Ljudje, streznimo se in ustavimo levico

Datum:

Spoštovane Slovenke in Slovenci! Kot delegat v prvo demokratično skupščino na strani Demosa sem takoj vedel, da prehod v demokracijo ne bo lahek. Nesprejemljivost drugačnega pogleda na politiko, na možnost menjavanja oblasti, je bila  pri naslednikih komunistov očitna. Ob tem sem se spomnil na izjavo  znanega srbskega igralca Ljuba Tadića, ki je v enem od intervjujev izjavil: “Človek prenese vse, celo izgubo otroka, ne prenese pa izgube oblasti!” To še posebej velja za komuniste in njihove naslednike.

Kljub temi sem sprva upal, da se bomo po toliko letih pomirili, sprejeli odgovornost za vse kar je bilo proti človečnosti in skrajno zavrženega storjenega med in po vojni. Upal sem, da bomo zaživeli v demokraciji.

Zmotil sem se. 50. let kapljanja na glavo ene resnice, kot je ugotavljala znana zdravnica, je številnim ljudem moje generacije naredilo v glavo luknjo. Dejstvo in bistvo pa je, da so mnogi ob tej “luknji” ali prav zaradi nje, imeli in imajo koristi.  Še naprej se skuša z polresnicami in neresnicami graditi politični kapital. Za nekatere obstoja še vedno le narodnoosvobodilni boj.

Levica nadaljuje državljansko vojno
Revolucija, v maniri sovjetske, z vsemi njenimi grozotami je v njihovih glavah izbrisana, za bolj revolucionarne celo upravičena!? Saj se še spomnimo, kaj so nas učili v šoli: za revolucijo so dovoljena vsa sredstva. Ti ljudje še danes niso sposobni priznati človeku pravice do groba. Kakšni ljudje so to? Tako se v Sloveniji iz dneva v dan nadaljuje državljanska vojna, ki je vse hujša. Čim desno sredinska, na osnovi demokratičnih pravil prevzame oblast, se dvignejo “revolucionarji”. Na vsak način želijo onemogočiti vlado, ki ne zasleduje “pridobitev revolucije”, pravico ene same stranke do oblasti in privilegijev. Med te “revolucionarje” sodijo številni umetniki, kulturniki, novinarji, diplomanti FDV, nastavljeni direktorji državnih podjetij in zavodov. Slednji so, po medijskih sporočilih, v času levih vlad, za razliko od desnih, imenovani le na osnovi strokovnih kriterijev. Ali res?

Nazoren dokaz za tako “strokovnost” in v posmeh takim zapisom je imenovanje direktorice Onkološkega Inštituta Ljubljana leta 2016, v času ministrovanja Milojke Kolar Celarc. V tej “revoluciji” sodelujejo vsi tisti, ki imajo ob levih vladah koristi. Med njimi ni mladih, starih, delavcev, izobraženih, ki si skušajo z delom, študijem in pridnostjo ustvariti “življenje vredno življenja”. Večina teh je tiho, stoje ob strani. Mediji so jim vcepili v glavo, “da se nič ne splača”. Mladi pa odhajajo v tujino!

Ustavimo levico in njeno zlaganost
V ozadju te “revolucije” so izključno ekonomski interesi levih kapitalistov, ki se, seveda s pomočjo “neodvisnih” medijev, “bore za dobrobit Slovenk in Slovencev.” To je naša realnost. To je največja lažna novica naših osrednjih medijev. Do kdaj bomo še nasedali? Neodvisni mediji so polni kritik na račun zatečenih razmer v Sloveniji (v gospodarstvu, kulturi, javnem sektorju, še posebej zdravstvu itd) Oprostite FDV- jevci, kdo je 75 odstotkov časa v samostojni Sloveniji na oblasti? Ni odveč omeniti, da “revolucionarji“ ponore, če si nekdo drzne omeniti neuravnoteženost medijev, in če si upa podvomiti v pravičnost pravosodja (zadnji nastop predsednika ustavnega sodišča, ob komentarju dela US v času covida-19, je bil prava katastrofa glede verodostojnosti in prepričljivosti).

Ob tem mediji – ob podpori “levih” kapitalistov in tajkunov – nasprotujejo kakršni koli spremembi na področju pravosodja (s sodniki z rdečimi zvezdami, z vztrajanjem na stalno večinsko levem ustavnem sodišču itd.) in zanikajo neuravnoteženost javnih medijev na področju informativnega programa (potrjeno z analizami). Levičarji nasprotujejo spremembam v organizaciji, financiranju, vodenju zdravstvenih zavodov (izgubili bi nadzor nad tokom denarja v prave žepe, prekinjena bi korupcija). Mislim, da je po 30. letih  zadnji čas, da “ustavimo levico” in njihovo zlaganost! To je nujno ob ofenzivi “revolucionarjev” v tujini, z njihovimi povezavami in prijatelji, ob svinjanju po lastni državi in lažeh o medijski nesvobodi v Sloveniji. Članki v tujem časopisju – za katere večina v Sloveniji ne bi vedela, če jih ne bi povzemali naši osrednji mediji – so plod laži in zavajanja naših novinarjev. Tujci, ki ne žive pri nas, ne poznajo našega jezika, nimajo pojma , kaj  se dogaja pri nas! Lahko bi zapisal, da so zavedeni, če ne bi poznal sedanjih razmer v svetovni politiki in vloge medijev. In še enkrat: Sporočila v tujini so preko naših neodvisnih medijev namenjena zavajanju Slovenk in Slovencev! Kaj pišejo tuji mediji je jasno ob gledanju naše RTV Slovenija in njenega bombastičnega poročanja. Koga imajo za norca na RTV SLO? Stvari gredo predaleč. Lahko razumete, da Nemcev, Francozov, Nizozemcev ne zanima kaj se dogaja v mali Sloveniji? Torej, prenehajmo biti kristjani in nastavljati eno ter drugo lice! Zaustavimo levico! Razočaran sem nad odzivi predstavnikov EU Komisije, ob konstruktih tujih medijev, na osnovi povezav z našimi  novinarji. Evropi se, če bo šlo tako naprej, ne piše dobro. Predstavniki komisije, zamislite se, kaj delate! Čigavi predstavniki ste? Levice ali desnice? Ne enih ne drugih. Niste parlament, ste vlada in kot taka predstavljate vse! Torej, preden karkoli ocenjujete in izjavljate, se prepričajte o stvareh na kraju samem in ne na osnovi interesov posameznih političnih grupacij, še manj pa novinarjev. To je vaša naloga. Kajti, ko ste v vladi Evrope (komisiji) predstavljate vse državljane Evrope in vse državljane v posameznih državah. Ko ste v Komisiji, ne morete biti ne na levi ne na desni. Strah me je, da smo že tako daleč , da to ne drži več. Svet je čedalje bolj pokvarjen in zlagan.

Ni jim mar za življenja
Kot v nebo vpijoč primer zlaganosti, nepoštenosti, neprofesionalnosti in povezanosti z politiko, ki uničuje svet, lahko navedem ravnanje WHO ob začetku in naših “revolucionarjev” v času pandemije, ki je prizadela svet leta 2020 in še ni končana. Najprej o WHO: Kaj je WHO delala konec 2019, vse do marca 2020? Zakaj ni imela ali ni hotela vedeti nič o delu in pripravah oblasti na Tajvanu od leta 2003 (po SARS u ) naprej? Res je, da Tajvan ni član WHO (zaradi Kitajske). Res pa je tudi , da je bil praktično edini pripravljen na nevarnost s Kitajske. Zakaj? Zaradi izkušenj iz leta 2003 z SARS-om in primerov smrti, ki so se zgodili pri njih in zaradi širjenja še v Hong Kongu ter Kanadi. Oblasti Tajvana so ob novicah iz kitajskega Wuhana ukrepale takoj, čeprav na njihova jasna vprašanja od Kitajske niso dobili odgovorov. WHO pa nič! Z v naprej pripravljeno zakonodajo s področja preprečevanja vnosa virusa (merjenje temperature, testiranje) nadzora notranjega širjenja (prepoved izvoza mask, zagonom proizvodnje mask, informacijskega sledenja s telefoni), delovanja gospodarstva , šolstva so uspeli tako kot nikjer. Konec februarja 2021 so imeli 960 okuženih in devet smrti zaradi covida-19. Ali se spomnimo kdaj nas je WHO obvestila  o resnosti širjenja virusa? Oprostite, WHO je bil pomembnejši politični vpliv Kitajske! Za ceno življenj so, upam si predvidevati, na račun ugajanja Kitajski, povsem zanemarili aktivnosti na Tajvanu. Tako se to dela v današnjem svetu! In kje je profesionalnost, poštenost in odgovornost do ljudi? Je ni niti na najvišjem nivoju, oziroma jo je tam še manj.

Nekaj podobnega, nerazumnega se dogaja tudi pri nas. Revolucionarjem je, ne glede na posledice, bistven upor proti desni vladi in omalovaževanje in diskreditiranje njenih ukrepov. Ni jim mar za življenja! Z ukrepi proti covidu-19 in z njimi povezanimi problemi so se  in se spopadajo v vsem demokratičnem svetu. Pri tem so se povsod dogajale tudi napake. Kot primer totalnega začetnega kiksa lahko navedem Švedsko! Dejstvo je, da se je in se še, stroka srečuje s številnimi neznankami, ob tem pa politika z problemom kako zadržati ravnotežje med zdravstvom in gospodarstvom. Politika naj bi delovala v korist ljudi. Tako je v svetu! Politiki, v največji meri, v času pandemije delujejo enotno! So pa izjeme,  ko v posameznih državah ukrepom nasprotujejo politični skrajneži in anarhisti!  Kaj pa pri nas?

Smo kjer smo. Pri nas smo trenutno spet “v obdobju revolucije”, ker imamo desno sredinsko vlado. Zaradi naslednikov revolucionarjev, ki nadaljujejo z lažmi in menijo, da oblast pripada le njim.  Ali bodo na to kaj rekli predstavniki Komisije?

Janez Remškar

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....