[Video] Prizor, ki šokira: Fužinci napadli policiste!

Datum:

Bježte sada, ajde,” se sliši na posnetku, tik preden množica kršiteljev “policijske ure” steče za policijskim avtomobilom. Policisti so se menda kasneje vrnili v okrepljeni postavi, na epilog pa še vedno čakamo.

V torek je zaradi razglašene epidemije začela veljati začasna omejitev gibanja, in sicer v nočnem času oziroma med 21. uro zvečer in 6. uro zjutraj. Obstaja sicer nekaj izjem, kot je na primer prihod ali odhod na delo, izvajanje nujnih del in kadar gre za nujne primere. To pa nekaterim ni po godu, zato so včeraj zvečer na mariborskem Glavnem trgu potekali protesti proti “policijski uri.” Zbralo naj bi se okoli trideset ljudi, ki so nosili prižgane bakle, možje postave pa so dogajanje mirno opazovali. Mediji poročajo, da je sicer med samimi protestniki prišlo do verbalnega nasilja. Po pričanju očividcev, so namreč zmerjali Renata Volkerja, o katere je naš medij pisal že poleti, ko je na kolesarskih protestih vihtel zastavo stranke SDS, z manjšimi lepotnimi popravki. Portal Maribor24 je tudi poročal, da je eden izmed udeležencev povedal: “Nočemo več metati kock, ampak želimo doseči svoje po mirni poti. Nadaljevali bomo tako dolgo kot je treba,” obenem pa je napovedal nov protest tudi za danes zvečer.

Včeraj  zvečer pa je bilo pestro tudi na drugemu koncu Slovenije, bolj natančno na ljubljanskih Fužinah, kjer je nekoč domoval raper Zlatan Čordić-Zlatko. Skupina nevzgojenih provokatorjev si je zakurila “taborni ogenj” in z druženjem kljubovala nočni omejiti gibanja.

Je Fužince organiziral Zlatko?
Na posnetku, ki si ga lahko ogledate spodaj, je možno slišati glas, ki je svojim kolegom, v južnjaškem jeziku, velel:  “Bježte sada, ajde!”  Njegovi pomagači so ga hipoma ubogali in stekli za policijskim avtomobilom, ki se je peljal mimo. Policista sta verjetno želela opozoriti druščino, vendar pa sta zaznala, da je fužinska banda v premoči, zato sta iz previdnosti odpeljala naprej. Pri tem je zanimivo, da je glas provokatorja sila podoben Zlatkovemu. Kot je tudi znano, je Zlatko na zadnjem protestu prišel navzkriž s policijo, ko je snemalcu Nova24TV ukradel kamero.

V policijsko vozilo so metali predmete, potem pa so se razbežali
S policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da je včeraj, okoli 21.30 policist Policijske postaje Ljubljana Moste, ob kontroli območja Fužin zaznal, da se na Preglovem trgu zbira večja skupina oseb. Zaradi varne izvedbe postopka, je operativno komunikacijski center zaprosil za pomoč dodatnih patrulj. V tem času je nekaj posameznikov v policijsko vozilo pričelo metati predmete, zaradi česar se je policist zaradi varnosti umaknil. Osebe so se že pred prihodom ostalih policijskih patrulj razbežale, zato njihova identiteta na kraju samem ni bila ugotovljena. Policisti o dogodku zbirajo obvestila, primeru podanih elementov kaznivega dejanja bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo ali izvedli ustrezne prekrškovne postopke, smo dobili pojasnilo s policijske uprave.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...