Krim: neurje je odplaknilo Putinove obrambne jarke

Datum:

Jug Ukrajine je po poročanju medijev zajelo hudo neurje. Kar okoli pol milijona prebivalcev Krima je ostalo brez elektrike, vsaj tri osebe pa so zaradi poškodb sprejeli v bolnišnico. Snežni metež je zajel tudi Odeso. 

                   

Najbolj prizadeta območja ukrajinskega polotoka Krim so: Čornomorsk, Saki, Bilohirsk, Simferopol, Žovtneve, Bakčisaraj in Lenine. Ponekod so zaradi neurja prometne omejitve, denimo v okrožju Saki (padec droga daljnovoda na cesto). Neurje je podrlo 63 dreves, odkritih pa je bilo 20 streh poslopij.

Okrožje Čornomorsk je ostalo celo brez vode in ogrevanja. V Jevpatoriji je bilo evakuiranih 150 ljudi, v vasi Heroivske pa jih 40 odrezanih od sveta. Zaradi sneženja z močnim vetrom je brez elektrike dva tisoč naselij v 16 ukrajinskih regijah. Okupacijske sile so na polotoku in v delih Hersonske regije razglasile dela prost dan.

Zalilo je tudi ruske obrambne jarke
Prav tako so prizadeti deli na JZ Rusije, med drugim mesto Soči ob črnomorski obali. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je v nedeljo zahvalil reševalnim službam za odpravljanje posledic ujme.

Zaradi snega je po državi zaprtih več avtocest, z vozišč pa so morali odstraniti preko dva tisoč vozil. Na krimski obali naj bi opustošilo tudi okupatorjeve obrambne jarke in spremljajočo infrastrukturo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...