Kraljevski sprejem sirskih beguncev v Kanadi

Datum:

V Kanado je prispelo prvih 163 sirskih beguncev, v naslednjih mesecih pa jih bodo sprejeli še 25.000. Prvi begunci so z vojaškim transportnim letalom prispeli v Toronto, kjer so jih pričakali novopečeni premier Justin Trudeau in številni člani njegove liberalne vlade.

Begunci so prispeli v Kanado le nekaj tednov po tem, ko je novoizvoljeni premier Justin Trudeau izjavil, da bo Kanada odpoklicala svoja vojaška letala, ki sodelujejo v napadih na cilje Islamske države v Iraku in Siriji.

Veličasten sprejem beguncev kanadskega premierja
Trudeau je napovedal, da bodo za migrante dobro poskrbeli in jim izrekel dobrodošlico. “Danes stopajo z letala kot begunci, a z letališča bodo odšli kot prebivalci Kanade, z zdravstvenim zavarovanjem in možnostjo, da postanejo polnopravni kanadski državljani,” je dejal.

Od začetka leta 2014 je Kanada sprejela 3500 beguncev, po poročanju CNN pa jih v naslednjih treh mesecih nameravajo sprejeti še 25.000. Naslednje letalo s približno 160 Sirci bo v Montreal prispelo v soboto, po tem pa naj bi se število prihodov povečalo na dve letali dnevno.

ZDA nekoliko manj gostoljubne
ZDA bodo po poročanju BBC v naslednjem letu sprejele približno 10.000 migrantov. Trump se medtem zaradi številnih terorističnih napadov zavzema za prepoved vstopa muslimanom v ZDA, vendar mu očitno ne bo uspelo.

N. K. , STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Je Tina Gaber botrovala odstopu direktorja Zavoda RS za šolstvo?

Dolgoletni direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj je...