Minister Bešič Loredan je po Golobovem naročilu osebno grozil zdravnikom!

Datum:

“Pisni dokazi Ministrstva za zdravje. Danijel Bešič Loredan je srhljivo grozil zdravnikom z objavo zaupnih osebnih podatkov, ker mu je Golob ukazal totalno vojno,” je sporočil Bojan Požar.

Pisanju raziskovalnega novinarja Bojana Požarja je pritrdil tudi mladi infektolog Federico V. Potočnik: “Kot zdravnik se mi zdi, da je odnos te vlade do nas in do pacientov, ki jih oskrbujemo, vreden gnusa. Ne samo, da so hudo nesposobni in je sistem vse bližje zlomu, po novem tudi grozijo in izsiljujejo, če ne pristanemo na njihove nesprejemljive pogoje dela.” Požar je v svojem zadnjem prispevku razkril osupljiv primer grožnje zdravnikom avtorstva ministra Danijela Bešiča Loredana, in sicer po naročilu premierja Roberta Goloba.

Kot meni raziskovalni novinar, bi lahko bili na pragu največje afere Golobove vlade doslej. Govorice, da je Bešič Loredan, medtem ko so potekala pogajanja glede napovedane zdravniške stavke, predstavnikom dejansko grozil z objavo občutljivih osebnih podatkov (tudi s Fursa), in to menda kar po naročilu samega Goloba, so se izkazale za resnične. Podatke naj bi sicer pripravljala kar bivša “necenzurirana novinarka” in aktualna piarovka Gibanja Svobode Vesna Vuković skupaj z Damirjem Črnčecom, sicer državnim sekretarjem na obrambnem ministrstvu. Zdravstveni minister naj bi imel dokumente pripravljene v posebnih “pogajalskih” mapah.

Premierjeve in ministrove hudobne načrte pa je prekrižala nepričakovana ekskluzivna objava pisma/prijave, ki je bila poslana na vladni generalni sekretariat. Le-ta ministra Bešič Loredana direktno obtožuje kršitve etičnega kodeksa, h kateremu so zavezani državni funkcionarji, 24. novembra pa ga je podpisal zdravnik in podpredsednik Fidesa Damjan Polh. Kot kaže je primer zrel tudi za policijo in državno tožilstvo. Morda smo celo na pragu največje afere Golobove vlade. Odzvala se je tudi poslanka SDS Jelka Godec, znana po preiskavah rabot globoke države na področju zdravstva: “Vpogled v to, kako se vlada na Ministrstvu za zdravje, tudi mail, ki sem ga dobila, ko sem postavila pisno poslansko vprašanje glede Urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu, podkrepi Požarjeve dokumente.”  

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...