Najbolj odkrit zapis o spregi Petanovega časopisja in sodnije pri “gnetenju testisov” sodnika Radonjića

Datum:

“Ali so komu v sodstvu res strli jajca ali ne, sicer ne vem. Vem pa veliko o objektivni vlogi Bojana Petana pri gnetenju mojih testisov …” je na Portal Plus zapisal nekdanji sodnik Zvjezdan Radonjić in obelodanil navezo med globoko državo, sodstvom in njenimi medijskimi lakaji. Radonjić se je v svojem zapisu osredotočil na vpletenost medijskega tajkuna Bojana Petana v vlogi direktorja Dnevnika pri hujskanju svojih medijskih psov. Po mnenju Radonjića je bil ravno Petan s posredovanjem “podrejenih mu novinarskih steklih psov” vpleten v vse hudo, ki ga je izkusil Radonjić, ker je ostal zvest resnici. Radonjić ima glede Dnevnika na splošno upravičeno samo žolč. Petanov časopis Dnevnik je med drugim označil za obskurno politično podrepje, kloako slovenske morale in plačanega likvidatorja vsega poštenega.

“Že sedem polnih let se ve, kdo je ubil Janka Jamnika, pa celotna politika, državno tožilstvo, policija in sodstvo obračajo glavo,” je 4. novembra 2021 v kolumni na Portal Plus zapisal nekdanji sodnik Zvjezdan Radonjić. O montiranem procesu proti dr. Milku Noviču smo obsežno poročali tudi na Nova24TV. Ko je Radonjić Noviča razglasil za nedolžnega glede umora Jamnika, je namreč postal tudi sam žrtev tega procesa.

Radonjić je opozoril, da je tajkun Bojan Petan prek lastniške hobotnice, ki se razteza do DZS vse od leta 2011 dalje, neposredni upravitelj časopisa. “Na položajih nagrajencev, odgovornih urednikov in vidnih novinarjev se vrstijo osebe, globoko prepletene z zaščito tajkunskih struktur in zatiranjem vsega neodvisnega, njim škodljivega, vključujoč sodniška jajca,” je bil oster Radonjić.

Sprega pravosodja, politike in medijev
Radonjić poroča, da preden je bil zaradi šefa ljubljanskega sodišča Marjana Pogačnika junija 2018 suspendiran, se mu je neimenovana novinarka Dnevnika na robu solz opravičevala, ker ga je blatila po naročilu Dnevnikovega odgovornega urednika Mirana Lesjaka. Pri tem je Dnevnikova novinarka Radonjića označila za nenavadno poštenega človeka, ki si tega ne zasluži, a je vseeno od njega pričakovala, da bo razumel njen položaj. Narobe svet. Ko rabelj svojo nedolžno žrtev prosi za milost.

Marjan Pogačnik (Foto: STA)

Radonjić poudarja, da je Dnevnik več let usodno prepleten in vpet v sodni sistem, s katerim si menjavata kadre. “Iste osebe krožijo med strukturami Vrhovnega sodišča, vladnimi vodilnimi strukturami in “neodvisno” časopisno hišo, ki je za leto 2013 kot Slovenca leta razglasila družbo – predmet zdaj že zgodovinskega barantanja med ministrom in lastnikom časopisa,” je izpostavil Radonjić v aluziji na izcurljane pogovore o mešetarjenju med Petanom in tedanjim gospodarskim ministrom Andrejem Vizjakom. Tak primer kroženja med omenjenimi strukturami naj bi sodeč po zapisanem bil tudi Pogačnik, za katerega Radonjić upa, da bo kdaj zbral dovolj poguma, da ga toži. “Prič imam seveda dovolj za dokazovanje tako imenovanega dejstva resnice, pa zasebnih tožb ne pričakujem.”

Radonjić navaja, da otroci osebe, ki mu je odredila suspenz, “divjajo nekaznovano po šolskih inštitucijah, učiteljem se grozi z visokih sodnih položajev, otroci so pa divjaki po obrazcu lastnih staršev, ki se v trgovskih centrih derejo v slušalko “Kje si, krava neumna?” vpričo okoli 50 ljudi.”

Udbomafijaš, prodana duša in nestrokovnež
“Vsa ta sodniška struktura bo podvila rep, v javnosti se ne bodo izpostavljali iz skrbi do sodniškega ugleda. Ugleda pajacev in lakajev v službi globoke države, ki jih postavlja na položaje in jim ščiti hrbte, da jim ne more nihče nič,” je bil brez dlake na jeziku Radonjić. “Tako kot me Marjan Pogačnik ni nikdar zasebno tožil, ko sem ga javno označeval za udbomafijaša, prodano dušo, nestrokovneža in še s čim, vedoč, da imam za vsako trditev dovolj močnih dokazov, s katerimi se javnost (izven nadzora Dnevnika) ne sme seznaniti. “

Nina Betetto

Pri medijskem pogromu na Radonjića je Pogačnik po trditvah Radonjića tesno sodeloval z novinarji Dnevnika in jim podajal vse informacije, potrebne za likvidacijo. Radonjić pa je nekaj krepkih namenil tudi nekdanji ministrici za pravosodje iz vrst SD Andreji Katič, ki je ni nikoli zanimalo, ko je globoka država šla z vsemi topovi nad Radonjića, te dni pa se zgraža nad Vizjakovimi 15 let starimi izjavami o stiskanju sodniških jajc. Še več, Katičeva je takrat celo hodila na seje Sodnega sveta in podpirala predloge vrhovne sodnice Nine Betteto, da bi morali sodnikom, ki nimajo njenega dovoljenja, omejiti svobodo govora.

“Posledice delovanja države, kot je delovala ves čas od osamosvojitve dalje, so nekaj, o čemer pišem v javnosti več let, da me od tipkanja že bolijo roke. Šele ob mojem osebnem linču sem dojel resnost zadeve. Obramba tajkunskih okopov je pripravljena vključiti trupla in molk države. Že sedem polnih let se ve, kdo je ubil Janka Jamnika, pa celotna politika, državno tožilstvo, policija in sodstvo obračajo glavo,” je še opozoril Radonjić.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...

[Video] Arhitekt o kanalu C0: Katastrofi se ni mogoče izogniti

Na seji parlamentarne preiskovalne komisije o nezakonitostih in zlorabah...