[Video] Razgaljena mega korupcijska afera in vojno dobičkarstvo Golobove vlade na račun popoplavne obnove

Datum:

“Za storitve in blago iz 40 tisočakov dviguje plafon na 140 tisočakov, brez javnega naročila. Za gradnje pa iz 100 tisočakov na 5,4 milijona evrov, brez javnega naročila,” je Golobovo popoplavno “vojno dobičkarstvo” razgalil poslanec SDS Anže Logar. 

Poslanec SDS Anže Logar je opozoril na odstopanje od Zakona o javnih naročilih s strani vladajočih. Posebej je izpostavil t. i. pravilnik o izvajanju postopkov oddaje naročila, povezanega z odpravo popoplavnih posledic. Opozoril je, da se za storitve in blago iz 40 tisočakov plafon dviguje na 140 tisočakov, in sicer brez javnega naročila. Za gradnje pa iz 100 tisočakov na 5,4 milijona evrov, prav tako brez javnega naročila.

Imenovana naj bi bila strokovna komisija, ki bo izbrala izvajalca. Le-ta bo izvedel dela brez javnega naročila, zgolj na podlagi elektronske komunikacije. Bivši zunanji minister pa je še opozoril, da strokovna komisija ni nikjer objavljena, njeni člani pa niso poznani javnosti. In prav ti člani bodo izbrali izvajalce navedenih del. Spomnil je še, da pravilnik ni objavljen na spletnih straneh ministrstva za infrastrukturo.

Znano je, da ima izvajalec del, ki mora pripraviti dokumentacijo za dela, natanko pet dni časa za pripravo posla. Logar: “Vi ste si za deset milijard evrov zamislili popravke oziroma izbor petih gradbincev, ki bodo ekskluzivno pri strokovni komisiji, za katero jaz ne vem, kdo jo sestavlja, ne vem, kakšne reference imajo, in ne vem, kje je ta seznam objavljen … Izvajalec pa bo zatem izvajal posle v vrednosti desetih milijard po celotni Sloveniji.” (več je tukaj).

Mejne vrednosti (Foto: EJN, Vlada RS, posnetek zaslona)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....

Skrivnostno izginotje in brutalni umor pretresata Slovenijo

Slovenijo je pretresel brutalni umor 33-letne Sabine Arklinič, matere...