličarju. Krščanski simboli, med katerimi sta cerkev in križ najmočnejša, se bodo povsem umaknili, kataklizmične spremembe utegnejo spremeniti naš način življenja.

Druge priložnosti morda ne bo več
Drage bralke in dragi bralci, adventni čas je del naše kulture, ko se s hvaležnostjo spominjamo tudi svojih prednikov, ki so nam ohranili tradicijo in nam jo izročili v varstvo, da jo predamo svojim otrokom, ti pa naprej svojim. Tega ne smete nikoli pozabiti, za to se je vredno boriti. Druge priložnosti morda ne bo več. Če bo treba iti do konca, bomo tudi šli; ne samo do roba, ampak čezenj. Skrajnost bo takrat dobila povsem nov pomen, ko bo treba (spet) zavarovati tiste, ki jih imamo radi. In če nas bodo zaradi ljubezni do domovine, družine in vere imenovali pošasti, bomo to breme sprejeli na svoja ramena. In na novo napisana zgodovina nas bo slavila.

Zaradi poudarjanja naših vrednot in ljubezni do slovenstva je tudi revija Demokracija moteča tej vladi in parazitskim aktivistom, ki s pomočjo in z zlorabo pravosodja ter organov pregona s svojimi umazanimi, zavistnimi in pohlepnimi rokami segajo po nas in skušajo v nas zadušiti svobodoljubnega duha. A zaradi vas, drage bralke in dragi bralci, ki ste se po svojih najboljših močeh in zmožnostih z nakupom revije ali donacijo pogumno postavili med nas in njih, postajajo groteskno anemični, ker tako mogočnega ščita, kot ga z molitvijo držite nam v bran, ne more premagati nobeno zlo. Imejte vero, da bo prišel čas, ko bomo podrto spet zgradili, vzeli nazaj, kar so nam iztrgali, našli, kar je bilo izgubljeno, in obnovili tradicijo, ob kateri so zrasli čudoviti ljudje.

V imenu uredništva vam želim blagoslovljen božič in novorojeno Božje dete naj v vaše domove prinese luč.

Jože Biščak

 • Aton

  Sem že zapisal. Čez deset let bo vladal v EU Hitler ali pa Osama. Pa zopet Daladier in Chamberlain ne bosta nič kriva. Kako dolgočasna je ta ponavljajoča zgodovina…

  • AlojzZ

   Vse lepo in prav, le tiste zadnje misli ni kriva zgodovina. Ta bo to toliko časa ponavljala, da se bomo končno naučili, kaj je prav.

 • SIMON ROZIC

  Srce me boli, ko se soočam s težko resnico, da smo kristjani določeni za izbris iz
  zemeljske oble. Popačena politika, grabežljivost le-teh, umazano prerivanje za oblast,
  votlost uma in razuma, negativizmi in razcepljenost v človečnosti korenini že v šolstvu,
  vera je odrinjena in zlorabljena v potenciranju idealiziranja umazanega komunizma,
  multikultivizma, pobesnelih vladnih in nevladnih akterjev, ki jih naša vlada že 25 let
  podpira in potiska v ospredje! Toliko ničvrednosti, kot jo predstavljajo današnji oblastniki,
  nisem zasledil niti v opisu podivjanih plemenskih skupnosti Azije in Afrike.
  Čakam samo še na noč krvavih nožev, ki nam jih bodo, nam , drugače mislečim, zabadali
  v hrbet in – zgodovina se bo ponovila že pred potekom stotih let!
  Naj se nas Bog usmili!

  • janko

   Ampak izbrisani iz zemlje kristjani ne bomo nikdar! To je obljuba Boga.

   • Mirko

    Raje začni kovati mačeto, ne pa čakat na nekaj, kar sploh ne obstaja. In tudi muslimani ne bodo zmagovai s pomočjo njihovega boga, ampak s pomočjo bogatih držav, ki hočejo evropejce pobiti, samo se ne zavedajo, da so veliko denarja za nafto dobilo ravno iz Evrope. In ker ti, ki jih usmerjao sem ne bojo delali nič oz. zelo malo, ne bo več kupcev za kakršno koli blago. Afrika se bo pa spraznila, torej bogatašem ostane samo, da zabijejo količke in si razdelijo parcele.

 • Amerikanc

  In za uresničitev muslimanskih ciljev v Sloveniji, so zaslužni tudi Srbijanci v Sloveniji, ki si na ta način kupujejo protislovenske volivce.

 • xtc

  Zelo dober komentar Biščaka,ki točno napovedue kaj bo kmalu,da bo treba prevzet na pleča ogromnoodgovornost za osvoboditev Evrope vseh nadleg ,ki so se zaredile in privlekle v Evropo..
  Četudi izvzamemo religiozni del božoča ,komunisti in socialisti in anarholiberali želijo uničiti način življenja zahodne civilizacije,misleči ,da ko bodo uničili to bodo pa obvladali islam,kako zgrešeno islam jih bo tisto sekundo,ko bo zavladal masovno polikvidiral-ker sodijo v kategorijo “brezvercev-ti pa po koranu-so vredni manj kot pes”
  Definitivno se večina ljudi ne zaveda ,da božič pomeni okvirje zahodne civilizacije in njihovega vsakdanaživljenja,pravic in stila življenja in navad in da “NOVA opevana” socialistično,anarholiberalno islamska družba NE BO NIKOLI ZAŽIVELA,saj bo islam vse bolj vsiljeval svoje zadeve v vsak dan torej pomeni,da se boste morali ravnati po njem,če vas bo kdo nevernika ubil ne bo odgovarjal,ateiste bodo preprosto pobili,ko bodo priišli po vašo hči,ki si jo nbo zaželel nek musliman,jo boste morali dati,da se spreobrne v islam za ženo sicer vam bodo pobili družino,plačevati boste morali “haradž”,ne boste smeli voliti ,ker niste musliman,ne boste smeli v določene predele,ker ste ne musliman,ne boste imeli določenih pravic,ker ste nemusliman,praznovanje božiča in drugih praznikov bo prepovedano in kaznivo,ne boste dobili službe ker niste musliman itd-seveda to velja enako za levake,ki mislijo,da jih bo islam pustil pri njih idejah-samo dokler jim bodo koristili,kot izdajalci kar so vedno boili.
  Seveda se trenutno ljudje še ne zavedajo ,da zadeva pomika v smeri vojne,kajti levičarji kot islamisti bodo vršili vse večje pritiske na ne njihove pripadnike in vbistvu bodo levičarji od prvega do zadnjega postali Quslingi EU ,ki bodo delovali za islamiste vključno z anarholiberali,kar bo privedlo do upora EU narodov zaradi zaradi naraščajujočih pritiskov nanje v smeri islama inaktivizmov-kar bo pripeljalo do nosterdamusove napovedi o izginotju rdeče zvezde in polmeseca zavedno z neba po veliki bitki.
  Nenazadnje se znik radikalnega levičarstva v obliki ekosocializma in eko fašizma vrača v reinkarbnaciji ženskega Hitlerja -Grete,ki kar javno grozi z pobijanji in genocidi,če nisi za njihovo stvar.
  Tudi zločinsko genocidna zloraba otrok na WDR ni šala-ampak realnost,ki jo skušajo levičarji in anarholiberali vpeljati v šole,ter otrokom popolnoma oprati glave(no to je tudi že ne verne starše v Nemčiji že dodobra streznilo in obrnilo proti tej agendi),kajti pozivi k pobojem starih staršev,se hitro lahko sprevržejo v pozive k pobojem staršev,ki niso “pravoverni” in to kar z blagoslovom vladajoče politike(no Nemce,je zadeva očitno že malce streznila),seveda stvar dosega zelo nevarne dimenzije,najprej pobijmo stare starše,sa naredimo prostor za “uboge” revčke iz Arabije in Afrike nato pobijemo še starše ,da država prevzame skrb nad mladoletnimi in premoženjem staršev in vanje navleče “ubožce” skratka stvari postajajo nevarne in škandal z WDR je bil opozorilo,ki je streznil Nemce,kam zadeva gre,sicer pa bodo ravno taki,prenapeti,škandali počasi zanetili upor,saj zadeva postaja vse bolj nevzdržna z krizo pa bi eksplodirala,zato je kriza sedaj največja grožnja polomu poblaznele politike socialistov in anarholiberalov z njo padejo vse njihove pridobitve saj bo narod moral braniti samega sebe in tu bo prišlo do točke preloma ali mi ali uničevalci.
  ravno zato je v teh dneh zaslediti obupne zlate napovedi Brusljekratov in Merckelce -Macrona in še koga iz vrst anarholiberalov in socialistov,da krize ne bo,čeprav je že tukaj,zato skušajo narediti vse ,da bi jo preprečili,ker bo uničila njihovo agendo,k temu sodi tisk eura,davek na depozite, brezgotovinska družbanovi eko davki in norosti itd vse da nebi izbruhnila kriza,ki bi uničila njihove napore o Novi družbi-a k sreči ta prihaja in se je ne da ustaviti,je del naravnih zakonov,ki bi jih radi socialisti in anarholiberali povozil,k sreči bo narava ustavila njih,seveda pa je voprašanje kako velik davek bomo morali plačat ,da bomo zopet svobodni.

 • Artur

  Če bo treba iti do konca, bomo tudi šli; ne samo do roba, ampak čezenj. Skrajnost bo takrat dobila povsem nov pomen, ko bo treba (spet) zavarovati tiste, ki jih imamo radi??!!.
  “Iz te moke ne bo kruha” !