To je policist, ki se sramuje svojih kolegov: opravičuje se, ker policija opravlja svoje delo na nezakonitih protestih!

Datum:

“Zdaj pa mi je poču film. Policisti prenehajmo s tem, da aretiramo ljudi, ki so hoteli samo pospravit za sabo,” se je policist PU Kranj Andrej Hrenič postavil v bran levičarskim provokatorjem, ki namerno kršijo zakonodajo, hkrati pa provocirajo policijo, da bi zanetili politično-medijsko gonjo. Namesto solidarnosti do podplačanih policijskih kolegov, soočenih z vsakotedenskim blatenjem, grožnjami ter neotesanostjo s strani privilegiranih protestnikov, se je postavil na drugo stran ter svojim pokazal sredinec.

                   

Če je potrebno kaj priznati slovenski policiji, je njeno skrajno profesionalno ravnanje vse od začetka protestov, ko se je oblikovala nova vlada. Od tedaj namreč niso storili niti ene napake, ki bi načela njen ugled, vseskozi so ravnali zakonito in z ogromno mero strpnosti. Mnogi so celo mnenja, da bi morala v določenih primerih, ko je šlo za res eklatantne primere kršenja zakonodaje, ukrepati brez milosti. A je s tem vseeno ohranila veliko mero dostojanstva, zato pa so bili kot bedaki, nasilneži in provokatorji prikazani na drugi strani.

Toda kot kaže, ima policija med svojimi vrstami posameznike, ki se sramujejo celo skrajno profesionalnega postopanja. Še več, meni, da vodstvo policije dela proti usmeritvam policije in s tem ruši njen ugled. “Zdaj pa mi je poču film. Policisti prenehajmo s tem, da aretiramo ljudi, ki so hoteli samo pospravit za sabo. A smo idioti? A smo pozabili čemu smo zaprisegli? A smo pozabili komu služimo? A smo pozabili kdo nas plačuje? A smo pozabili na človečnost? A smo pozabili, da poleg nas imajo tudi drugi pravice!! Pa kaj se gremo?” Je zapisal policist Andrej Hrenič, zaposlen na Operativno komunikacijskem centru PU Kranj. Policija je v tem primeru ravnala v skladu z zakonom, medtem ko so protestniki želeli pobiranje smeti izkoristiti za vstop v ograjeno območje.

Policija vedno ravnala skrajno profesionalno
Policija v vsem tem času ni preganjala demonstrantov na nedovoljenih protestih, razen v primeru, ko so le-ti prestopili mejo. Omenjenega policista je očitno sram, ker je moral aretirati ljudi, ki so policijo namerno izzivali.  Sram me je, res sram, ko vas gledam kako teptate vse tisto, kar je bilo izborjeno in priznano v demokratični družbi. Sram me je, ker sem policist. V svojem imenu se vsem vam spoštovani državljani iz srca opravičujem. Izgubili smo še tisto malo spoštovanja v družbi, ki smo ga imeli. Hvala vam vodstvo policije, ker ste nas sprli z lastnimi ljudmi (brati, sestrami, očeti, materam, sorodniki, sosedi, prijatelji, ovaduhi,…), je še zapisal.

Foto: Facebook

Omenjeni policist naj bi bil zaposlen na PU Kranj, zato smo na omenjeno policijsko postajo poslali novinarska vprašanja, kaj menijo na navedeno objavo. Na policijski postaji so nam odgovorili takole: “Distanciramo se od tovrstnih osebnih mnenj posameznikov, gre pa po naših podatkih za več mesecev staro objavo. Naša ocena je, da policisti svoje delo opravljajo zakonito in strokovno, pri čemer od zaposlenih poleg tega pričakujemo tudi dostojno in spoštljivo komunikacijo tako v zasebnem in službenem času.”

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...