Kaj je želel Ličina prikriti, ko je svoje podjetje preimenoval in prepisal na druge osebe?

Datum:

Družinsko podjetje enega izmed vodij petkovih neprijavljenih izgredov Anisa Ličine je bilo v začetku tega leta preimenovano iz L Mobil v Enoeno, med ustanovitelji in zastopniki pa so po novem navedene druge osebe. Zanimivo je tudi dejstvo, da gre za podjetje s trenutno bonitetno oceno “visoko tveganje” (pod novim lastnikom), zanimiv pa je še podatek, da ima blokiran bančni račun. Za porazno poslovanje podjetja je po javno dostopnih podatkih odgovoren zlasti novi lastnik, čeprav tudi pred tem to ni bilo ravno bleščeče (bonitetna ocena 5). 

                   

Nadvse zanimivo je poslovanje delikventa Anisa Ličine. Kot je že javno znano, mu poleg posla z avtomobili cveti tudi posel s prepovedanimi drogami, zaradi česar (pa tudi drugih deliktov) je že stari znanec policije, ki jo rad zaničuje. Našo pozornost  je tokrat pritegnilo še nekaj: vpogled v javno dostopne evidence razkriva, da je bilo njegovo nekdanje družinsko podjetje L MOBIL, TRGOVINA, IZVOZ IN UVOZ AVTOMOBILOV, D.O.O. v začetku letošnjega leta preimenovano v ENOENO, Trgovina, izvoz in uvoz avtomobilov, d.o.o., med ustanovitelji in zastopniki pa, kot kaže, ni več nobenega izmed sorodnikov Anisa (vsaj ne bližnjih).

Kot ustanovitelj je tokrat naveden Ilfad Pehlić, kot zastopnika pa prav tako Pehlić (zaveden tudi kot direktor) in Manoleva Slavica (prokuristka). Pehlić je po javno dostopnih evidencah zaveden tudi kot novi 100-odstotni lastnik podjetja. Bonitetna ocena podjetja je zaskrbljujoča, saj je zavedena s “3” oziroma “visoko tveganje”. Sprememba bonitetne ocene s 5 na 3 je sicer nastopila 12. 6. 2021, ko družina Ličina ni več posedovala podjetja. Kot kaže, imajo v podjetju velike težave z rednim plačevanjem davkov oziroma FURS-u (dinamična ocena na dan 7. 9. 2021), obenem pa obstaja blokada računa pri NLB, za kar je prav tako odgovoren zlasti novi lastnik. Navedeno je tudi, da sta bila do 5. februarja 2021 zastopnika podjetja Munirka in Rafet Ličina, kot kaže, bližnja sorodnika Anisa.

 

Nekdanje podjetje L Mobil, nekoč v lasti družine Ličina, se po novem imenuje Enoeno in ima povsem drugega ustanovitelja. (Foto: stop-neplačniki)
Podjetje L Mobil je bilo v začetku leta 2021 preimenovano v Enoeno. (Foto: stop-neplačniki)
Naveden je nov ustanovitelj in zastopnika. (Foto: bizi)
Nekdanje družinsko podjetje delikventa Anisa Ličine Enoeno ima bonitetno oceno “visoko tveganje”. (Foto: ebonitete)
Nekdanje podjetje družine Ličina ima blokiran račun pri NLB. (Foto: ebonitete)
Pestra zgodovina nekdanjega podjetja družine Ličina (Foto: ebonitete)
Pestra zgodovina nekdanjega podjetja Ličine (Foto: ebonitete)
Trenutno lastništvo (Foto: ebonitete)

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...

[Poskus atentata] Trump: “Neverjetno je, da se kaj takega lahko zgodi v naši državi”

Včeraj popoldne je na Trumpovem volilnem shodu v Butlerju...