Direktor Ukoma se zapleta: Tako amatersko je opravičeval spremstvo Golobovih mladoletnih otrok v Bruslju

Datum:

Vršilec dolžnosti direktorja vladnega Urada za komuniciranje Dragan Barbutovski se v zvezi s pojasnili okrog premierjevega izleta v Bruselj z mladoletnim sinom vse bolj zapleta. Po Twitterju našteva primere tujih državnic, doječih mater, ki so na mednarodna srečanja in seje nacionalnih parlamentov hodile z dojenčki, kar je povsem neprimerljivo s tem, da je predsednik vlade Robert Golob na visoko zasedanje s sabo vzel mladoletnega sina.

Kot sta poročala spletni portal Siol in Požareport, je predsednik vlade v Bruselj odpeljal tudi mladoletnega otroka. Očitno na vladnem Uradu za komuniciranje vladajo izredne razmere, saj se je prek osebnega tviter profila angažiral kar sam v. d. direktorja Ukoma Dragan Barbutovski, ki je včeraj v obrazložitvi povedal, da “funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja, zato bo zaradi številnih poti v tujino predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane“.

Dodatna vprašanja tviter uporabnikov so seveda kar deževala, Barbutovski pa je neposredno odgovarjal na njih, nato pa z bizarnimi izgovori predsedniku vlade življenje kvečjemu še bolj zagrenil kot olajšal.

Kot izgovor za Golobov “družinski izlet” po Bruslju je navedel nekaj povsem neprimerljivih primerov. In sicer:

Ko je premierja Janšo leta 2012 na enem samem potovanju spremljala odrasla hči.

Ko je novozelandska populistična voditeljica Jacinda Arden na konferenco Združenih narodov pripeljala 3-mesečno dojenčico.

Ko je švedska socialistka v nacionalni parlament pripeljala 5-mesečnega sina in z njim v naročju govorila o otrocih v Jemnu.

Ko si je angleški premier Tony Blair vzel nekaj dopusta po rojstvu otroka.

Ko je ameriška demokratska senatorka Tammy Duckworth v Senat pripeljala novorojenko.

Gre seveda za povsem drugačne primere. V primeru premierja Janše je šlo za odraslo osebo, ki je na svoje stroške spremljala premierja. Premier je lahko brez težav opravljal svojo državniško funkcijo, saj ga odrasla hčerka pri tem ni ovirala, za razliko od Roberta Goloba, ki se mu je najbrž iz zasedanja evropskih voditeljev v Bruslju pošteno mudilo nazaj v hotel, kjer ga je čakal mladoletnik. Poleg tega je Barbutovski povedal, da bodo takšni “družinski izleti” od zdaj naprej očitno redna praksa.

V drugih primerih pa je šlo za mlade mamice, ki so v parlament pripeljale doječe otroke, za katere pač niso našle varstva, poleg tega so matere prvih nekaj mesecev še bolj navezane na svoje otroke, kar predstavlja v deželah, kjer nimajo tako dolgih bolniških kot pri nas, kar velik problem. Robert Golob se najbrž ne identificira kot ženska, pa tudi če bi se, je biološko nemogoče, da bi dojil. Za bogataša, ki je leta prejemal milijonske nagrade kot direktor priviligiranega gospodarskega hegemona v državni lasti, najbrž ne bi bil noben problem najti otroško varstvo za nekaj dni. Enačenje Golobovega primera z doječimi materami je poleg vsega skrajno žaljivo do delovnih mam.

Očitno je v kabinetu predsednika vlade nastala prava panika, saj nihče ni računal, da bodo slovenski uradniki v Bruslju Goloba izdali, glede na to, da so skoraj plebiscitarno volili za leve stranke. Morda brutalni način Golobovega vodenja tudi levičarjem ni všeč. Ukom pa zdaj izvaja nerodne manevre omejevanja škode. Zaenkrat so lahko srečni, da večinski mediji afero še naklepno ignorirajo. Če bi v Bruselj s premierjem Janšo potovala mladoletna sinova, bi na Pop TV najbrž že mrzlično iskali strokovnjake za državniško etiko in direktorja KPK, da bi razložila svoj pogled na zadevo, Žan Dolajs in Nataša Markovič pa bi že zbirala gradivo za četrtkovo Tarčo. 

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...