Kritike na račun Melanie Trump so hinavske in seksistične, kljub številnim napadom pa je prva dama ZDA priljubljena kot še nikoli!

Datum:

Nasprotniki ameriškega predsednika Donalda Trumpa čedalje bolj kritizirajo njegovo ženo Melanio Trump, kar po besedah strokovnjakinje za področje ameriških prvih dam že presega zdravo mejo okusa, njihov pogrom je namreč označila kot  hinavski in seksističen. 

                   

Najbolj izrazit primer za pogrom nad Melanio Trump je nedavna kibernetska iniciativa, trdi Lauren Wright, avtorica knjige z naslovom “On Behalf of the President: Presidential Spouses and White House Communications Strategy Today”. Namesto, da bi njeni vlogi prve dame priznali fleksibilnost in jo prepoznali kot individualno osebo, jo medijske elite napadajo, ker ni sledila moževi iniciativi, v okviru katere ta prek družbenega omrežja Twitter komunicira z javnostjo zaradi pogroma fakenewsa.

Po besedah Wrightove se je Melania odločila za lasten pristop, ki sicer morda ni najprimernejši za moževo administracijo, ter pri tem dodala, da deluje neodvisno od moža in v skladu s svojimi lastnimi prepričanji. “Odločila se je, da svojih interesov ne bo žrtvovala za dobro Trumpove administracije.”

Foto: epa

Napočil je čas, da se ženske preneha napadati
Med citiranjem delov, v katerih mediji prvo damo obtožujejo, da je odgovorna za seksistično obnašanje predsednika, je Wrightova po navedbah Newsweeka komentirala, da je čas, da se ženske preneha obsojati. “Popularizacija prve dame z namenom pomagati moževi administraciji ravno tako utrjuje norme med spoloma kot jih izpodbija,” je komentirala Wrightova.

Po besedah avtorice in predavateljice na področju politike in javnih zadev tiha vloga prve dame Melanie Trump, ki jo je ta imela doslej, predstavlja sicer redko kombinacijo za moderne prve dame, ki se nagibajo k zagovarjanju predsedniške politike. Za primerjavo je pri tem navedla Michelle Obama, ki se je zavzemala za zdravstveno reformo, in delo Laure Bush v Afganistanu, kjer je zvesto sledila svojemu možu.

Priljubljena kot še nikoli! Podpora ji je narasla iz 37 na 54 odstotkov
Neizpodbitno dejstvo je, da priljubljenost prve dame Melanie Trump vedno bolj narašča, še posebej po tem, ko se je skupaj s sinom Barronom preselila v Belo hišo. Raziskava Gallupa konec lanskega leta je namreč pokazala, da je podpora Melanii narasla iz 37 odstotkov na kar 54 odstotkov, zato ne čudi, da je na drugi strani večje število nasprotnikov, ki ne morejo preboleti, da je Donald Trump premagal Hillary Clinton.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...

[Poskus atentata] Trump: “Neverjetno je, da se kaj takega lahko zgodi v naši državi”

Včeraj popoldne je na Trumpovem volilnem shodu v Butlerju...