Kučanov kolesariat in Gibanje svoboda s podporo Jankovića – putinizacija

Datum:

Bližajoče volitve v Sloveniji in vojna v Ukrajini sta dogodka, ki sta razgalila vso bedo slovenske tranzicijske bande. Tako bizarnih dogodkov še nismo gledali. To ne čudi, saj je temelj njihove politične usmeritve in načina delovanja prav v Rusiji. Ni močnejše prisotnosti komunistične destruktivne miselnosti, kot je v Rusiji in Sloveniji. Nobenega dvoma ni več, ni pa to naključje. Slovenska komunistična partija ima svoje korenine globoko v ruski komunistični partiji. V Rusiji to vzdržujejo ostanki KGB, v Sloveniji pa ostanki Udbe.

V ponosni zgodovini slovenskega osamosvajanja in končne osamosvojitve je žal nekaj senc, ki še danes zlovešče segajo v demokratični prostor. So Milan Kučan in so njegovi podaniki in so ulični protestniki, ki nam že sto tednov nazorno kažejo, kakšno Slovenijo si predstavljajo. Na stotem mitingu svoje resnice se je jenullovanju pridružil prvi predsednik samostojne in neodvisne ter demokratične Slovenije. To je možic, ki je bil pred tem na najvišjem položaju diktatorskega Centralnega komiteja Zveze komunistov.

Kučan kot ulični protestnik
Pred njih, ki nam poskušajo dopovedati, da so ljudstvo, je torej stopil tovariš, ki je svoje življenje posvetil laži, zatiranju in političnemu terorju. Na vrhu partije je bil namreč tudi na čelu zločinske politične policije Udbe. Trenutek, ko je ta človek na Trgu republike stopil pred prevratniški mikrofon, lahko štejemo kot uspeh demokracije v procesu tranzicije. Človeček Kučan je sestopil s trona in pristal na govoričenje pod spomenikom revolucije, ki žal še stoji.

Milan Kučan na petkovih protestih

Kučan je ob zločinskem napadu Rusije na Ukrajino izjavil, da je krivda za to vojno na obeh straneh. Ob tem se velja spomniti na njegovo perfidno izjavo, da je berlinski zid padel na obe strani. Oboje priča o tem, da se Kučan vedno in ob vsaki priložnosti postavi na stran boljševikov in pogubne politike, ki izvira iz marksizma in Leninove za pol sveta pogubne revolucije.

Ko je škrat ugotovil, da njegova zadnja izjava ne gre v kontekst razmišljanja velike večine javnosti, si je navidezno premislil. Zdaj obsoja trpljenje in vojno, še vedno pa jasno ne pove, da je Putin zločinec, ki krši ženevske konvencije in mednarodno humanitarno ter vojno pravo. Ne pove tega, ker zagrizen komunist ne spreminja svoje smeri. On ohranja um, ki ruši. Če sam ne izvaja zločinov, jih pa podpira. Odkrito ali latentno.

Kučan je pohvalil petkove proteste in jim izrekel podporo v njihovih prizadevanjih ter prikazih, v kakšni družbi želijo živeti. Pozabil pa je spomniti na početje teh protestnikov ves ta čas. Nosili so transparente s pozivi k likvidacijam, po vzoru nacističnih pohodov v Nemčiji sredi tridesetih let so prižigali bakle, sredi trga so kurili poslanske stole, prikazovali so kamenjanje Janeza Janše, risali so nacistične znake na stavbo Ministrstva za kulturo, slačili so se na ulici, ležali so po cestah in ovirali promet, polivali so rdečo barvo, ki simbolizira kri idr.

Podprl jih je, ker je to njegov način. Ker ta način je poskus restavracije njihovega starega zatiralskega načina vladanja, kjer se denar deli na njihov način mislečim za nedelo, kjer je biti levičar dedni privilegij, oblast pa jim je položena v zibko. Zelo težko je verjeti, da se moramo več kot trideset let po uvedbi demokracije še vedno spopadati z načini, ki smo jih formalno nagnali z oblasti.

Bivši predsednik, ki je tudi zaradi tega sramota Slovenije, je obsodil terjatev Državnega odvetništva RS za povzročene stroške varovanja protestov. Tudi on torej meni, da lahko prvorazredni organizirajo proteste pod drugačnimi pogoji kot vsi ostali. Na prijavljenih protestih mora namreč organizator zagotoviti varnost z varovanjem, kar mora tudi plačati.

Levičarska avantgarda svojih organiziranih shodov noče prijaviti, da bi se izognila stroškom. Morda zato, ker jim zmanjkuje tujega denarja. Da so njihovi cirkusi organizirani, obstaja več kot dovolj dokazov. Eni in isti organizatorji že sto tednov zaporedoma pozivajo na proteste, imajo program in rekvizite, postavijo ozvočenje in nastopajoči se zvrščajo po vnaprej določenem scenariju. Ob koncu vsakega protesta organizator pozove zbrane, naj se udeležijo naslednjega protesta, za katerega jim pove, kdaj bo in kje.

Ker je dobil organizator Jenull položnice za poravnavo stroškov varovanja, poskušajo javnosti prikazati, da je to kazen za branje ustave. Po istem vzorcu, kot so trdili, da je bil nekdo, ki ni spoštoval ukrepov za zajezitev epidemije, kaznovan, ker je jedel burek ali rogljiček. Ali je nekdo, ki s sendvičem v roki vlomi v banko, res aretiran zato, ker je jedel sendvič? Klamfajo neumnost za neumnostjo.

Golob pismonoša nam sporoča, da zahtevajo svoje čase nazaj
Kučanov prijatelj Zoran Janković je jasno podprl Roberta Goloba. Ta je novi sel globoke države in levičarskih političnih saboterjev, ki zahtevajo svoje čase nazaj. Zahtevajo tiste čase, ko so imeli ekskluzivno oblast in vzdrževali vzporedne mehanizme, ki so jim omogočali privilegije in lagodno življenje na račun delovnih ljudi, ki ustvarjajo dodano vrednost in sredstva za proračun. Njihova prizadevanja niso nič drugega kot zahteva po PIN kodi državnega bankomata.

Goloba smo najprej spoznali po retoriki, ki je enaka KUL opozicijski in Putinovi v Rusiji. Operirajo z obtoževanjem, da so kršeni demokratični standardi in da je temelj fašizem in diktatura. Tisto torej, za kar se sami zavzemajo, oni pa bi na kupu tega gnoja vladali.

Zoran Janković, odkrit podpornik Roberta Goloba in njegovega Gibanja svoboda si je s trdim zagovarjanjem in prilizovanjem Putinovega načina vladanja prislužil odlikovanje. Odlikovanje je prejel, ker ga je Putin prepoznal za prijatelja in podpornika njegovega režima, ki se je že takrat pripravljal na zločinski pohod nad samostojno in neodvisno državo Ukrajino. V Rusiji ob le majhnem dvomu v lojalnost režimu ne dobiš odlikovanja ali podpore.

Golobov podpornik Janković po zločinski Putinovi agresiji na Ukrajino noče niti slišati za to, da bi vrnil odlikovanje. In to kljub pozivom demokratičnega sveta in mestnih svetnikov Slovenske demokratske stranke v Mestni občini Ljubljana, kjer je Janković župan. Skoraj en mesec Putinova vojska v Ukrajini izvaja vojne zločine z napadi na vrtce, šole, fakultete, muzeje, cerkve, stanovanjska naselja in druge civilne cilje, Janković pa nič.

Povsem jasno je, da Janković s tem izraža podporo ruskim zločinom. Nezaslišano. Nezaslišano pa je tudi dejstvo, da goreče podpira Goloba, ki se skuša preriniti v slovensko državno politiko. Le kaj bi lahko bilo huje od tega. Preprosto, huje od tega je dejstvo, da Golob to podporo z vsem srcem sprejema in želi s to popotnico v parlament in celo v vlado. Pa spet ne moremo mimo ljudske modrosti, ki pravi, da gliha vkup štriha.

Na podlagi vsega napisanega lahko pričakujemo le še en absurd. Da bo morda Janković kot župan mesta Ljubljana odlikoval Putina. Sramota vseh sramot.

Davorin Kopše

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: “Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali”

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...