Konservativec Shapiro: Pogled levice na vlogo otrok v družbi je sprevržen

Datum:

“Prepovedan splav za levico predstavlja nekaj nepojmljivega, saj bi to pomenilo, da se morajo soočiti s tem, da imajo moralne posledice, da vrednost življenja ni arbitrarna in subjektivna, da imajo ženske in moški dolžnosti do svojih otrok. Vse to izpodbija njihov osnovni pogled na svet. Da bi to logiko podvrgli volivcem, je sramota, ki je levica ne more prenesti. In uporabili bodo vsa orodja v svojem arzenalu, da preprečijo to možnost,” je prepričan Ben Shapiro, ameriški konservativec, ki je komentiral panično stanje v ZDA zaradi morebitne razveljavitve ustavne pravice do splava “Roe Vs. Wade”.

Prejšnji teden je v ZDA v javnost pricurljal osnutek odločbe vrhovnega sodišča oziroma sodnika Samuela Alita v zadevi “Dobbs proti Mississippi”, v kateri naj bi se obravnavala razveljavitev ustavne pravice do splava. Zadevo je komentiral tudi Ben Shapiro, eden najbolj znanih konservativnih političnih komentatorjev, ki ga panično stanje ameriške levice ne preseneča, saj je po njegovem mnenju otrok za levičarje le “orodje”, splav pa rešitev, da se jim ni potrebno ukvarjati s posledicami, ki jih prinesejo njihova dejanja. Levičarji so po osnutku, ki ga je nekdo anonimno posredoval Politicu, ki je o tem pisal, zagnali paniko, odšli na ulice, po poročanju nekaterih tujih medijev pa so odhajali celo na dom k sodnikom in grozili njim in njihovim družinam.

Potrebno je omeniti, da je sodnik Alito pojasnil, da ustava državljanom vsake države ne prepoveduje urejanja ali prepovedi splava in da sta si Roe in Casey (trenutni aktualen primer) to pooblastilo prisvojila. Shapiro se s tem strinja, saj je prepričan, da je vrhovno sodišče zgolj uzurpiralo oblast, da bi s svojimi političnimi prepričanji utišali ljudstvo. Nacionalna polemika o splavu s primerom “Roe” ni bila končana, ampak zamrznjena, s tem pa naj bi številnim državam preprečila sprejetje predpisov, prilagojenim volivcem. Z razveljavitvijo Roeja bi državam zgolj povrnili pravico do urejanja splava, New York bi še naprej dovoljeval splav do rojstva, medtem ko bi Teksas prepovedal skoraj vse splave.

Z razveljavitvijo primera “Roe” bi vrhovno sodišče prenehalo biti “levičarski superzakonodajni organ”
Toda po mnenju levice bo omenjena razveljavitev prinesla fašistični pekel. To idejo je celo predsednik Joe Biden označil za “radikalno” in dejal, da bi se s tem zgodil temeljni premik v tem, kar je bilo doslej storjeno.

Senatorka Elizabeth Warren (foto: epa)

Demokrati so prestrašeni in panični, senatorka Elizabeth Warren je v eni od izjav za tuje medije celo dejala, da je prepričana, da so “republikanci to načrtovali že desetletja in skrbno negovali sodnike, ki bi dosegli nekaj, česar si večina Američanov ne želi”. Ob tem pa ni pojasnila, zakaj potem, če toliko Američanov podpira njeno stališče, nasprotuje temu, da bi jim dovolili glasovanje o tem vprašanju. Shapiro trdi, da je odgovor jasen, saj je za levico pomemben le rezultat, po njegovem mnenju so bili celo veseli, da je osnutek pricurljal v javnost. Levica že desetletja gleda na vrhovno sodišče kot na rezervo za progresivno oblikovanje politike in z razveljavitvijo te pravice bi si vrhovno sodišče ponovno povrnilo svojo prvotno vlogo: nepristranski razsodnik zakona in ne levičarski “superzakonodajni” organ, kar pa levica ne more sprejeti.

“Prepovedan splav za levico predstavlja nekaj nepojmljivega, saj bi to pomenilo, da se morajo soočiti s tem, da imajo moralne posledice, da vrednost življenja ni arbitrarna in subjektivna, da imajo ženske in moški dolžnosti do svojih otrok. Vse to izpodbija njihov osnovni pogled na svet. Da bi to logiko podvrgli volivcem, je sramota, ki je levica ne more prenesti. In uporabili bodo vsa orodja v svojem arzenalu, da preprečijo to možnost,” trdi Ben Shapiro.

Nemoralni in neutemeljeni razlogi levičarjev
Po Shapirovem mnenju so njihovi argumenti proti razveljavitvi nemoralni in neutemeljeni. Kot na primer argument, da je splav nujen za žensko svobodo, pri čemer Shapiro kritizira njihovo neodgovornost sprejemanja odločitev za svoje spolne odločitve, sploh ko je na voljo toliko oblik kontracepcije. Naslednji argument levice je, da bi prepoved splavov naredila kaos v vladnih programih, ki bi morali zagotoviti več varstva za več otrok, ki bi se posledično rodili, kot da je rešitev za pomanjkanje univerzalnega varstva otrok smrt otroka. In slednji, ampak ne zadnji je tudi očitek, da bodo konservativci danes zahtevali prepoved splava, naslednja pa bo prepoved medrasnih porok, kar je po mnenju konservativca popoln absurd.

Sprevržen pogled na otroke in njihovo vlogo
Shapiro trdi, da je pogled levice na vlogo otrok v družbi sprevržen, saj naj bi na otroke gledali kot na “predmet”, ki jim služi, dokler imajo interes ali pa celo kot na oviro, pri čemer je navedel besede ameriške ministrice za finance Janet Yellen, ki je celo trdila, da je možnost splava pripomogla k povečanju delovne sile in mnogim ženskam omogočil dokončanje šole, kar je posledično povečalo njihovo možnost zaslužka. Ameriška levica je zdaj začela uporabljati frazo “prisilno rojstvo” za zakone, ki ščitijo še nerojenega otroka, saj se nosečnost ne obravnava več kot biološki produkt spolne aktivnosti, ampak kot tujek, ki se vsiljuje ženskam.

Nekdanji predsednik ZDA Barack Obama meni, da so otroci kazen. (foto: epa)

Levica je za življenje “brez otrok”
Levica stavi na življenje brez otrok, saj je očitno rojstvo zanje nekaj nenaravnega in celotna demokratska stranka se zdaj ne strinja niti z najblažjimi omejitvami tudi pri poznem splavu. Da jih demokrati vidijo kot vir žalosti in bolečine, pa pojasni tudi izjava Baracka Obame o svojih hčerkah: “Če naredijo napako, ne želim, da so kaznovane z otrokom.” Očitno jim otroci kratijo svobodo, zato so celo vladi postavili pogoj, da mora staršem zagotoviti varnost in vzgojo lastnih otrok, če splav ne bo širše dostopen. Shapiro meni, da so otroci za levico politični pripomočki za utopične družbene spremembe, s svojo zmedenostjo glede narave in biološkega spola pa upravičujejo spolno držo narcističnih odraslih. Od tod bes levice nad floridskim predlogom zakona o starševskih pravicah v izobraževanju, ki je zgolj prepovedal spolno usmerjenost in indoktrinacijo teorije spola za otroke do tretjega razreda. Levica ne more sprejeti izgube podpore vrhovnega sodišča, sploh pa ne, ko gre za splav, levičarski zakrament, ki zanje predstavlja moč zanikanja objektivne vrednosti človeškega življenja. Z izgubo pravice do možnosti za splav bi se morali dejansko tudi soočiti s posledicami svojih dejanj.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...