Putinova propaganda v vse večjih težavah: Legendarna ruska ikona od Kremlja zahteva, naj jo označijo za izdajalko

Datum:

Legendarna ruska pevka Alla Pugačeva je obsodila vojno v Ukrajini in zaprosila za uvrstitev na seznam tujih agentov svoje države v znak solidarnosti s svojim možem.

                   

Moža Alle Pugačeve, pevca in TV voditelja Maxima Galkina je rusko pravosodno ministrstvo v petek dodalo v register tujih agentov. Kremelj je zmotil njegov protivojni aktivizem. V Rusiji je sicer vse bolj nevarno biti kritičen do oblasti ali t. i. “posebne operacije”.

Obtožen je izvajanja političnih dejavnosti v imenu Ukrajine in prejemanja ukrajinskih sredstev.

Pugačeva je na Instagramu zapisala: “Prosim vas, da me vključite med tuje agente moje ljubljene države, ker sem solidarna s svojim možem.” Moža je opisala kot “pravega in nepodkupljivega domoljuba”, ki si želi “blaginje za svojo domovino, mir, svobodo govora”. Dejala je tudi, da so “iluzorni cilji” Kremlja v Ukrajini ” povzročili izgnanstvo in izjemno težko življenje naših državljanov”.

73-letna Pugačeva je priljubljena že iz sovjetskih časov in velja za ikono tako v Rusiji kot v državah bivšega Varšavskega pakta. Marca se je skupaj z otroki, 9- letnimi dvojčki, preselila Izrael.

46-letni Galkin, čigar mati je Judinja, se je 24. februarja kot eden prvih znanih Rusov oglasil s protivojno objavo na Instagramu z besedami: “Ne morem opisati, kaj trenutno čutim. Kako je vse to mogoče? Za vojno ni opravičila! Ne vojni!”

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...