[Razkrivamo dokumente] Naveza Andree Prosenčeva-Kocijančič-Kučan: Partijska elita, ki zavzema položaje tudi v športu, znana odvetnica pa celo osumljena milijonske prevare v Avstriji!

Datum:

S partijskimi funkcionarji je okužen tudi slovenski šport. Dober dokaz za to je naveza Tjaša Andree Prosenc, dr. Janez Kocijančič in Milan Kučan, ki pa v svojem delovanju niso pregovorno prav nič športni. To potrjuje tudi dopis z državnega tožilstva v Celovcu, ki Tjašo Andree Prosenc naziva z osumljenko. Skupaj s Petrom Krisperjem naj bi zlorabila zaupanje družine Mayer Pignatelli in si protizakonito na njuna računa v Švici prenakazala kar pol milijona evrov v gotovini, omenjeno družino pa naj bi ob tem oškodovala še za milijon evrov. Vse o milijonskih apetitih Andree Prosenčeve pa v nadaljevanju …

Ni treba vložiti ravno velikega novinarsko-raziskovalnega dela, da naletimo na fotografije, ki razkrivajo, kako povezani so Tjaša Andree Prosenc, drJanez Kocijančič in Milan Kučan v resnici. Andree Prosenčeva je nekdanja  umetnostna drsalka in kotalkarica, v športu pa ostaja celo na stara leta, kjer pričakovano zaseda najvišja mesta, kar ji omogoča prav naveza s starimi partijskimi funkcionarji, ki svojih položajev niti sedaj, v “penziji”, ne spustijo iz svojih krempljev. Še več, njene naveze še iz komunističnih časov ji omogočajo, da na račun Olimpijskega komiteja Slovenije (beri: na račun slovenskih davkoplačevalcev) potuje po celem svetu. Tako ni manjkala niti na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu, ta njen izlet v Južno Korejo pa so upravičili tako, da so ji dali naziv “sopredsednica hitre arbitraže, ki v 24 urah rešuje primere kršenja dopinških pravil”. Ob tem dejstvu verjetno ni nobeno naključje, da je Kocijančič v tem komiteju prav častni predsednik, kar si je zaslužil s tem, da je bil “prvi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in na tej funkciji ostal kar 5 mandatov, vse do decembra 2014, ko je bil na 34. volilni seji skupščine imenovan za častnega predsednika slovenske krovne športne organizacije”, pišejo na spletni strani omenjenega komiteja, Tjaša Andree Prosenc pa je – verjamete v naključja? – prav visoka funkcionarka v tem istem komiteju.

Dr. Janez Kocijančič in Tjaša Andree Prosenc sta si zelo blizu. (Foto: Mediaspeed)

Očitno pa Tjaša Andree Prosenc le ni tako nedotakljiva. Česar ne opravijo organi v Sloveniji, opravijo toliko boljše organi v Avstriji. Zoper njo namreč poteka kriminalistična preiskava, ker naj bi sodelovala v prevari, ki jo je “zagrešila” skupaj z leta 1923 rojenim Petrom Krisperjem. Dokopali smo se namreč do dokumenta, natančneje Ukaza Zveznega deželnega kriminalističnega urada, ki potrjuje, da je Peter Krisper po 48. členu kazenskega zakonika v skladu s 164. členom istega zakonika sporazumno razglašen kot osumljenec. Kot je razvidno iz dokumenta, je Krisper sodeloval pri dvigih in nakazilih gotovine na račun drugih osumljencev z bančnega računa prijaviteljice v obdobju od 19. 4. 2002 do 7. 10. 2014, pri tej dolgoletni, kar 12 let trajajoči kraji oz. prevari pa je, kot razkriva dokument, objavljen spodaj, sodelovala tudi Tjaša Andree Prosenc:

Tjaša Andree Prosenc je v primeru Petra Krisperja osumljenka, kar razkriva ta dokument odvetniške pisarne Knoetzl:

O tej prevari pa je bilo obveščeno tudi avstrijsko državno tožilstvo v Celovcu, ki bo sodelovalo v naslednjih postopkih preiskave, na katerega je naslovljeno, da sta Krisper in Andree Prosenčeva osumljena poneverbe oziroma goljufije. V omenjenem obdobju naj bi odtujila sredstva z bančnega računa v Celovcu in jih prenesla na račun v Švico. Poleg tega oškodovana družina Mayer Pignatelli, ki je vložila kazensko ovadbo, ne zaupa slovenskemu pravosodju, saj nimajo najboljših izkušenj z njim. Že pred časom je omenjena družina namreč poskusila s prijavo odvetnice Tjaše Andree Prosenc na odvetniški zbornici zaradi konflikta interesov in delovanja v nasprotju z interesi klienta, a je zbornica vehementno zavrnila vse obtožbe in branila svojo razvpito članico, pri tem pa ni niti zaslišala družine Mayer Pignatelli, nam je zaupal naš zanesljivi vir, ki poznavalsko dodaja, da je bil Krisper v tem primeru že zaslišan, Andree Prosenčeva pa na zaslišanje še čaka. Vsekakor bo zanimivo spremljati razplet, saj naj bi osumljenca prekoračila pooblastilo ter z zavajanjem predlagateljici povzročila premoženjsko škodo v skupni vrednosti več kot 1,5 milijona evrov.

Tjaša Andree Prosenc tesno prijateljuje z Milanom Kučanom. (Foto: Mediaspeed)

Ob vsem tem pa ni zanemarljivo niti dejstvo, da je Doris Mayer skupaj s sinovoma lastnica objekta na Wolfovi 1 v Ljubljani, in sicer na podlagi razveljavitve zaplembe ob koncu druge svetovne vojne. Prav na tem naslovu, natančneje v 3. nadstropju, pa ima svoje prostore Tjaša Andree Prosenc, ki naj bi Mayerjevo skupaj s Krisperjem oškodovala za pol milijona evrov, poleg tega pa ji povzročila še za dodaten milijon evrov škode. Do tega naj bi prišlo, ker je Mayerjeva zaradi zdravstvenih težav in ker živi v Rimu, za upravljanje s premoženjem v začetku 90-ih let pooblastila prijatelja iz otroštva Petra Krisperja, prav on pa naj bi za vodenje pravnih postopkov predlagal Andree Prosenčevo.

Največja oboževalka Milana Kučana Tjaša Andree Prosenc. (Foto: Mediaspeed)

Družina Mayer Pignatelli tako Tjaši Andree Prosenc, kot je razvidno, očita goljufijo, poneverbo in zavajanje. Kako je na njenem računu v Švici pristalo kar 125 tisoč evrov, pa se presenetljivo sprašujejo tudi drugi slovenski mediji, ki razkrivajo, da je pogodbo za prostore na Wolfovi 1 Andree Prosenčeva sestavila sama, cena za 4 in pol sobno stanovanje s pisarno pa je določila na 200 tisoč evrov. “Prav Mayerji so t.i. spodnjo Namo z nacionalizacijo izgubili. Ko je bila stavba družini povrnjena, so dobili z njo tudi Prosenčevo – takrat kot najemnico, od leta ’92 tudi kot pravno zastopnico,” je poročal POP TV, sin Doris Mayer Federico Pignatelli pa je vloženo preiskavo označil kot: “boj proti stari gardi vplivnežev, ki imajo še nekaj moči v Sloveniji, in proti temu se je treba boriti. Proti korupciji se je treba boriti. Proti tem ljudem, ki prinašajo korupcijo, se je treba boriti.” Še več! Tjaša Andree Prosenc naj bi mu razložila, kako se posli sklepajo v Sloveniji: “Da se da denar pod mizo, preko vez, vse to je osebno povedala moji mami in meni.” Federicu, ki ima znane prijatelje, kot sta zakonca Trump, vsekakor ne gre za denar, temveč v prvi vrsti za princip.

Družinski prijatelji ali stara partijska naveza?Štefka in Milan Kučan ter Tjaša Andree Prosenc. (Foto: Mediaspeed)

Prosenčeva vsekakor zanika kakršno koli nezakonito ravnanje, razkritje njenih morebitnih sumljivih ravnanj v slovenskih medijih pa razume kot poskus njene diskreditacije, saj naj bi Pignatelli proti njej izgubil vse sodne postopke. A kot rečeno, to je bilo v Sloveniji. Sedaj se bitka bije v sosednji Avstriji, kjer Federico Pignatelli pričakuje, da stari komunisti nimajo svojih vez ter da bo sojenje tudi v resnici objektivno …

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Tanja Fajon razočarana nad zavrnitvijo resolucije o priznanju Palestine

"Aktivistična" zunanja ministrica Tanja Fajon obžaluje, da Varnostni svet...

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...