Putinova propaganda v vse večjih težavah: Legendarna ruska ikona od Kremlja zahteva, naj jo označijo za izdajalko

Datum:

Legendarna ruska pevka Alla Pugačeva je obsodila vojno v Ukrajini in zaprosila za uvrstitev na seznam tujih agentov svoje države v znak solidarnosti s svojim možem.

Moža Alle Pugačeve, pevca in TV voditelja Maxima Galkina je rusko pravosodno ministrstvo v petek dodalo v register tujih agentov. Kremelj je zmotil njegov protivojni aktivizem. V Rusiji je sicer vse bolj nevarno biti kritičen do oblasti ali t. i. “posebne operacije”.

Obtožen je izvajanja političnih dejavnosti v imenu Ukrajine in prejemanja ukrajinskih sredstev.

Pugačeva je na Instagramu zapisala: “Prosim vas, da me vključite med tuje agente moje ljubljene države, ker sem solidarna s svojim možem.” Moža je opisala kot “pravega in nepodkupljivega domoljuba”, ki si želi “blaginje za svojo domovino, mir, svobodo govora”. Dejala je tudi, da so “iluzorni cilji” Kremlja v Ukrajini ” povzročili izgnanstvo in izjemno težko življenje naših državljanov”.

73-letna Pugačeva je priljubljena že iz sovjetskih časov in velja za ikono tako v Rusiji kot v državah bivšega Varšavskega pakta. Marca se je skupaj z otroki, 9- letnimi dvojčki, preselila Izrael.

46-letni Galkin, čigar mati je Judinja, se je 24. februarja kot eden prvih znanih Rusov oglasil s protivojno objavo na Instagramu z besedami: “Ne morem opisati, kaj trenutno čutim. Kako je vse to mogoče? Za vojno ni opravičila! Ne vojni!”

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Razgledno ploščad na Svetem Vidu uradno predali v namen

Priljubljena pohodniška točka je od letos bogatejša za novo...

Bo policija ustavila nasilneža na Možino preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

Četrtkova novinarska konferenca društva 1. oktober se je začela...

Nočna zapora Dunajske ceste

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes in v nedeljo...