Ustavite kršiteljico(ja) človekovih pravic Marka Bandellija

Marko Bandelli (Foto: STA)

Če ste ob prebiranju naslova tega prispevka pomislili, da sem zapustil SDS in se pridružil levičarjem, se motite. Če boste ta naslov prebrali v kakšnem desnem mediju in boste pomislili, da so ta medij kupili medijski tajkuni z leve, se tudi motite. Če boste pomislili, da pišem o neznanem državljanu iz Zgornjega Dupleka, in ne o bivšem ministru vlade Marjana Šarca in sedanjem poslancu vladne koalicije in članu stranke Alenke Bratušek, se tudi motite. Prav o njem pišem in prav zanj gre. In pri naslovu vztrajam. To je pa že veliko razlogov, da z branjem tega prispevka nadaljujete.

Dominantni mediji, bolje rečeno leva politična trobila, seveda pomembno vplivajo na zavedanje in opredeljevanje državljanov. Enih bolj, drugih seveda manj. Če bi danes naredili anketo med novinarji levih političnih trobil in bi jih vprašali po demokratičnosti znotraj SDS Janeza Janše in demokratičnosti znotraj Stranke Alenke Bratušek (SAB), bi bili rezultati zapisani opisno seveda precej enoznačni in novinarski odgovori bi bili precej enotni.

SDS Janeza Janše, ki ji pripadam že dvajset let, je avtoritarna, skrajno desničarska, nedemokratična, pogosto fašistoidna stranka, v kateri se vsi klanjajo velikemu vodji in brezpogojno izvršujejo njegove ukaze. SAB, ki ji pripada Marko Bandelli, pa je mlada, demokratična, liberalna, svobodomiselna, socialno čuteča, pravična, levosredinsko usmerjena stranka. Toda ali je to res? V nadaljevanju navajam dokaze, da temu sploh ni tako in da so taka stališča zgolj produkt levih političnih trobil, s katerim poneumljajo naše ljudi.

Pa najprej pometimo pred svojim pragom. Dogajanja v SDS poznam že dve desetletji. V tem času sem bil trikrat državni sekretar, enkrat minister, deset let poslanec, več let član ožjega vodstva SDS in še bi se kaj našlo. Dovolim si reči, da SDS dvajset let poznam od znotraj. Nikoli nisem trdil, da je bilo v SDS vedno vse v najlepšem redu in vse v skladu z mojimi željami in prepričanji. Niti slučajno ne. Bili so tudi primeri, ko se s stališči SDS ali Janeza Janše ali drugih posameznikov nisem strinjal. Nikoli nisem molčal in sem to ne le povedal v ožjem krogu, temveč sem to pogosto zapisal tudi na svojem blogu. Priča temu so bili vedno poslanci ali člani izvršilnega odbora, ki to lahko potrdijo, pa tudi tisti med vami, ki moj blog spremljate že dlje časa. Tudi sicer, v avtoritarni, skrajno desničarski, nedemokratični, pogosto fašistoidni stranki, v kateri se vsi klanjajo velikemu vodji in brezpogojno izvršujejo njegove ukaze, ne bi bil niti pet minut, če bi opisano bilo vsaj približek resnici. Tudi ne bom, če bi se v SDS kdaj kaj takega zgodilo.

Sedaj pa poglejmo še k političnim konkurentom, točneje k SAB Alenke Bratušek, katere član je tudi Marko Bandelli. V ponedeljek sem zasledil tvit novinarja Gregorja Preaca, kjer je zapisal takole:

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1110104316088631296

Ko poslancu kršijo pravico do izražanja mnenj
Na njegov tvit se nisem odzval, ker stvari ne konkretizira in poimensko nikogar ne omenja. Se je pa na njegov tvit odzval nekdanji minister Šarčeve vlade in sedanji poslanec SAB Alenke Bratušek Marko Bandelli. Takole je zapisal: “Ste dobro prebrali njegov tvit? Marko Bandelli, mislite si o njem, kar hočete, imejte svoje mnenje o njegovih dejanjih v času ministrovanja, pred in po njem, torej tudi v času njegovega županskega in poslanskega mandata, tudi jaz imam svoje ocene in stališča o tem. Toda Marko Bandelli je državljan RS, ki so mu zagotovljene vse človekove pravice, predpisane z mednarodnimi pravnimi akti, Ustavo RS in zakoni.”

V Sloveniji veljata dva najpomembnejša akta s področja človekovih pravic in svoboščin. Naj najprej citiram Konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin iz leta 1950. V 10. členu, ki govori o svobodi izražanja, pravi takole: “Vsakdo ima pravico do svobode izražanja. Ta pravica obsega svobodo mišljenja ter sprejemanja in sporočanja obvestil in idej brez vmešavanja javne oblasti in ne glede na meje …” Na drugem mestu pa naj omenim Ustavo RS, ki v 39. členu govori o svobodi izražanja in pravi takole: “Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja …”

Ob prebiranju tvita Marka Bandellija sem se zamislil. Državljanu in poslancu državnega zbora Marku Bandelliju neznana oseba – ali več njih – grobo krši z mednarodnimi akti in Ustavo RS ter zakoni zagotovljene človekove pravice. Mož ima torej “prepoved izražanja lastnih misli”. Zato sem se na Twitterju odzval takole:

Marko Bandelli na moje vprašanje do sedaj ni odgovoril, je pa na moj tvit reagiral z “like”, kar pomeni, da se z menoj strinja. Toda na tej točki se ne bom ustavil. Ker se mi v dvajsetih letih članstva in dela v SDS in za SDS nikoli ni zgodilo, da bi mi kdorkoli ukazal, da “ne smem izraziti svojih misli”, je moja dolžnost, da naprej razmišljam in vrtam v smeri iskanja tistega ali tiste osebe, ki Marku Bandelliju tako grobo krši njegove z mednarodnimi pravnimi akti, Ustavo RS in zakoni zagotovljene človekove pravice.

Krog osumljencev za to dejanje lahko po policijsko zožim na le nekaj oseb. Ne verjamem, da je osumljenec kdorkoli od navadnih državljanov, Marko Bandelli, kakršnega poznamo, take prepovedi ne bi spoštoval. Še manj možnosti je, da bi med osumljence prištel Janeza Janšo, Mateja Tonina ali Zmaga Jelinčiča. Krog osumljencev se torej nahaja v koaliciji Marjana Šarca. To so torej lahko Marjan Šarec, Dejan Židan, Karl Erjavec, Miro Cerar, Alenka Bratušek ali morda nadkoalicijski šef Luka Mesec. Ker je med vsemi temi njegova politična šefica le Alenka Bratušek, utemeljeno sumim prav njo, da Marku Bandelliju krši omenjene, z mednarodnimi pravnimi akti, Ustavo RS in zakoni zagotovljene človekove pravice.

Poslanec državnega zbora naj stvar vzame v svoje roke
To pa je v popolnem nasprotju s podobo stranke Alenke Bratušek, ki naj bi bila  mlada, demokratična, liberalna, svobodomiselna, socialno čuteča, pravična, levosredinsko usmerjena stranka. Tako dejanje glavne osumljenke Alenke Bratušek bi naša leva politična trobila vendarle pripisala Janezu Janši in njegovi SDS, ki naj bi bila avtoritarna, skrajno desničarska, nedemokratična, pogosto fašistoidna stranka, v kateri se vsi klanjajo velikemu vodji in brezpogojno izvršujejo njegove ukaze.

Foto: STA

Naj se za konec vrnem k Marku Bandelliju. Njegove zgodbe ne boste našli v levih političnih trobilih, upam, da jo povzamejo tisti mediji, ki to niso. Marko Bandelli in vsi vi pa se ob tem zamislite. Obstajata pa še dve možnosti. Glavna osumljenka Alenka Bratušek, ki je asistirala njegovi odstavitvi s položaja ministra, tako da je njegovo “glavo praktično položila na pladenj pred Šarca”, seveda za svoj položaj in plačo, bi Marka Bandellija tokrat lahko na “trdo prijela” in Marko Bandelli bi lahko ukinil svoj Twitter račun ali na njem onemel, morda bi le rekel, da je bil “narobe razumljen”. Lahko pa Marko Bandelli stvari vzame tudi v svoje roke in si ne pusti tako grobo kršiti človekovih pravic, ki mu jih zagotavljajo mednarodni pravni akti, Ustava RS in zakoni.

Vinko Gorenak

 • Vera

  Kaj naj drugo napišem ,kot to, da so v nekaterih strankah ljudje , ki vanje ne spadajo, še manj na vodilne položaje, kar so z nedelom dokazali .Ne poznajo ustave, ne ” človekovih pravic “, zato kritizirajo tiste, ki vse te odlike imajo .

 • Franc Šink

  Hvala Bogu levih in desnih trobil kmalu ne bo več. Tehnologija napreduje.

 • SIMON ROZIC

  No, kot je Bandelli opisal Alenčico, je pravljična samo
  v postelji, ampak samo takrat ko se potrudi in ko točno
  ve kaj hoče; pri njej je lastna rit primarna, vse ostalo,
  z Bandellijem vred ni omembe vredno…

  Le poglejte kam se stiska,
  ko ji ritka tanko piska?!
  Ej, med stare že fosile,
  komunjarske velesile….

 • tasilo

  Bogi revež, tale Bajsinelli, enkrat ga bo zadavil lastni kroglc …

  • traktor

   Misliš, da mu mora šofer, preden mu zaveže kravato, porinit prst v rit? Kot še enemu majstru iz Zasavja. Bivšemu, seveda.

 • Antonius

  Korist Bandellijevega podjetja in z ustavo zajamčene pravice pa res ne gredo skupaj. Če bo Bandelli svojo pravico do svobodnega izražanja uveljavil, bo račune uveljavljene svobode izražanja, poravnala njegova firma.
  Vinko, Slovenija ni ZDA, kjer na razpisu del, svobodni trg odloča o najemniku in ponudniku storitev.
  Kučanov forum in udba sta tista, ki pri nas političnim strankam določata svobodo govora.
  Bratuškova?! Mogoče?! Ampak tudi nad njo sta veleizdajalčeva udba in forum.

 • marker

  Že samo ime SAB (Stranka Alenke Bratušek) pove vse. Ta ne da nikomur dihat brez njene vednosti, čeprav ni bila niti izvoljena. Ljudstvo je ne mara, enako kot Erjavca ne. To oblast sta nedemokratično ukradla.

  • me

   kuzla in prostitut

  • Slehernik

   Ampak res. Celo takšni samovšečneži Stalin, Tito, Mao in Hitler, partijam niso dali svojega imena, kot pri nas Cmerar, Šarac in Alenka. Mislim, da to pove vse o njih in njihovih karakterjih (pa seveda tudi o njihovih volovcih).

   • zdenko

    Ti in tvoj vodja sta vzorčen primer primitivnega delovanja!Primerjev niti vredna nista!

 • rubec

  Tudi on je kršil človekove pravice in to lastnim otrokom. Po samo dveh mesecih so morali nehati juočeju.

 • janko

  Možakar se hitro razjezi in butne kako debelo. Potem je boljš bit tih, sploh če imaš firmo. Upam, da bo uvidel, kje je iskrenost in kje mafijaštvo.

 • Olga101

  Levičarji, kamor štejem tudi bandero rosso – Bratuškovo, niso spoštovali nikoli človekovih pravic, saj so jih kršili povsod in jih kršijo se še danes!
  Bom videla, kako bodo tovariši glasovali v DZ o “kazenskem postopku” in preiskavi stanovanja brez prisotnosti (!?) lastnika, da bodo lahko miličniki po udbaških podtikali “dokaze”!???????

 • Amerikanc

  V Italiji bi bil že zabetoniran v kakšnem železobetonskem nosilcu.

 • Hun

  A temu še kar otroc doma jokajo zarad lakote, ker si je fotr kupil za prst debel zlatni lanac in švicarsko čuko?!

  • hladnik

   Slabo čuvaš ti Bandelijeve otroke. Te bo nagnal.

   • Hun

    Če ti tuje merkaš, ne sod drugih po sebi.

    • hladnik

     te jezi, ker ti nimaš za prst debel zlatni lanac in švicarsko čuko, kaj ?!

     • Hun

      Švicarske čuke mam tri. Nobena ni pod 5tisoč€. TRenutno mam na roki suunto 9baro titanium s safirnim steklom. Nismo vsi kot ti in vi. Nesposobni za dnar sužit. To niti nima veze če človek ni za trgovanhe, nesramnost pa ima vezo. Ni vecjih smrduhov kot vas je vecina na tem portalu.

     • hladnik

      “Povej mi s kom se družiš in povem ti KDO SI” ??? Poznaš to dobro, kajne ???
      Matr, smrdiš, kot kuga s tvojo bižuterijo vred.

     • Hun

      Svecksrji ukp spadate

     • hladnik

      Svečka tebi visi iz nosu. Porihtaj se, teliček !

     • Hun

      Tebi iz usrane riti.

     • stajerc5

      A ma nemoj, sa staklom od safira, bog te jebo, pa to je nemoguce, u danasnja doba, padam u nesvijest, jaaaooooo….
      Odpri spodnji deklc, pa bos videl napis INSA- Industrija satova, BG-pasaluk!!!

     • Hun

      Napusi se kurca

     • Steiermark

      Pusti reveža, naj sanja v svoji balkanski zaostalosti, kjer se meri vse, po “vrednosti” oz. višini vkradenega……. jao kako, sam ga nadmudrio…..

 • Peter

  G. Vinko, nemogoči ste, bodo spet otroci jokali, no.

 • milanček

  bandelius, sfukali so te tvoji, tja pojdi cvilit!

  • Steiermark

   kdor se v otrobe meša, ga svinje požro….

 • Peter

  Jaz bi tud delu beton, pa ne vem, taglavni betonerji, furlan pa bandeli mi zgledata tko zlo, armirano betonska.
  Lahko uspem tudi brez armature, no?

  • stajerc5

   Nic ne bo z betonom! Brez (ar) mature si lahko samo precednik zlovenske vlade, seveda ce prej uspesno naredis vsaj sest(6) popravcev!!!

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

    Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Država ne ukinja … država ne dela, država samo je,
   je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
   transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
   Država obstaja kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
   (ali pa kaviaržido kominternističnih
   in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
   skupnih poslih.

   Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
   MORATE povedati, katera!

   =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
   =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
   =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

   MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
   VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
   MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
   KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

   ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
   resnicoljubno …
   .
   Torej, tega in onega ne dela neka država (država to, država ono, država je grda … VSE TO
   JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN,ki je
   predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
   sami pa si med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina revolucije.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
     “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
     sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
     za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
     ki vam ROPAJO MILIJARDE
     v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”
     Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

     i tako dalje do tokija.

     * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  .
  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
   = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
   = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Pač ponovimo:

     leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše 2004—2008) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
     Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
     ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
     kar je znašalo 21 % BDP-ja.
     Od 2008 pa do danes

     ((—BORAT POHAR = SD = KPJ = je nabio DOLG na 55 % BDP-ja
     —POZITIVNO SRBSKA ZNOJILJA je nabila DOLG na 72 % BDP-ja
     —SRBOJUGOKOMI MURGL CENTER FORUMA 21 pa je nabio DOLG na preko 82 % BDP-ja))

     so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
     in še ropajo –
     dnevno, vsak dan bol,
     DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja (POZITIVNA MURGLSRBO JUGOKOMUNAJZIJA nje).

 • Get Smart

  Banditeli predobre ve, kaj pomeni “omertà” nje.

  Če gazda ukaže “čuti, pseto!”, kuži pač uboga, tak je kaviaržidoKOMINTERN oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI RED bil, je in bo na veke vekov.
  MURGL KOMI JUGA se dobesedno posere na človekove pravice ali pravice kogarkoli, oni poznajo samo in le gazdino “strahopoštovanje”,
  oni le “izvršavaju naređenja”.

  Gre za prastar SUŽNJELASTNIŠKI zakon, ki ga gonijo sužnjelastniške strukture.

  Ustaviti kršitelja Banditelijevih pravic pomeni OSVOBODITI Slovenijo izpod MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE in njegove nadrejene in vse tiste, ki so kakorkoli dokazano dalali PROTI LJUDEM v SLOVENIJI, zapreti zaradi ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU in konc kncev tudi zaradi zločinov nad svojim in tujimi psi.
  Sledimo?
  SAMO z OSVOBODITVIJO Slovenije izpod MURGL KOMI JUGE lahko pomagamo vsem trpinčenim.

  • Get Smart

   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še OSVOBODITI.«

   • Get Smart

    Prej boste ljudje spoznali Resnico, prej se okupacije lahko osvobodimo.

    »In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo OSVOODILA.«

 • hribovc

  sj to ni nč tazga, bumbardeliju je pač crknu termostat…

 • Hribouc

  Bodo pa otroci malo bolj jokali, pa še žena bo pomagala, če bo treba, da Bratuškovalka porihta zavest o tem kaj so to človekove pravice.
  Važen je 2.TIR in vse kar pripada barabam zdrave. Kaj Bandelli, četud je naš, kejnede!?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!