Brglezove laži! Poglejte, kako je zavajal glede podpisa izjave o varnosti omrežja 5G!

Datum:

Slovenija je ob obisku ameriškega zunanjga ministra Mika Pompea podpisala izjavo o varnosti omrežja 5G, podobno izjavo pa so podpisale že druge Vzhodno-evropske države kot so Poljska, Češka, Estonija, Latvija in Romunija. Češka je omenjeno izjavo že podpisala maja, s katero se je zavezala, da bo poskrbela za varnosti svoje 5G tehnologije.

                   

“Slovenija je k tej skupni deklaracija pristopila iz enega preprostega razloga, ker želimo na nek način državljankam in državljanom Republike Slovenije zagotoviti največjo možno varnost in najbolj varno tehnologijo za internet prihodnosti, kjer bo na podlagi novih tehnologij dejansko celotni informacijski tok potekal virtualno in ga bo potrebno zagotoviti ravno z varnimi dobavitelji dokaj neprepusten sistem, s tem da bomo lahko zaščitili varnost podatkov,” je povedal v oddaji Odmevi.

“Češka namreč noče sprejemati enostranskih ukrepov mimo skupnega stališča Evropske unije. Mi pa bomo mar ne?” Je zapisal evroposlanec Socialnih demokratov Milan Brglez, kar pa ne drži. Sporazum, ki sta ga podpisala Logar in Pompeo, so določene države članice že podpisale pred časom, med drugim so to storile tudi Poljska, Češka, Estonija, Latvija in Romunija.

Češka je omenjen sporazum podpisala že šestega maja. Vse podpisnice pa so se tako zavezale, da bodo poskrbele za varnost svojih 5G tehnologij. Varnost 5G tehnologij pa je pomembna zato, saj bodo 5G tehnologije vključevale zagotavljanje kritičnih storitev javnosti, kar bo koristilo državljanom in povezovala gospodarstva po svetu.

Besedilo sporazuma med ZDA in Češko ter ZDA in Slovenijo lahko najdete na spletnih povezavah TUKAJ in TUKAJ, ter se sami prepričate o tem kako so Čehi že pred meseci podpisali sporazum, ki ga je z obiskom Pompea z ZDA podpisala tudi Slovenija.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...