Krim: neurje je odplaknilo Putinove obrambne jarke

Datum:

Jug Ukrajine je po poročanju medijev zajelo hudo neurje. Kar okoli pol milijona prebivalcev Krima je ostalo brez elektrike, vsaj tri osebe pa so zaradi poškodb sprejeli v bolnišnico. Snežni metež je zajel tudi Odeso. 

Najbolj prizadeta območja ukrajinskega polotoka Krim so: Čornomorsk, Saki, Bilohirsk, Simferopol, Žovtneve, Bakčisaraj in Lenine. Ponekod so zaradi neurja prometne omejitve, denimo v okrožju Saki (padec droga daljnovoda na cesto). Neurje je podrlo 63 dreves, odkritih pa je bilo 20 streh poslopij.

Okrožje Čornomorsk je ostalo celo brez vode in ogrevanja. V Jevpatoriji je bilo evakuiranih 150 ljudi, v vasi Heroivske pa jih 40 odrezanih od sveta. Zaradi sneženja z močnim vetrom je brez elektrike dva tisoč naselij v 16 ukrajinskih regijah. Okupacijske sile so na polotoku in v delih Hersonske regije razglasile dela prost dan.

Zalilo je tudi ruske obrambne jarke
Prav tako so prizadeti deli na JZ Rusije, med drugim mesto Soči ob črnomorski obali. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je v nedeljo zahvalil reševalnim službam za odpravljanje posledic ujme.

Zaradi snega je po državi zaprtih več avtocest, z vozišč pa so morali odstraniti preko dva tisoč vozil. Na krimski obali naj bi opustošilo tudi okupatorjeve obrambne jarke in spremljajočo infrastrukturo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

So latvijski Muzej okupacije poškodovali ruski agenti?

"V noči na 28. februar je neznanec odvrgel molotovko...

Gre Svoboda po poti SD? Leto je končala z 868 tisočaki minusa in upadanjem članstva

Gibanje Svoboda v finančnem smislu postaja vse bolj podobno...

SDS: Vlada naj uskladi pokojnine, ker je upokojence spet prikrajšala

"Po skoraj dveh letih vladanja Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov...