Slovenski gosti so v enem izmed gostinskih lokalov v Metajni na Pagu za tri pijače in narezek plačali kar 80 evrov. Predvsem bode v oči cena narezka za tri osebe, kjer je bilo nekaj pršuta, sira in oliv – s ceno 550 kun, oziroma 73 evrov.
Vse kaže na to, da dvig cen hrane in goriva s pridom izkoriščajo tudi turistični ponudniki, zlasti v hrvaškem primorju. Kot vedno, želijo ti v kratki poletni sezoni zaslužiti za celo leto in pri tem olupiti čim več gostov.
Obiskovalci enega izmed barov na plaži v Metajni na Pagu so na lastni koži doživeli tovrstno izkoriščanje, ko so se okrepčali s pivom, špricarjem in miš mašom (koktejl rdečega vina in oranžade). Po vrhu pa naročili še skromen krožnik pršuta, paškega sira in oliv. Ko so dobili račun, so dobesedno obnemeli.
Plačali so 80 evrov, za ta denar pa bi se lahko konkretno okrepčali v kateri izmed restavracij.
Domen Mezeg