fbpx

Ličino pred vrtcem obiskali policisti – ravno zaradi takih prenapetežev se mora uvesti kaznovanje zmerjanj uradnih oseb

Anisa Ličino so prišli pred vrtec obiskati policisti. (Foto: FB)

Vzgojiteljica vrtca je poklicala policijo po tem, ko je zloglasni protivladni protestnik pripeljal svojega otroka. Ličina trdi, da zaradi nedolžne driske, resnica pa bo znana, ko bo pojasnila poslala policija.

Bi verjeli, da bi pred vrtec prišlo šest uniformiranih in štirje policisti v civilu zgolj zaradi driske otroka Anisa Ličine? Tako trdi on. Na Facebooku je namreč zapisal, da so prišli oboroženi v “pancirkah” po grožnji vzgojiteljice, da bo poklicala inšpekcijo Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ker je v vrtec pripeljal najmlajšo hčerko bolno, imela naj bi drisko.

Sicer odgovorni starši ne vozijo v vrtec bolnih otrok, še posebej ne v času pandemije, toda Ličina je itak zanikovalec virusa in znani kršilec zakona, tako da zanj to ne predstavlja ovir. Marsikje bi bil obtožen namernega ogrožanja javnega zdravja.

Kaznovanje zmerjanj policistov mora čim prej stopiti v veljavo
Ličina je zopet povedal nekaj krepkih čez slovensko policijo, tudi tokrat ne prvič, saj je na protestih zmerjal policiste z neumneži in jih pošiljal v vasi ter planine. Ravno zaradi podobnih nekulturnežev, ki ne spoštujejo temeljnih institucij države ter njihovih uslužbencev, je nujno, da čim prej stopi v veljavo predpis, ki bi prenapeteže kaznoval. Ravno policisti so bili na protestih redne tarče zmerjanj, pljuvanj, groženj ter fizičnih napadov, pravne podlage za kaznovanje pa ni bilo.

Ravno danes namreč poteka odbor državnega zbora za notranje zadeve, kjer naj bi leva opozicija minirala predlog policije o uvedbi denarne kazni za nedostojno vedenje do predstavnikov oblasti in njihovih bližnjih. Notranji minister Aleš Hojs je pojasnil, da so se za to odločili, ker so ugotovili, da je policija ob takšnih primerih napadov nemočna.

Sara Kovač