[Video] Nepremagljivi Ukrajinci z jekleno voljo: tako so ob izpadih elektrike kuhali s svečami

Datum:

Štiri dni po uničujočem napadu na električno infrastrukturo v Kijevu je skoraj v celotnem mestu ponovno vzpostavljena oskrba z električno energijo, je sporočila vojaška uprava v ukrajinski prestolnici. Kljub temu bi lahko zaradi velikega povpraševanja prišlo do lokalnih izpadov elektrike. Na spletu pa so se medtem pojavili videoposnetki, ki so javnost naravnost navdušili.

Sušenje las v avtu, spanje in gretje ob hišnih ljubljenčkih, kuhanje na svečah, peka tort z akumulatorskim vrtalnikom so načini, s katerimi so Ukrajinci preživeli izpade elektrike, vode in gretja. Večina storitev v povezavi z ogrevanjem, zagotavljanjem oskrbe z elektriko in vodo in storitvami mobilne telefonije je sicer začela normalno delovati, videoposnetki pa dokazujejo, da so Ukrajinci resnično nepremagljivi.

Jeklena volja Ukrajincev
Na milijone ukrajinskih gospodinjstev se je po nizu ruskih napadov na energetsko infrastrukturo soočalo z izpadi elektrike. Pa kljub temu raziskave kažejo, da je 90 odstotkov Ukrajincev pripravljenih prenašati izpade električne energije in pomanjkanje ogrevanja še dve leti ali več, če bi jim to omogočalo članstvo v EU.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...