Vinko Vasle: Princese pecilnega praška ali nekaj malega o Manici Janežič Ambrožič

Vinko Vasle (vir: Demokracija)

Javna hiša RTV, posebej pa televizija, je iz petkovega dogodka, ko je v hišo prispelo žaljivo pismo z belim prahom na naslov dveh novinark – Mojce Pašek Šetinc in Eugenije Carl –, naredila cel dramolet, ki je kričal o tem, da je napad na novinarje in medije napad na demokracijo. Pri tem je posebej izstopala odgovorna urednica informativnega programa javne televizije Manica Janežič Ambrožič, ki je povedala naslednje: “Danes smo doživeli še en poskus ustrahovanja in utišanja novinarjev. Svoboda novinarstva je eden od temeljev vsake demokracije. Sporočilo novinarjev RTV je jasno: ne pustimo se ustrahovati, ne pustimo se utišati, verjamemo v dobro, odgovorno novinarstvo. In gremo naprej.”

Besede, ki jih je v temelju pred njo s svojo izjavo zanikala kar njena kolegica Pašek Šetinčeva, ki je dobesedno povedala, da je zadeva povezana s primerom sodbe prvaku SDS Janezu Janši, in se je komaj premagovala, da ni rekla, da je prašek in pismo poslal kar Janša sam. A asociacija je bila takšna, da bi prizadeti mirno lahko vložil tožbo proti ženski, ki se je skupaj s Carlovo zapisala v zgodovino TV-novinarstva na Slovenskem z vidika neprofesionalnosti, hujskaštva in tudi laži. Spomnimo se samo njenega organiziranja protesta na programskem svetu, kjer se je s smrtjo grozilo janšistom. O Carlovi je veliko povedal njen urednik v Kopru, še več o njej povedo njeni histerični, kričavi nastopi pred kamero, njene izrabe profesije, na primer v primeru kandidature Popoviča za koprskega župana, in sploh način, ki z novinarstvom nima prav nobene zveze.

Vse to je del tistega “odgovornega” novinarstva iz izjave Manice Janežič Ambrožič. Še več, notorična laž o tem, da Janez Janša organizira svojo vojsko, je ostala nekaznovana, pravzaprav, kaznovan je bil z lažjo diskvalificirani Janša, ker je napisal tvit, ki je zaradi narave napada nanj popolnoma razumljiva ostra reakcija in poskus obrambe resnice. Tožnici Pašek Šetinčeva in Carlova seveda nimata nobenega razloga, da bi bili ponosni nad pogojno zaporno kaznijo, ki je bila izrečena Janši – razen seveda z vidika sovraštva in maščevalnosti ter globoke nesamokritičnosti, ki je za obe posebej značilna.

A vrnimo se k odgovorni urednici Manici Janežič Ambrožič, ki je v TV Dnevniku izrekla velike besede, h katerim se je priključilo vodstvo RTV s poudarkom, da je svobodno in neodvisno novinarstvo eden temeljnih postulatov demokracije in da je napad na novinarje napad na demokracijo. Kar drži, razen, če gre na primer za Jožeta Možino, ki ga je ta ista Manica Janežič Ambrožič skupaj z generalnim Igorjem Kaduncem (in z udbo onesnaženo, diskvalificirano varuhinjo pravic gledalcev in poslušalcev Ilinko Todorovski) pribijala na križ zaradi nekega intervjuja, v resnici pa zaradi Pričevalcev, ki odstirajo najtemnejšo plat slovenske zgodovine. Tisto, ki se je pač ne da izbrisati. In ni bilo dramoleta, ko je Možini nekdo grozil s tem, da bi ga najraje povozil na prehodu za pešce. Ali, ko mu je grozil tip, ki hodi še danes protestirat proti Možini in Pričevalcem pred RTV. Ali pa, ko mu je grozil nek lovec. In zadeva z Igorjem Pirkovičem, ki je bil zaradi intervjuja s hrvaškim pevcem Thompsonom v lastni hiši deležen zmerljivk, da je ustaš, in ko se je to isto vodstvo z grožnjami zgrnilo nanj.

Je vse to odgovorno in dobro delo odgovorne urednice Manice Janežič Ambrožič? Tiste Manice Janežič Ambrožič, ki se oglasi na vsak pecilni prašek, na fizične grožnje kolegom in na grožnje, ki so jih deležni iz lastne hiše, pa se ne oglaša. Je to njeno odgovorno in dobro delo? Seveda ni, ker kolege novinarje deli na prvorazredne in drugorazredne. Provrazredni so lahko lažnivi, neprofesionalni manipulatorji, drugorazredni pa nastradajo zaradi besed intervjuvanca, ki so poleg vsega še resnične in dokazljive. Besede te ženske seveda izzvenijo v prazno in kot cinizem, če si v spomin prikličemo vlogo javne RTV ob zadevi “sovražni govor Janševih medijev”, kjer je ta hiša v resnici hlapčevsko podprla neustavni napad na svobodo medijev predsednika vlade Marjana Šarca – Serpentinška, radio pa je celo organiziral radijsko oddajo na temo, kako je tem medijem treba vzeti oglaševanje. Tu seveda ni več prostora za visokoletečo novinarsko etiko Manice Janežič Ambrožič o svobodi novinarstva, ki da je temelj vsake demokracije. Meja je samo pri medijih, ki ne hlapčujejo trenutni oblasti, ker oni pa očitno niso temelj vsake demokracije, ampak atmosferska motnja v enoumju.

S tega vidika je Manica Janežič Ambrožič del tiste RTV-fronte, ki – če poantiram njene besede – pomaga ustrahovati in utišati opozicijske medije, ker tako hoče oblast. Zato seveda ni nobenega razloga, da bi bili posebej solidarni z novinarskima princesama, ki sta dobili tisti beli prah, čeprav me v resnici jezi, da se to dogaja, ker povzroča solidarnost z novinarkama, ki si le-te ne zaslužita. Ženski postajata žrtvi, njunih novinarskih žrtev tako in tako nihče več ne šteje. Zato je beli prah v tej hiši podoben “terorističnemu” napadu na TV-kamero v Novi Gorici in “veliki zgodbi” o treh kao nacističnih plakatih v Velenju, kjer je pomembno vlogo igrala še ena novinarsko histerična žurnalistka Špela Kožar, ki je plakate tudi namigovalsko povezala s stranko Janeza Janše, kar se je izkazalo kot napihnjena zlonamerna laž.

Manica Janežič Ambrožič je seveda zaradi vsega povedanega tudi lahko dobila mandat odgovorne urednice potem, ko so s pogromom iz razloga politične neprimernosti s tega mesta odstranili Jadranko Rebernik.

A slej ko prej se vest oglasi in takrat ni prijetno s tem živeti.

Vinko Vasle

 • Olga2345

  Hanzi misli, da ne sme zaostajati za CNN, pa sta si prestitutki sami poslali pecilni! Lahko bi dodali še cimet za praznično vzdušje…

  • WISKY 1000

   potice tako ne zna nobena speči

 • ZatonMesecnikov

  O rezultatih preiskave potem izvemo po potrebi. Tako nismo nič izvedeli o tistem, ki je v Gorici hotel povoziti novinarsko ekipo, (moja domneva je, da je bil jezen na Dežmanov intervju in pričevalce), pa ko je rdeči džihadist vdrl na sejo programskega sveta in grozil tam prisotnim in obljubljal smrt vodji opozicije, tudi ni bilo okarakterizirano kot napad na Novinarje. Verjetno zato, ker je šlo za “zdrave” sile.

  Kot je dejal Luka Polmesec: če desničar napade novinarja, gre za kriminalno dejanje, če levičar napade novinarja, to stori v obrambi civilizacijskih pridobitev. (Luka Polmesec, POP TV, Maj 2018, Predvolilna soočanja).

  • O’Brien

   Tisto v Gorici tudi mene zanima. A niso s sabo imeli kamere?

   • ZatonMesecnikov

    Tako je, če gre za “našo stvar”..

    zadeva potihne. Tudi s kracami po kapelici na Šmarni gori, pa gesli proti kristjanom na stzolnici pa na Hoferju, kljub mnogim kameram.

    zadeva enostavno potihne, če ni v skladu z “linijo”.

    • O’Brien

     To pa res. Vse novice imajo namen.

   • WISKY 1000

    kamere so imeli zaradi lepšega,da bi drugi mislili,da so kaj delali.To je bilo vse zrežirano v naprej

 • ZatonMesecnikov

  Priimek Manice zelo spominja na priimel Ambrožič-Novljana? Naključje, ali Mladiči “naših”?

  • Hunyađi

   Vse obsod, komunizma.
   Se svojga dedka partizana se odrec, ceprou je upraviceno mrzil komuniste.

   • ZatonMesecnikov

    Hiunday, bil je NOB, ni se pa čutil partizana. Partizani so bili komunisti, on je bil pa krščanski socialist.

 • rubec

  Dokler ni snega, je Manica Janežič Ambrožič uporabna na vrtu. Po prvem snegu, paličice žal ne bo več za videt. Kaj pa, če jo tam postavimo pokonci? Tudi ne.

  • WISKY 1000

   a misliš,da bo še zrastla

  • Nšo-či

   Palčica v palčkovi deželi :). Pred sneženjem, lahko doživimo še vihar. Kdo ve, če bi pometel z majhnimi po srcu in duhu.

 • opazovalec

  “Besede te ženske seveda izzvenijo v prazno in kot cinizem, če si v
  spomin prikličemo vlogo javne RTV ob zadevi “sovražni govor Janševih
  medijev”, kjer je ta hiša v resnici hlapčevsko podprla neustavni napad
  na svobodo medijev predsednika vlade Marjana Šarca-Serpentinška, radio pa je celo organiziral radijsko oddajo na temo, kako je tem medijem treba vzeti oglaševanje.”

  Hudič je samo v eni podrobnosti, serpentinšek ni nikjer omenil kateri so ti mediji. Za vraga so se kar sami prepoznali…… Potem so pa res širitelji sovražnega govora, če sami tako mislijo.

  • xtc

   Nismo vsi butli kot ti in Posvojenček.

   • opazovalec

    recimo da sem butelj ( bútelj -na tudi -tlja [tǝl] m (ú) slabš. omejen, neumen človek:, SSKJ), samo kaj si pa potem ti, ki tega še pravilno napisat nisi sposoben? Ali ima slovenski jezik sploh možnost opisa tvojega duševnega ne-stanja?

    • marker

     …butli.. je v narečju…nje…

     • opazovalec

      To mi je znano, sam tudi uporabljam brez j, vendar SSKJ (Slovar slovenskega knjižnega jezika) pravi butelj, in učeni Anton smatra to ja balkanizem. tale naš Anto mora nazaj v odnovno šoilo in vežbat pravopis, lahko bi se pa naučil tudi srbo-hrvaščine, recimo da je to univerzalna oznaka za južne jezike, in ugotovit da butl(j)u ustreza budala….

    • WISKY 1000

     saj si

    • Aton

     Butl ti kar pristoji, sploh če si iz Lublane. “j” pa si baljkanci lahko vtikate kamor hočete!

  • Aton

   Nekateri so prepoznali fašizem njegovih besed, večina pa ne. Vedno je bilo tako…

   • WISKY 1000

    fašist prepozna fašizem in ti si to prepoznal,bravo.

    • Aton

     Boj se tistih, ki ne prepoznate…

     • Hunyađi

      #Boj se tistih, ki ne prepoznate#
      Nesmisle trosis, cepec.

  • WISKY 1000

   janička je moja soseda

   • Hunyađi

    Ti si pre vohrn, da bi pecilnega okol posilal. Prej bi sosedovo fasado podrgnu.

  • tohuvabohu

   Ne delaj se francoza, teslo komunajzarsko.

 • xtc

  Bravo Vinko.
  No velja pa dodati tole;bebavosti,ki so jih pisali ob tem dogodku družbeno politični delavci iz RTV,so naravnost pateetični,smešni in malodane umobolni oz. abotni.
  Osebno sicer niem zagovornjik takih praks ampak zanimivo je videti “kričave in ogrožene leve javne delavke”,ki kričijo kako so ogrožene,seveda pa ko so grožnje ne našim z fizično silo ali likvidacijo le teh povsem nekaj normalnega saj gre za “fašiste”.
  Še bolj smešen je bil zapis nekega debilnega levega novinarja(ke),da nas vsaka taka potegavščina stane 3000 EUR-se strinjam ampak,kdaj se bodo začeli levaki spraševati koiko nas stanejo njihove soddno hujskaške orgije proti JJ ,ki jih plačujemi davkoplačevalci ne v tisočih marveč miljonih EUR-O TEM PA NIČ?
  Vsakokrat pa spušijo-seveda ne na svoj račun ,marveč davko plačevalski,zato naj raje utihnejo.

 • Nesporni luzer 2018

  Topli bratec Vinko spet pise bedarije. Ne more in ne more prebolet, da njegov pastir ivan luzer siptarski ni na oblasti, da bi mu zrihtal kaksno dostojno sluzbo. Namesto tega pa toplemu vinku ne preostane drugega, kakor da klamfa bedarije za fake news pofl “medije” v lasti pristinskega doktorja in sekte domosralcev

  • janez55

   Ritka ga srbi, zato je siten in piše neumnosti.

   • WISKY 1000

    tebe pa peče

  • WISKY 1000

   ti je všeč naš Janez,budalo.

   • Franc Vidrih

    Tale nesporni luzer je enkrat Valter enkrat Novak, zdaj bi bil rad pa Janez Janša. Saj ne ve kaj hoče, kakor tista navadna tuni, ki bi bila rada kalvo.

  • Franc

   Gnili levičarsko komunajzerski sralec si ti in tvoji prekleti sektaški spakedrani geni, ki v svoji zgodovini poznate le ropanje, ubijanje, spletkarjenje, goljufanje in uničevanje vsega kar rdeči drhali ne prikimava in bleje kot ti sam levičarsko primitivno budalo. Tvoji rdeči zločinci so vsekakor veren dokaz kakšno pokvarjenost nosite in to vsakič znova tudi v tvojem primeru potrjujete. SRAMOTA!!!!
   Sicer pa se lepo vidi tvoja primitivna polpismenost ob uporabi slovenskega jezika ….

   • Nesporni luzer 2018

    Si to ti Vinko? Saj ni nic hudega ce si gej, to ti je tvoja politicna opcija, tvoj pastir jajo in ljudje s katerimi se druzis, vtepla v glavo da je biti gej nekaj grdega. Kar bolj samozavestno, embrace yourself!:))))

    • Franc

     Se ti vidi da si tipični komunajzerski sralec, ki vidi v vsakem ki ne prisega po levičarskih bedastočah geje, Vinkote in sovražne politične opcije. Tako kot so te naučili in preparirali tvoje gene da obsedeno vidiš sovražnike v vsem kar ni podobno partiji, prepričanim levičarjem in podmuklim levičarskim barabam. Vsekakor se vidijo vse tvoje psihoze in prividi ki ti jih kot levičarskemu trobilu pošiljajo tvoji nadrejeni od vsega strahu nadrejeni tovariščki, ti pa kot zaostali osebek kimaš in zvesto slediš svojim levičarskim bedakom.
     Si enako tup kot so vsi tvoji levičarski radikali, ki so pozabili svojo preteklo zločinsko pokvarjeno radikalnost in bi radi še nadalje samozavestno pljuvali in solili pamet z lažmi, ropanjem, spletkarjenjem in uničevanje vsega kar ne prisega vsem idiotskim podpornim levičarjem kot si ti.
     Le poglej se v ogledalo in si ozavesti svojo umazano podobo. Resnica včasih še kako boli, pa čeprav se še tako šopiriš z svojo umazano samozavestjo in ogabno podobo svojih komentarjev.

 • Aton

  > Sporočilo novinarjev RTV je jasno: ne pustimo se ustrahovati, ne pustimo se utišati,…
  In to rečejo, ko sta jih Milan in Zoki tako lepo utišala…

 • Franc Šink

  Kdo sta ta gospoda Janežič in Pašek, da imata tako slab okus ?

  • Black_hawk

   Hehe res je.

 • Hunyađi

  Se en sdsar k noce RTV placevat, direktorski stolcek pa smrduhar hinavski sprejme ko JJ vlada.

  • WISKY 1000

   komunajzarsko rtv je sramota,da se je plačuje,jaz nič več.

   • Kosobrin

    Pride izvršba, brez skrbi!

    • Hunyađi

     Mas na netu obrazec, da odjavis.Po pravilih me smes imet TV v bajti. Inspektor pa nima pravice stopit v hiso.

    • SIMON ROZIC

     Zakaj le? Nobene pogodbe nisem nikoli v življenju podpisal z RTV. SL.
     Tistimi, s katerim bom pogodbo podpisal, bom tudi plačeval, in postal
     delničar; imel željen vpliv ! RTV SL je čista državna prevara še iz “poštene”
     Yuge!

   • Hunyađi

    Sam hinavsk kukas, ko so pricevalci na sporedu.

    Ko bo Mozina zopet direktor bo pa domobranska pa se ne bom pizdil kot sm se vcas, da moram nacionalno tv placevat.

 • Black_hawk

  So si kar lepo prilastili celo RTV, narod jih naj pa plačuje, do kdaj????

 • WISKY 1000

  Vinko,četitke,levakarje resnica boli.

 • Janez Novak

  V tej državi smo imeli že kar nekaj napadov s “pecilnim praškom”, ki bili izvedeni ob pravem času na prave osebe. Nikoli pa nismo nič slišali za kak epilog teh “napadov”. Če že prašek ni bil pravi, je kljub vsemu bila izza njega prava oseba. Gre za režirane režimske napade? False flag operacije?

  • WISKY 1000

   sami sebi pecilne pošiljajo,levaki so zviti,in lažejo kakor pesek teče.

  • pajot

   Štefka je pekla potico,pa ji je ostalo malo praška. Pa ga je poslala še malček Evgenu,da se še on posladka.

 • Kosobrin

  Kako se sprenevedate, napis ni grozil janšistom, temveč janšizmu. In to je zame velika razlika! In gospod Vinko Vasle, na kakšen nivo pisanja ste padli! Vas res ni niti malo sram?

  • Aton

   Le tvoja vest se oglaša…

   • Kosobrin

    Moja vest je čista kot solza.

  • WISKY 1000

   to je isto,vsi ju bomo tožili

  • pajot

   Imaš prav,janšizmu. Se pravi smrt ne samo Janši,temveč vsem njegovim pristašem. Tako kot leta 1945.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Tako je. :)

    PS: Smrt Janšizmu. :)

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Oni ne poznajo sramu. :)

   PS: Dokazano! :)

  • xxxxxx yyyyy

   Saj ga vidiš kaki je kot bi bil na kakih gobah

  • tohuvabohu

   Ne delaj se francoza, bedak.

 • Kosobrin

  Manica Janežič je vsega spoštovanja vredna novinarka – seveda ne na Novi 24!

  • WISKY 1000

   kar je rdeče ostane rdeče

   • Hunyađi

    Slovenka je in lepa zenska.

   • xxxxxx yyyyy

    A tud vaš jajo je ostal rdeč.!

  • SjtVpbslS

   Pa, saj veš, da tebi nihče ne verjame.

  • samotoje

   Ti imaš pa izjemno nizke vrednostne kriterije.

 • Hunyađi

  Ene so princese pecilnega praska, drugi princi teme.

  • učko

   Mali škrat pa je “kralj teme in svinčenega jutra” !

   • Hunyađi

    Učko pa bučko. Malo za salo malo
    za hec.

  • SjtVpbslS

   Obstoja pa še lažnivi princ zgoraj, kajne. Lepo si se predstavil. Bravo !

   • Hunyađi

    To se pa lovis v mrezo, nastavleno ravno zate.

 • bubamara

  Manica se ima za elitno novinarko, ki uživa ob novicah iz sveta. Njen pogled, ko je vodila Slovensko kroniko je povedal vse: sovražim govoriti o vasuci imenovani Slovenija. Jaz sem elitna novinarka iz Grosuplja. Jaz sem kaviar komunistka.

 • Šobar Davorin

  Vasle! Vinko!

  • Vojteh Dovč

   vinka

 • Ales

  Res žalostno da se Vasle gre te neumnosti. Na RTV so novinarji, tukaj pa skrajneži in nestrpneži pišejo kar želijo. Sramota za Slovenijo da sploh to dovoli. Naj vzamejo za vzor Hrvate.

  • SjtVpbslS

   Zdaj pa še dokaži te tvoje zlonamerne navedbe, če res misliš, da je resnica, kar si zapisal !

 • Gr Enze

  TO NI VEČ NACIONALNA TELEVIZIJA IN RADIO AMPAK KOMUNAJZARSKA TROBENTA RDEČIH IDIOTINJ IN IDIOTOV , KI JIH MORAMO ŽIVETI Z NAROČNINO ČEPRAV BI JIM BOLJ PRIPADALA IDIOTSKA OSKRBNINA NA ZAPRTEM ODDELKU V KAKŠNEM DOMU !

 • Joško

  Nebi se čudil, če bi se pokazalo, da sta si omenjeni “novinarki”, kar sami poslali pecilni prašek!

 • if

  Na MMC sem dogodek s pecilnim praškom komentiral takole: “Prašek očitno ni nevaren, nevarni so novinarji RTV SLO”.
  Odziv portala je bil “Komentar uspešno poslan”. Komentarja niso objavili, bil je cenzuriran.

 • ljubinica

  “Verjamemo v dobro, odh
  govorno novinarstvo” , pravi Manica.
  Kateri so kriteriji za dobro in odgovorno novinarstvo? A kriterije dolocita Kucan in Sarec?
  Skoraj vsi novinarji na RTV so skrajni levicarji, sploh na Radiu. A je levicarsko pristransko novinarstvo isto kot “dobro novinarstvo”?
  “Svoboda novinarstva je temelj demokracije.”
  Ha ha . To pravi Manica, urednica medija, ki sodeluje v pogromu na svobodno novinarstvo …
  Pokvarjena zenska.

  • bubamara

   Res je pokvarjena. Novinarstvo v SLO še nikoli ni povohalo novinarstva. Zamolčati novice in poveličevati nenovice, to je greznica, ki jo predstavlja tudi elitna novinarka z Grosuplja.

 • Flower Power

  največja napaka domosrancev debilnih je bila da so dotični novinarki imenovali za prostitutki,če bi napisali presstitutki bi se lahko še nekako izvili…..pač če si kreten si pač kreten……

 • Lojz

  Vinko je še en v vrsti bivših komunistov, ki so bili večino svojega življenja v partiji in s tem priviligiranci. Danes pa so člani sekte bivših komijev SDS.

 • jjajo ljuzer največji

  zadnji stavek je dovolj poveden – samo upamo lahko, da se komunajzarski piškici in zdaj kleropedrajsku Vasletu Pujsu enkrat oglasila vest. in se bo nehal prodajati tretjerazrednim orbanovskim pisunom in njihovim portalom z lažnimi noriški pedrajskastimi štorijami

 • david23

  “Besede, ki jih je v temelju pred njo s svojo izjavo zanikala kar njena kolegica Pašek Šetinčeva, ki je dobesedno povedala, da je zadeva povezana s primerom sodbe prvaku SDS Janezu Janši,…”
  Menim, da bi g. Janša v tem primeru moral vložiti tožbo in zahtevati najmanj 6.000 EUR kot odškodnino.