Evropsko sodišče je državam naložilo repatriacijo islamskih nevest in v tujini rojenih otrok

Datum:

Skladno z novo sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice, sprejeto v sredo, so evropske države vse bližje temu, da bodo primorane v repatriacijo nevest Islamske države skupaj z njihovimi v tujini rojenimi otroki. 

Po odločbi sodišča za človekove pravice, pri katerem deluje večje število sodnikov, znanih po povezavah z NVO-ji, ki jim nudi podporo finančni špekulant George Soros, bo prepoved izgona državljanov (skladno z evropsko zakonodajo) odslej morala veljati tudi za državljane, ki so pridržani v tujini, poroča Remix News.

Sodba velja tudi za določene okoliščine, ko so se džihadistične žene, rojene v Evropi, in njihovi otroci, rojeni v tujini, znašli v kurdskih taboriščih v Siriji. Sodišče je z leti preraslo v orodje za učinkovito blokiranje vlad, ki želijo ustaviti ali omejiti priseljevanje, četudi so te vlade prejele demokratični mandat na volitvah za reševanje te problematike. Eden od primerov se nanaša na Združeno kraljestvo, ki mu je Evropsko sodišče za človekove pravice preprečilo deportacijo prosilcev za azil.

George Soros in EU: dobro usklajena ekipa (Foto: UME)

Te so britanske oblasti nameravale poslati v Ruando, kar je močno razjezilo konservativno oblast. V drugi razsodbi pa je naročilo Poljski, naj preneha z odstranjevanjem ilegalcev, ki so vstopili na njeno ozemlje iz Belorusije. Zadnja sodba sodišča, ki se nanaša na družine ISIS-a, pa je zgolj najnovejši primer nenehnega prizadevanja sodnikov ESČP za razširitev obsega konvencije in lastnih pristojnosti, kar pa ne vpliva le na Evropo, ko gre za vprašanje migracij, ampak tudi na notranjo varnost celine. 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...