Zakaj levičarji strašijo, da je Janša nevaren za demokracijo? Ker se bojijo svobodnih ljudi!

Blaž Zgaga in Gregor Repovž (Foto: STA)

Pozornemu bralcu v času, ko se kaže možnost, da bi Janez Janša po odstopu Marjana Šarca utegnil sestaviti desno-sredinsko vlado, ni ušlo, da vsi govorijo o demokraciji. Še posebej tisti na levici, ki jim morebitna nova vlada ni po godu. Celo več. Strašijo, da bo z demokracijo konec, če upravljanje države prevzame predsednik SDS.

Tako je Blaž Zgaga, ki je bil leta 2007 eden od pobudnikov pisma 571 levičarskih novinarjev in “novinarjev” (TUKAJ), na družbenem omrežju Twitter zapisal, da bi bil Janez Janša kot premier nevaren za demokracijo v Sloveniji in Evropski uniji. Nekaj podobnega je razbrati tudi iz komentarja urednika Mladine Grege Repovža, ki je zaključil (TUKAJ): “Poslanci v parlamentu niso za to, da bi postavljali vlade. Seveda delajo tudi to. A na splošnih volitvah jih volimo zato, ker so varuhi demokracije.”

Najbrž ste opazili, da nihče ne govori o svobodi. Zdi se, da se komentatorji tega izraza bojijo. Če ga že omenijo, ga skupaj z demokracijo, kar napeljuje na misel, da sta demokracija in svoboda eno in isto.

Ustava ščiti svobodo
Na prelomu osemdesetih v devetdeseta leta prejšnjega stoletja je vzhodna Evropa doživela pretres. Padli so komunistični režimi, kar je poželo navdušenje in aplavze po vsem svetu. Najpomembnejša posledica teh dogodkov je bila zamenjava političnega sistema. Enostrankarski socialistični sistem je večinoma zamenjala parlamentarna demokracija. A sama zamenjava sistema ni bila dovolj, da bi ljudem prinesla svobodo.

Demokracija in svoboda sta različna pojma. Demokracija pomeni način vladanja, kdo bo vladal, kdo bo upravljal državo. Govori predvsem o tem, kako bodo zadeve potekale v javni sferi. Tistih zadevah, za katere se je ljudstvo odločilo, naj jih namesto njih opravlja nekdo drug. Zato demokracija temelji na mnenju večine. Po drugi strani je svoboda način delovanja v zasebni sferi brez vmešavanja države. Pomeni, da svobodni posamezniki svobodno izberejo, kako bodo komunicirali (trgovali, poslovali in tako naprej) med seboj. Ključna pa je ustava. Ta določa mejo med javnim in zasebnim sektorjem, med demokracijo in svobodo. Povedano drugače. Ustava ščiti svobodo pred demokracijo, ščiti svobodnega posameznika pred samovoljo večine, ščiti svoboščine posameznika.

Zato se levičarji bojijo
Ena teh je svoboda govora. Če to ne bi bilo zapisano v ustavi, bi lahko zakonodajalci (parlament, se pravi poslanci) svobodo govora zelo omejili. Podobno je na ekonomskem področju. Ekonomska svoboda pomeni, da imajo posamezniki pravico do lastništva, do nakupa in prodaje lastnine, do delovanja v dejavnosti, ki si jo sami izberejo. A (tudi v zahodnih demokracijah) prihaja do vdora političnega procesa na ekonomsko področje, s čimer se krči polje svobode.

Urednik mladine Grega Repovž. (Foto: STA)

Ko ljudem to razlagate, vas le debelo gledajo. Kar je razumljivo. Indoktrinacija, da sta demokracija in svoboda eno in isto, še kako deluje, čeprav je vsa stvar zelo enostavna. Svoboda je pravica posameznika, da deluje in razmišlja, kot si želi. Po drugi strani je demokracija sistem delovanja vseh prebivalcev prek izvoljenih predstavnikov ljudstva. Svoboda se torej nanaša na posameznika, demokracija govori o kolektivu, o večini prebivalstva.

Generacije nazaj so to razliko razumele. Razumele so, da je treba zaradi razlike moč vlade in izvoljenih predstavnikov ljudstva zelo omejiti. Žal so sodobne generacije pozabile na to izročilo, začele so dopuščati vladi, da počne stvari, za katere ni pooblaščena. Zato tudi ne razumejo Janeza Janše, ki večkrat poudari, da se v Sloveniji še nismo osvobodili, česar se levičarji bojijo in strašijo pred predsednikom SDS. Bojijo se svobode, bojijo se svobodnega posameznika, ki bi spregledal, da leve elite uporabljajo in zlorabljajo demokracijo izključno za svojo korist in obrambo privilegijev. To so pravi sovražniki človekovih pravic.

Ideja progresivnih je, da je demokracija orodje, s katerim se ljudi prisili, da se obnašajo, delujejo in razmišljajo tako, kot so si oni zamislili. In pri tem se sklicujejo na večino. Panika jih zgrabi, ko samo pomislijo na možnost, da ljudje ne bi več slepo sprejemali njihovih laži in zavajanj. Lahko da so poslanci varuhi demokracije, nikakor pa niso avtomatično varuhi svobode. Brez svobode, ni demokracije, demokracija ne pomeni nujno svobode. Demokracija, ki ne temelji na svobodnem posamezniku, je tiranija. Zato lahko tudi vlade iz ozadja postavljajo drugi. In predstavnike levih političnih opcij, ki so nagnjeni h kolektivizmu, boste redko slišali govoriti o svobodi.

Jože Biščak

 • Peter

  Demokracija je…če so na oblasti naši in se nemoteno trpa v svoje žepe. Demokracija se neha takoj, ko je na oblasti kakšen drug, no.

 • AlojzZ

  Ja, svoboda in demokracija sta dve različni zadevi. Se strinjam. Kljub vsemu pa si še osvežimo spomini, kaj o demokracije pravi sloviti Sokrat:

  »Demokracija bo plačala, ker bo hotela ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim ga bo dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot starejši, ženske bodo hotele biti kot moški, tujci bodo hoteli staroselske pravice in demokracija jim bo to dala. Tatovi, goljufi in moči željni kriminalci bodo želeli pomembne državne funkcije, kar jim bo demokracija omogočila, in ko bodo ti demokratsko prevzeli oblast, se bo rodila hujša tiranija, kot je vladala za časa katere koli monarhije ali oligarhije.«
  Tako Sokrat v petem stoletju pred Kristusovim rojstvom.

  Sokrat je zahteval intelektualno demokracijo – glasujejo lahko samo tisti, ki zadeve družbe dobro poznajo in ki so o posameznih problemih temeljito premislili. Bi mar ladjo družbe na viharnem morju prepustili neuki množici? Ne. Za to sta potrebna znanje in spretnost.

  “Če tisti trije“, ob čemer je pokazal na pastirje na bližnjem hribu, “lahko preglasujejo Platona in mene, potem se ti poščijem na demokracijo“, je strokovno, filozofsko in modro pojasnil Sokrat. In tisoče let kasneje dejstva to dokazujejo…..

  • Simon Rožič

   …meni si lepo razložil; – in kdo bo rdeče ” revolucionarje ” za svoj žep, prepričal, da
   je imel Sokrat prav !? 80 let star komunizem?

  • Lokomotivführer

   “Bi mar ladjo družbe na viharnem morju prepustili neuki množici? Ne. Za to sta potrebna znanje in spretnost.”…
   in da tiste množice niso čisto neuke, jim preko MSM sufliramo pravo mnenje in izbor na volitvah, pa čeprav zato uporabljamo laži. V njihovo dobro, da niso neuki… Sicer pa bi lahko krog volilne pravice zajemal le davkoplačevalce, …

  • 0 Cool

   No ja vsaj 50 % volilnega telesa ne hodi na volitve. Tako so vsaj le-ti dovolj zreli (intelektualci). Ker vidijo, da ne ena ali druga opcija ni sposobna.

   Je pa itak že Mark Twain rekel, da če bi volitve karkoli spremenile, da bi bile prepovedane.

 • Iva

  Na protestu Rešimo Slovenijo (oktobra 2019) sem nosila transparent
  ZA svobodo govora, resnico v medijih in pravno državo ter
  PROTI MAFIJI v pravosodju, zdravstvu, financah, …

  Ko sem oponirala piscem v Delu (Luka LISJAK Gabrijelčič) in ONI (urednica), ki jih na shodu ni bilo, pisem niso objavili. Cenzura je že od nekdaj pomemben instrument za ščitenje nedemokratičnih režimov (diktatur) in uredniki medijev so del tega sistema.
  Repovž in Zgaga sedita v medijskem gnezdu s strani ORGANIZACIJE vodenega SLO nedemokratičnega(!) režima, ki ga na zunaj vodijo režimsko vodene LUTKE, od samooklicane kandidatke za EU komisarko AB, preko etičnega C, do šarastega imitatorja, ki ima “tajnega” pomočnika D!
  Tranzicijska levica se najbolj boji sposobnih, neodvisnih politikov in strokovnjakov, zato jih medijsko stigmatizira (indoktrinacija) ter skuša prikazati kot politične sovražnike.
  SLO JANEZ (Janša) je vzdržal ne le orkestriran medijski inženiring, ampak tudi montiran politični proces. Če velja pravica, morala in etika mora biti taka oseba končni ZMAGOVALEC!

  • Boštjan

   Ja, pa ja.

   • Minovak

    Ja in nič drugače, to je dejstvo, pa, če verjameš ali ne je tako. Sicer pa to vejo že v osnovni šoli, kjer že znajo razlikovati kaj je res in kaj ne, kaj pa ti…?

  • Antonius

   Ko se ideologija dokoplje do oblasti je eno prvih njenih dejanj, podreditev sredstev javnega obveščanja in podreditev policije, tožilstva in sodstva.
   V polpretekli zgodovini si je informativni tisk prvi podredil komunistični revolucionar Lenin, enako je ravnal Mussolini, za njim si je ves javni tisk podredil nacionalsocialistični Hitler, morilski Tito je sledil zgledu ideoloških predhodnikov, zamrznjeni partijski veleizdajalec pa v Sloveniji nadaljuje njihov vzgled.
   Janša in SDS je *skrajna, ekstremistična desničarska stranka*, ker nam tako dopovedujejo in lažejo Kučanova sredstva javnega obveščanja. RtvS mu moramo lastniki električnih priključkov celo proti svoji volji plačevati.

   • Natjer

    Sedaj je pa res že skrajni čas, da bodo ljudje spregledali in uvideli, da vedno bolj tonemo nazaj v prejšnji režim.

  • Hribouc

   Bravo, Iva!

 • Mademoiselle

  Svobodo je težko imeti, če nimaš zelo močnega sistema vrednot, odgovornosti, kaj je prav/narobe. K temu mora najprej težiti vsak sam, no seveda tudi država. Kakšna je pa to država s skorumpiranim sodstvom, javnimi službami, ipd… ki si še Jugoslavijo za vzor postavljajo…pa vemo.
  V Sloveniji bi samo svobodno kradli, drugo težko.

 • Vera

  A frizerjev v Ljubljani primanjkuje ?

  • centurion

   Psihiatrov tudi.

   • WISKY 1000

    Psihopatov pa je dovolj

    • samotoje

     Toliko, da jim cena pada.

 • Boštjan

  Kdor zmaga na volitvah, je predstavnik vlade, vendar mora sestaviti koalicijo. Nekje vmes ni relalistično, ko se stranke kupčkajo in jih odnese, kamor piha.

 • tohuvabohu

  Pri vsej tej kolobociji je najlepša novica, da bosta nabijač Cmero in nadloga Erjavec izginila iz javnosti, vsaj upam.

  • baubau

   Upajmo,ampak Kitajci so ravno vstopili v podganje leto. Podgane in drugi vseh sort zajedalci prežive povsod in se vedno rešijo,tudi če se vse drugo poruši. in potone…

 • Rocky

  Demokracija je da lahko kogarkoli posljes v pizdo materno on pa lahko gre kam mu pase…

 • Peter

  Svoboda govora je, dokler naši govorijo, kar hočejo. Će hoče kdo od nenaših kaj povedati, pa se svoboda govora konča, no.

  • 0 Cool

   In Andrej Čuš faše “bele prahce”, Zvonko Lah plača 5.200 € kazni,…

 • centurion

  Ta dvana fotkah se prosto gibljeta
  izven USTANOVE za mentalno zdravje
  in brez spremstva odrasle osebe, ki bi ju
  nadzirala z elektrošokerjem?!!?!??

  • Hribouc

   Kašn šoker?
   A un iz bukovega lesa en meter doug?

 • šmentanamuha

  Patetični pedri levice … mijavkajo, se derejo in grozijo …

 • NoName

  Komunisti in njihovi privrženci so največje zlo in grožnja demokraciji.

 • Minovak

  Levo mafijo je neverjetno strah pred razkritji njihovih kriminalnih dejanj, ki so delno že bila razkrita, samo odgovarjal ni nihče, najbolj pa jih skrbi za vse neupravičene privilegije in izgubo za lase privlečenih delovnih mest, ki so sama sebi namen in ogromno breme za vse davkoplačevalce (42.000 je samo borčevskih dodatkov), zato bodo naredili vse, tudi čez trupla (dobesedno), da ostanejo pri koritu. Samo od nas je odvisno, da to preprečimo in končno zaživimo pravo demokracijo, kot jo zaslužimo.

 • alojz

  Če poenostavimo. Demokracija je, če večina uveljavi šeriatsko pravo. In do smrti kamenjajo žensko, ki je šla sama v nakupe. Svoboda je pa tisto kar pri nas počasi izginja po zaslugi “demokracije”.

 • Black_hawk

  Že na videz so drugačni kot večina Slovencev. Že to nekaj pove.

 • macon

  Bojijo se EKONOMSKO svobodnih ljudi, ker jim ne bi mogli prodajati laži in gospodovalnih poz.

  Hkrati se bojijo, da se bo končala njihova milijardna kraja, ker načrtno in organizirano kradejo iz vseh državnih podsistemov.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Čujte desnosučni…to je Slovenija… to je “vaša” Slovenija, kjer je politika ring, kjer ste vsi že poškodovani od desetletij desničarskega populizma… dežela, kjer stranka SDS še leta 2020 preganja komuniste…pa čeprav so danes bivši komunisti res samo še v SDS-u !!!

  • centurion

   Anton Peinkiher,
   Kazen 13.000€€€+++,
   pa še OPRAVIČILO….

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

   • Smo-vas-in-še-vas-bomo

    Nikoli se ne bom opravičil…NIKOLI !!!… Pa plačal tudi ne bom…100% !!!

    • centurion

     HAHAHAHA,
     Bodeš Anton Peinkiher, bodeš.
     So te že- in še te bodo- vaši sodniki.

 • karlina
  • Unikatna

   Včeraj je bil na POP-u..ta govori kot, da ima polna usta žgancev…nisem ga mogla poslušati…c c c,…od kje jemljejo te ljudi?

  • Jan Kovalski

   “Izbris državljanov”
   Že tu se direktno zlaže. Ni šlo za državljane ampak za tujce brez statusa v novonastali državi.
   In ureditev z ustavnim zakonom (individualna obravnava) je ovirala in nasprotovala levica in tudi z zagotovili, da ne bo odškodnin. Danes so odškodnine in individualna obravnava. Zaradi tega nasprotovanja je bilo prisiljeno posredovati Ustavno sodišče in na podlagi tega še evropsko sodišče.
   Zaradi nasprotovanja levičarjem smo dobili prekomerno število novih državljanov, ki jih drugače ne bi. Ne gre za nikakršno krivdo SDS-a.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Zakaj levičarji strašijo, da je Janša nevaren za demokracijo???… Zato ker Janez Janša ves čas ustvarja izredne razmere, ki ves čas razdvaja in ki ima zato zadnja leta poseben propagandni stroj, ki jim ga financira prijatelj Viktor Orban.

  • macon

   Baraba pokvarjena lažniva. Tudi za tvojo bednost pride kazen.

   Ko bo demokracija, boš pred sodniki.

   • Smo-vas-in-še-vas-bomo

    Čuj maček posrani…Janša oz. SDS je ta pakt z Orbanom naredila, da bi si z njegovo pomočjo omogočila vzpon na oblast v Sloveniji. Leta 2018 ji ni uspelo in Orban je bil jezen. Zdaj ima Janša novo priložnost, da izvede pričakovano…in Slovenija bo prišla na črno listo v EU !!!

  • centurion

   TONČEK,
   Anton Peinkiher,
   Kazen 13.000€€€+++,
   pa še OPRAVIČILO….

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

 • Peter

  Baje je janša fašist. Mi ve kdo povedati, zakaj, no?

  • macon

   Zato, ker je proti komunistom (ki hkrati tumbajo, da je največji in najhujši in najslabši komunist, hkrati ko se napihujejo, da so levi, je biti komunist za Janšo slabšalno) in ker preprosti verski blazneži svet vidijo samo v opozicijah: naš-njihov, dobro-zlo, belo-črno…

   Biti levičarski vernik pomeni biti tudi precej omejen in neumen.

  • Smo-vas-in-še-vas-bomo

   Zato ker Janez Janša ves čas ustvarja izredne razmere, ki ves čas razdvaja in ki ima zato zadnja leta poseben propagandni stroj, ki jim ga financira fašist Viktor Orban…Kapish?

   • centurion

    Anton Peinkiher,
    So te že- in še te bodo- vaši sodniki.

   • WISKY 1000

    A doza ti še kar deluje

  • samotoje

   Nima smisla spraševati. ZKS je tako rekla.

 • Van Der Waals

  BOJIJO SE JANŠE…. 1MILJARDA ZA NE VLADNE ORGANIZACIJE, MLADINO KUPUJEJO SAMO JAVNE USTANOVE, KUČAN IN BORČEVSKE PENZIJE. VELIKO JE KRUHO BORCEV ZA JAVNI DENAR.

 • Peter

  Svoboda govora je tudi to, da ekstremnega levega fašista tukaj ne brišejo, na portalu osrednje javne hiše pa vsak komentar, ki ni ćisto po njihovi volji, hitro izgine, no.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Čujte voluharji, na koga vas zdajle spominjajo posrani poslanci DZ? Priznajte, glede na to, da je vrhovno sodišče nedavno razveljavilo obsodbo zoper domobranskega izdajalca Leona Rupnika, vam malce potegnejo na kolaborante, ha? Verjetno ste si rekli… hej, tako nekako je med vojno izgledala kolaboracija! A niso tudi kolaboranti rekli… “Naredili bomo to, kar bo za Slovenijo najbolje!”…in sklenili pakt s Hitlerjem!?!?

  • centurion

   Bodeš Anton Peinkiher, bodeš.
   So te že- in še te bodo- vaši sodniki.

   Anton Peinkiher,
   Kazen 13.000€€€+++,
   pa še OPRAVIČILO….

  • Black_hawk

   Leta 2020 smo. Hitler je umrl leta 45.

 • lokec

  Ko smo se v osnovni šoli učili o fašistih, je bila v čitanki slika, ki mi vedno pride na pamet, ko slišim besedo fašist. Ta slika je na povezavi.

  https://static.vecer.com/images/slike/2019/04/24/o_6225330_1024.jpg

 • janko

  Voluharje živeče v rdečih oblakih poslat v tovarno delat. In pika.

 • mginko

  “Levaki : Zakaj je Janša nevaren za demokracijo?” – Ne za demokracijo, pač pa za stare udbomafijce in njihov podmladek, ker gre v demokraciji za mafijce pot proti novim bodočim arestom v Dobrunjah.

 • mare

  Strašijo, ker se bojijo za svoje privilegije.

 • xtc

  Socializem lahko preživi določen čas je samo v prieru vzpostavite dovolj velikega ovčjega tropa,,močni posamezniki niso zaželjni saj ovči trop razbijajo zato jih je trebaa eliminirati.
  Družbeni napredek nikoli ni temeljil na ovčjemtropu marveč individumih.

 • Black_hawk

  Intelektualec s srednjo šolo, kje ste pa še to videli.

 • Peter

  Odgovor je zelo kratek.
  Ker se bojijo za svoje privilegije, no.

  A, mare je isto malo prej napisal….

 • Joško

  A je Repovž že uspel diplomirati, ali je še vedno gimnazijski maturant?

  • Peter

   Za agit prop ne rabiš diplome, no.

  • rabbit

   Pa še to mu je najbrž ata Luc kupil.

   • Joc 52

    nemec, jankovici,….

 • Hribouc

  Kurbe totalitarne, sfukal vam bomo vašo vukojebino prej al slej, ampak temeljito.

  Postati boste enkrat morali Demokrati, Svobodnjaki, Poštenjaki, Resnicoljubi, Rodoljubi, Človekoljubi in skromni ljudje!

  Vemo, da je to za totalitarne koritarsko tovarišijske hudičevce grozovito težko.
  Kar ritajte in skačite in pizdite, vaš čas prihaja ! Dolgo ste prosili.

 • mapu

  Levičarji se bojijo svobode na vseh področjih, vedno rabijo nekoga, da jih vodi, svojo glavo uporabljajo izključno zato, da se ne vidi slama.

  • piko8

   Levičarji imajo glavo zato, da jim ni porebno nosit slame po pazduho!!

 • rabbit

  Slovenski levičarji se bojijo Janše izključno iz razloga, da jim bo odvzel prostor pri koritu in bodo morali začeti delati, ker pa so leni, pa govorijo o Janši kot nevarnosti za demokracijo.

 • Jan Kovalski

  Ljudmila Novak za Večer pred cca 4 leti:

  “Država je pomembnejša od posameznika.

  https://twitter.com/novaslovenija/status/789717639140638720

  Če sem si takrat mogoče domišljal, da gre za pomoto je sedaj očitno da to ni to in da gre za njen etatistični svetovni nazor.

  Ljudmila Novak za Večer letos:

  Vprašanje: “Kakšna je po vaše možnost oblikovanja alternativne večine? Mnogi ocenjujejo, da se je zdaj, po Šarčevem odstopu, moč predsednika SDS Janeza Janše povečala in je precej večja kot po volitvah, ko z njim sredinske stranke niso želele sodelovati, ter da drži v rokah ključe do predčasnih volitev ali alternativne večine.”

  Ljudmila Novak: “Menim, da v Sloveniji prihaja čas, pa tudi v Evropski uniji, ko bo treba interese države postaviti pred interese stranke ali kateregakoli posameznika. Vem pa, da marsikdo tega ni sposoben narediti.”

  https://www.vecer.com/intervju-ljudmila-novak-jansa-z-destruktivnimi-ravnanji-skoduje-desnici-10123758
  =====================

  Stranka NSi se prodaja kot liberalna stranka, vendar ni liberalca ki bi svobodo posameznika postavljal na nižje mesto od interesov npr. občine, pokrajine, države, EU ali svetovne vlade. Ko pa dobro vemo, da demokracija lahko privede na oblast diktaturo, kar smo vedno bolj priča ne samo v Sloveniji pač pa tudi v EU. Pri nas se ta trenutek terorizira in pošilja policijo na vrata stanovanj tistih, ki so npr. na družbenem omrežju všečkali kakšno objavo, ki kritizira sedanje oblastnike (npr. Tanje Fajon).

  Kot sem že pred leti napisal, da stranka NSi liberalizem izkorišča za pozo, da bi ugajala podjetnikom in se prodaja za krščansko stranko, da bi pridobivala volilce. Da to dvoje ne gre skupaj in da je stranka ideološko konfuzna in pozerska, tako kot je bila pozerska ta njena zadnja poteza ko se je proglasila da se pomika na politično sredino. “Mi zajemamo z desne in z leve”.

  A je to stališče stranke NSi?
  A je zato Ljudmila glasovala za peticijo s katero so “privili” Poljsko, ki se želi znebiti svojih postkomunističnih sodnikov, v resnici pa jim gre na živce njihovo nesprejemanje migrantov? Podobno kot izkljućitev Orbanove stranke iz EPP.
  A zato stranka NSi podpira spremembo volilne zakonodaje, da bi pomagala povečati centralizacijo države? (država je pomembnejša kot posameznik).

  • baubau

   Ja,na Kitajskem ta tip Milkine demokracije že od Maa dalje tako deluje…

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Čujte voluharji, na koga vas zdajle spominjajo posrani poslanci DZ? Priznajte, glede na to, da je vrhovno sodišče nedavno razveljavilo obsodbo zoper domobranskega izdajalca Leona Rupnika, vam malce potegnejo na kolaborante, ha? Verjetno ste si rekli… hej, tako nekako je med vojno izgledala kolaboracija! A niso tudi kolaboranti rekli… “Naredili bomo to, kar bo za Slovenijo najbolje!”…in sklenili pakt s Hitlerjem!?!?

  • Kapodistrias

   Kreten!

 • lokec

  Pa naj sestavi JJ vlado, da bomo tudi mi imeli malo demokracije in malo svobode.

 • SALZ

  Reporter piše da bodo v primeru nove vlade zahtevali da sds ne dobi nobenega resnega ministrstva( obramba policija sodstvo) če to drži so pa boljše volitve vse te resorje so imeli levičarji do sedaj zato je povsod katastrofa .Strici že pogojujejo in izsiljujejo.

 • šmentanamuha

  Patetični pedri levice … mijavkjajo, se derejo in grozijo …

 • šmentanamuha

  Na forumu se spet nekaj dogaja. Nekdo je zbrisal všečke, meni pa je sredi pisanja izginil post.

  • Joc 52

   ???

 • šmentanamuha

  Dragi bralci in forumaši,
  to čemur smo priča, je teptanje volje ljudstva s strani levičarskih politikov, ki si domišljajo, da je njihova pravica, da onemogočijo zmagovalca volitev. To početje imenujejo demokracija in ga je požegnal Milan Kučan osebno.

 • Jani Steiner

  A zgaga še vedno tlači slovensko zemljo???? Pa so rekl da ga ni več, kaj zdaj? A je al ni?

 • piko8

  Zgornja umotvora na prostem trgu ne preživita niti mesec!!
  Tako pa lepo ribarita v kalnem, z denrjem 3krat preplačane medicinske opreme in na račun leto dni dovgih čakalnih vrst v zdravstvu!
  repovž na sliki je pa tako, kot bi ga z butar rikverc zjutraj potegiv, spoh neve, kaj mu dogaja!!

 • Amerikanc

  To je pa malo težje berilo z Šurca, Repovža on Zgago. Svobodo si oni predstavljajo samo pod srpom in kladivom.

  • Peter

   Ampak sta zašvasana skupaj, srp pa kladu, da ne bi blo treba kaj delat z nima, no.

 • milanček

  kreteni, ko pride g. Janša, jim ukune vse bonitete! Slovenci, a ste še pri pravi pametiki!

 • Olga101

  Bo treba delat…. To pa tovariši ne znajo! Znajo se samo pasti na tujem!

  • Joc 52

   Na trgu ne prezivijo minutke

 • etrusk

  Zakaj , ker se Janša bojijo kot hudič križa