Krščanski forum SDS predlaga, da bi na vrh Aljaževega stolpa namestili križ

Datum:

Krščanski forum SDS je na dan prišel s politično nekorektnim predlogom: na vrh Aljaževega stolpa naj se namesti križ. Takšna gesta bi bila neke vrste zahvala Jakobu Aljažu, duhovniku in zavednemu Slovencu, ki je podobno kot bl. Anton Martin Slomšek na poseben način povezal slovenstvo in krščanstvo. Navsezadnje bi bila takšna gesta vsaj simbolna potrditev krščanskih korenin evropske civilizacije, h kateri sodimo tudi Slovenci.

Kot so poročali mediji, je bil nedavno v dolino odnešen izvirni Aljažev stolp, ki se sicer nahaja na vrhu Triglava, najvišje slovenske gore. Za zdaj je na vrhu Triglava nameščena miniaturna replika stolpa, dokler ne bodo obnovljenega stolpa vrnili nazaj. To naj bi se zgodilo že v roku nekaj dni.

Gre za potrditev krščanskih korenin evropske civilizacije
No, medtem pa se je v zvezi z Aljaževim stolpom oglasil Krščanski forum SDS, ki je na dan prišel s politično nekorektnim predlogom: na vrh Aljaževega stolpa naj se namesti križ. “Takšna gesta bi bila neke vrste zahvala Jakobu Aljažu, duhovniku in zavednemu Slovencu, ki je podobno kot bl. Anton Martin Slomšek na poseben način povezal slovenstvo in krščanstvo. Navsezadnje bi bila takšna gesta vsaj simbolna potrditev krščanskih korenin evropske civilizacije, h kateri sodimo tudi Slovenci. To je še posebej pomembno v zadnjem času, ko prihaja do hudih pritiskov na slovensko in evropsko identiteto s pomočjo lažne in izsiljene multikulturnosti, katere pravi namen je sprožiti trk civilizacij,” je zapisal Krščanski forum SDS v danes objavljeni javni izjavi, objavljeni na praznik bl. Antona Martina Slomška, škofa in narodnega buditelja.

“Čeprav se zavedamo napete politične situacije in alergije precejšnjega dela slovenske družbe na krščanstvo, pa v Krščanskem forumu SDS menimo, da je treba najprej slediti resnici, ki je ne moremo tajiti zaradi ugajanja javnemu mnenju. Prav zato podpiramo pobudo, ki se je v slovenski javnosti že pojavljala, da se na vrh Aljaževega stolpa namesti križ, ki naj bo potrdilo zaveze med Bogom in slovenskim narodom,” so še zapisali.

Aljažev stolp v svoji najgrši preobleki, ki je, k sreči, preteklost. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Po naših neuradnih podatkih je izvršilni odbor foruma to pobudo obravnaval na seji prejšnji teden v sredo, kjer naj bi bilo sklenjeno, da bodo poskusili za pristop k pobudi pridobiti še katero od civilnodružbenih organizacij. V času prejšnjega režima je vrh Aljaževega stolpa – kako ironično – “krasila” peterokraka rdeča zvezda. Več o tem, kateri simboli so se pojavili na enem od simbolov slovenske kulturne dediščine, si lahko preberete TUKAJ.

Za zdaj pa lahko pričakujemo, da bo vladajoča politika (zlasti Levica) skupaj z režimskim tiskom popljuvala ta predlog …

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...