To je Delov novinarski par, ki je v posmeh svojemu poklicu

Datum:

Na sobotni odlični Utrip televizijskega novinarja Jožeta Možine sta se skrajno neprimerno odzvala dva mlajša Delova novinarja Boštjan Videmšek in njegova žena Maja Prijatelj Videmšek. Njun izpad je v posmeh naslovu, kjer živi ta novinarski par. Zakonca Videmšek namreč živita v Ljubljani na Novinarski ulici v hiši, ki so jima jo kot nekdanji komunistični veljaki podarili Majini starši. 

                   

Poglejmo namreč, kako se je Boštjan Videmšek pred enim tednom postavil na okope v bran levemu novinarstvu in podprl svojega prijatelja Matijo Stepišnika, urednika iz Odlazkovega imperija in nekdanjega predsednika Društva novinarjev Slovenije, ko je nasledil zloglasnega Grego Repovža:

Ko pa Tanja Fajon poziva proti Jožetu Možini, je Videmšek nenadoma gluh za obrambo neodvisnega novinarstva. Še več! Prostodušno napiše:

Da lahko razumemo to dvoličnost, je treba vedeti nekaj dejstev o Videmšku: Jeseni 2021 je tako kot vsako leto tekel Ljubljanski maraton, vendar za to ni plačal članarine. Ob to se je povsem upravičeno spotaknil Gal Kušar in ga povprašal, od kod mu morala, da je zastonjkar, ki ne plača prijavnine, medtem ko jo vsi drugi plačajo. Videmšek ga je nemudoma blokiral na Twitterju in se zgražal, kako si njega kdo sploh upa o tem spraševati.

Med sodelavci nepriljubljen
Videmšek je formalno sicer samostojni podjetnik novinar, čeprav naj bi imel na Delu redni mesečni pavšal štiri tisoč evrov. Redno službo na Delu je pustil, ker je bil med kolektivom preveč nepriljubljen, saj je stalno rovaril proti kolegom, njegove teme pa so zelo neberljive, povsem nepreverljive, propalestinske in včasih tudi na meji verjetnega. Roko na srce, Videmšek je zelo slab pisec, njegovi članki so dolgočasni in nezanimivi. Se pa zaveda, da je treba skrbeti za svoje omrežje, zato je napisal knjigo o podnebnih spremembah. Na stroške Dela večkrat potuje po svetu, nato pa te reportaže prodaja na vse možne naslove.

Čeprav je novinar Dela, je tudi kolumnist portala N1. A začel je na Mladini, kjer pa so se zelo potiho razšli. Videmšek je namreč v 90. letih prejšnjega stoletja napisal članek o domnevnem incidentu z obritoglavci, v katerem naj bi posredovala policija. Ko je članek izšel, se je policija obrnila na uredništvo Mladine, če jim lahko posredujejo informacije o incidentu, kajti na policiji nimajo zabeleženega opisanega incidenta. Izkazalo se je, da je incident plod Videmškove domišljije, čeprav je pisal o dogodku kot očividec … Tudi njegova žena Maja Prijatelj Videmšek se je na odličen Utrip Možine odzvala primitivno:

Prijatelj Videmškova je povsem neopazna in nepomembna novinarka na Delu, zato si mora svojo službo ščititi kot članica aktiva novinarjev Dela. Zato nikoli ne protestira, ko lastnik Dela Stojan Petrič posega v vsebino Dela in ko pride do očitnih vsebinskih posegov v vsebino. Kajti njim je vse dovoljeno. Ostaja pa neodgovorjeno vprašanje, ki se ga oba zakonca Videmšek bojita: Ali je Možina rekel nekaj, kar ni res, ali pa je povedal nekaj, o čemer se do zdaj ni smelo govoriti? Morda ena lastovka res ne prinese pomladi, toda sobotni Utrip Možine je prvo znamenje, da v Slovenijo vendarle prihaja pomlad.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...